Header Ads

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ φ.1728

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Του Δήμου Κορινθίων για το έτος 2021, δηλώνει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, « κάνουμε πράξη την προεκλογική δέσμευση για όλους…»


ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  

22 εκατομμύρια ευρώ είναι το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορινθίων για το 2021. Αυτός όμως δεν είναι ο μοναδικός αριθμός που θα πρέπει κανείς να δει δεδομένου ότι τα χρήματα αυτά, για πρώτη φορά, κατανέμονται με δικαιοσύνη και βάσει των αναγκών και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων στην πόλη. Η δε συνεργασία, συνεννόηση και από κοινού κατάρτιση με τις τοπικές κοινότητες είναι σημείο που δεν θα πρέπει κανείς να προσπεράσει επίσης αφού, επίσης για πρώτη φορά, συνολικά οι τοπικές κοινότητες χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, είχαν την δυνατότητα να ακουστούν!

Να καταθέσουν προτάσεις, να ζητήσουν έργα και να τα δουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.

«Κάνουμε αυτό που πρέπει ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε τις υποδομές και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του δήμου μας. Με ισονομία και δικαιοσύνη!

Με συνεργασία! Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να υλοποιήσουμε την δέσμευση μας ¨δήμος για όλους» θα πει στην Φωνή της Κορινθίας ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος
δίνοντας τους τρείς βασικούς άξονες του Προγράμματος. « Το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας χρονιάς είναι πλούσιο σε εποχές αρκετά δύσκολες για την Αυτοδιοίκηση, αγγίζει τα 22 εκ. ευρώ και πλέον. Είναι στοχευμένο με κατανομή σε όλες τις δημοτικές ενότητες , σύμφωνα με τον πληθυσμό που έχουν και τις ανάγκες τους, σύμφωνα με τις προτάσεις και τις προτεραιότητες που οι τοπικοί Πρόεδροι κατέθεσαν. Είναι αναπτυξιακό γιατί πέρα από τα συνεχιζόμενα έργα ,έχουμε 9 εκ νέα έργα που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2021 και 500 χιλιάδες ευρώ για νέες μελέτες ώστε να προετοιμάσουμε έργα όπως τη δημοτική αγορά, το μουσικό σχολείο, το παραλιακό μέτωπο.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουμε δώσει στις δημοτικές ενότητες, το μαρτυρούν και τα ποσά που έχουμε περιλάβει, συνολικά μιλάμε για ένα ποσό σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ.» Το Πρόγραμμα, κι αυτό είναι κάτι που ο Δήμαρχος σημειώνει με έμφαση, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σαφή προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών. Προβλέπονται έργα και παρεμβάσεις που την εξασφαλίζουν ή την θωρακίζουν. «Το πρώτιστο για εμάς είναι να κυκλοφορούν όλοι με ασφάλεια. Παρεμβαίνουμε γι αυτό στα πεζοδρόμια της πόλης με εργολαβία που ξεπερνά το 1 εκ ευρώ, ολοκληρώνουμε το δίκτυο των πιστοποιημένων παιδικών χαρών, αυτή τη χρονιά θα παραδοθούν άλλες 14, υλοποιούμε έργα αποχέτευσης σε όλο το δήμο, έργα που καλύπτουν βασικές ανάγκες και δεν είχαν υλοποιηθεί για χρόνια, γιατί θα επαναλάβω πως ο Δήμος είναι ένας!» 

Λύση για τα αδέσποτα μέσα στο 2021 

Η είδηση βέβαια του Τεχνικού Προγράμματος είναι ο χώρος φιλοξενίας για τα αδέσποτα. Ενα θέμα που ταλανίζει την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα, ένα θέμα που «πληγώνει» κάθε δημοτική αρχή και αποδεικνύεται «καυτή πατάτα» αφού η διαχείριση τους αποδεικνύεται δύσκολη. «Μέσα στο 2021 θα έχουμε χώρο φιλοξενίας» δηλώνει ο δήμαρχος. «Το πρόβλημα θα λυθεί όπως ορίζει και όπως επιτρέπει η νομοθεσία. Παράλληλα όμως πρέπει να πω και πως όσοι έχουν δεσποζόμενα ζώα θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες και να χρησιμοποιούν τις υποδομές που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πόλη.» 

Τα μεγάλα έργα που έρχονται 

Η δημοτική αγορά με μελέτη που ολοκληρώνεται μέσα στο 21, το Μουσικό Σχολείο στην Αγία Αννα, η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην πόλη, η πυρασφάλεια όλων των σχολικών μονάδων του δήμου, η αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ της Αρχαίας Κορίνθου, το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου της Κορίνθου, η Πολεοδόμηση του Στρατοπέδου και η ολική αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού είναι έργα που περιλαμβάνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 και οι Κορίνθιοι θα δουν να υλοποιούνται αναβαθμίζοντας την καθημερινότητας τους αφενός και αφετέρου δίνοντας προοπτική στον τόπο που ζουν και εργάζονται. Σημαντικά κονδύλια περιλαμβάνονται επίσης για την αγροτική οδοποιία και την καθαριότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια