Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1727

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


22,6 εκ ευρώ το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορινθίων για το 2021

Β.Νανόπουλος: Πλούσιο, στοχευμένο και αναπτυξιακό το νέο τεχνικό πρόγραμμα για την πόλη και τα χωριά του δήμου μας

  


Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Κορινθίων για το 2021 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για ένα ισχυρό, στοχευμένο και αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει καταγράψει τις ανάγκες της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, ένα Πρόγραμμα που θέτει ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη συνολικά του Δήμου Κορινθίων. Το Πρόγραμμα ύψους 22.690.262.82 ευρώ περιλαμβάνει νέα έργα, μελέτες αλλά και συνεχιζόμενα έργα. Τα συνεχιζόμενα έργα είναι ύψους 13.212.178,42 ευρώ, τα νέα έργα και οι μελέτες ύψους 9.478.084,40 ευρώ.

«Για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος συνεργαστήκαμε στενά και με τις τοπικές κοινότητες , καταγράψαμε τις προτάσεις τους και καλύψαμε τις ανάγκες σε βασικούς τομείς» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην διάρκεια της συνεδρίασης.

Η κατανομή σε ΝΕΑ έργα και ΜΕΛΕΤΕΣ ανά ΔΕ είναι:

• Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου: 1.520.000,00 ευρώ

• Δ.Ε Τενέας: 1.186.329,55 ευρώ

• Δ.Ε Σολυγείας: 824.000,00 ευρώ

• Δ.Ε Σαρωνικού: 550.000,00 ευρώ

Ενώ στους Νέους Κωδικούς περιλαμβάνονται:

• Οι συντηρήσεις σχολικών εγκαταστάσεων

• Η μελέτη για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες

• Οι εργασίες στα Κοιμητήρια του Δήμου

Στα νέα έργα και τις μελέτες περιλαμβάνονται: • Μελέτη για τη Δημοτική Αγορά και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

• Μελέτη κατασκευής Μουσικού Σχολείου

• Υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ στην Κόρινθο

• Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων – Παιδικών χαρών

• Αναπλάσεις Πεζοδρομίων ( 1 εκ ευρώ για την Κόρινθο)

• Επέκταση Δημοτικού Φωτισμού

• Οδοποιία (Δημοτική & Αγροτική)

• Οδοποιία Άγιος Βασίλειος – Στεφάνι και Σοφικό – Δήμαινα

• Συντηρήσεις Σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων

• Σύνταξη μελέτης για την υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις Σχολικές Μονάδες

• Κατασκευή χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων

• Δημιουργία Πράσινων Σημείων

• Διαμόρφωση-Συντήρηση Κοιμητηρίων

• Σύνταξη μελετών και πράξεων εφαρμογής πολεοδομικών σχεδίων για όλο το δήμο

Σύνταξη μελετών για την ωρίμανση των έργων:

• Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall)

• Aξιοποίηση ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου

Πολεοδόμηση Στρατοπέδου Καλογερογιάννη

Αντικατάσταση με λαμπτήρες LED χαμηλής κατανάλωσης των φωτιστικών του οδοφωτισμού

Ο Δήμος Κορινθίων, παρ όλες τις δυσκολίες από την συνεχιζόμενη πανδημία και τα αποτελέσματα αυτής κυρίως στην λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου λόγω εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (άδειες ειδικού σκοπού και εκ περιτροπής εργασία για το προσωπικό του Δήμου), προετοίμασε άρτια το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021 με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση των κονδυλίων ανά έργο και την παραγωγή έργου σε συνέχεια αυτού που παρήχθη το 2020.




Οι δημότες ρωτούν – Ο Δήμαρχος Κορινθίων απαντά!

Β.Νανόπουλος: «από κοινού να διαμορφώσουμε το μέλλον του δήμου μας»

 

Μια ακόμα live επικοινωνία με τους δημότες μέσω των social media είχε την Τρίτη το απόγευμα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η διαδικτυακή επικοινωνία του Δημάρχου εγκαινιάστηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας από την βούληση του Βασίλη Νανόπουλου να κρατήσει την «γραμμή επικοινωνίας ανοιχτή» το διάλογο με τους πολίτες ζωντανό, την ενημέρωση τους ενεργή. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν απευθύνοντας ερωτήματα για μικρά και μεγάλα ζητήματα του δήμου αλλά και καταθέτοντας προτάσεις τις οποίες ο Δήμαρχος καταγράφει ώστε, όπως ανέφερε, «από κοινού να διαμορφώσουμε το μέλλον του δήμου μας». ΟΛΟΙ οι πολίτες που επιθυμούσαν και όχι μόνο οι «φίλοι» των προφίλ του Δήμου και του Δημάρχου είχαν την δυνατότητα να γράψουν στα σχόλια τα ερωτήματα και τις προτάσεις τους.

Για σχεδόν 2 ώρες ο Δήμαρχος απάντησε σε σωρεία ερωτημάτων, έδωσε απαντήσεις, κατέγραψε προτάσεις, έθεσε προτεραιότητες, μίλησε για το έργο που ο ίδιος επιθυμεί να ολοκληρώσει στην πρώτη του θητεία.

«Η ανάπτυξη στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου είναι το έργο που θέλω να ολοκληρώσω στην πρώτη θητεία. Είναι μια τεράστια έκταση η οποία με τις ενέργειες που γίνονται από την συνεργάτιδά μου Έρρικα Καραμαλίκη θα περιέλθουν στο δήμο δίνοντας μας την δυνατότητα ν αναπτύξουμε εκεί ένα συνολικό πλάνο δράσης. Στόχος είναι η πόλη να στρέψει ξανά το βλέμμα της στη θάλασσα, να έρθει κοντά στη θάλασσα. Κι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε για την ανάπτυξη συνολικά του παραλιακού μας μετώπου. Το σχέδιο πρέπει να σας πω περιλαμβάνει και το λιμάνι στο οποίο μέσα στο 2021 θα γίνει εκβάθυνση.»

Άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι: Η βελτίωση των υποδομών του Λιμανιού και η δημιουργία Μαρίνας (στο πλαίσιο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου)

Το 10ετές Στρατηγικό Πλάνο Τουρισμού το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και θα καταστήσει την Κόρινθο «προορισμό»

Η ανάπτυξη συνολικού σχεδίου ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου. Ήδη δρομολογούνται εντός του 2021

Η ανακαίνιση του ΞΕΝΙΑ Η εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης η οποία θα εντοπίσει και θ αποκαταστήσει τα προβλήματα κυκλοφορίας

Η κατάθεση πρότασης στο ΚΑΣ για τη δημιουργία νέου θεάτρου (ανακαίνιση ΞΕΝΙΑ, δημιουργία νέου θεάτρου, αποκατάσταση κυκλοφορίας – συγκοινωνίας, ανάδειξη κάστρου Ακροκορίνθου Η υδροδότηση όλων των περιοχών από την Στυμφαλία με επεκτάσεις δικτύου όπου χρειάζεται (υλοποιείται ήδη στην Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου), με αντικαταστάσεις δικτύου όπου είναι αναγκαίο για την ασφάλεια του ύδατος.

Η αποκατάσταση έργων αποχέτευσης ( περιοχή Ποσειδωνίας) , αλλά και έργων ύδρευσης (περιοχή Σαρωνικού & Σολυγείας όπου ο εργολάβος με την παρέμβαση του Δημάρχου προχωρά στις εργασίες με δικά του έξοδα) Οι παιδικές χαρές, ένα δίκτυο πιστοποιημένων, σύγχρονων και ασφαλών δομών για τα παιδιά το οποίο εντός του 2021 ολοκληρώνεται και παραδίδεται.

Οι αποκαταστάσεις πεζοδρομίων στην πόλη και τα Δ.Δ για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών (έργο προϋπολογισμού 1 κ ευρώ) Η ενίσχυση του στόλου καθαριότητας για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων Η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων στο δήμο Κορινθίων με led, με Διεθνή διαγωνισμό ώστε να υπάρχει καλύτερος φωτισμός με χαμηλότερο κόστος, περιβαλλοντικά φιλικός.

Η ολοκλήρωση του δρόμου Ρυτό – Σοφικό η οποία έχει καθυστερήσει λόγω του έργου αντικατάστασης των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης Η ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει τον Άγιο Γεώργιο με την Αρχαία Κόρινθο Η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής «Κανταρέ» συνολικά

Η μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ σε κλειστό ώστε προσωρινά να ανακουφιστούν δεκάδες αθλητικά σωματεία. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο για νέους μόνιμους αθλητικούς χώρους

Η αξιοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Ο φωτισμός της οδικής αρτηρίας Κόρινθος – Εξαμίλια με 53 νέες κολώνες που θα προσδώσουν ασφάλεια στους οδηγούς, σε συνεργασία με την αρμόδια Περιφέρεια.

Η δημιουργία νέων αιθουσών για το Γυμνάσιο του Λεχαίου ( πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2021) Η Δημοτική Αγορά και το σχέδιο αναβάθμισης και αξιοποίησης της με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μελέτη εντός του 2021 και κατασκευή το 2022.

Το σχέδιο για την περιοχή των παλαιών σφαγείων

Η σύνδεση του Προαστιακού με το κέντρο της πόλης και την παραλία Το εργοστάσιο απορριμμάτων και η διαχείριση τους

Το ΤΕΒΑ, η κοινωνική πολιτική του δήμου και η μέριμνα για όλους τους άστεγους της πόλης Η αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ στην είσοδο της πόλης

Η αναβάθμιση του δικτύου Internet και η Δομική καλωδίωση στο Δημαρχείο

Η ενίσχυση του δήμου με στελέχη τα οποία θα έρθουν μέσω της ενεργοποίησης της κινητικότητας (18 αιτήσεις ενεργές)

Η αναβάθμιση των υπηρεσιών και του παρεχόμενου έργου με ορθή αξιολόγηση του προσωπικού Τα live του Δημάρχου με τους δημότες θα συνεχιστούν. Θα επαναλαμβάνονται σε συχνά διαστήματα αφού η επικοινωνία, ο διάλογος, η ενημέρωση των πολιτών αποτελούν για τον Δήμαρχο και την δημοτική του αρχή προτεραιότητα!



  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 
Κόρινθος, 7 Ιανουαρίου 2021 
Αριθμ. Πρωτ. 421 
Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών 
Τμήμα Αιρετών Οργάνων 

ΠΡΟΣ Υπηρεσία Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου Τ.. …………………… 
Δημοτικό Σύμβουλο 
Ταχ. Δ/νση: Κολιάτσου 32 
Τ.Κ. 201 00, Κόρινθος 
Τηλ.: 27413 61003 - 61068 – 61070

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 και όπως ισχύει, και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1, παρ. στ. της υπ’ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.:78363 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄4899/6-112020), την Δ1α/ΓΠ.οικ.:2/2-1-2021 (Β΄1) ΚΥΑ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 και την υπ΄ αριθμ. 426/ ΑΠ 77233/13-11-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 11η Ιανουαρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.00 μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2021

Τροποποίηση του Κανονισμού Δημοτικών Κοιμητηρίων

Πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς για το έτος 2021 Καθορισμό αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου Καθορισμό αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου Περί άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης με τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Κοινότητας Αθικίων του Δήμου Κορινθίων, για την ιδιοκτησία με κωδικό αριθμό κτηματογράφησης 011801 που περιλαμβάνεται στα Ο.Τ 13 και Κ.Χ 17, σε συμμόρφωση με την υπ΄ αριθμ. 54/2014 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου και με την υπ΄ αριθμ. 2996/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή επανεπιβολή της.

Έγκριση υψομετρικής μελέτης της οδού Αμαρυλλίδος στο ΟΤ 96 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως περιοχής «Αμόνι» του Δήμου Κορινθίων.

Καθορισμό τιμής μονάδος για την προσκύρωση εδαφικού τμήματος στην ιδιοκτησία των κ.κ.

Κυνηγάρη Αθανασίου του Παύλου και της Σοφού Σοφίας του Δημητρίου συζ. Κυνηγάρη Αθανασίου, με κωδικό αριθμό τελικής ιδιοκτησία 01 στο ΟΤ 843 του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως περιοχής Μπαθαρίστρα – Δέλτα, Κόρινθος Έγκριση εισόδου–εξόδου οχημάτων εγκατάστασης της εταιρείας «TERRA MEDITERRANEΑΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» στη θέση ¨Σκουτέλα¨ της Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου.

Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων σε κέντρο αποθήκευσης διανομής ιδιοκτησίας ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ Α.Ε. στη θέση «ΚΑΖΑΡΜΑ» της Κοινότητας Κορίνθου

Έγκριση εισόδου – εξόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Διογένους στον οικισμό Αγίου Σπυρίδωνα, στην Κόρινθο

Παραχώρηση δύο αποκλειστικών θέσεων στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων για τις ανάγκες του Τελωνείου Κορίνθου στην πόλη της Κορίνθου, οδός Απ. Παύλου 27

Εισήγηση περί κοπής δύο δένδρων (Αειλανθών) στη Κοινότητα Κορίνθου

Η τηλεδιάσκεψη θα διεξαχθεί μέσω της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων e:Presence.gov.gr για τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και να ολοκληρωθεί η διαδικασία χωρίς κανένα κίνδυνο υγείας.

Για την σύνδεσή σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους προσωπικούς κωδικούς σας, TaxisNet.

Μπορείτε να συνδεθείτε στην τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιώντας είτε προσωπικό υπολογιστή (με λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows, Apple Mac OS και Linux), είτε κινητή συσκευή (με λειτουργικό σύστημα Android και iOS).

Προτείνεται η χρήση ακουστικών.

Αναλυτικές οδηγίες για την σύνδεση στην εν λόγω υπηρεσία θα λάβετε μέσω e-mail.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Αντώνιος Κυριαζής



Συνάντηση Δημάρχου με τον διακριθέντα στο διαγωνισμό νεανικού διηγήματος του Σωματείου ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ

  

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος με τον διακριθέντα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικού Διηγήματος 2020 τον οποίον διοργάνωσε το Σωματείο Λόγου και Τέχνης ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ‘’. 

Ο νεαρός Κορίνθιος Κωνσταντίνος Ζαφείρης έλαβε το Α’ Βραβείο και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γνωριμίας του Δημάρχου με μέλη της τοπικής κοινωνίας μας που υπηρετούν τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τον Πολιτισμό. 

Ο Δήμαρχος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία και υποσχέθηκε πως ,σε συνεννόηση με την Πρόεδρο του Σωματείου κ. Όλγα Κονομόδη-Θωμά, θα προχωρήσει σε επιπλέον τιμητικές ενέργειες για όλους τους βραβευθέντες στον Διαγωνισμό, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ


Κωνσταντίνος Φρούσιος: Ουδέποτε έχει τεθεί ζήτημα δημιουργίας κλειστού Κέντρου Μεταναστών που ν’ αφορά την περιοχή μας


  


Στις 6/1/2021 δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο φήμες περί δημιουργίας κλειστού Κέντρου Μεταναστών στα όρια Δήμου Κορινθίων – Δήμου Νεμέας.

Εγώ προσωπικά και ο Δήμαρχος Κορινθίων , σε επικοινωνία που είχαμε, δε γνωρίζουμε οτιδήποτε σχετικό. Ουδέποτε έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα που ν’ αφορά την περιοχή μας.

Θέλω να επισημάνω πως : 

Ποτέ σε θεσμικό επίπεδο δε ρωτήθηκα για το θέμα από την αξιωματική αντιπολίτευση, ούτε γραπτά ούτε καν τηλεφωνικά. Ενημερώθηκα για το συγκεκριμένο θέμα μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο.

Δεν μπήκα στη διαδικασία απάντησης στις φήμες αυτές σ’ ένα θέμα που ,απ’ όσο γνωρίζω, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Αλλωστε αν απαντούσα σε οτιδήποτε αναρτάται θα έπρεπε συνέχεια ν’ ασχολούμαι μ’ αυτά και με τίποτα άλλο.

Προσπαθώ καθημερινά εργονομώντας το χρόνο μου, ο οποίος αισθάνομαι πως δε μου φτάνει , να εστιάζω σε σημαντικούς άξονες βαρύτητας για το Δήμο μας και δε θα γίνω εγώ αυτός που θα θέσω το Δήμο Νεμέας σε επίπεδο κριτικής αυθαιρέτων σχολίων και ανεύθυνων τοποθετήσεων μέσα σ’ έναν διαδικτυακό κυκεώνα ανυπόστατων θεμάτων. 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ προς όλους πως βρίσκομαι εδώ στην υπηρεσία των συμπολιτών μου για να διασφαλίζω τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Νεμέας και όχι για να τα υπονομεύω.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ


  
  




ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Εγκρίθηκε το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

   


Το « Πράσινο Ταμείο» με πρόσφατη απόφαση του ενέκρινε το αίτημα χρηματοδότησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η χρηματοδότηση ανέρχεται στο ποσό των 39.800 ευρώ και αφορά την μελέτη εγκατάστασης 17 δημοσίως προσβάσιμων σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης καταθέτει το προσεχές διάστημα πρόταση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά την προμήθεια δέκα ηλεκτρικών οχημάτων και σημείων φόρτισης για τις ανάγκες των υπηρεσιών του.

Συμμετέχοντας στη νέα περίοδο της ηλεκτροκίνησης, ο Δήμος μας συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονομεί ταυτόχρονα πολύτιμους οικονομικούς πόρους από την μείωση των δημοτικών δαπανών καυσίμων, υλοποιώντας έτσι τον σχεδιασμό μείωσης του ενεργειακού του αποτυπώματος τον οποίο έχει εκπονήσει.



Πραγματικότητα γίνεται το Γήπεδο των Ροζενών
  


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην Κόρινθο, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ.Βλάση Τσιώτο για το προϋπολογισμού 240.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης του γηπέδου Ροζενών, ενώ παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ.Αναστάσιου Γκιολή και των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.Αθηνάς Κόρκα και κ.Χάρη Βυτινιώτη συζήτησε μαζί του σχετικά και με άλλα σημαντικά θέματα του δήμου.

Το έργο της κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Ροζενά το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί τις επόμενες μέρες και να υλοποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι, αποτελεί μια χρόνια διεκδίκηση της περιοχής και ολοκληρώνει τις ποδοσφαιρικές υποδομές της Ευρωστίνης με τον καλύτερο τρόπο.

Η συστηματική και οργανωμένη παρουσίαση των δίκαιων αιτημάτων του Δήμου μας, σε συνάρτηση με την ειλικρινή θέληση της Περιφερειακής Αρχής για τον προγραμματισμό και την επίλυση των προβλημάτων αποδίδει καρπούς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

h t t p s : / / b i t .ly/3sni8GD




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής διευθέτησης των ομβρίων υδάτων στο Κιάτο
«Πελοπόννησος 2014-2020»

    


Δήμος Σικυωνίων.

Ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής διευθέτησης των ομβρίων υδάτων και της αποκατάστασης των πεζοδρομίων κ των οδοστρωμάτων στο Κιάτο, ζητούμε την κατανόησή σας για την προσωρινή ταλαιπωρία.



«Business» 600 χιλιάδων ευρώ στα Κορινθιακά Βαλκάνια

  


Η τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. Σικυωνίων είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι «business» στην ζαλισμένη από τον Covid και αποχαυνωμένη από την δεκάχρονη τυραννία των μνημονίων, Ελλάδα. Κάποιος άλλος θα μιλούσε για την εκδοχή ενός σύγχρονου βαλκανιζατέρ.

Ποια είναι τα γεγονότα Στις 30 Δεκεμβρίου προσκληθήκαμε σε συνεδρίαση δια περιφοράς με τρία θέματα. Το ένα εκ των τριών -που θα μας απασχολήσει σήμερα- αφορούσε την «Έγκριση της έκθεσης εκτίμησης αγοράς ακινήτων που βρίσκονται στη θέση Βάλτος (ή Μπαρλασά)».

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την αγορά οικοπέδων προκειμένου να υποβληθεί πρόταση για την κατασκευή κολυμβητηρίου, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η τοπική μας κοινωνία. Στο σημείο αυτό να πούμε πως οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» έχουμε καταθέσει αρκετές φορές στο παρελθόν πρόταση για την δημιουργία κολυμβητηρίου (έχοντας συμπεριλάβει ολόκληρο κεφάλαιο, σχετικά, στο πρόγραμμά μας). Όμως, η διοίκηση του δ.Σικυωνίων και ο Σπύρος Σταματόπουλος προσωπικά απέρριπταν κάθε σχετική συζήτηση, με την αιτιολογία πως ένα σύγχρονο κολυμβητήριο είναι εξαιρετικά κοστοβόρο και δεν μπορεί να υποστηριχτεί από μια μικρή τοπική κοινωνία. Ξαφνικά, όμως, το θέμα βρέθηκε να έρχεται από το πουθενά και μάλιστα εσπευσμένα, αφού ήρθε προς συζήτηση στην λήξη του έτους.

Όπως φαίνεται από την εισήγηση που μας κατατέθηκε ζητήθηκε από την εταιρεία «Σταματοπούλου Αγγελική ΙΚΕ» να εκπονήσει μελέτη, η οποία θα κατέληγε στην εκτίμηση για την αγορά γεωτεμαχίων, δίπλα από τον χώρο που έχει δημιουργηθεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Η τελική μελέτη έβγαλε αποτίμηση 610.000 ευρώ για την αγορά 12 στρεμμάτων, δηλαδή κάτι περισσότερο από 50.000 το στρέμμα! Όλοι, όμως, γνωρίζουμε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή (που είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμού) η αγοραία αξία των γεωτεμαχίων δεν ξεπερνά σε μέσους όρους τις 20.000, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις –βίαια- φτάνει στις 25.000 ευρώ.

Ο υπερδιπλασιασμός του κόστους αγοράς αποτελεί μία ανεξήγητη παρέκκλιση από την πλευρά της εκτιμήτριας εταιρείας, που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Μάλιστα στην εκτίμησή της η σχετική μελέτη φαίνεται να μην έχει συμπεριλάβει ούτε καν τις αλλαγές που έχουν επέλθει από τον τελευταίο πολεοδομικό νόμο.

Η ίδια η ανάλυση της εκτιμήτριας εταιρείας, όπως μας δόθηκε στην συνοδευτική εισήγηση, αναφέρει πως «από την έναρξη της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας έως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Αξίες παρουσίασαν πτώση και το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται με μικρή πτωτική τάση (…). Επιπροσθέτως, η δεδομένη οικονομική συγκυρία, έχει οδηγήσει πιθανούς πωλητές αλλά και πιθανούς αγοραστές οικοπέδων και κατασκευαστές να κρατούν στάση αναμονής, με αποτέλεσμα η προσφορά αλλά και η ζήτηση αδόμητων οικοπέδων να είναι μικρή. Η προσφορά προς πώληση ακινήτων, στην περιοχή είναι μεγαλύτερη από την ζήτηση η οποία παρουσιάζεται μέτρια έως μικρή, με αποτέλεσμα να υφίστανται πτωτικές πιέσεις στις αγοραίες αξίες τους...». Μέσα σε αυτό το κλίμα, λοιπόν, που η ίδια η εταιρεία περιγράφει, η εκτίμηση φτάνει τις 610.000 ευρώ για 12 στρέμματα (σε γεωτεμάχια επαναλαμβάνουμε εκτός σχεδίου και οικισμού)! Αυτό, ωστόσο, αποτελεί μόνο τη μία διάσταση του προβλήματος. Η δεύτερη αφορά την επιμονή της διοίκησης να γίνει το κολυμβητήριο στην συγκεκριμένη περιοχή. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι σαφές πως δεν εξυπηρετεί κανένα κριτήριο προσβασιμότητας και ωφελιμότητας.

Αν πράγματι το ζήτημα του κόστους λειτουργίας αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως η δημιουργία ενός κολυμβητηρίου –και εν γένει ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου- δίπλα στον προαστιακό αποτελεί την βέλτιστη πρόταση. Γιατί μόνον έτσι μπορεί να καταστεί πόλος έλξης της ευρύτερης περιοχής, αν όχι ολόκληρου του νομού.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο τρόπος με τον οποίο έγιναν –για μία ακόμα φορά- οι διαδικασίες σύγκλησης της συνεδρίασης δια περιφοράς και με την διαδικασία του κατεπείγοντος, που αποστερεί κάθε δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων και ενστάσεων, παρέσυρε και τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας, οι οποίες θεωρούμε πως θα ανακαλέσουν την θετική στάση και ψήφο τους, αφού πλέον γνωρίζουν τα γεγονότα.

Σε ό,τι αφορά την διοίκηση του δ. Σικυωνίων πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει πως τα δίκαια και λογικά αιτήματα της τοπικής κοινωνίας δεν μπορούν να γίνονται αφορμή για “Business as usual…”.

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Για την Δημοτική Αρχή Βέλου – Βόχας

  


Εντυπωσιάζουν οι χρηματοδοτήσεις έργων, που αναδείχτηκαν στην συνάντηση της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Αθηνάς Κόρκα με τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας .

Επισημαίνεται πως δεν είναι ευδιάκριτη η παρέμβαση ανάπλασης της παραλιακής οδού Λαζανά Βραχατίου. Είναι ενταγμένο το έργο σε κάποια από τα αναφερόμενα έργα;








Δεν υπάρχουν σχόλια