Header Ads

ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ φ.1727

Ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Μόρφου Κος Νεόφυτος 
Μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξου Εκκλησίας της Κύπρου !..

  


Με μεγάλη ικανοποίηση είδα σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας σας, δημοσίευμα για τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Μόρφου κ.κ. Νεόφυτον.

* Ο Μητροπολίτης Μόρφου είναι μια μεγάλη μορφή της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου. Νέος, ενώ ήτο φοιτητής της Νομικής Σχολής στην Αθήνα, είχε επισκεφθεί τον Άγιο Πορφύριο, τον Αγιο Ιάκωβο Τσαλίκη, όπως και τον Άγιο Παίσιο.

Ο Πορφύριος του απεκάλυψε ότι θα γίνει επίσημο πρόσωπο της Εκκλησίας της Κύπρου. Επίσης, ο ΙάκωβοςΤσαλίκης του απεκάλυψε ότι θα γίνει Δεσπότης στο τόπο της γεννήσεως του με το όνομα Νεόφυτος, παρότι το βαπτιστικό όνομά του ήταν « Όμηρος».

Τέλος ο Παΐσιος του προέβλεψε ότι θα γίνει επίσημο πρόσωπο στην Εκκλησία της Κύπρου.

Επίσης, του απεκάλυψε ότι θα γίνει Παγκόσμιος Πόλεμος και πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας. Ότι η Τουρκία θα καταστραφεί και ότι θα δώσουνε την Κωσταντινούπολη στην Ελλάδα. Ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι η Κύπρος θα ελευθερωθεί από τουςΤούρκους.

Σημειωτέον εδώ ότι από τους Ιεράρχες και τους Ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος μερικοί δεν πιστεύουν τα ανωτέρω, παρ’ ότι προέρχονται από σύγχρονους αγίους !!! 

Δημήτρης Στάθης 
Επίτιμος Πρόεδρος Εφετών 


*Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος είναι ενεργός μητροπολίτης στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου της Εκκλησίας της Κύπρου από το 1998..

Ο κατά κόσμον Όμηρος Μασούρας γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου του 1962 στο χωριό Πάνω Ζώδεια, που βρίσκεται κοντά στη Μόρφου της επαρχίας Λευκωσίας. Εκεί έζησε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του. Τα παιδικά του χρόνια σημαδεύτηκαν από τον θάνατο του πατέρα του στα οκτώ του χρόνια, ενώ στην ηλικία των 12 βίωσε την τουρκική εισβολή και τον θάνατο του μεγαλύτερου αδερφού του, Πέτρου.

Ως πρόσφυγας πλέον, πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στον προσφυγικό συνοικισμό των Λατσιών, έξω από την Λευκωσία.

Το 1979 ξεκίνησε να σπουδάζει στην Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ. Αποτελεί μία κατ εξοχή ζωντανή δραστήρια Μορφή του Εκκλησιαστικού χώρου της Χριστιανικής Ορθοδοξίας ακολουθούμενος πάντα από χιλιάδες πιστών σε Κύπρο και Ελλάδα!...








Δεν υπάρχουν σχόλια