Header Ads

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1 φ.1727

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά… με δώρα από Σα και Πασχαλάκη

  


ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Τούμπας, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 με τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Ζοσέ Σα να έχουν ευθύνη στα τέρματα που δέχθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καθώς το «συγκρότημα» του Πάμπλο Γκαρσία εμφανίστηκε περισσότερο διαβασμένο στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη.

Από την άλλη, οι Πειραιώτες έδειξαν σαφώς επηρεασμένοι από τα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς σε Τρίπολη και Αγρίνιο. Οι περισσότεροι από τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό, ωστόσο, μπόρεσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, την ισοπαλία, διατηρώντας και την απόσταση των 10 βαθμών.

Πάντως, το παιχνίδι… στιγματίστηκε από τα λάθη των δύο πορτιέρο, στις φάσεις που δέχθηκαν γκολ. Αρχικά, στο 51’ ο Ζοσέ Σα δεν κατάφερε να «σβήσει» την απειλή του Ουάρντα με την κεφαλιά, δίνοντας την ευκαιρία στον Ίνγκασον να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 77’ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έκανε λάθος έξοδο και ο Μπα έφερε το ματς στα ίσια με καρφωτή κεφαλιά (1-1).

Έκπληξη από Γκαρσία

Με μία μεγάλη έκπληξη παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο τεχνικός ηγέτης του «Δικέφαλου του Βορρά» αποφάσισε να μην ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον Τζόλη, προτιμώντας να δώσει τη φανέλα του βασικού στον Μουργκ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κρμέντσικ για πρώτη φορά, έπειτα από την μεταγραφή του. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με τον Βιεϊρίνια στα δεξιά, τον Γιαννούλη στα αριστερά και τους Ίνγκανσον και Κρέσπο στο κέντρο της άμυνας. Οι Σβαμπ και Ελ Καντουρί ήταν στην μεσαία γραμμή, με τον Ουάρντα σε ρόλο επιτελικού, τον Μουργκ στο ένα άκρο, τον Ζίβκοβιτς στο άλλο και ο Κρμέντσικ βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Φουλ επίθεση από Μαρτίνς

Με όλα τα… όπλα του στο χορτάρι εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ο Ολυμπιακός. Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να παρουσιάσει ένα φουλ επιθετικό σχήμα και για τον λόγο αυτό, ξεκίνησε την ενδεκάδα τόσο τον Κώστα Φορτούνη, όσο και τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Αναλυτικά, στον «άσο» ήταν ο Σα. Στα δεξιά κινήθηκε ο Ραφίνια, στα αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ και στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σεμέδο και Μπα. Οι Εμβιλά και Καμαρά βρέθηκαν στην μεσαία γραμμή, με τον Φορτούνη ως οργανωτή, τον Βαλμπουενά στα αριστερά, τον Βρουσάι στα δεξιά και ο Ελ Αραμπί ήταν ο φορ.

Σέντρα και μεγάλες ευκαιρίες

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να χάνει την πρώτη καλή στιγμή, μόλις μερικά δευτερόλεπτα μετά την σέντρα. Συγκεκριμένα, στο 2’ ο Σβαμπ έκανε ωραία ενέργεια, ξεπέρασε τον Σεμέδο, έβγαλε προς το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Μουργκ σούταρε πάνω από το δοκάρι του Σα. Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια απείλησε από πλάγια θέση, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Η… απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε εννέα λεπτά αργότερα με μία φάση διαρκείας και δοκάρι από τον Εμβιλά. Ο Βρουσάι άλλαξε ωραία με τον Φορτούνη, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έβγαλε στον Γάλλο που έπιασε με τη μία το σουτ, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, ο δυναμικός μέσος των Πειραιωτών έκανε νέο σουτ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια, το σουτ του Καμαρά από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν για μία ακόμα φορά κοντά στο γκολ, με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, όταν ο Βαλμπουενά εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε και έδιωξε σε πλάγιο. Στα επόμενα λεπτά, ο ΠΑΟΚ ανέβασε… ρυθμούς και προσπάθησε να προκαλέσει προβλήματα στον Σα, κυρίως από στημένες φάσεις.

Στο 24’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Σβαμπ δεν βρήκε στόχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, έπειτα από νέο φάουλ του Πορτογάλου, ο Ίνγκασον πήρε τη κεφαλιά, ο Σα έδιωξε σε κόρνερ και από την εξέλιξη, ο Κρμέντσικ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε να αντιμετωπίζει προβλήματα στην ανάπτυξη, κάτι που προκάλεσε βαθιές μπαλιές από την άμυνα. Πάντως, από μία τέτοια οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, έπειτα από λάθος εκτίμηση του Πασχαλάκη. Συγκεκριμένα, στο 33’ ο Έλληνας τερματοφύλακας «τράκαρε» με τον Ίνγκασον, έχασε τη μπάλα, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του πορτιέρο του «Δικέφαλου». Ο Φορτούνης ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, αλλά ο Πασχαλάκης κατάφερε και έδιωξε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν για τον ΠΑΟΚ, όταν στο 42’ ο Μουργκ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κρμέντσικ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, σε μία φάση που η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν ήταν την σωστή θέση.

Πίεσε και σκόραρε

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και το ματς. Ήτοι με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να αναζητά τους διαδρόμους προς την εστία του Ζοσέ Σα. Οι «ασπρόμαυροι» προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Πειραιωτών και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στην πρώτη τους αξιόλογη «επίσκεψη» στα αντίπαλα καρέ.

Ήταν το 51ο λεπτό όταν ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδιωξαν σωστά, ο Σέρβος έκανε νέα σέντρα από τα δεξιά, ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Σα απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Ίνγκασον στο δεύτερο δοκάρι με προβολή έγραψε το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα τον αγώνα και συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των πρωτοπόρων, κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 56’ ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε το φάουλ, ο Ίνγκασον πήρε τη κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κρέσπο έπιασε το μακρινό σουτ, όμως δε κατάφερε να βρει στόχο, ενώ στο 70’ το σουτ του Ουάρντα πέρασε κι αυτό αουτ.

«Ζωντανός» με Μπα

Από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη, ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία, στην μοναδική του «επίσκεψη» στα καρέ του Πασχαλάκη να σκοράρει και να μείνει… ζωντανός. Ήταν το 77ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο τερματοφύλακας του «Δικέφαλου» έκανε λάθος έξοδο και ο Μπα με καρφωτή κεφαλιά, έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να ανεβάσουν… στροφές και να φτάσουν στο δεύτερο τέρμα τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του ματς ο Τζόλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να γίνει ο ήρωας για την ομάδα του, όταν το σουτ που έκανε από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Σα.  

ΠΗΓΗ:ONSPORTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια