Header Ads

Η ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΦΙΓΟΥΡΕΣ PLAYMOBIL φ.1722

 

«Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL» Μια εικονική περιήγηση στην έκθεση από το ΠΙΟΠ


Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2020 

Αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα (VR) μεταφερόμαστε στη Σπάρτη και στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, με σκοπό να περιηγηθούμε ψηφιακά στην έκθεση «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL».
  


Η έκθεση αποτελεί πρωτότυπη προσέγγιση όλων όσων διαδραματίστηκαν, από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι και την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες PLAYMOBIL «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα. Μέσω της εικονικής περιήγησης που παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, αντλούμε πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης όπως είναι ο Ορκος των Φιλικών, η Αλωση της Τριπολιτσάς, η Εξοδος του Μεσολογγίου, η Φυγή των Παργινών. Επίσης, γνωρίζουμε πρωταγωνιστές της εποχής, Ελληνες, Φιλέλληνες και Οθωμανούς, άντρες και γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Τέλος, το συνοδευτικό εκπαιδευτικό φυλλάδιο της έκθεσης εμπλουτίζει με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, για μικρούς και μεγάλους, αυτό το διαφορετικό ταξίδι στην Ιστορία.

Η έκθεση, καρπός συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ), στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, σχεδιάστηκε από το ΕΙΜ, όπου και παρουσιάστηκε πρώτη φορά (13.10.2019-13.9.2020), σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της PLAYMOBIL Hellas.

Σχεδιασμός-υλοποίηση διοραμάτων: Γιώργος Αγγελίδης, Ντένης Βαγγόπουλος, Αγγελος Γιακουμάτος, Βασιλική Φατή. 

Σχεδιασμός-υλοποίηση μεμονωμένων φιγούρων ειδικής κατασκευής: Στέλιος Μυλωνάς.

* Η περιοδική έκθεση (14.10.2020-17.01.2021) στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, θα επαναλειτουργήσει όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 27310 89315 και www.piop.gr.

Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Αγγέλου Γέροντα 6, 105 58 Αθήνα Τ.: 210 3256922 | www.piop.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια