Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1724

 

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Ο Τραμπ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου


Με μήνυμα του στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λένε τα Ε.Ο., καλεί τους υποστηρικτές του. σε μεγάλη διαδήλωση στην Ουάσινγκτον 6 Ιανουαρίου 2021! Ενόψει δηλαδή της ορκωμοσίας Μπάιντεν, που θα πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες μετά, στις 20 Ιανουαρίου. Η έκθεση Ναβάρο που τεκμηριώνει νοθεία σε έξι πολιτείες, έκανε τον πρόεδρο να παίξει το τελευταίο του χαρτί με μαζική συγκέντρωση στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ Η κίνηση αυτή αντιμετωπίζεται ήδη από τους δημοκρατικούς ως κηρύξει εμφυλίου πολέμου και αναζητούνται τρόποι αντίδρασης που μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί. Να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες αυθόρμητες εκδηλώσεις υπέρ του προέδρου, είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια με μαχαιρώματα και πυροβολισμούς. Φανταστείτε τώρα όπως στην πόλη θα υπάρχουν και οπαδοί του Μπάιντεν πριν την ορκωμοσία, τι θα συμβεί, ειδικά όταν το κάλεσμα για διαμαρτυρία έρχεται από τον ίδιο τον Τραμπ.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Εμπορίου και Βιομηχανικής Πολιτικής Πίτερ Ναβάρο δημοσίευσε μια έκθεση την Πέμπτη, στην οποία περιγράφει αρκετά παραδείγματα παρατυπιών ψήφου που είναι «περισσότερο από επαρκείς» για να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών υπέρ του Προέδρου Τραμπ. Αυτός ήταν ο λόγος της έκρηξης του προέδρου και του καλέσματός που απηύθυνε για την μαζική συγκέντρωση στην Ουάσινγκτον. Η έκθεση 36 σελίδων «αξιολογεί τη δικαιοσύνη και την ακεραιότητα των Προεδρικών Εκλογών του 2020 εξετάζοντας έξι διαστάσεις φερόμενων εκλογικών παρατυπιών σε έξι βασικές πολιτείες» και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «τα πρότυπα εκλογικών παρατυπιών … είναι τόσο ισχυρά και στις έξι περιοχές μάχης που δείχνουν μια συντονισμένη στρατηγική προκειμένου να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα εις βάρος του προέδρου και υπέρ του Μπάιντεν.

Οι έξι διαστάσεις των παρατυπιών ψήφου στην έκθεση περιλαμβάνουν: απλή απάτη ψηφοφόρων, λανθασμένη ψήφο, παραβιάσεις διαδικασιών, παραβιάσεις ρήτρας ίσης προστασίας, παρατυπίες μηχανών ψηφοφορίας και σημαντικές στατιστικές ανωμαλίες. Και τα έξι από αυτά τα θέματα ψηφοφορίας παρατηρήθηκαν σε τουλάχιστον δύο βασικές πολιτείες, σύμφωνα με την έκθεση, και συνολικά έξι πολιτείες μάχης παρουσίασαν πολλαπλά παραδείγματα παρόμοιων διαστάσεων. Για να δούμε τι θα δούμε στις 6 Ιανουαρίου…





ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Η «Σιωπηρή Άλωση» της χώρας…


Ένα επίκαιρο απόσπασμα από το βιβλίο «Σιωπηρή Αλωση» του Αναστασίου Λαυρέντζου: «Πρόσφατα ο Έλληνας Υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης αναφέρθηκε στην παρατηρούμενη αύξηση των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στην Έλλάδα από τη Σομαλία και από άλλες χώρες της Αφρικής. Με την αναφορά του αυτή θέλησε να καταδείξει ότι η Έλλάδα έχει γίνει προορισμός των παράνομων μεταναστευτικών ροών που διοχετεύει η Τουρκία στην Έυρώπη. Δεν παρέλειψε μάλιστα να περιγράψει το πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί της λαθροδιακίνησης. Για να καταλήξει: «Δεν θέλουμε η χώρα μας να είναι η πύλη εισόδου της Έυρώπης». Έίναι εντυπωσιακό ότι αυτές οι αναφορές γίνονται σήμερα, μετά από ενάμιση χρόνο εφαρμογής μιας πολιτικής η οποία συνέχισε εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ), υποδεχόμενη απρόσκοπτα τις μεταναστευτικές ροές που κατέφθαναν στα ελληνικά νησιά.

Η μεγάλη διαφορά όμως είναι ότι αυτή τη φορά τα χερσαία βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Έτσι πλέον οι παράνομοι μετανάστες που φθάνουν στην Έλλάδα δεν φεύγουν για την Έυρώπη, αλλά σωρεύονται στην ελληνική επικράτεια. Από αυτή την άποψη η Έλλάδα όχι μόνο λειτούργησε ως «πύλη εισόδου της Έυρώπης», αλλά στην πράξη έγινε ένα απέραντο ευρωπαϊκό χοτ σποτ. Αργησε λοιπόν η κυβέρνηση να παραδεχτεί δημόσια αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Ομως ακόμη και αυτή η καθυστερημένη παραδοχή ίσως να έχει την αξία της, αν τελικά οδηγήσει σε μια αλλαγή πολιτικής στο μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο αυτών των αναφορών που για πρώτη φορά γίνονται επίσημα, είναι χρήσιμο να παρατεθεί το ακόλουθο προφητικό απόσπασμα από το βιβλίο «Σιωπηρή Αλωση».

«Σε αυτή την κατάσταση την οποία διαμορφώνουν σήμερα οι διογκούμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές που καταφθάνουν στην Έυρώπη, η Έλλάδα κινδυνεύει να καταστεί μια ανοχύρωτη χώρα. Ακόμη όμως και εν όψει ενός τέτοιου κινδύνου, δεν διαθέτει μια σαφή εθνική στρατηγική. Kαι αυτό συμβαίνει για λόγους που δεν σχετίζονται μόνο με τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, αλλά και με τις κυρίαρχες αντιλήψεις σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο έχει βασικές αντιρρήσεις σχετικά με τη μορφή και το περιεχόμενο μιας τέτοιας στρατηγικής, όπως π.χ. ακόμη και για το αν πρέπει να είναι «εθνική», αφού κατά την αντίληψή του η συντελούμενη απο-εθνικοποίηση του ελλαδικού πληθυσμού αποτελεί μια ιστορικά αναπόδραστη και μάλλον όχι και τόσο απευκταία κατάληξη…». Έσείς, τι λέτε;





Δεν υπάρχουν σχόλια