Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1718

 

Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:
Χαριστική βολή στην προστασία της α’ κατοικίας και της κοινωνικής συνοχής

    

Σημεία από την παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑΠΣ κατά τη συζήτηση στη Βουλή (05/11/2020) του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Ψυχογιός αναφερόμενος στο νέο γενικό lockdown που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, καταφέρθηκε κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας ότι δεν αξιοποίησε το χρόνο που της δόθηκε πλουσιοπάροχα από την κοινωνία, με μεγάλες θυσίες ωριμότητα και σοβαρότητα και κυρίως από τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής τους οποίους δεν στήριξε καθόλου. Σε ό,τι αφορά τη στάση της αντιπολίτευσης, και ιδίως της αξιωματικής, διευκρίνισε ότι έβαλε πλάτη χωρίς αυτό να είναι δεδομένο διότι σε χώρες όπως η Ισπανία το δεξιό λαϊκό κόμμα ακολούθησε μία άλλη γραμμή απέναντι στην κυβέρνηση της χώρας.

Σχετικά με το μαξιλάρι των 37 δις ο βουλευτής τόνισε ότι σε συνδυασμό με τους χαλαρότερους δημοσιονομικούς περιορισμούς της Ευρώπης θα μπορούσε να στηρίξει ουσιαστικά και αποτελεσματικά την κοινωνία και την οικονομία όμως στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, οι δημόσιες επενδύσεις και παρεμβάσεις, θεωρούνται κόστος και ζημιά . Η υγεία και η παιδεία είναι σε οριακό σημείο, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι προσλήψεις είναι ελάχιστες και συνολικά σήμερα βρίσκονται 5.000 άνθρωποι λιγότεροι σε σχέση με 2019, ενώ οι σχολικές αίθουσες εν μέσω πανδημίας φιλοξενούν 25 με 27 παιδιά, σημείωσε ο κος Ψυχογιός.

Νομοθετείτε ότι πιο αντικοινωνικό και άδικο εν μέσω πανδημίας -σημείωσε ο κ. Ψυχογιός- μια πολιτική που ευνοεί λίγους και ισχυρούς και αποτελεί πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επίθεση, χωρίς να αναφέρεται σε κανένα από τα χρυσοπληρωμένα κανάλια.

Ενώ την ίδια στιγμή έχει λάβει μέτρα στήριξης «ψίχουλα» για μικρομεσαίες επιχειρήσεις , ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και το σύνολο των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται, οδηγώντας τους στο κλείσιμο και την εξαθλίωση.

Οσον αφορά το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο κ. Ψυχογιός σημείωσε ότι έρχεται σε συνέχεια του Πτωχευτικού Κώδικα που δεν παρέχει καμία προστασία για τους πολίτες και την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Με τις διατάξεις που συζητούνται τελειώνει και η οποία προστασία υπήρχε από τις εκκρεμείς αιτήσεις του Νόμου Κατσέλη. «Μένουμε σπίτι λοιπόν, χωρίς σπίτι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής ξεκαθάρισε ότι αν ήταν στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έφερνε νόμο που θα ρύθμιζε ευνοϊκά αυτές τις υποθέσεις χωρίς εκπτώσεις στα δικονομικά δικαιώματα των δανειοληπτών ή θα ζητούσε παράταση για την επικαιροποίηση των αιτήσεων σε ρεαλιστικές και όχι ασφυκτικές προθεσμίες και την πλήρη προστασία των πολιτών από πλειστηριασμούς.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο κος Ψυχογιός ανέφερε: «Με το νομοσχέδιο αυτό συνεχίζετε να βάζετε βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, εμείς θα είμαστε δίπλα στην κοινωνία με αλληλεγγύη εντός και εκτός Βουλής»

Βίντεο με την παρέμβαση: https://youtu.be/ AjzY_3hBnfw


Ψυχογιός Γιώργος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

  


Και στην Κορινθία, αυτή η απαράδεκτη εικόνα πού προσβάλλει μαθητές, εκπαιδευτικούς γονείς και το σύνολο της κοινωνίας που έδωσε και δίνει μεγάλο αγώνα σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Στο «επιτελικό» κράτος των «αρίστων» της ΝΔ νομίζουν ότι όλα είναι επικοινωνία και τα ακριβοπληρωμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα θα καλύψουν την πραγματικότητα. 
Ο εμπαιγμός και ο εξευτελισμός, όμως, δεν κρύβεται από την καθημερινότητα και δεν συγχωρείται από την κοινωνία. 
Ενισχύστε άμεσα τα σχολεία σε όλα τα επίπεδα και λύστε έστω και τώρα το θέμα της τηλεεκπαίδευσης. 
Εσείς δεν ήσασταν που διαφημίζατε την ψηφιακή σας επανάσταση..;!

Γ.Ψυχογιός: Ούτε άδειες φύτευσης, ούτε μέτρα στήριξης για την πλειοψηφία των αμπελουργών

  

Με πρόσφατη απόφαση του κ. Βορίδη, διατηρείται ο άδικος και φωτογραφικός τρόπος κατανομής δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών σε βάρος των μικρών αμπελουργών. Ακυρώνεται έτσι για δεύτερη φορά η απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ΦΕΚ 613/Β/26.2.19) που επέτρεψε την αύξηση των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων με την φύτευση νέων οινοποιήσιμων αμπελιών.

Προφανής στόχος του Υπουργού είναι να λαμβάνουν όλες τις διαθέσιμες άδειες φύτευσης οι μεγάλες αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις, ενώ οι κάτοχοι μικρών αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων να απορρίπτονται από τη διαδικασία, με αποτέλεσμα την συγκέντρωση σε λίγους και ισχυρούς του κλάδου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκμεταλλεύσεων στην Ελλάδα αποτελείται από μικρούς και μεσαίους αμπελουργούς, που αντί να ενδυναμωθούν, αποδυναμώνονται και έρχονται αντιμέτωποι, εκτός από τις συνέπειες της πανδημίας και με συνθήκες που θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους.

Εξάλλου, και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης ήταν άτολμα και ανεπαρκή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία στον ελληνικό αμπελοοινικό τομέα. Το μέτρο της απόσταξης κρίσης δεν απέδωσε και δεν υλοποιήθηκε αποτελεσματικά στο σύνολό του, ενώ ο «πράσινος τρύγος» με τις ασφυκτικές προθεσμίες και τον περιορισμένο αριθμό ποικιλιών, περιέλαβε πολύ μικρό αριθμό παραγωγών.

Καλούμε τον κ. Βορίδη έστω και τώρα, να αλλάξει τα κριτήρια μοριοδότησης για τις νέες άδειες αμπελιών και να λάβει ουσιατικά μέτρα για την στήριξη του εισοδήματος των μικρομεσαίων παραγωγών, προτού τους εξαφανίσει εντελώς από τον χάρτη προκαλώντας τεράστια προβλήματα για την επιβίωση τους, αλλά και την εθνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια