Header Ads

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΝΕΟΙ... φ.1716

 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΝΕΟΙ...

  


*Του ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΤΣΑΡΗ


Κλονίσθηκε αισθητά η χώρα μας την τελευταία δεκαετία, από την αναχώρηση πολλών νέων μας στην αλλοδαπή. Επιστήμονες νέοι, διπλωματούχοι πανεπιστημίων, γεμάτοι όνειρα να κατακτήσουν τον κόσμο, αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν σε χώρες τη Ευρώπης, Κι αυτό γιατί; Για ανεύρεση εργασίας Μιας απασχόλησης, σχετικής με τις σπουδές των, για αξιοποίηση του πτυχίου τους, που με τόσους κόπους και έξοδα απέκτησαν.

Ενθουσιασμός, όνειρα, ελπίδα, γεμάτοι πάθος για δουλειά, όταν πήραν το πτυχίο τους στο χέρι.

Ετοιμοι να δώσουν οικονομική ζωή κι ανάπτυξη στη χώρα τους κα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αλλά... 0 δρόμος τους γεμάτος κενά... Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα την τελευταία δεκαετία έχει δημιουργήσει πολλές αρνητικές προϋποθέσεις για οικονομική μελλοντική αποκατάστασης των νέων. Ετσι στράφηκαν στο εξωτερικό οι περισσότεροι, αναζητώντας επαγγελματική αποκατάσταση, για αξιοποίηση του πτυχίου τους, αλλά και οικονομική αποκατάσταση, που θέλει κάθε νέος να φτιάξει τη ζωή του.

Η Ελλάδα φθίνει από αριστούχους επιστήμονες, που έχουν γίνει περιζήτητοι, ιδιαίτερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το μέλλον κάθε χώρας, είναι η νεολαία, είναι το αύριό της. Δίχως νέους δεν υπάρχει αύριο.

Οι μεγαλύτεροι, οφείλουν να δραστηριοποιηθούν σαν κοινωνία συλλογικά και να κάνουν φραγμούς για να μην αφήσουν τη νεολαία μας να χαθεί εγκαταλείποντας τη χώρα. Φυσικά, το να τους εμποδίσουμε, δε σημαίνει να τους σταματήσουμε με το ζόρι. Σημαίνει να συμπορευθούμε μαζί τους, δίπλα τους και με την πείρα των μεγάλων, τον ενθουσιασμό και το πάθος των νέων, να τους αλλάξουμε νοοτροπία. Να τους δώσουμε ελπίδα στην απαισιοδοξία τους και να τους στρέψουμε την αγάπη προς την πατρίδα τους.

Να παλέψουν με πείσμα, μαζί με τΐς παλαιότερες γενεές, γιατί οι νέοι θέλουν πρότυπα, για να αγωνισθούν για τη χώρα τους.

Η χώρα μας έχει πληθώρα επιστημόνων, που έχουν διαπρέψει, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα δε της Αμερικής.

Εκεί βρήκαν υποδομές και προϋποθέσεις, που χρειάζονται οι σπουδές ενός επιστήμονα, για ανάλογη εργασία. Από αυτούς θέλουμε κι εμείς, αν όχι όλους τουλάχιστον ικανό αριθμό να επιστρέψει στην πατρίδα μας.

Ευελπιστούμε, με την επιστροφή στην κανονικότητα της οικονομικής κρίσης της χώρας μας, να επιστρέψει και ικανός αριθμός επιστημόνων, ώστε να δώσει νέα ώθηση προόδου, στον τομέα της ανάπτυξης, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η χώρα μας

*Ο κ. Κώστας Τσάτσαρης είναι σ. Δάσκαλος από την Κόρινθο





Δεν υπάρχουν σχόλια