Header Ads

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ φ.1716

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)
  

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι, υποδεχόμαστε μαχητικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την Παρασκευή 09/10/2020 στη Σπάρτη.

Η κυβέρνησης συνεχίζει τον εμπαιγμό και την κοροϊδία απέναντι στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης δεν έχει πάρει για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός μας.

Η ζήτηση σε διάφορα προϊόντα είναι χαμηλή λόγω και της πανδημίας, οι εκβιασμοί από βιομήχανους και μεγαλέμπορους μεγαλώνουν. Ξεκινά η συγκομιδή της ελιάς με τεράστια προβλήματα και τρεις χαμένες χρονιές λόγω ελλιπούς δακοκτονίας και εξευτελιστικές τιμές σε λάδι και βρώσιμη ελιά. Οι παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών ασφυκτιούν έχοντας χάσει παραγωγή και εισόδημα από τα μέτρα για τον κορονοϊό. Οι τιμές συνολικά στα αγροτικά προϊόντα παραμένουν χαμηλές ενώ το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο Τα καιρικά φαινόμενα και οι αρρώστιες, όπως ο καύσωνας στην ανθοφορία της ελιάς, πρόσφατα οι βροχές που κατέστρεψαν τα σταφύλια και ο καταρροϊκός πυρετός στα αιγοπρόβατα ολοκληρώνουν την καταστροφή μας. Μας δίνουν το τελειωτικό χτύπημα αφού ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ είτε σε πολλές περιπτώσεις δεν αποζημιώνει είτε όταν αποζημιώνει αυτό γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και όχι στο 100% της ζημιάς.

ΛΕΜΕ ΩΣ ΕΔΩ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ!

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, σε ηχηρό και μαχητικό καλωσόρισμα του Υπουργού.

Όλοι και Όλες την Παρασκευή 9 Οκτώβρη , στις 5.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης για να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαια αιτήματά μας.

Απαιτούμε τώρα: κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να βγάζουμε το μεροκάματο για να συνεχίσουμε την καλλιεργητική φροντίδα και παραγωγή, και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με δραστική μείωση των ασφαλίστρων.

Να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ασθένειας του καταρροϊκού, διασφαλίζοντας τη γρήγορη και έγκαιρη προμήθεια εμβολίων και τον δωρεάν εμβολιασμό των κοπαδιών. ΜΕ κρατική χρηματοδότηση και ευθύνη, διενέργεια όλων των απαραίτητων ψεκασμών των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Να γίνει καταγραφή της απώλειας παραγωγής και να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι άμεσα και πλήρως, για το σύνολο της χαμένης παραγωγής, των απολεσθέντων ζώων και του εισοδήματος τους. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές για την κάλυψη της σίτισης των κοπαδιών κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης μετακίνησής τους.

Άμεση και δίκαιη καταγραφή όλων των ζημιών από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και γρήγορη αποζημίωση στο 100%.

Κατάργηση ΦΠΑ σε μέσα/εφόδια, είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο στην τιμή που αγοράζουν μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές. Μείωση της τιμής αγροτικού τιμολογίου ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικής - οικιακής παροχής.

Παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών όσο διαρκεί η πανδημία. Χορήγηση της 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους αγρότες.

Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στο δημόσιο Σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.

Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια