Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1715

 


ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»



Τώρα το Έθνος μας απαιτεί Ομοψυχία και Ενότητα Σκοπού…

Από την ημέρα, που ο πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, εν συνενοήσει με το κεντρικό κύκλωμα της γνωστής άγνωστης κάστας αποδέχθηκε να καταστήσει την Ελλάδα προβληματική στο δημόσιο χρέος και να μας εντάξει στις ληστρικές προθέσεις της Τρόϊκα, οι Ελληνες πολίτες φτωχοποιήθηκαν μέχρις εξαθλίωσης. Η χώρα μας έχασε την Εθνική της Ανεξαρτησία και άρχισε να χάνει τον Εθνικό της πλούτο, αφού οι υπάλληλοι των δανειστών διαφεντεύουν τα περιουσιακά μας στοιχεία. Το αρχικό έργο του μοιραίου για την χώρα μας Πρωθυπουργού, το συνέχισαν όλες οι επόμενες Κυβερνήσεις – κατά τη γνώμη μας εντεταλμένες – με διάφορες αποχρώσεις επιβαλλόμενων δεινών, περικοπών και νέων δυσβάστακτων φορολογικών και άλλων μέτρων. Σχεδόν όλοι οι Ελληνες υπέστησαν σοβαρό Οικονομικό πλήγμα, αλλά κύριος στόχος ήταν και εξακολουθεί να είναι η Μεσαία λεγόμενη τάξη, που εξαφανίζεται, αφού αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Κοινωνίας. Ο κλάδος, που υποβαθμίστηκε Οικονομικά περισσότερο από όλους τους άλλους είναι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων και των Υπηρεσιών Ασφαλείας, αφού έχουν χάσει το 50 – 60% των μισθών και Συντάξεών τους.

Πολλοί είναι εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι οι περικοπές περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα, που πρέπει να εκπληρώσει η χώρα για να πάρουμε τις δόσεις, που αντί να μας βγάλουν από την κρίση, μας βάζουν ακόμη περισσότερο μέσα, αφού τα χρήματα μας τα δίνουν για να πληρώσουμε τους τόκους των δανείων. Μας έχουν καταληστεύσει οι διεθνείς απατεώνες και τοκογλύφοι. Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να ασχοληθούμε με την λίστα απαιτήσεων των δανειστών για τα … επέκεινα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και είναι από τις περιπτώσεις, που δεν χρειάζεται κάποιος να προσφύγει στην ψυχρή λογική των αριθμών: Το μοναδικό προαπαιτούμενο αυτή τη στιγμή είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την Εθνική Αμυνα της χώρας, αλλά αφού ανυψώσουμε πρώτα το χαμένο ηθικό, δώσουμε άμεση προτεραιότητα στα εξοπλιστικά προγράμματα των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και στα μέσα για μια αξιοπρεπή επιβίωση. Μόνο έτσι θα βάλουμε τελεία και παύλα προς την πλήρη καταστροφή. Το γιατί έχει αναλυθεί πάρα πολλές φορές από αυτήν εδώ τη στήλη και νομίζουμε ότι είναι κατανοητό ακόμη και από φανατικούς αντιμιλιταριστές. Δεν τίθεται άλλο θέμα συζήτησης.

Δεν χρειάζεται νομίζουμε να επαναλάβουμε τις απειλές, που αντιμετωπίζει η χώρα, ούτε το περιβάλλον που επικρατεί γύρω της με το κακό συναπάντημα στα Ελληνοτουρκικά. Θα υπενθυμίσουμε όμως κάτι γιατί αφορά και πολλούς δανειστές, που τρέμουν στην ιδέα ότι οι χώρες τους θα σηκώσουν μέρος από το βάρος του προσφυγικού. Η Ελλάδα χωρίς αξιόμαχες ΕΔ και Σ.Α. δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί προς όφελός τους αυτό το ζήτημα. Και προφανώς δεν θα μπορεί να συνεχίσει να το διαχειρίζεται, αν επιμείνουν σε μέτρα διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Το μοναδικό, που πρέπει να απαντηθεί είναι, αν οι υποτίθεται Σύμμαχοι με ελάχιστες εξαιρέσεις, το κάνουν εσκεμμένα ή απλώς από οικονομικά νταραβέρια με τη γειτονική χώρα. Οπως και να έχει, όμως, μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει να δοθεί τέλος σ΄ αυτό το ζήτημα. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει επιτέλους τέρμα σ΄ αυτήν την υποτέλεια, την υποβάθμιση, καταγγέλλοντας το δημόσιο χρέος και τις Συμφωνίες Δουβλίνου, αναλαμβάνοντας οριστικά τη διαφύλαξη των Συνόρων της Πατρίδας μας. Να κάνουν προσωρινή ανακωχή τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί το Εθνος μας απαιτεί Ομοψυχία, ενότητα σκοπού. Τώρα είναι η ώρα. Αρκετά πιά…

«Ο Κορίνθιος»  

Δεν υπάρχουν σχόλια