Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1714

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


«Το Υπεργολαβικό συμφωνητικό της Π.Τσαλδάρη υπεγράφη τον Ιούνιο του 2018, επί θητείας Πνευματικού»

  


Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Πούρου για την «Π.Τσαλδάρη» Τις ημερομηνίες που υπεγράφη το υπεργολαβικό συμφωνητικό που αφορά το έργο της πλατείας «Π.Τσαλδάρη» έδωσε στην δημοσιότητα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορινθίων κ.Γιώργος Πούρος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Οι απαντήσεις προκλήθηκαν από τις συνεχείς αναφορές περί ολιγωριών της παρούσας δημοτικής αρχής, αναφορές οι οποίες στερούνται αληθείας, αφού σύμφωνα με τον κ. Πούρο «Προχωρήσαμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες όταν επίσημα ενημερωθήκαμε για την υποκατάσταση εργολάβου. Η υπογραφή του συμφωνητικού από τη εταιρία που ανέλαβε το έργο έγινε στις 20/07/2018, επί θητείας Πνευματικού».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών παρέθεσε το χρονικό των ενεργειών οι οποίες οδήγησαν στην αποκάλυψη της ύπαρξης του υπεργολαβικού συμφωνητικού αλλά και των μετέπειτα ενεργειών του δήμου πει έκπτωσης του εργολάβου.

«Τον Ιούνιο του 2018 η δημοτική αρχή Πνευματικού ανέθεσε το έργο στην εταιρία MAC CONSTRUCTION .H εταιρία, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, υπέγραψε λίγες ημέρες μετά υπεργολαβικό συμφωνητικό. Αυτό πότε αποδείχτηκε; Οταν αρχές Αυγούστου ήρθε στο πρωτόκολλο του δήμου καταγγελία υπεργολάβου πως δεν έχει πληρωθεί. Η τεχνική υπηρεσία, ως όφειλε, ερεύνησε με κατεπείγουσες επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες την εγκυρότητα και ισχύ των καταγγελλόμενων εγγράφων. αφού μιλάμε για υποκατάσταση εργολάβου που δεν είχε δηλωθεί και άρα είναι παράνομη, στις διαδικασίες έκπτωσης εργολάβου. Οταν ήρθαν, στην Τεχνική υπηρεσία, οι απαντήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, άμεσα η ΤΥ προέβη στις προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες. Η Αναθέτουσα αρχή είναι η οικονομική επιτροπή του Δήμου η οποία θα στείλει την απόφαση που θα λάβει στο Τεχνικό Συμβούλιο και τον Υπουργό. Αυτά ορίζει ότι πρέπει να γίνουν ο Νομικός Σύμβουλος της ΚΕΔΕ. Η απόφαση που θα ληφθεί εκεί θα έρθει εκ νέου στην Οικονομική επιτροπή για την τελική απόφαση. Ο Δήμος έπραξε όσα ορίζει ο νόμος. Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έπρεπε να ξέρουν και να μην εκτίθενται» σημείωσε ο κ.Πούρος απευθύνοντας ωστόσο και ερωτήματα προς τους καταγγέλλοντες και διαμαρτυρόμενους:

«Πόσο καιρό γνώριζαν και δεν μιλούσαν; Μήπως το γνώριζαν 2 χρόνια και το έβγαλαν τώρα για να εκτεθεί ο Βασίλης Νανόπουλος; Δεν μπορεί να εκτεθεί ο Δήμαρχος γιατί η υπογραφή και η υποκατάσταση έχει γίνει τον Ιούνιο του 2018! Εγινε επί θητείας Πνευματικού, το αποδεικνύουν οι ημερομηνίες.»

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στο ύψος της έκπτωσης το οποίο παρουσιάζεται ως το «αγκάθι» στην μη ολοκλήρωση του έργου εγκαίρως: «Λένε ότι φταίει το ύψος της έκπτωσης . Θέλω να σας πω ότι ακόμα 4-5 έργα στο δήμο με τέτοια έκπτωση έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς. Δεν είναι πρόβλημα λοιπόν η έκπτωση αλλά ο εργολάβος.»

Απαντήσεις δόθηκαν για τα μάρμαρα και τα φωτιστικά της πλατείας με τον κ.Πούρο να σημειώνει πως η παρούσα Δημοτική Αρχή εκτελεί πιστά την μελέτη που παρέλαβε. «Η μελέτη εφαρμόζετε κατά γράμμα από εμάς. Τι έλεγε η μελέτη; Οτι θα χρησιμοποιηθούν μάρμαρα που βγαίνουν όπως αποδείχτηκε τελικά, από ένα μοναδικό εργοστάσιο στον κόσμο! Αυτό έλεγε η μελέτη αυτό κάναμε. Τα δε φωτιστικά είχαν περιγραφεί έτσι ώστε, κατά τύχη, ένα εργοστάσιο στην Ιταλία να τα έχει μόνο. Ολα αυτά έγιναν από την προηγούμενη αρχή και τον μελετητή. Εμείς δεν πειράξαμε ούτε ένα γράμμα από τη μελέτη. Η μελέτη φωτισμού, γιατί κατηγορούμαστε ότι δεν φωτίζουν τα φώτα, η μελέτη εντάσεως φωτισμού δεν άλλαξε ούτε στο χιλιοστό! Λέει ψέματα ο κ.Πνευματικός ότι άλλαξε!. Εάν δεν μας ικανοποιεί η επάρκεια της, θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα.»

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο μέλλον του έργου και την ολοκλήρωσή του αφού στόχος παραμένει η παράδοση του.

«Είναι προσωπικό στοίχημα της δημοτικής αρχής και ο Δήμαρχος έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να τελειώσει η πλατεία. Δεν δημιουργήσαμε εμείς αυτό το πρόβλημα αλλά ούτε αυτό δεν μας αναγνωρίζουν. Εμείς προχωράμε και πιέζουμε τον εργολάβο να ολοκληρώσει για να παραδοθεί η πλατεία στον κόσμο. Η πλατεία θ ανοίξει, τα επιμέρους θέματα θα τα δούμε !»





Βασίλης Νανόπουλος: Εμείς κάνουμε αγώνα καθημερινά να τελειώσει το έργο της πλατείας

  


-ΟΣΟΙ θέλουν την έκπτωση του εργολάβου εδώ και τώρα θέλουν να σταματήσει το έργο της πλατείας για 3 χρόνια

-Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κορινθίων για την Π.Τσαλδάρη, τις ευθύνες του κ.Πνευματικού και τις μεθοδεύσεις το έργο να μην ολοκληρωθεί

Αυστηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που μεθοδεύουν την μη ολοκλήρωση της πλατείας Π.Τσαλδάρη έστειλε το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Μιλώντας στους εκπροσώπους τύπου ο Δήμαρχος θέλησε να ενημερώσει τους Κορίνθιους για όλα όσα συμβαίνουν και αφορούν το έργο, την εξέλιξη των εργασιών, τον καθημερινό αγώνα το έργο να τελειώσει αλλά και τις κινήσεις των όψιμων τιμητών που επιχειρούν η πλατεία να «παγώσει» εκ νέου για 3 χρόνια με την έκπτωση του εργολάβου.

«Θέλω να σας βεβαιώσω πως ο Δήμαρχος, οι συνεργάτες του, οι υπάλληλοι του δήμου δίνουμε καθημερινό αγώνα να τελειώσει η πλατεία το συντομότερο δυνατό γιατί αυτό θέλουν οι Κορίνθιοι. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που επιδιώκουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκπτωση του εργολάβου και δεν το λένε, αλλά αυτό έχει ως συνέπεια, να καθυστερήσει η πλατεία, να γίνει διακοπή εργασιών για 3 χρόνια. Οσοι λοιπόν, ο κ.Πνευματικός και όσοι συμπλέουν μαζί του λένε ότι πρέπει να γίνει τώρα αμέσως η έκπτωση του εργολάβου, δεν λένε ότι επιδιώκουν να σταματήσουν τα έργα στην πλατεία και με δικαστικές διαμάχες για 3 χρόνια η πλατεία να μείνει ημιτελής.

Αυτό θέλω να το ξέρουν οι Κορίνθιοι! Οι Κορίνθιοι που έχουν δώσει εντολή στο Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να τελειώσει η πλατεία και να τους αποδοθεί για χρήση!

Η δημοτική μου αρχή παρέλαβε την πλατεία σταματημένη για ένα χρόνο και περισσότερο. Παραλάβαμε από τον κ.Πνευματικό και την δημοτική του αρχή μια σύμβαση η οποία ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Το είχαμε πει πολλές φορές στο ΔΣ και προσπαθούμε τώρα να διορθώσουμε τα λάθη του κ.Πνευματικού ο οποίος έχει πολλές ευθύνες και δεν του επιτρέπεται σήμερα να παριστάνει τον τιμητή. Για τις παραλείψεις του! Για τα λάθη του που μας οδήγησαν στο σημείο που είναι η πλατεία σήμερα. Η πλατεία θα τελειώσει!

Το σχέδιο του κ.Πνευματικού και όσων συμπλέουν μαζί του είναι να μην πληρωθεί ο εργολάβος για έργα που έχει κάνει. Με τις καταγγελίες και τις προσφυγές που έχουν γίνει επηρεάζεται η οικονομική υπηρεσία και δεν πληρώνει έργα που έχουν γίνει! Επιδιώκουν να υπάρχουν ποινικές ρήτρες με σκοπό ο εργολάβος να σταματήσει από μόνος του το έργο. Επιδιώκουν την έκπτωσή του με ότι αυτό σημαίνει! Αλλά το σχέδιο του αυτό, δεν θα το επιτρέψουμε να γίνει σε ότι μας αφορά!

Η υποκρισία περισσεύει γιατί ήξερε πολύ καλά ο κ.Πνευματικός τον υπεργολάβο τον οποίον τώρα καταγγέλλει. Το χω πει και στο ΔΣ το έχει ομολογήσει και ο ίδιος. Ηταν γνωστοί από το 1982 σαν συνδικαλιστές και οι 2 στο ΠΑΣΟΚ. Ηξερε λοιπόν ποιος είναι ο υπεργολάβος και όφειλε να ξέρει τη σχέση που υπήρχε με τον εργολάβο. Εγώ δεν το ήξερα αλλά αυτός το ήξερε και όφειλε να το πει και στο Δ.Σ. Προεξοφλεί ο κ.Πνευματικός πως δεν θα γίνει η πλατεία! Ενδεχομένως μεθοδεύει διάφορα! Αλλά πρέπει να πει στους Κορίνθιους. Θέλει ή δεν θέλει να τελειώσει η πλατεία. Ξεκάθαρα πράγματα! Οχι μισές αλήθειες!

Ποιο είναι το έγκλημα του εργολάβου; Γιατί λέει ότι ο εργολάβος έχει κάνει έγκλημα. Ποιο είναι; Είπε ότι δεν θα ορίσει υπεργολάβο και παρέβη αυτήν του την δέσμευση, αν το είχε δηλώσει δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Το τι θα γίνει, εάν θα καταστεί έκπτωτος ή όχι θα το πουν τα αρμόδια όργανα και όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Ανεπίτρεπτο όμως είναι σήμερα από εκείνους που κάνουν τους τιμητές να δημιουργούν εμπόδια καθημερινά στη δημοτική αρχή για να μην τελειώσει η πλατεία. Κι αυτό οι Κορίνθιοι πρέπει να το ξέρουν!





   
   
   





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, μια περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα

  


Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της 29/09/2020 ο επικεφαλής των ΕΝΕΡΓΏΝ ΔΗΜΟΤΏΝ Επαμεινώνδας Κατσούλας τοποθετήθηκε με σαφήνεια και χωρίς υπεκφυγές στο θέμα «Ενημέρωση - συζήτηση για την κατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου».

Δήλωσε ότι ουσιαστικά πρόκειται για δύο προβλήματα :

1. Την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων

2. Την λειτουργία του «ΧΥΤΑ» κατά παράβασιν των πλαισίων αδειοδότησής του. Για το πρώτο ο Δήμαρχος απάντησε : «ΧΑΔΑ δεν υπάρχει» και για το δεύτερο : «Την Τετάρτη 30/09 θα συναντηθώ με τον γ.γ. του Υπουργείου». Ο Επαμεινώνδας Κατσούλας τόνισε ότι :

α) Γίνεται υπερσυγκέντρωση όγκου απορριμμάτων, παραβιάζοντας τον βασικότερο όρο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που αφορά την χωρητικότητα του ΧΥΤΑ και ο κορεσμός συντελείται πολύ νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο λειτουργίας του. Επίσης λόγω της υπερσυγκέντρωσης γίνεται ατελής «υγειονομική ταφή» των σκουπιδιών και ο «ΧΥΤΑ» μετατρέπεται σε ανοιχτό σκουπιδότοπο με συνέπεια τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη βλαβερού «οικοσυστήματος» και τον κίνδυνο αυτανάφλεξης σκουπιδιών (πχ πρόσφατη φωτιά στο ΧΥΤΑ Φυλής)

β) Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων. Η σημερινή κατάσταση με την υπερχείλιση των σταγγιδίων και τη διάχυσή τους, μέχρι το δρόμο είναι απαράδεκτη και οδηγεί στην ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων και του εδάφους.

γ) Η ανεξέλεγκτη παραγωγή βιοαερίου από την αποσύνθεση των σκουπιδιών ρυπαίνει τον αέρα και συνιστά κίνδυνο για την υγεία των δημοτών, ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς ελλοχεύει.

δ) Αν η Δημοτική Αρχή, που είναι ενήμερη για την απαράδεκτη κατάσταση της δυσλειτουργίας του ΧΥΤΑ δεν ενεργήσει άμεσα, θα οδηγηθούμε στο οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ με τα αποτελέσματα που συνεπάγονται.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι για κλείσιμο του ΧΥΤΑ δεν πρέπει να γίνεται αναφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!

Σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο πριν έναν χρόνο με τους αρμόδιους φορείς, είχε επισημανθεί ότι το πρόβλημα των στραγγιδίων είναι σοβαρό και απαιτείται λυθεί άμεσα! Ενα χρόνο μετά τι έχει γίνει;

Ο Επαμεινώνδας Κατσούλας αποκάλεσε τον λεγόμενο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου «περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα» που απειλεί τους κατοίκους και δυσφημίζει τον τόπο μας.

Καταλήγοντας χαρακτήρισε τη συνεδρίαση του ΔΣ απογοητευτική για τους δημότες που ανησυχούν και ανέμεναν από τη Δημοτική Αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις να συζητήσουν την ουσία του θέματος και να λάβουν αποφάσεις για άμεση λήψη μέτρων και ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για το μέγιστης σημασίας θέμα της επικίνδυνης δυσλειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Δ.Τ. 5.10.2020



  

  

  




ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



  


Eυχαριστίες του Δημάρχου , κου Φρούσιου, για την κατασκευή φυσικού χλοοτάπητα και αρδευτικού δικτύου στο γήπεδο Αρχ. Κλεωνών Νεμέα : 12-10-2020

O Δήμαρχος Νεμέας, κος Φρούσιος Κων/ νος, εκφράζει τις ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη , κο Νίκα Παναγιώτη , τον θεμ. Αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού , κο Μαντζούνη Ιωάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας , κο Γκιολή Αναστάσιο ,για την άμεση ανταπόκρισή τους και τις ταχύτατες ενέργειές τους σχετικά με την κατασκευή γηπέδου φυσικού χλοοτάπητα και αρδευτικού δικτύου στο γήπεδο Αρχαίων Κλεωνών , συνολικού προϋπολογισμού 250.000€.

Σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου μεταξύ άλλων εξετάστηκε και το προαναφερθέν έργο , το οποίο , σύμφωνα με το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου , θα έχει δημοπρατηθεί ως το τέλος του χρόνου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ζημιογόνος και απαράδεκτη για την τοπική κοινωνία η απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος ΟΤΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

   


Ο Δήμος Λουτρακίου- ΠεραχώραςΑγίων Θεοδώρων καταγγέλλει την απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να κλείσει το υποκατάστημα ΟΤΕ Λουτρακίου που εξυπηρετεί πλήθος δημοτών και επισκεπτών της πόλης και του Δήμου.Είναι καθήκον όλων μας να αντιδράσουμε για να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση.

Πρόκειται για μια ζημιογόνο και καταστροφική για την τοπική κοινωνία απόφαση που προκαλεί προβλήματα σε οικονομικό, εμπορικό, κοινωνικό και τουριστικό επίπεδο. Το ιδιόκτητο κατάστημα παροχής τηλεπικοινωνιών υπηρεσιών στο Λουτράκι είναι ένα κερδοφόρο υποκατάστημα που επιβάλλεται να παραμείνει ενεργό δίνοντας δυναμικά το παρόν στα οικονομικά δρώμενα της περιοχής. Επιπλέον, η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος δημιουργεί σοβαρά οικογενειακά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και στους εργαζομένους οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα είτε της εθελουσίας απόλυσης είτε της μεταφοράς τους στον Νομό Αττικής. Η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι αναγκαία. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Διοίκησης της εταιρείας ΟΤΕ για την ανάκληση της εν λόγω απόφασης.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης





Θανάσης Μουζάκης: Πολιτικά παιχνίδια με τους εργαζόμενους και το Καζίνο δε θα παίξει κανείς

  


Στην τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μουζάκης του συνδυασμού ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, αναφέρθηκε στο σοβαρό θέμα που απασχολεί την πόλη, το Καζίνο Λουτρακίου.. Πολιτικά παιχνίδια με τους εργαζόμενους και το καζίνο δε θα παίξει κανείς. Είναι ένα θέμα που δηλητηριάζει το δήμο μας και την κοινωνία ολόκληρη μέχρι να βρεθεί τελική λύση. Η ευθύνη μου ως εργαζόμενος και γω του καζίνο αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος, είναι μεγάλη, όπως άλλωστε και όλων μας εδώ μέσα. Η περιβόητη επιτροπή που ψηφίσαμε στο δημοτικό συμβούλιο γιατί δε δουλεύει; (σσ επιτροπή πολιτικών αρχηγών) Είχα πει παλιότερα, εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, η μπάλα εδώ θα παιχθεί. Θέλουμε λύση. Να τελειώσει η αβεβαιότητα που ταλανίζει τους εργαζόμενους, το δήμο, την εταιρεία (σσ τουριστική) και το καζίνο. 
Πρέπει να τρέξουμε, να διαπραγματευτούμε, να κινηθούμε. 
Οχι στην κόντρα, θέλει λογική. Ναι στο διάλογο και στην υγιή διαπραγμάτευση. 
Οχι πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων. Απαιτείται σοβαρότητα από όλους. 
Oχι στην κόντρα για το καζίνο. Ναι στον διάλογο και στην υγιή διαπραγμάτευση. 
Οχι πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.. 
Κανένας στο δημοτικό συμβούλιο, νομίζω, να θέλει να κλείσει το καζίνο Πρέπει να τρέξουμε κύριοι.. Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Μουζάκης





ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Πολιτικά κείμενα – υποδείξεις

  


-Η πολύπαθη Πλατεία Φιλύρα της πόλης του Κιάτου δεν λέει να «ηρεμίσει», ανασκευάζεται και πάλι .

-Την 8-10-2020 διαπίστωσα τεχνικές παρεμβάσεις στην Πλατεία Φιλύρας της πόλης του Κιάτου και συγκεκριμένα κατεδάφιση τσιμεντένιων τμημάτων της Πλατείας, στη βόρια πλευρά της .

-Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Σικυωνίων «ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ» γι αυτές τις κατασκευές - παρεμβάσεις .

-Τους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων δεν τους υπολογίζει και δεν τους σέβεται κανένας από τη Δημοτική αρχή.

ΚΊΑΤΟ 9 - 10 - 2020 
ΝΊΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΔΗΜΟΤΊΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΑΝΤΊΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ-Δ.Σ.



     



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

  


Ο Δήμος Βέλου-Βόχας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, με την απόφαση 85/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να τιμήσει, όπως της πρέπει, τη μεγάλη Επέτειο των 200 χρόνων από την ηρωική Επανάσταση του 1821, συνέστησε Γνωμοδοτική Επιτροπή για τον Εορτασμό της.

Στην Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, επικεφαλής έχει τεθεί ο, εγνωσμένου επιστημονικού κύρους, αναπλ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας. Το έργο της Γνωμοδοτικής Επιτροπής έγκειται στη συλλογή, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων, που θα αφορούν σε εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Βασικό ρόλο καλούνται να παίξουν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Πολιτιστικοί Φορείς του δήμου Βέλου-Βόχας, με τους οποίους η Επιτροπή ήδη συνεργάζεται στενά. Ευπρόσδεκτες, βέβαια, είναι και προτάσεις άλλων φορέων ή μεμονωμένων δημοτών. Ως εκ τούτου, όποιος επιθυμεί να καταθέσει τις ιδέες ή τις προτάσεις του στην Επιτροπή παρακαλείται να επικοινωνήσει με τη γραμματέα της Επιτροπής κ. Αθανασούλη Γιώτα, τηλ. 6974 583 005, ή να αποστείλει μέσω email την πρότασή του στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

masouri@vochas.gov.gr giotaathanasouli@yahoo.com Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν έως το τέλος Οκτωβρίου στην Επιτροπή, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος να αξιολογηθούν από αυτήν και να ενταχθούν στους προϋπολογισμούς 2021, τόσο του δήμου Βέλου-Βόχας όσο και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη».





Τοποθετήθηκαν τα δύο πρώτα συστήματα υπόγειων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης στον Δήμο Βέλου Βόχας, στην κοινότητα Νεράντζας και στην Κοινότητα Βέλου

   

12-10-2020

Το έργο αφορά την υλοποίηση δύο (2)συστημάτων διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων, εντός των ορίων του Δήμου Βέλου Βόχας. Η χρήση τους μπορεί να επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τον Δήμο και τους δημότες του όσο και για το περιβάλλον εν γένει. Το παρόν σύστημα περιλαμβάνει δύο (2)οικολογικά βυθιζόμενα συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων. Το σύστημα θα εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου αλλά και τους επισκέπτες του. Τα πλεονεκτήματα λόγω της χρήση του παρόντος συστήματος είναι πολλαπλά:

 δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα υπερχείλισης κάδων και ύπαρξης απορριμμάτων έξω από αυτούς
 μειώνονται οι εκπεμπόμενοι ρύποι καθώς θα απαιτούνται και θα πραγματοποιούνται λιγότερα δρομολόγια από τα απορριμματοφόρα του Δήμου. 
 εύκολο και ιδανικό στην χρήση από μεγάλους ανθρώπους, παιδιά ακόμη και από άτομα με ειδικές ανάγκες. 
 αθόρυβη λειτουργία τόσο για τους χρήστες όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο.
 βελτίωση της περιοχής που τοποθετούνται καθώς είναι στεγανά και κλειστά και επομένως αποφεύγονται προβλήματα, όπως δυσάρεστη οσμή και τα σκουπίδια δεν είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και σε αδέσποτα ζώα.
 Βελτίωση της αισθητικής εικόνας του αστικού ιστού 
 προώθηση της ανακύκλωσης. 
 εξοικονόμηση οικονομικών πόρων. 
 ασφάλεια και αποτροπή κινδύνου λόγω της μετακίνησης των συστημάτων από φυσικά φαινόμενα (αέρας, καταιγίδες κ.λπ.) ή λόγω βανδαλισμών.

Το συγκεκριμένο έργο είναι χρηματοδοτούμενο από ιδίους πόρους του Δήμου ενώ σύντομα αναμένουμε και την προμήθεια άλλων οκτώ υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων, έργο συγχρηματοδοτούμενο από το πράσινο ταμείο και ιδίους πόρους του Δήμου.





Προετοιμασία για τα 200 από το 1821…
  

Σε διάστημα λίγων μηνών συμπληρώνονται, 200 χρόνια από την ηρωική Επανάσταση των Ελλήνων το 1821, που οδήγησε στην απελευθέρωση ελληνικών εδαφών και στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Η δύσκολη πορεία από την έναρξη της Επανάστασης μέχρι την ολοκλήρωση των πόθων του λαού μας υπήρξε πολυαίμακτη, με θυσίες, ηρωισμούς, νίκες αλλά και ήττες. Η τελική νίκη ήταν νίκη της φιλοπατρίας, της γενναιότητας και της πίστης των Ελλήνων στις προαιώνιες αξίες του έθνους μας.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας, θέλοντας να τιμήσει όπως της πρέπει, τη μεγάλη αυτή Επέτειο των 200 χρόνων, συνέστησε Γνωμοδοτική Επιτροπή, η οποία σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υποβάλει τις προτάσεις της για τον εορτασμό της ιστορικής επετείου, οι οποίες θα αφορούν σε εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν και δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, για τον ανωτέρω σκοπό. Τη Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούν οι εξής:

Δουλαβέρας Αριστείδης, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος

Καλλίρη Μαρία, Δημ. Σύμβουλος, Πρόεδρος «ΑΝΕΛΙΞΗΣ», Αντιπρόεδρος

Γιώτα Αθανασούλη, Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας, Γραμματέας και μέλη:

Νικόλαος Περρής, Δημοτικός Σύμβουλος. Αθανάσιος Δημ. Μανάβης, Δημοτικός Σύμβουλος. Σούλα Μπιτσάκου, Δημοτική Σύμβουλος. Μπάμπης Ανδρικόπουλος, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Βραχατίου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ Μπολατίου. Παύλος Γερακάρης, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας Ολυμπιακών Αγώνων 2004. Κατερίνα Ζάρκου, μέλος ΔΣ του Θεάτρου Δώρα Στράτου, Πρόεδρος Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Στιμάγκας ΘΥΑΜΙΣ & συνεργαζόμενης Σχολής Θεάτρου «ΔΩΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ». Δήμητρα Τσεπεντζή, Εκπαιδευτικός, Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού. Παναγιώτης Χωρίκης, Φιλόλογος, Λαογράφος, Χοροδιδάσκαλος. [Τηλ. Επικοινωνίας: (6974-583005, Γραμματέως της Επιτροπής Γιώτας Αθανασούλη)].

Βασικό ρόλο καλούνται να παίξουν και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Πολιτιστικοί Φορείς του δήμου μας, με τους οποίους συνεργάζεται η Επιτροπή. Ευπρόσδεκτες, βέβαια, είναι και μεμονωμένες προτάσεις δημοτών μας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 1ης Οκτωβρίου 2020 συνάντηση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής με συλλόγους της περιοχής του δήμου ΒέλουΒόχας, όπου παρέστη και ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος. Στη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις οι οποίες καταγράφηκαν και θα αξιολογηθούν από την Επιτροπή μαζί με όποιες άλλες κατατεθούν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ευχαρίστησε τους συλλόγους για την παρουσία τους και την Γνωμοδοτική Επιτροπή για τις ενέργειές της και κάλεσε όλους σε αγαστή συνεργασία, ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Η Γνωμοδοτική Επιτροπή θα συνεχίσει τις επαφές με τους συλλόγους προκειμένου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να έχει καταθέσει πλήρη φάκελο προτάσεων και προϋπολογισμού, όπως παρακάλεσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαρία Καλλίρη ώστε να ενταχθούν οι δράσεις εορτασμού στους προϋπολογισμούς 2021 τόσο του δήμου Βέλου-Βόχας όσο και του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη».











Δεν υπάρχουν σχόλια