Header Ads

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ φ.1714

 ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 


ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

του Ιωάννη Ασλανίδη*

Είναι πολύ παρήγορο και ελπιδοφόρο, που ακούσαμε πρόσφατα, από τον πρωθυπουργό της χώρας μας να αναφέρεται τόσο αναλυτικά, για τον τρόπο ενίσχυσης των Ενοπλων Δυνάμεων. Είναι κάτι που είχε να ακουσθεί από πρωθυπουργό της χώρας, εδώ και πολλά χρόνια.

-Τα τελευταία χρόνια (20 – 30 χρόνια), η λήψη αποφάσεων σε ότι αφορά την διάθεση κονδυλίων, για τις Ενοπλες Δυνάμεις, ήταν με λαθεμένη, κατά τη γνώμη μου πολιτική φιλοσοφία και όχι με ουσιαστικές ανάγκες αυτών. Παραμελήθηκε συστηματικά ο ανθρώπινος παράγοντας, ο οποίος για τον Ελληνικό Στρατό είναι το επίκεντρο και η βάση κάθε αμυντικής προσπάθειας.

- Οι Ενοπλες Δυνάμεις, σήμερα απαλλαγμένες από διαστρεβλώσεις του παρελθόντος, προετοιμάζονται για την άμεση αντιμετώπιση κάθε ενέργειας του κακού και ύπουλου γείτονά μας. Οπως το έδειξαν πρόσφατα, όταν χρειάστηκε, στον αέρα στην θάλασσα και στην στεριά.

- Θα ήθελα να υπενθυμίσω και να επισημάνω στους αρμόδιους και σε κάθε Ελληνα πατριώτη κάθε κόμματος να μην εφησυχάζουμε από την φαινομενική ψευδαίσθηση περί του γείτονος εχθρού, ο οποίος έχει θέσει σκοπό τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων. Το είπαμε και στο παρελθόν,το λέμε και τώρα, αλλά! Ο Τουρκικός λαός είναι όπως είμαστε εμείς και κάθε λαός, αλλά η εξουσία των, διδάσκουν στο λαό τους μίσος προς την Ελλάδα, δια μέσου της παιδείας των.

-Σήμερα! Το Ελληνικό Κράτος είναι αντιμέτωπο με την Τουρκία σε δυο μέτωπα. Στις οργανωμένες και σχεδιασμένες από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτωνοςς χώρας, ασύμμετρες απειλές δια μέσω των λαθρομεταναστών. Οι οποίες όσο ανάλογα δεν αντιμετωπίζονται, γιγαντώνονται και πολύ φοβάμαι δεν θα χρειασθούν, τακτικές επιχειρήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, για την επίτευξη του σκοπού των. Γιατί εκεί είμαστε έτοιμοι και συνεχώς ισχυροποιούμεθα και δεν είναι τόσο εύκολο για αυτούς.

- Ενα άλλο επίσης σοβαρό πρόβλημα που θα πρέπει να επιλύσει η Ελληνική Κυβέρνηση είναι να πείσει την Ευρωπαϊκή Ενωση, αφ’ ενός για την ιδιαιτερότητα λόγω θέσεων της Ελλάδος και τη λήψη μέτρων που δεν χρειάζονται στις λοιπές χώρες της Ε.Ε. και αφ’ ετέρου,εάν θεωρεί η Ε.Ε. την Ελλάδα σύνορα της Ευρώπης να το δείξει εμπράκτως.

-Το άμεσο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης και πιστεύοντας και τα άλλα κόμματα παράλληλα στην ουσία των λέξεων αποτελεσματικότητα, ενότητα, πολιτική, ηθική, ηθικό Στρατεύματος και ευθύνη, παρουσιάζονται όλα τα εχέγγυα για μια άνοιξη στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ετσι! Με την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητα, δημιουργία Στρατού κατάλληλου αποτροπής επιβουλέων της πατρίδος μας, δημιουργείται η δυνατότητα διεξαγωγής έντιμης εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας.

-Σύμφωνα, κατά την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας, με τις πολύ σοβαρές αποφάσεις που σκέπτεται να πάρει σχετικά με τις Ενοπλες Δυνάμεις, θα ήθελα να εκφράσω την άποψή μου για δυο από αυτά τα σοβαρά μέτρα, που είναι αμέσου ανάγκης:

Πρώτον: Προλήψεις Στρατιωτών (Μαχητών)

.Η προχειρότητα του νόμου περί προλήψεων οπλιτών μακράς διαρκείας κατά την γνώμη μου πρέπει να αλλάξει άμεσα. Διότι η πρόσληψη γίνεται για την αύξηση των Μαχητών οπλιτών και είναι βέβαια απαραίτητοι, ως έτοιμοι μαχητές που μπορούν άμεσα να ενταχθούν στα τμήματα κρούσεως. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Τι θα γίνουν αυτοί που περνούν το 35ο έτος της ηλικίας τους, που δεν μπορούν πλέον να είναι στα τμήματα κρούσεως. Μια σκέψη-πρόταση, κατά την γνώμη μου, θα ήταν με την συμπλήρωση του 35ου έτους της ηλικίας τους, όσοι επιθυμούν, μπορούν να απολυθούν, περνώντας ένα εφ’ άπαξ και τα αντίστοιχα συντάξιμα χρόνια. Οι λοιποί! Εάν κρίνονται κατάλληλοι να παραμείνουν στις Ενοπλες Δυνάμεις μέχρι τον Βαθμό του Ανθυπασπιστή ή να μεταταγούν ως Στρατιωτικοί Υπάλληλοι. Ετσι! Και η υπηρεσία θα ενισχύεται με νέο δυναμικό και δεν θα υπάρχει κοινωνικό πρόβλημα.

Δεύτερον: Αλλαγές στην θητεία

. Η Μείωση στο παρελθόν της θητείας όλως αναιτίως, χωρίς να το ζητήσει ο Ελληνικός λαός ή κάποια γενικότερη θέση και παρά την αντίθετη θέση της τότε Στρατιωτικής Ηγεσίας, επέφερε σοβαρές δυσκολίες στις Ενοπλες Δυνάμεις. Ηταν! Δυστυχώς πράξη καθαρά λαϊκισμού, αντεθνική και επικίνδυνη, στο ευαίσθητο αυτό τομέα της πατρίδος μας.

.Προτείνεται η κατάταξη των νέων στα 18 χρόνια πλην αυτών που επέτυχαν σε ιατρικές σχολές. Διότι είναι η μοναδική ειδικότητα που εξυπηρετεί τις ένοπλες δυνάμεις, να υπηρετούν ως γιατροί και όχι ως απλοί μαχητές.

.Η θητεία θα πρέπει να είναι από 18μήνες έως 24 μήνες ανάλογα με την ειδικότητα και οι γυναίκες να κάνουν θητεία 2 μηνών και να αναγράφονται στην εφεδρεία ώστε αν χρειασθεί, άμεσα να μπορούν να ενσωματωθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Οι νέοι μας που διαμένουν στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν υποχρέωση θητείας ενός (1) έτους. Αυτό απαιτεί ο γνήσιος Πατριωτισμός.

.Υπόψιν! Στις Ενοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι άντρες υπηρετούν 3 χρόνια και οι γυναίκες 24 μήνες. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι νέοι και οι νέες που διαμένουν εκτός Ισραήλ.

- Είναι πολύ σημαντική η ψυχολογική προετοιμασία των Ελλήνων για ότι πιθανόν θα έρθουν.

-Ο Μαχητής δεν γίνεται στο Στρατό, όπου μαθαίνει την χρήση όπλων, την πειθαρχία και τον τρόπο δράσης στο πεδίο της Μάχης. Ο Μαχητής γίνεται από της μάνας του την κοιλιά, στο Δημοτικό σχολείο, στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο, με την διδασκαλία διαφόρων κειμένων της Ελληνικής Ιστορίας και με τον ανάλογο γνήσιο πατριωτισμό των Δασκάλων.

- Είναι άμεση η ανάγκη αύξησης της Στρατιωτικής θητείας, πιστεύω ότι όλοι οι Ελληνες θα αγκαλιάσουμε μια τέτοια απόφαση, γιατί πέραν των άλλων θα συμβάλλει θετικά. Στην τόνωση του ηθικού των.

-Καιρός πλέον να παύσουν και οι κήρυκες του <<πολιτικού κόστους>> που πιστεύω εδώ δεν υπάρχει.

-Η ψυχραιμία της Κυβέρνησης, έναντι του κακού μας γείτονα, πρέπει το ταχύτερων να συμπορεύεται με την προετοιμασία και την αποφασιστικότητα, για το Ελληνικό έθνος.

-Η Τουρκική επιθετικότητα δεν πρόκειται να σταματήσει. Επομένως εθελοτυφλούν όσοι νομίζουν ότι κάποια μεγάλη δύναμη θα επέμβει, για να εκτελέσει, την δουλειά που οφείλουν να κάνουν οι δικές μας Ενοπλες Δυνάμεις.

Το τονίζουν πολλοί, το τονίζω και εγώ εδώ, για άλλη μια φορά, μια διεθνής συμμαχία απαιτεί, πάνω από όλα, την στέρεη πολιτική Βούληση, αλλά και την διακομματική συμφωνία, για την δυναμική απάντηση στις Τουρκικές προκλήσεις που δεν έχουν τέλος.

Είπε ο John Kennedy: << Μη ρωτάτε τι μπορεί να κάνει η χώρα για εσάς, αλλά τι κάνετε εσείς για την χώρα σας >>

* Ο κ. Ιωάννης Μ. Ασλανίδης είναι ε.α. Αντιστράτηγος Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια