Header Ads

Η ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1701

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Οι Προφητείες των Αγίων Πατροκοσμά και Παϊσίου…

Με τις Προφητείες της Θρησκείας μας και τα εσχατολογικά έχω και άλλες φορές ασχοληθεί και έχω δημοσιεύσει κάποιες από τις περιπτώσεις, που αφορούν την Ελλάδα και τους Έλληνες. ΄Όπως έχω πει και άλλη φορά έχω μελετήσει κατά βάθος και κατά πλάτος τις Προφητείες των Αγίων ΠατροΚοσμά και Παϊσίου και μου ήλθαν στη μνήμη μου αυτές τις ημέρες με τα συνεχή επεισόδια με τις Τουρκικές πολεμικές προετοιμασίες στον Έβρο, στα νησιά μας, στη Λιβύη και τόσα άλλα σοβαρά γεγονότα, που σπάνια τα προβάλλουν τα Αθηναϊκά ΜΜΕ του Κατεστημένου. 

Τα λόγια του δεύτερου εκ των Αγίων, όταν ήταν Ιερομόναχος στο Άγιον Όρος είναι σαφή. Έψαξα στο Αρχείο της εφημερίδας και επιβεβαιώθηκε η έρευνά μου.. Τα λόγια του Αγίου Γέροντα Παϊσίου στις μέρες μας έρχονται να καταδείξουν το μεγαλείο ενός ανθρώπου του Θεού, ο οποίος, χρόνια πριν, είχε προβλέψει τι θα συνέβαινε με την Τουρκία και πώς η χώρα μας θα βρισκόταν μπροστά σε μια νέα περιπέτεια. 

Μια μαρτυρία από το 1990, έρχεται να καταδείξει πόσο επίκαιρος παραμένει ο λόγος αυτού του ανθρώπου, ο οποίος με ταπεινότητα δίδαξε το λόγο του Θεού. Ιδού το χαρακτηριστικό απόσπασμα από μία Συζήτηση με επισκέπτες του Αγίου Όρους στο Κονάκι του Ανθρώπου του Θεού: 

«… Εκείνη την ώρα τον φώναξε κάποιος έξω από το κελί κι εκεί είδα το μεσημεριανό του γέροντα, που ήταν μισή ντομάτα, τρεις ελιές και μισή φέτα ψωμί. Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου, αν είναι ευλογημένο”. Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο, το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία. Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;” 

“Όχι!”, μου λέει. “Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. Χάριν των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο, που θα γίνει. Θα την πατήσουν (την Τουρκία) αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”». Θεία Πρόνοια, Θεία φώτιση; Πιστεύω! 

Το εγγύς μέλλον θα δείξει του λόγου το αληθές… Αν είναι θέλημα Θεού να σωθεί η Ελλάδα, ας γίνει, αλλά κι εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να ασεβούμε με την Αποστασία από τον Λόγο Του Θεού!... Οι πολιτικοί μας και οι συνοδοιπόροι Αρχιερείς το παρατράβηξαν…




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Οι Σκοπιανοί βρήκαν τον βολικό Τσίπρα και μας εμπαίζουν!

«Είδαμε πριν από δύο χρόνο περίπου το νέο τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα, με το οποίο ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός προπαγάνδιζε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών; Για να ψηφίσουν οι συμπολίτες του υπέρ της Συμφωνίας στο δημοψήφισμα της 30.9.2018, ο Ζάεφ παρουσίαζε το σύνθημα της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας, πουθενά δεν γινόταν λόγος για «Βόρεια Μακεδονία». Είναι προφανές ότι ο όρος «Βόρεια» μπήκε στη συμφωνία απλώς και μόνο για να έχει κάτι να παρουσιάσει, ως επιτυχία ο κ. Τσίπρας. Στην πράξη οι Σκοπιανοί έχουν ήδη αποφασίσει την ταχεία έκλειψη και απόρριψη του γεωγραφικού προσδιορισμού. Από πλευράς ιστορικής είναι σαφής η εμμονή στην γραφή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, τους οποίους χαρακτηρίζουν, ως ιδρυτές και πατέρες του «μακεδονικού» έθνους. 

Η Κυβέρνηση Τσίπρα ισχυρίζετο ότι με τη Συμφωνία προστάτευσε την αρχαία Ελληνική ιστορία. Οι κ.κ. Τσίπρας και Κοτζιάς παραχώρησαν στα Σκόπια τη Χριστιανική, Βυζαντινή και Νεώτερη ιστορία της Μακεδονίας. Το κείμενο των Πρεσπών αποτυπώνει την αντίληψη πολλών στελεχών και διανοουμένων του ΣΥΡΙΖΑ περί ασυνέχειας του Ελληνικού Έθνους. Από τον Περικλή μεταβαίνουν στον Κολοκοτρώνη. Γι’ αυτό και ελαφρά τη καρδία επιτρέπουν στον Ζάεφ να διαφημίζει στο τηλεοπτικό σποτ το έργο των δύο Θεσσαλονικέων αδελφών, ως επίτευγμα του «μακεδονικού» έθνους. Όμως οι Άγιοι ήσαν Έλληνες και εστάλησαν σε διάφορες ιεραποστολές από τον Πατριάρχη και τον Αυτοκράτορα της Κωνσταντινουπόλεως κατά τον 9ο αιώνα. 

Όσον αφορά στη νεώτερη ιστορία του κατασκευασμένου έθνους ο Ζάεφ προβάλλει τον Κρστε Μισίρκοφ. Πρόκειται για έναν διανοούμενο, που δραστηροποιήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα και τον οποίο θεωρεί η ηγεσία των Σκοπίων, ως θεμελιωτή της σύγχρονης «μακεδονικής» ταυτότητας. Όσοι ασχολούνται με την ιστορία των Βαλκανίων γνωρίζουν καλά ότι ο Μισίρκοφ έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα, στα οποία δηλώνει Βούλγαρος και υπεραμύνεται των Βουλγαρικών απόψεων στο Μακεδονικό. Κατά καιρούς είχε ξαφνικές μετακινήσεις προς τον «μακεδονισμό», που χαροποιούν τη σκοπιανή προπαγάνδα, αλλά αυτές οι εναλλαγές στις απόψεις του καταδεικνύουν πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια του τεχνητού έθνους, το οποίο κατασκεύασε ο Τίτο το 1944. 

Δύο Έλληνες Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι και ένας Βουλγαρόφρων με οβιδιακές μεταμορφώσεις χρησιμοποιούνται, ως επιχειρήματα υπάρξεως του «μακεδονικού» έθνους, ενώ σήμερα επιμένουν σε σχέτη «Μακεδονία».Κι όμως σ’ αυτό το εθνολογικό συνονθύλευμα η δικομματική τότε Κυβέρνηση Τσίπρα παραχώρησε μακεδονική εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα. Πρόκειται για Εθνική Προδοσία ή όχι; Γιατί το δεχόμαστε ακόμη το έγκλημα χωρίς τιμωρία των ενόχων;






ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ο Alexander Dukin … μας λέγει, Έλληνες ξυπνήστε…

Συγγραφέας και γεωπολιτικός Αναλυτής, φίλος του Alexander Dukin, `Ρώσου Φιλοσόφου, Κοινωνιολόγου Συμβούλου του Βλαδιμίρ Πούτιν, Ηγέτη της EURASIA MOVEMENT, ο YDSEF BODANSKY Διευθυντής της Ομάδας Εργασίας του Κογκρέσου για την Τρομοκρατία και τις Σοβιετικές Πολεμικές Επιχειρήσεις στην Ουάσινγκτων. 

« ΜΗΝΥΜΑ προς τους αδελφούς μας Έλληνες Ήρθε η ώρα να καταλάβετε την αλήθεια και να ξυπνήσετε. Εμείς στη Σερβία λέμε: « Η αρκούδα χόρευε στο κατώφλι μας και τώρα έρχεται στο δικό σας…» Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα αποσταθεροποιήθηκε λόγω των χρηματικών δανείων, τα οποία ήρθαν και έφυγαν από την Ελλάδα, αφού μας τα πήραν στο δεκαπλάσιο με τους τόκους. 

Δεν ξοδέψατε εσείς δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα δισεκατομμύρια ήρθαν στην Ελλάδα και έφυγαν με σκοπό να χρεωθείτε και να τα πληρώνετε με στόχο κάποιος να αρπάξει την ιερή σας Ελληνική χώρα. Οι Τούρκοι και οι Γερμανοί θέλουν τα νησιά κοντά στην Τουρκική ακτή ό,που στη θάλασσα υπάρχει πετρέλαιο. 

Η Κρήτη είναι σε κίνδυνο. Κρητικοί να είστε έτοιμοι, να είστε η αρχή της Αντίστασης κατά της κατοχής της Ελλάδας. Εσείς μπορείτε! Εσείς το γνωρίζετε, εσείς είστε όλοι Σπαρτιάτες, σαν τον Αχιλλέα. Ο κάθε Κρητικός είναι σαν αυτόν. 

Εσείς οι Αθηναίοι, Θεσσαλονικείς, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Να είστε σοφοί. Χρησιμοποιήστε την Ελληνική διπλωματία μέσω της Εκκλησίας. Παντού στον κόσμο ενεργοποιήστε το Ελληνοαμερικανικό λόμπι σας. Συνδεθείτε με τους Αρμένιους. ΟΙ ΗΠΑ σκοπεύουν να καταστρέψουν την Ελλάδα…» 

Όταν ένας σοβαρός Επιστήμων και γνώστης πολλών πραγμάτων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τις δυνάμεις του σκότους και των κρατικών τους συμφερόντων μας κάνει αυτή την επισήμανση, αναρωτιέμαι γιατί υπάρχουν ανάμεσά μας Έλληνες κατ΄ όνομα, που συμμετέχουν σε αυτή τη διεθνή συνωμοσίας κατά της χώρας μας; Και γιατί η υποτίθεται αδέκαστη δικαιοσύνη δεν εγκαλεί όλους τους Εθνοπροδότες να λογοδοτήσουν, όπως αποδείχθηκε η συνενοχή των Κ.Σημίτη και Θ. Πάγκαλού στο Μακεδονικό και του Γ. Παπανδρέου στα Μνημόνια; Δεν υπήρχε Εθνικός δρόμος;





ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ

Ο Ευρωσκεπτικισμός καλά κρατεί στην Ευρώπη…

Τελευταία δέχομαι ερωτήσεις από αναγνώστες, που ζητάνε να μάθουν μερικές πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των Ηγετών Ορμπάν της Ουγγαρίας, Αγγλίας και Σαλβίνι της Ιταλίας με τον Ευρωσκεπτικισμό.¨. Είδαμε, μου είπαν μερικοί εξ αυτών, τον Ευρωσκεπτικισμό στη Γερμανία να αυξάνει τα ποσοστά του και τη Δεξιά και Ακροδεξιά επίσης να ανέρχεται σε απίθανα ποσοστά και ρωτούν, που αποδίδεται αυτό; Οφείλουμε βεβαίως κάποια απάντηση. 

Αγαπητοί μου, το θέμα του Ευρωσκεπτικισμού, έχει αρχίσει εδώ και κάποιες δεκαετίες, όταν οι Ευρωπαϊκοί Λαοί είδαν μία Ευρώπη των ονείρων τους να ξεστρατίζει και να παίρνει καθαρές θέσεις με πορεία προς τον Οικουμενισμό της κακιάς μορφής. Όπως ακριβώς τον περιγράφει ο Τζορτζ Όργουελ στο Μνημειώδες βιβλίο του ¨<>. Στο βιβλίο αυτό διεκτραγωδεί, πού οδηγείται η ανθρωπότητα από τους νεοταξικούς. Φυσικά αυτό δεν ήλθε μόνον από αυτό γιατί το παραπάνω βιβλίο δεν το έχουν υπόψη όλοι οι Ευρωπαίοι. Ήλθαν όμως τα γεγονότα να επιβεβαιώσουν πως το όνειρο της Ενωμένης Ευρώπης είναι απατηλό. Η χαμηλής ποιότητας ηγέτες των Κρατών – Μελών, η υποβάθμιση του Ευρωκοινοβουλίου που ψηφίζει Νόμους και αποδέχεται Οδηγίες, οι οποίες είναι ντιρεκτίβες έτοιμες προερχόμενες από άγνωστα Κέντρα Αποφάσεων σε βάρος της Εθνικότητας και των Λαών, η κατασπατάληση χρημάτων και η αναδιανομή σε ημετέρους, ο επιβληθείς θεσμός Βορά και Νότου. Οι Οικονομικές κρίσεις και τα Μνημόνια σε βάρος κρατών μελών και το Μεταναστευτικό, είναι αρκετά για να δώσουν δικαίωμα αμφιβολίας, με αποκορύφωμα την ασυδοσία στην αντιμετώπιση της Τουρκίας του Ερντογάν. 

Οι 150 έδρες των Ευρωσκεπτικιστών δεν βρέθηκαν τυχαία στις ευρωεκλογές. Οι Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβληματίζονται γιατί η Ευρώπη έχει καταντήσει υποχείριο της Γερμανικής μεγαλομανίας και προτεκτοράτο της Αμερικής, η οποία παρεμβαίνει σε όλους τους τομείς ασύστολα και σε βάρος της Ε.Ε, αλλά και μεμονωμένος σε βάρος των Κρατών – Μελών, όπως στα Ελλαδικά πράγματα. Η εξέγερση των Ευρωπαίων στις προηγούμενες Ευρωεκλογές, που ανάδειξαν τον Ευρωσκεπτικισμό σιγόβραζε εξ αιτίας επίσης της πολιτικής στη λαθρομετανάστευση, στην Ανεργία, στην ανοχή στους πολιτικούς απατεώνες και το παρακύκλωμα, που απομυζά τα χρήματα των φορολογουμένων, την άκρατη λιτότητα κα άλλες περιπτώσεις. 

Σημαντικό είναι επίσης και η στοχοποίηση κάθε έννοιας που έχει σχέση με τα Έθνη, τα οποία οδηγούνται στην απεμπόληση κάθε τι που έχει σχέση με την Θρησκεία, τιε εθνικές ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα. Η άνοδος της δεξιάς είναι σταθερή στις ευρωπαϊκές χώρες και γι΄αυτό οι ερευνητές προβλέπουν πως θα συνεχιστεί. Εντύπωση προκαλεί και η άνοδος στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενός αριστερού κόμματος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε συγκυριακά την αντίσταση του Λαού για τα βάναυσα Μνημονιακά μέτρα με τον μανδύα ενός πολιτικού προφίλ αμφιβόλου ειλικρίνειας, αφού δέχθηκε στους κόλπους των υποψηφίων τους πρωταίτιους της οικονομικής κρίσης και ξεπούλησε την Ελλάδα τόσο ασύστολα…

Δεν υπάρχουν σχόλια