Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1698

 ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ 

Ο «Κορίνθιος»

Ο Νότης Μαριάς στο Δίστομο επανέφερε τις Γερμανικές Αποζημιώσεις…

Την ώρα που η Ελλάδα έχει περιέλθει σε πλήρη οικονομική κατάρρευση με την επιβολή των επαχθών Μνημονίων, που μας επέβαλε η τότε Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ανακίνησαν το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μέχρι την τελευταία του πνοή ζητούσε την κινητοποίηση των εκάστοτε Ελληνικών Κυβερνήσεων και ο πρώην Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, χωρίς ατυχώς να δίδεται μία πειστική απάντηση από την Ελληνική Εξουσία. Αν ο πρώτος έφυγε από κοντά μας και πήγε να βρει στα στερνά του τον Δημιουργό του, ο δεύτερος εξακ0ολουθεί κατά καιρούς να επανέρχεται στο εν λόγω θέμα, μπας και κάποια Κυβέρνηση θα φιλοτιμηθεί να διεκδικήσει τα οφειλόμενα. 

Τούτο φαίνεται πως επιμένει Ελληνικά και εξακολουθεί να το φέρνει στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Ελλάδα – Ο Άλλος Δρόμος». Σε πρόσφατο δελτίο τύπου που απέστειλε στην εφημερίδα μας, αναφέρει: 

« Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται ακόμη πιο αποφασιστικά επισήμανε σε παρέμβασή του στη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας για τα 76 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944. 

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ζητώντας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου. 

Κατόπιν ο Νότης Μαριάς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό και να τιτλοποιήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Με τις ενέργειες αυτές θα αυξηθεί η πίεση στο Βερολίνο και θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, την καταβολή των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών. 

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί ούτε μια μέρα και οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη νομική διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων προσφεύγοντας στο αρμόδιο διεθνές δικαστικό φόρουμ κατέληξε ο Νότης Μαριάς…» 

Μήπως θα τολμήσει η σημερινή Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να προωθήσει το θέμα, δεδομένου ότι η Γερμανία ακόμη και σήμερα μας έχει αρπάξει μεγάλο μέρος από την Εθνική μας περιουσία; 


Ο «Κορίνθιος»

Δεν υπάρχουν σχόλια