Header Ads

ΚΚΕ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ φ.1697

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Την Πέμπτη 28/5, κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Γιάννη Κελλάρη, μέλλος της Τ.Ε. Κορινθίας, περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου και τον Βασίλη Νανόπουλο, δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων με την Λαϊκή Συσπείρωση, επισκέφτηκε τα χωριά Καίσαρι και Κλημέντι του Δήμου Σικυωνίων, τα οποία την περασμένη Τρίτη 26/5 πλήγηκαν από σφοδρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καταστροφές σε δεντροκαλλιέργειες κυρίως αμπελώνων (σταφίδας, οινοποιήσιμων, επιτραπέζια), κερασιάς και μηλοειδών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η περιοχή που έχει πληγεί ξεπερνά τα 500 στρέμματα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή στην παραγωγή είναι ολική και αγγίζει το 100%. Η ένταση και διάρκεια της χαλαζόπτωσης ήταν τόσο μεγάλη, που σε πολλές καλλιέργειες προκάλεσε καταστροφή όχι μόνο στον καρπό, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο, (κεντρικό κορμό, βλαστοί κ.α.), με επιπτώσεις στην παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα και των επόμενων ετών. 

Οι βιοπαλαιστές αγρότες είναι για μία ακόμα φορά απελπισμένοι. Η καταστροφή αυτή έρχεται να επιδεινώσει τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. μέσω της ΚΑΠ, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, την συνεχή αύξηση των αγροτικών εφοδίων και του τεράστιου κόστους παραγωγής, της άγριας φορολογίας και των χαρατσιών, των χαμηλών τιμών στα προϊόντα τους. Προβλήματα τα οποία οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο το τελευταίο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού και την έλλειψη μέτρων προστασίας του εισοδήματός τους. 

Βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με τις φυσικές καταστροφές και παρά τα χαράτσια που καταβάλουν στον ΕΛΓΑ βλέπουν τις αποζημιώσεις ολοένα και μικρότερες, να μην καλύπτονται όλες οι καλλιέργειες για κάθε είδους φυσική καταστροφή. Έρχονται αντιμέτωποι με τον απαράδεκτο κανονισμό του ΕΛΓΑ, για τον οποίο ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις που συνειδητά τον απαξιώνουν, για να τους οδηγήσουν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. 

Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του Κ.Κ.Ε απαιτεί άμεση καταγραφή και πραγματική εκτίμηση των ζημιών τόσο στην παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στο 100% της ζημιάς σε όλους τους πληγέντες αγρότες. 

Καλεί όλους τους πληγέντες παραγωγούς, όλους τους αγρότες σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης τους, προκειμένου να διεκδικήσουν πλήρεις αποζημιώσεις, να υπερασπιστούν τον μόχθο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια