Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΨΥΧΟΓΙΟΥ φ.1697

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων 
ΑΝΑΦΟΡΑ Για τον κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Θέμα: «Λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στα ταξί, ιδιοκτητών και μη»Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Κορινθίας, κ. Γιώργος Ψυχογιός, Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας, Αρκαδίας, κ. Γιώργος Παπαηλιού, Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης και Μεσσηνίας, κ. Αλέξης Χαρίτσης, καταθέτουν ως Αναφορά έγγραφο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης των εργαζομένων στα ταξί, ιδιοκτητών και μη. 

Συγκεκριμένα, οι συνέπειες της πανδημίας, έχουν ως αποτέλεσμα, τα ταξί να έχουν πτώση τουλάχιστον 80% στο μεταφορικό έργο και οι επαγγελματίες να αδυνατούν να καλύψουν τα πάγια έξοδα τους (Συντήρηση, ασφάλιση, κλπ). Χωρίς τουριστική κίνηση, αθλητικά και καλλιτεχνικά γεγονότα και με ελαχιστοποιημένη κινητικότητα των μονίμων κατοίκων των περιοχών, σύντομα τα ταξί θα ακινητοποιηθούν. 

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο, με το οποίο ζητούν: α) την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης των 800 € σε δικαιούχους που ακόμη δεν το έχουν λάβει, β) την ένταξη των εργαζομένων ταξί, ιδιοκτητών και μη, στο επίδομα των 800€ για το μήνα Μάιο και γ) τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στο ταξί από το 24% στο 13%. 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά. Αθήνα, 28 Μαΐου 2020 

Ο καταθέτοντες Βουλευτές 
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΓΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΑΡΙΤΣΗΣ ΑΛΕΞΗΣ
Απόσπασμα συνέντευξης του Γεώργιου Ψυχογιού για την κατάργηση του προγράμματος φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων

Η Κυβέρνηση επιμένει να εξαγγέλλει απευθυνόμενη όχι στην κοινωνία αλλά στο εσωτερικό του κόμματός της. Απευθύνεται στους «γαλάζιους» δημάρχους ανά την επικράτεια που σήκωσαν το λάβαρο της λογικής «μακριά από μας» και ενδίδει σε ακροδεξιές ομάδες και «αγανακτισμένους πολίτες» που οργανώνουν πογκρόμ, βάζουν φωτιές και απειλούν ευθέως την ανθρώπινη ζωή, κλείνοντας διόδια και δρόμους με οχήματα του Δήμου κ.ο.κ. 

Τώρα που ο Υπουργός χρειάζεται χώρους για να αποσυμφορήσει τα νησιά προσπαθεί να δείξει ένα προσωπείο αποφασιστικότητας και να χαράξει κόκκινες γραμμές. Και όλα αυτά τη στιγμή που γνωρίζει ότι δεν έχει δημιουργήσει παρά ελάχιστες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα καταδικάζοντας πρόσφυγες και τοπικές κοινωνίες στα νησιά. 

Πρέπει να είναι σαφές ότι το πρόγραμμα των ξενοδοχείων χρηματοδοτείται κυρίως από την ΕΕ. Ήταν μια στρατηγική που ακολούθησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία εναντιώθηκε η ΝΔ – και μέσω των τοπικών της στελεχών δηλητηριάζοντας την κοινωνία – και η οποία από τη μία προσέφερε πολύ στην αποσυμφόρηση των νησιών και από την άλλη διευκόλυνε πολύ την ένταξη των προσφύγων μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδρασή τους με τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια