Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1697

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ



ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ; ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ; 
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ 
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ 6ου ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ



Τις τελευταίες ημέρες ακούμε για συσκέψεις, για ανακοινώσεις με συγκεχυμένο περιεχόμενο από την Περιφερειακή Αρχή για λήψη απόφασης κατασκευής του νέου Διοικητηρίου της Κορίνθου, που θα στεγάσει όλες τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, στην περιοχή του πρώην στρατοπέδου Τζαναβάρα στην Ποσειδωνία. 

Κατ΄ αρχήν δεν είδαμε και δεν ακούσαμε εκπροσώπηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορινθίων, εκτός και αν γνωρίζει κάτι ο Δήμαρχος και δεν είμαστε ενήμεροι εμείς οι δημοτικές παρατάξεις. Περιμένω απαντήσεις και θέσεις. 

Όσον αφορά τη ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ εμείς δηλώνουμε αντίθετοι στη συγκεκριμένη θέση της Ποσειδωνίας. 

Εμμένουμε στις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2007 μέχρι το 2014. 

Εκτιμούμε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε. Αντίθετα μπορούμε να πούμε ότι τώρα είναι πιο ευνοϊκές οι συνθήκες για το πρώην στρατόπεδο Καλογερογιάννη το γνωστό 6ο Σύνταγμα Πεζικού, που σήμερα φιλοξενεί τις δύο δομές μεταναστών (κλειστή και ανοικτή). Τότε (2007) λειτουργούσε το στρατόπεδο και ήταν πιο δύσκολο να παραχωρηθεί. 

Το 2007 με την 161/25-4-2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Κορινθίων αντιτάχθηκε στη θέση της Ποσειδωνίας. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι Γιώτης, Λούμπας, Λουζιώτης, Κασίμης, Καρπούζης, Δαλαμαρίνης, Ντιγκιρλάκης, ο αείμνηστος Γιάννης Ανδρέου, Λιάπης, Φαρμάκης και φυσικά ο τότε Δήμαρχος κ. Πνευματικός, επί προεδρίας Νικ. Σταυρέλη. Όλοι συμφώνησαν μετά από ώριμες σκέψεις ότι η Ποσειδωνία δεν είναι η πλέον κατάλληλη θέση για την κατασκευή ενός πολυόροφου κτιρίου 20 μέτρα από τη θάλασσα, διότι θα δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, δεν υπάρχουν οδοί προσπέλασης στην περιοχή πλην της μοναδικής οδού Ποσειδωνίας, το ΓΠΣ δεν προβλέπει Διοικητήριο και τέλος αντιστρατεύεται την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. 

Ομόφωνα επίσης προτάθηκε ο χώρος του 6ου Συντάγματος Πεζικού, στον οποίο θα κατασκευαστεί το Διοικητήριο επί εκτάσεως 50 στρεμμάτων από την όλη έκταση των 300 στρεμμάτων, στον οποίο θα στεγαστούν και η Αστυνομική Διεύθυνση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και άλλες κρατικές υπηρεσίες. 

Ο χώρος αυτός είναι ο καλύτερος για την πόλη της Κορίνθου διότι: 

-Είναι κοντά στην πόλη 

-Είναι σε κυκλοφοριακό κόμβο που θα εξυπηρετούνται όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες τόσο από την ανατολική , όσο και από τη δυτική Κορινθία, 

-Υπάρχουν χώροι στάθμευσης των αυτοκινήτων 

Η ομόφωνη αυτή απόφαση και βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου επαναλήφθηκε στη συνέχεια για διάφορους λόγους με τις 391/15-10-2012 και 4/8-1- 2014 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ακούσαμε τον κ. Περιφερειάρχη να ανακοινώνει ότι η Κυβέρνηση παραχωρεί τα στρατόπεδα του Ναυπλίου και της Τρίπολης για Διοικητήριο, όχι όμως και της Κορίνθου. 

Δεν μας ανέφερε το λόγο. Αν η Κυβέρνηση εννοεί και πιστεύει ότι η φιλοξενία των μεταναστών στο συγκεκριμένο χώρο θα λάβει μόνιμο χαρακτήρα ή και πιθανόν να σκέπτεται και πιθανή επέκταση δηλώνουμε ρητά να το ξεχάσουν. Αυτό να το καταλάβουν οι Βουλευτές μας και η Περιφερειακή Αρχή, αλλά και η Δημοτική Αρχή που πρέπει να αντιδράσουν και να αγωνιστούν να τελειώνουμε κάποια στιγμή με το θέμα. 

Εξ άλλου οι συνθήκες είναι καλύτερες τώρα, αφού ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία της πολεοδόμησης του χώρου με πρωτοβουλία του Δήμου. 

Εκτιμούμε ότι σε 2-3 χρόνια (αν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια αφού ήδη έχουμε χάσει ένα σχεδόν χρόνο) ο χώρος όλου του στρατοπέδου θα έχει πολεοδομηθεί που σημαίνει ότι 150 στρέμματα περιέρχονται στο Δήμο είτε με τη μορφή των κοινόχρηστων χώρων είτε με τη μορφή των οικοπέδων. 

Άρα τι εμποδίζει να παραχωρηθεί έκταση ακόμα και από το Δήμο όταν θα έλθει στην κυριότητά του η έκταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να κατασκευάσει το Διοικητήριο, στο οποίο θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να γίνουν εγκαταστάσεις στέγασης και της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Εμείς δηλώνουμε την αντίθεσή μας για την Ποσειδωνία και την πρότασή μας για το 6ο Σύνταγμα Πεζικού. 

Πάμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την σωστή λύση για το συμφέρον του Κορινθιακού Λαού, αλλά και για την Κόρινθο. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος πρέπει να λάβουν θέση, όπως βέβαια και το Δημοτικό Συμβούλιο Δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι για εμάς στην πόλη μας. 

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 30/05/2020






ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ



Μόλις προχθές άρχισε η επανεκκίνηση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα οικονομικά κυρίως προβλήματα πλείστα. Όλοι μας πρέπει να συμβάλλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων καθενός. 

Ο Δήμος Κορινθίων πρωτίστως κοινωνικός φορέας πρέπει να σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες. Ήδη έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (αν δεν κάνω λάθος ομόφωνες) για απαλλαγή των τελών για τα τραπεζοκαθίσματα όσο διάστημα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις ήσαν κλειστά (παρά το γεγονός ότι εμείς ως παράταξη ζητήσαμε να περιληφθούν και οι επιχειρήσεις που ναι μεν δεν ανεστάλη ο ΚΑΔ , όμως περιορίστηκε δραστικά ο τζίρος). 

Ήδη ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο μείωση τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων ΜΟΝΟ στην παραλία Καλάμια από 27 €/τ.μ. σε 7 €/τ.μ. 

Θεωρούμε ότι δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό να χωρίζουμε τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους. Εμείς ως παράταξη προτείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν έλθει θέμα συζήτησης και λήψης απόφασης την παρακάτω πρόταση: ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και τα άλλα είδη (μανάβικα, κλπ) σε 7 €/τ.μ. για ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, χωρίς διακρίσεις σε παραλία Καλάμια, πεζόδρομους, πλατεία Ελ. Βενιζέλου (Φλοίσβος), πλατεία Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια), πλατεία Στ. Ηλιόπουλου (Συνοικισμός). Επίσης σε 5 € /τ.μ. για όλες τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες Σαρωνικού, ΆσσουΛεχαίου, Σολυγείας, Τενέας. 

Η απόφαση πρέπει να είναι γενναία και να αφορά ισότιμα όλους τους πολίτες και επαγγελματίες. Δεν μπορεί στην παραλιακή Μεγ. Αλεξάνδρου (Καλάμια) η τιμή να μειωθεί από 27 €/τ.μ. σε 7€/τ.μ. και τα υπόλοιπα καταστήματα να πληρώνουν στην Ελ.Βενιζέλου (Φλοίσβο) 45 €/τ.μ, στην πλατεία Παν. Τσαλδάρη (Περιβολάκια) 36 €/τ.μ., στην πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου (Συνοικισμό) 22,50€/τ.μ!!!!!!, στους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου 45 €/τ.μ. 

Παράλληλα να μειωθεί και το τέλος κατάληψης κοινόχρηστων χώρων στις Λαϊκές Αγορές από 4€ ημερήσιο τέλος σε 2 € ανά πάγκο. 

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 28/05/2020





ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ




Λουτράκι, 28 Μαΐου 2020 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου «Εξασφαλίζουμε ένα βιώσιμο και υγιές περιβάλλον»

Ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων θέτοντας σε προτεραιότητα τα ζητήματα καθαριότητας και καθημερινότητας των πολιτών, καταβάλλει κάθε προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας, την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου και τη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας. 

Από το 2018, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή ακόμη και με ίδιους πόρους, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη έχει προχωρήσει στην αγορά: 

Τριών (3) υπερσύγχρονων απορριμματοφόρων που πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, διαθέτουν πλυντήριο και συνδυάζουν τη γρήγορη αποκομιδή και την επαρκέστατη χωρητικότητα σε απορρίμματα, 

Ενός (1) ειδικού γερανού για την αποκομιδή των υπόγειων κάδων απορριμμάτων, 

Ενός (1) ειδικού πλυστικού μηχανήματος για πλατείες, πεζοδρόμια και πλακοστρώσεις, μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις ώστε να απομακρύνει ρύπους και κατάλοιπα καυσαερίων που επικολλώνται στις επιφάνειες, 

Ενός (1) ειδικού μηχανήματος – σκούπα, με παραχωρητήριο, που έχριζε επισκευής, το οποίο χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των πλατειών και των χώρων των λαϊκών αγορών και εξαφανίζει κάθε είδος ρύπων. 

Επιπλέον, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών καθαριότητας, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων ολοκληρώνει τη διαδικασία Διαγωνισμού για την προμήθεια ενός (1) φορτηγού – αρπαγή για το μάζεμα των κλαδιών και σε σύντομο χρονικό διάστημα στην αγορά δύο (2) ακόμη σύγχρονων απορριμματοφόρων από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». 

Αναφορικά με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού οποιουδήποτε κλάδου/ειδικότητας στους Δήμους της χώρας, αξίζει να αναφερθεί πως, προηγείται εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών περί προγραμματισμού προσλήψεων τακτικού προσωπικού για την στελέχωση των υπηρεσιών τους. Η τελευταία σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου εκδόθηκε το έτος 2016. Συνεπεία της εγκυκλίου αυτής, οι ενδιαφερόμενοι φορείς υποβάλλουν αίτημα, διαμέσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τον προγραμματισμό των αναγκών τους σε τακτικό προσωπικό προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο στον χρόνο που αυτό επιλέγει προβαίνει στην έγκριση του αιτήματος και το ΑΣΕΠ εκδίδει την σχετική προκήρυξη. Να σημειωθεί πως η ως άνω διαδικασία ακολουθείται και για την στελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ με τακτικό προσωπικό. 

Η Υπηρεσία του Δήμου υπέβαλε αίτημα ανάλογο αφενός μεν των κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και αφετέρου των εσόδων από τα ανταποδοτικά τέλη, ήτοι έξι (6) θέσεις κλάδου ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας, δύο (2) θέσεις κλάδου ΔΕ29 Οδηγών, μία (1) θέση κλάδου ΔΕ24 Ηλεκτρολόγων. 

Η σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων ήταν η 3Κ/2018. Οι Πίνακες Διοριστέων δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του έτους 2019. Η Υπηρεσία μας, κατόπιν εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών για τους διορισθέντες, προέβη σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την πρόσληψή τους, οι οποίοι ήδη παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου. 

Επιπλέον για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας και για την κάλυψη εποχικών αναγκών, ο Δήμος υπέβαλε αίτημα, κατόπιν της υπ. αρ. πρωτ. 11072/18-02-2020 (ΑΔΑ: Ω84046ΜΤΛ6-Τ2Π) εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την πρόσληψη τριάντα τεσσάρων (34) ατόμων, πέντε (5) επιπλέον από το προηγούμενο έτος, καθόσον αυτό ήταν επιτρεπτό από τον προϋπολογισμό της ανταποδοτικής υπηρεσίας. 
Γραφείο Τύπου













ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Έγινε Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου του Δήμου



29/5/2020: Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου του Δήμου Βέλου Βόχας πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, το δημοτικό λιμενικό Ταμείο Βόχας, την Κοινότητα Βραχατίου και την Κοινότητα Κοκκωνίου. 

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βόχας κ. Γιώργος Δαληβίγκας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βραχατίου κ. Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοκκωνίου κ. Αντώνης Καραχοντζίτης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ρόζος όλες αυτές τις ημέρες με τις υποδείξεις τους συντονίζουν τις εργασίες που απαιτούνται στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου. 

Ήδη συνεργεία του Δήμου προέβησαν σε ενδελεχή καθαρισμό από φερτές ύλες, απορρίμματα και κλαδιά ενώ ειδικό μηχάνημα ολοκλήρωσε την διαδικασία με το στρώσιμο της παραλίας. 

Παράλληλα, υπάλληλοι της υπηρεσίας πρασίνου, προχώρησαν σε κλαδέματα δέντρων και καθαρισμό των χαρακτηριστικών φοινίκων της περιοχής, ενώ ξεκίνησαν και οι εργασίες αποκατάστασης αλλά και συντήρησης σε ντουζιέρες και παγκάκια. 

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα εμπλουτιστούν με ό, τι άλλο κριθεί ως αναγκαίο. Ο δήμος μας παραδίδει «τα βραβευμένα διαμάντια του», έτσι όπως πρέπει, για να τα χαρούν πρώτα από όλα οι δημότες και κατόπιν οι επισκέπτες , που τόσα χρόνια επιλέγουν την περιοχή μας για τις φυσικές καλλονές της. Χρέος μας είναι αυτή την προίκα της φύσης να την φροντίζουμε κάνοντας την περιοχή μας πρώτα από όλα φιλόξενη για τους κατοίκους της και μετά για όλους τους άλλους. 
Καλό καλοκαίρι!





ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


Το Προσκλητήριο του Δήμου για τον καθαρισμό του Πευκιά



Ο θετικός αντίκτυπος στο περιβάλλον, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, απέδειξε πόσο σημαντικός - για την επιβίωσή μας - είναι ο σεβασμός μας στο πλανήτη. Υστέρα από αυτήν την παγκόσμια παύση, επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κανονικότητα πιο συνειδητοποιημένοι και με περισσότερη φροντίδα για τους διπλανούς μας και τη φύση. 

Σε αυτήν την «επανεκκίνηση» της κοινωνίας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και καλεί όλους τους συνδημότες να αποδείξουμε στην πράξη το ενδιαφέρον και τη φροντίδα στη προστασία του άμεσου φυσικού περιβάλλοντός μας. 

Ξεκινάμε, λοιπόν, καλώντας όλους τους εθελοντές/τριες και τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου, να συμμετάσχουν στον καθαρισμό του Πευκιά, την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 11:00. Τηρώντας αυστηρά όλες τις οδηγίες για απόσταση και τα μέτρα ατομικής υγιεινής, οι ομάδες θα συγκεντρωθούν: μια στην Είσοδο του Πευκιά (Πλατεία Ηρώων) και μια στην Συκιά (Ειδικό Σχολείο Συκιάς). 

Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, προστατεύουμε τους εαυτούς μας .





Πρόταση έκδοσης ψηφίσματος για τις προστατευόμενες περιοχές Natura 2000



Πρόταση του Επαμεινώνδα Κατσούλα στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Με την ψήφιση του νέου νόμου 4685/20 «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας» στις 5/5/2020, καταργείται η ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 στην οποία εντάχθηκε το ευαίσθητο οικοσύστημα του Κορινθιακού Κόλπου. Καταργείται επίσης η ουσιαστική λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ). 

Συγχρόνως, με τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις αφαιρείται από τις τοπικές κοινωνίες, τους φορείς και τις Δημοτικές Αρχές το δικαίωμα γνώμης, εκχωρείται ο έλεγχος των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε ιδιώτες «αξιολογητές», επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις των δημοσίων υπηρεσιών, ενώ κατά περίπτωσιν καταργείται η υποχρεωτική γνωμοδότηση τους στην αδειοδότηση έργων. 

Η κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας στην οποία σχεδιάζεται η δημιουργία αιολικού Πάρκου αποτελεί τμήμα της περιοχής Natura και συγκεκριμένα βρίσκεται στην Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) με κωδικό GR2530001 και στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) με κωδικό GR2530006. 

Ήδη έκανε την εμφάνιση της ανακοίνωση πώλησης έκτασης 11.000 στρεμμάτων στην κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας για τουριστική αξιοποίηση και εκμετάλλευση της περιοχής. Η είδηση έχει συνταράξει τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής μας και κυκλοφορεί πανελλαδικά προκαλώντας αγανάκτηση. 

Σε τέτοιου είδους «αξιοποιήσεις» προστατευμένων περιοχών ο Δήμος μας οφείλει να είναι αντίθετος και δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος σε τέτοιες εξελίξεις! 

Μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, προτείνω να εκδοθεί από το ΔΣ ψήφισμα στο οποίο : 

-να τονίζεται ότι η χωροθέτηση τέτοιων έργων, αλλά και των συνοδών έργων για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση τους, πρέπει να γίνεται πάντοτε με επιστημονικά κριτήρια και όχι με κριτήρια συμφερόντων των επενδυτών, 

-να επισημαίνεται ότι ο Δήμος μας δεν είναι αντίθετος γενικά στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά διαφωνεί με τη συγκεκριμένη χωροθέτηση του έργου 

-να υπογραμμίζεται ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς (δημόσια ή ιδιωτική έκταση) μιας Προστατευόμενης Περιοχής, όπως η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, δεν αναιρεί την ένταξη της στο Natura 2000, ούτε καταργεί τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας 
-να εκφράζεται η έντονη ανησυχία για το μέλλον του, ήδη επιβαρυμένου, Κορινθιακού Κόλπου που αποτελεί επίσης Προστατευόμενη Περιοχή 

Στην παρούσα συγκυρία θα πρέπει να επανακαθορίσουμε τις αξίες μας και τις συμπεριφορές μας σε σχέση με την προστασία της φύσης και του ρόλου των επενδύσεων για ανάπτυξη. 

Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές μας ώστε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μας υπερασπιζόμενοι τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. 

*Επαμεινώνδας Κατσούλας, Δημοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ»




Δεν υπάρχουν σχόλια