Header Ads

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ φ.1696

Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών



Ευρεία τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με αντικείμενο τα ποικίλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και εν γένει η αγροτική οικονομία εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής Σταύρος Αραχωβίτης, ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο Συντονιστής του Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικής Πολιτικής Φάνης Κουρεμπές, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής Μπάμπης Κασίμης και ο συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Παπασταμόπουλος με το μέλος του τοπικού τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Γιάννη Γκούτση. 

Τους τοπικούς φορείς εκπροσώπησαν ο Κ. Παππάς εκ μέρους του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιάτου-Τραγάνας, οι Δ. Κουτσοδήμος και Π. Πλασσαράς από την περιοχή της Νεμέας, ο Γ. Μητρόπουλος από τον Φενεό, ο Χ. Δεμής από την περιοχή του Ξυλοκάστρου και ο Τ. Γρουμπός εκ μέρους του Συνδέσμου Φυτωριούχων Κορινθίας. 

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Κορινθίας και κυρίως στους τομείς της οινοποιίας και της ελαιοκομίας, αλλά και των κηπευτικών και ειδικά της πατάτας. Επίσης, αναλύθηκε το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει με την έλλειψη εργατών γης και εκφράστηκαν οι ανησυχίες όλων για τη διάθεση των προϊόντων από τις υπόλοιπες καλλιέργειες του νομού όπως είναι τα επιτραπέζια σταφύλια και τα βερίκοκα. Ο προβληματισμός έγκειται στην δυσκολία διάθεσης των προϊόντων στις αγορές δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά τα απορροφούσε η εγχώρια αγορά και τα διέθετε κυρίως στις δομές τουρισμού. 

Παράλληλα με την διαπίστωση των προβλημάτων συζητήθηκαν και αναλύθηκαν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – όπως έχουν ανακοινωθεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι» – για την υποστήριξη και ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, δηλαδή των αγροτών και των μεταποιητικών μονάδων. Η συζήτηση πλούσια και εποικοδομητική παρήγαγε γόνιμους προβληματισμούς και θετικές σκέψεις. 

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους, με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων φορέων, αναμένοντας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον κρίσιμο αυτό κομμάτι της Εθνικής Οικονομίας. 

Γραφείο Τύπου 
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια