Header Ads

ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ «ΒΟΜΒΕΣ» ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ φ.1695

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετρώντας τις «βόμβες» στη σημερινή Ελλάδα ...




του Αλέξανδρου Κωστάρα*


Κατά την διάρκεια της καραντίνας, που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, ακούσαμε πολλές φορές να γίνεται λόγος από τους ειδικούς για «υγειονομικές βόμβες» που συνιστούν οι διάφορες «δομές φιλοξενίας» λαθρομεταναστών, ιδίως μετά την εμφάνιση κάποιων κρουσμάτων μόλυνσης σε ορισμένες από αυτές. Έχουμε και με άλλη ευκαιρία διευκρινίσει ότι αποκαλούμε ως «λαθρομετανάστες» όσους έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα, διότι ο όρος αυτός ως έννοια γένους αποδίδει νομικά ορθώς όχι μόνο τον χαρακτήρα της μετανάστευσής τους, αλλά και το status, υπό το οποίο τελούν οι δύο κατηγορίες των μεταναστών που συνθέτουν την λαθρομετανάστευση και περιλαμβάνουν αφ’ ενός μεν τους οικονομικούς μετανάστες και αφ’ ετέρου τους πρόσφυγες. 

Η πρώτη κατηγορία αποτελεί, ως γνωστόν, την συντριπτική πλειοψηφία του κανόνα που ανέρχεται στο 90% των λαθρομεταναστών, ενώ η δεύτερη την μειοψηφία της εξαίρεσης που φτάνει μόλις το 10% αυτών. Όλοι βέβαια, κατά σύμπτωση (!) αδελφοί μουσουλμάνοι, ανεξαρτήτως της ηπείρου ή της χώρας προέλευσής τους. Παρ’ όλα αυτά ο «ιός της προσφυγίτιδας» που έχει πλήξει πολύ πριν από τον καρωνοϊό τους πολιτικούς μας και πολλούς διαμορφωτές της κοινής γνώμης (ΜΜΕ, δημοσιογράφους κλπ.) έχει αντιστρέψει σε εξοργιστικό βαθμό την εικόνα της πραγματικότητας, την οποία παρουσιάζει με την «ετικέτα» της εξαίρεσης, ενώ θα έπρεπε να την προβάλει με την «ταμπέλα» του κανόνα. 
Γι’ αυτό ακούμε συνεχώς να γίνεται λόγος καθημερινά για «προσφυγικό πρόβλημα», για «προσφυγικούς καταυλισμούς», για «προσφυγόπουλα» και τα παρόμοια. 

Πρόσφατα μάλιστα μεγάλη σοβαροφανής απογευματινή εφημερίδα, η οποία στην προμετωπίδα του τίτλου της εμφανίζεται ως «ανεξάρτητη», ενώ στην πράξη λειτούργησε και εξακολουθεί ασφαλώς να λειτουργεί ως δημοσιογραφική «βακτηρία» της απελθούσης από την εξουσία «αριστεράς του τίποτα», διερωτάτο, «τί απέγιναν τελικά οι πρόσφυγες του Έβρου», μολονότι οι ίδιοι οι επίδοξοι εισβολείς στην χώρα ομολόγησαν μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα ότι ουδείς από αυτούς είναι πρόσφυγας! 

Ας αφήσουμε όμως για λίγο στην άκρη τις «ταμπέλες» και ας σταθούμε στην ουσία του προβλήματος που αναδεικνύεται πέρα από τις «ταμπέλες» με οδυνηρό τρόπο κάθε φορά που ακουμπάμε τα «αγκάθια» του. Σήμερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μας «αγκυλώνει» επιδημιολογικά, διότι, εκτός από την προστασία του αυτόχθονος πληθυσμού, οφείλουμε, ηθικά και νομικά, να αναλάβουμε επί πλέον την φροντίδα για την ζωή και την υγεία των εισβολέων στην χώρα, αφού τους ανεχθήκαμε να μείνουν εδώ, πολλούς μάλιστα από αυτούς τους «μαντρώσαμε» κιόλας. Ουδείς μπορεί ασφαλώς να μεμφθεί την Κυβέρνηση, επειδή δεν πρόβλεψε την επιδημία του κορωνοϊού. Το απροσδόκητο δεν υπόκειται σε καμιά πρόβλεψη και φυσικά σε καμιά αποδοκιμασία εκείνου, ο οποίος δεν επέδειξε μαντικές ικανότητες, για να προβλέψει τα απροσδόκητα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την ανετοιμότητα της Κυβέρνησης να προετοιμασθεί καταλλήλως, ώστε να αντιμετωπίσει ικανοποιητικά κάθε απρόβλεπτο ενδεχόμενο οποιασδήποτε φύσης σε περίπτωση που αυτό ερχόταν ξαφνικά. 

Μιας και μιλάμε εδώ για την επιδημία του κορωνοϊού, γιατί δεν θα μπορούσε, αλήθεια, να επικρίνει κάποιος την Κυβέρνηση, η οποία δεν φρόντισε προληπτικά να αποτρέψει την δημιουργία κλειστών πληθυσμιακών ομάδων που εγκυμονούν αναρίθμητους κινδύνους, ενώ σε καιρό επιδημίας ευνοούν ιδιαίτερα την εξάπλωσή της; Θέλει πολλή σκέψη, για να συνειδητοποιήσει κάποιος ότι οι κλειστές πληθυσμιακές ομάδες γίνονται «βόμβες» πραγματικές, όχι μόνο για τους εγκλείστους αυτών, αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες, στις οποίες βρίσκονται οι σχετικές «δομές φιλοξενίας». Είναι βέβαια αυτονόητο ότι, όταν ομιλούμε εδώ για αποτροπή δημιουργίας κλειστών «δομών φιλοξενίας» λαθρομεταναστών, που λειτουργούν ως «βόμβες», δεν εννοούμε ασφαλώς το άνοιγμα αυτών και την διασκόρπιση του πληθυσμού τους στην χώρα, όπως υποστηρίζουν οι αλληλέγγυοι των εισβολέων, αλλά την απέλαση ή την επαναπροώθησή τους. Έτσι απαλλάσσεται η χώρα από τις «βόμβες». 

Ποιός λοιπόν δημιούργησε αυτές τις «βόμβες», για την υγειονομική μορφή των οποίων γίνεται σήμερα λόγος από τους ειδικούς; Δεν γνώριζαν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, όταν αδιαφορούσαν για τις ακατάπαυστες μεταναστευτικές «ροές», ότι τα «πλημμυρικά» φαινόμενα που αυτές δημιουργούσαν θα μετατρέποντο κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, σε ποκίλες «βόμβες» εναντίον του αυτόχθονος ελληνικού πληθυσμού; Αν σήμερα οι «βόμβες» αυτές έχουν υγειονομική μορφή, τί αποκλείει να λειτουργήσουν μελλοντικά ως «εμπρηστικές» της δημόσιας ασφάλειας, όπως την εννοεί η χώρα μας και όχι όπως επιθυμούν να την διαμορφώσουν οι λαθρομετανάστες με τους δικούς τους όρους; Δεν χρειάζεται να έχει πολύ μυαλό κάποιος, για να αντιληφθεί ότι περιστατικά σαν αυτό πού έλαβε πρόσφατα χώρα στην Σάμο με τον εμπρησμό από του ίδιους τους λαθρομετανάστες της δομής τους, για να επιβάλουν τις δικές τους λύσεις, είναι λογικώς αναμενόμενα. Όταν «βάζεις» στη φωτιά μια «χύτρα» χωρίς «βαλβίδα» ασφαλείας, η «έκρηξη» αυτής είναι νομοτελειακή ακολουθία. Δεν γνωρίζω δε, πόσο σεναριογραφική ή πόσο ρεαλιστική είναι η εκδοχή μιας άλλης μορφής «βόμβας», που θα έδειχνε τους λαθρομετανάστες να μας χτυπούν «πισώπλατα» σε περίπτωση που η Τουρκία μας εκήρυττε κάποια στιγμή τον πόλεμο. 

Η μεγαλύτερη βέβαια από όλες τις σχετικές «βόμβες», όπως γνωρίζουμε όλοι εμείς οι παθητικοί θεατές των γεγονότων, είναι μια άλλη «βόμβα» πολλών μεγατόνων: Εκείνη που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» την εθνική και κοινωνική μας συνοχή, έστω κι’ αν οι ανοιχτοσυνορίτες ιδεολόγοι της «αριστεράς του τίποτα» αδιαφορούν για αυτήν ή οι αιθεροβάμωνες σημερινοί απολογητές του «νέου πατριωτισμού» (κατά την έκφραση της κ. Σακελλαροπούλου) πιστεύουν ότι η «έκρηξή» της θα έχει ευεργετικά δημογραφικά αποτελέσματα για την χώρα! Μια νέα «κοσμογονία», όπως ακριβώς την σχεδίασαν και την εφαρμόζουν όσοι απεργάζονται την εξαφάνιση του Ελληνικού Έθνους. 

Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα ψέματα και αναδύονται οι αδυσώπητες αλήθειες για όλους μας. Προπαντός για την σημερινή Κυβέρνηση, η οποία άλλα υποσχέθηκε στον Ελληνικό Λαό και άλλα πράττει. Γνωρίζει ασφαλώς ο κ. Μητσοτάκης ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αναλώνονται στους επαίνους προς αυτόν για την επιτυχή αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊου. Συμπεριλαμβάνουν και την αποδοκιμασία των πολιτών για την εσφαλμένη πολιτική του στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης. Εάν προσπαθήσει να αφουγκρασθεί την «φωνή» που κρύβει αυτή η αποδοκιμασία, θα την ακούσει να του λέει καθαρά: «Έξω οι “βόμβες” από την Ελλάδα». Και ας πράξει τότε κατά το δοκούν έχοντας την πολιτική ευθύνη των επιλογών του. 

Του Αλεξάνδρου Π. Κωστάρα 
Ομότιμου Καθηγητή Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια