Header Ads

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΟΛΥΛΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2021 φ.1689

«Δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2021» 


Σύμφωνα με στελέχη της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, είναι αμφίβολο το αν θα διεξαχθούν οι Αγώνες ακόμα και το 2021. 

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σοφά αποφάσισε να μεταφέρει κατά έναν χρόνο τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Παρότι υπήρξε αρχικά αισιοδοξία για το καλοκαίρι του 2021, φαίνεται πως οι Ιάπωνες οργανωτές δεν τη συμμερίζονται και τόσο αφού δήλωσαν πως δεν αποκλείεται να μην είναι εφικτή η διεξαγωγή των Αγώνων ούτε τότε. 

 «Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει στο ερώτημα αν είναι πιθανό η πανδημία να έχει περιοριστεί μέχρι τον επόμενο Ιούλιο. Σίγουρα δεν είμαστε σε θέση για να δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση για τους Αγώνες», είναι η θέση των οργανωτών σύμφωνα με το Associated Press. 
 Η θέση που έχουν οι Ιάπωνες οργανωτές, έρχεται σαν απάντηση και στην… παράλογη λογική που συνεχίζουν να έχουν κάποιοι οι οποίοι επιμένουν πως θα μπορέσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2020 να υπάρξουν αθλητικές δραστηριότητες. 
Από τη στιγμή που η πορεία της πανδημίας εξετάζεται μέρα με την ημέρα και η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί ιδιαίτερα, είναι αδιανόητο να μιλά κανείς για αθλητισμό, πρωταθλήματα, μετάλλια και αγώνες. Αυτό φαίνεται πως οι Ιάπωνες, παρότι έχουν να διαχειριστούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη και όχι ένα πρωτάθλημα ή έστω μια μεγάλη διασυλλογική διοργάνωση σε διεθνές επίπεδο, το έχουν καταλάβει πολύ καλά. 

Συνεπώς από τη στιγμή που όλα είναι ρευστά δεν βιάζονται να πουν με σιγουριά ότι το καλοκαίρι του 2021 θα διεξαχθούν Ολυμπιακοί Αγώνες. 
 Υπενθυμίζεται πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο προγραμματίστηκαν εκ νέου να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν μέχρι τις 24 Αυγούστου, όταν και θα αρχίσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες.

ΠΗΓΗ: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια