Header Ads

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1690

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ 
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 1,5 ΤΟΝΝΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ 3 ΤΟΝΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ«ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ» 

Σε λίγες ημέρες και εν μέσω αυτού του ζοφερού κλίματος θα εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας! Ενώ η επιδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαστίζει τον πλανήτη τα απότοκά της, οι διάφοροι περιορισμοί που επέφερε στην καθημερινή ζωή, επέβαλαν μια νέα πραγματικότητα, η οποία ανέτρεψε τα παγκόσμια δεδομένα σε όλους τους τομείς. 

Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Κορινθιακής μας Εκκλησίας, που επί 10 και πλέον έτη με μεγάλες θυσίες ανακουφίζει και παρηγορεί τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και χωρίς μάλιστα την παραμικρή κρατική συνδρομή, με την επωνυμία «Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», μέσω των Ιερέων και των εθελοντών της και έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, για την μη διάδοση του ιού, διένειμε την Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 και την Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020, 1,5 τόννο κρέατος και κοτόπουλα και 3 τόννους τρόφιμα, ώστε κι εφέτος και παρά τις τρομερές δυσκολίες, που εξακολουθούν τα υφίστανται, οι πάσχοντες και αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, που ξεπερνούν τα 2.500 άτομα στην περιοχή της Κορινθίας, να αισθανθούν ότι η μάνα Εκκλησία, ιδιαίτερα τούτες τις δύσκολες μέρες των αυστηρών περιορισμών, συνεχίζει να ενδιαφέρεται γι’ αυτούς και δεν τους εγκαταλείπει. 

Με την οδηγία και την κατεύθυνση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ενίσχυσε δυναμικά για την αγορά των απαραίτητων αναγκών μας. Το ίδιο έπραξαν: 
Οι Ενορίες της πόλεως Κορίνθου. 
Ιδιώτες, που ενίσχυσαν το κατάστημα μας με τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης. 
Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, που προσέφερε για άλλη μια χρονιά σημαντική ενίσχυση δίνοντας έναν τόννο κοτόπουλα. 
Η Κορινθιακή Εταιρία «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», που για πολλοστή φορά καθίσταται αρωγός στην φιλανθρωπική προσπάθεια μας και προσέφερε διακόσια τριάντα τρία κιλά (233 Kg) νωπού κρέατος και 
Ο μεγάλος ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως μας «Όμιλος Πιέτρη» που εκτός από τις χίλιες (1000) μερίδες ζεστού φαγητού, που θα προσφέρει την ημέρα του Πάσχα, ανέλαβε και όλα τα έξοδα της αναμετάδοσης των Ι. Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδος, στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στις οποίες θα προστή ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, από το SUPER TV. 

Οι υπεύθυνοι Ιερείς και οι εθελοντές της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» αισθανόμαστε την ιερή υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους τους ανωτέρω για την αγάπη τους και την έμπρακτη στήριξη τους στο έργο της «ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ», ιδιαιτέρως τις Άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα, που φέτος συνέπεσαν με την τρομακτική και θλιβερή πανδημία. 

Ευελπιστούμε ότι έστω και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιηθεί η προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου «κανείς πεινασμένος στην Κορινθία μας» ύστερα μάλιστα και από τα δυσάρεστα συναισθήματα που του προκάλεσαν οι παντελώς άκαιρες, αναληθείς και κατευθυνόμενες κραυγές από «παράγοντες» του Δημοσίου Βίου και των Μ.Μ.Ε., ότι τάχα η Εκκλησία της Ελλάδος «αποτραβήχτηκε», φυγομάχησε και σταμάτησε την τεράστια φιλανθρωπική δράση Της τις ημέρες του κορωνοϊού. Αυτό το γεγονός οδήγησε και τον εκπρόσωπο Τύπου της Ι. Αρχιεπισκοπής κ. Κονιδάρη να προβή σε δηλώσεις αποκατάστασης της αλήθειας και πρόσκλησης προς το Ποίμνιο να συνεχίσει την σιτοδοσία των εμπερίστατων αδελφών του, ώστε όντως το φετινό Πάσχα να γίνει «Πάσχα των Ελλήνων», Πάσχα των απανταχού Ορθοδόξων με αγάπη, ελπίδα και όνειρα για το μέλλον! 

ΕΚ ΤΗΣ ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑΣ





Σημείο των καιρών στην Αγιά Σοφιά – Μαζί με το τσιπάκι ξεκινά ο «πόλεμος» κατά των χριστιανών Τα ζούμε όλα! 


 11 Απριλίου, 2020: Πρόσφατα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Akit, ακούστηκε για πρώτη φορά μετά από 89 χρόνια ακούστηκε το κάλεσμα Μουσουλμανικής προσευχής εντός της Αγίας Σοφίας. Τα γυρίσματα έγιναν με 8 κάμερες. Στο παρελθόν στο Ραμαζάνι εντός της Αγίας Σοφίας είχαν διαβάσει το Κοράνι, ωστόσο το κάλεσμα για προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία τέτοια εποχή προκαλεί εντύπωση. Σημειώνεται πως η Αγία Σοφιά μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και ανακηρύχθηκε μουσείο το 1934 από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. 

Η τουρκική Haber δημοσίευσε και αυτή βίντεο, στο οποίο φαίνεται η Αγιά Σοφιά, χθες το βράδυ, και στο βάθος ακούγεται κάλεσμα για ισλαμική προσευχή. Είναι ένα σημείο των καιρών! Η Αγιά Σοφιά επιβεβαιώνει αυτό που συμβαίνει και στην Ευρώπη: Το κάλεσμα στον Αλλάχ ακούγεται πλέον σε ιστορικές περιοχές του Χριστιανισμού όλο και πιο δυνατά! 

Μαζί με την επιβολή της όποιας μορφής μικροτσίπ ετοιμαστεί για τους ανθρώπους με αφορμή τον κορωνοϊό οι χριστιανοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον θρησκευτικό «πόλεμο» του Ισλάμ, το οποίο θέλει να «σκεπάσει» κάθετι χριστιανικό, όχι αναγκαία με την χατζάρα, αλλά με την συστηματική εξάπλωσή του. 

Το πιο πιθανό είναι οι χριστιανοί να κρατήσουν τις εκκλησίες τους, αλλά πολλοί από αυτούς να επιλέξουν, να αφήσουν στην άκρη τον Χριστό, προκειμένου να συνεννοηθούν με τους μουσουλμάνους που έχουν κατακλύσει, δυστυχώς, ολόκληρη την Ευρώπη. 

Πηγή: el.g



Στη διαπασών τα ηχεία των τζαμιών στη Θράκη, αλλά την κυβέρνηση την πειράζουν τα μεγάφωνα και οι καμπάνες της Εκκλησίας 


 Σάββατο, 11 Απριλίου 2020: Στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και τον Έβρο, από τα ηχεία των τζαμιών ακούγεται το κάλεσμα του μουεζίνη πέντε φορές την ημέρα. Και εδώ οι «αρμόδιοι» ασχολούνται με το εάν θα λειτουργήσουν τα μεγάφωνα και εάν θα ηχήσουν οι καμπάνες των ναών για τις ημέρες του Πάσχα. 

Τα τζαμιά λειτουργούν για μια μουσουλμανική κοινότητα που αριθμεί 120.000 ανθρώπους (απογραφή 2011). Οι εκκλησίες. λειτουργούν για τα υπόλοιπα των εκατομμυρίων Ελλήνων Χριστιανών. Δεν θα θελήσει κανείς να επιβάλλε τη νομιμότητα στους μουσουλμάνους; – Πάσχα: Ποιοι φοβούνται τα ανοικτά μεγάφωνα στη Θεία Λειτουργία; Ή όλα τα μεγάφωνα ή κανένα! 
Ανακοίνωση της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Πάσχα χωρίς πιστούς στους Αγίους Τόπους 

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020: Φέτος δεν γίνονται ούτε περιφορές, ούτε λιτανείες. Αυτό το Πάσχα θα είναι σιωπηλό χωρίς πιστούς στις εκκλησίες, χωρίς αναμμένες λαμπάδες. Ο κορωνοϊός ελέγχει και τους Αγίους Τόπους. Όταν την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή οι καμπάνες ηχούν πένθιμα στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ, η ησυχία θα είναι ακόμη πιο βαριά. Μέσα σε μερικές εβδομάδες η πανδημία του κορωνοϊού έχει σταματήσει ολοκληρωτικά τη ζωή στην ιερή αυτή πόλη. Στην πραγματικότητα το Πάσχα, που συμπίπτει με το εβραϊκό, θα ήταν γεμάτο ζωή, γεμάτο από επισκέπτες από το εσωτερικό και εξωτερικό. 

Επιπλέον σε δύο εβδομάδες αρχίζει το ραμαζάνι, εποχή νηστείας των Μουσουλμάνων. Λόγω κορωνοϊού οι Άγιοι Τόποι έχουν κλείσει, μεταξύ αυτών η Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου, που έβαλε λουκέτο για πρώτη φορά μετά από πάνω από 650 χρόνια, επίκεντρο των εορτών του Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια