Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ φ.1689

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Αποστολάκης: Πανέτοιμος ο Στρατός 
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ κάλεσε τους γονείς των στρατευμένων και στρατευσίμων ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας για τον Στρατό και πώς αυτός αντιμετωπίζει την πανδημία του κορονοϊού. Οι συνθήκες μέσα στα στρατόπεδα και στις στρατιωτικές μονάδες είναι εξαιρετικές διαβεβαίωσε και υπενθύμισε ότι ο Στρατός πάντα σχεδιάζει με σενάρια που είναι τα δυσμενέστερα πιθανά. Ως εκ τούτου τα νοσοκομεία του Στρατού και το ιατρικό του προσωπικό είναι έτσι στημένα και σχεδιασμένα, που να μπορούν να αντιμετωπίσουν την πανδημία. 
Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι ενώ κανείς στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορούσε να φανταστεί την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, ο Ελληνικός Στρατός προσαρμόστηκε στις ανάγκες που έχουν προκύψει. Σχολίασε μάλιστα και την κατάσταση στην Τουρκία, λέγοντας ότι ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς του έχει ξεφύγει η υπόθεση διότι άργησε να πάρει μέτρα. Μίλησε μάλιστα και για το ενδεχόμενο εισόδου μεταναστών με κορονοϊό στη χώρα, λέγοντας ότι όποιος περάσει από την Τουρκία σε εμάς έχει πολλές πιθανότητες να είναι φορέας. 

 Απαντώντας σε ερώτηση της «δημοκρατίας» για την εγκατάσταση 30.000 μεταναστών στην περιοχή της μειονότητας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ισχυρίστηκε ότι η προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία και η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των ομογενών μας είναι εντός του πλαισίου των συζητήσεων για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας στην Ε.Ε... Πάμε καλά, που είπαμε ΝΑΙ; 

 Βρήκαν την αφορμή λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας μερικές δεκάδες συνδικαλιστές - εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας, προερχόμενοι από τον χώρο της Αριστεράς (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής), και με περίσσεια ανευθυνότητα και υποκρισία αποφάσισαν εν μέσω της πανδημίας χου κορονοϊού να... διαμαρτυρηθούν έξω μάλιστα από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» -και όχι μόνο εκεί-, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές των ασθενών. Είναι οι ίδιοι που ζητούν συλλήψεις για όσους πηγαίνουν στις εκκλησίες στο όνομα του Χριστού. 


Εφιαλτικές εικόνες με σπίτια λεηλατημένα, εκτάσεις αποψιλωμένες και σκόρπια απομεινάρια κλοπιμαίων συνθέτουν το σκηνικό στη Μόρια της Λέσβου τις τελευταίες ημέρες. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του πολύπαθου χωριού, αλλοδαποί ρημάζουν κυριολεκτικά αγροτικές κατοικίες, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ιδιοκτητών τους λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. 
«Σε αγροτική κατοικία στον κάμπο, την οποία ο ιδιοκτήτης της δεν μπορεί να επισκεφτεί χωρίς έγγραφη άδεια και συγκεκριμένο λόγο, αφού έσκαψαν στην κυριολεξία τον τοίχο της πόρτας, έσπασαν τη μεταλλική θωράκιση του παραθύρου, αφαίρεσαν ψυγείο και λοιπές οικοσκευές. Μέρος των κλοπιμαίων είχαν βρεθεί πριν από τρεις ημέρες σε μπλόκο της Αστυνομίας έξω από το ΚΥΤ» αναφέρουν σε ανάρτηση τους στο facebook κάτοικοι του χωριού, αναρτώντας παράλληλα και σχετικές φωτογραφίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια