Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1688

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ
Πολιτικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Άδωνις Γεωργιάδης: 
Δεν θα υπάρξει φέτος έξοδος για το Πάσχα

Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 Πηγή: Δελτίο τύπου / POOL - ΙΝΤΙΜΕ
«Δεν θα υπάρξει φέτος η λεγόμενη έξοδος για το Πάσχα»: αυτό ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ, Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν πρόκειται να υπάρξει φέτος πασχαλινή έξοδος. η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε καλό είναι να το λέμε από τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως ο Απρίλιος θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος μήνας για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας, ενώ παράλληλα άφησε να εννοηθεί πως θα γίνονται ακόμη πιο αυστηροί έλεγχοι στα διόδια, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετακίνηση προς την επαρχία. Πρόσθεσε δε, πως αύριο, Δευτέρα, θα εκδώσει εγκύκλιο προς κτηνοτρόφους και σφαγείς να λάβουν υπόψη τους ότι φέτος δεν θα γίνει η καθιερωμένη κατανάλωση αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ενώ η χώρα πάει καλά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, θα ήταν «πολύ μεγάλο λάθος» να μεταδοθεί ο ιός στην επαρχία από την Αθήνα, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα κρούσματα. Μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να κάνει υπομονή ένα μήνα…




Αλέξης Χαρίτσης στο MEGA : 
Απαράδεκτες οι δηλώσεις Χαρδαλιά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων
Βολές κατά του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τον επαναπατρισμό των Ελλήνων. Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δώσει μία λύση στο θέμα των εγκλωβισμένων Ελλήνων στο Λονδίνο, ειδικά σε όσους είναι εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο και διατρέχουν κίνδυνο, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο». Ο κ. Χαρίτσης κάλεσε μάλιστα, τον κ. Χαρδαλιά «να ανακαλέσει τις χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε για αυτούς τους ανθρώπους».

Επαναπατρισμός για ειδικούς λόγους
 Για επιστροφές ατόμων από το εξωτερικό που έχουν πολύ ειδικούς λόγους έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το Σάββατο, τονίζοντας πως «δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας». Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξάπλωση του κοροναϊού στην Ελλάδα, ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε πως η διαδικασία επαναταπτρισμού αφορά τους ανθρώπους που έχουν «πολύ ειδικούς λόγους» να επιστρέψουν στην Ελλάδα.«Όσο κι αν φωνάζουν κάποιοι, αν δεν έχουν σοβαρό λόγο πρέπει να μείνουν εκεί. Ιδίως εκείνοι που δεν συνεργάζονται με τη πρεσβεία επικαλούμενοι δήθεν προσωπικά δεδομένα. Η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη και ειδικά για την Αγγλία όπου πάνω από 2.000 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επαναπατρισμό» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, απαρίθμησε δε τους λόγους όσων δικαιούνται επαναπατρισμό. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα επαναπατριστούν: Όσοι χρίζουν ιατρικής περίθαλψης και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εκεί που ζουν (π.χ. έγκυες και χρόνια πάσχοντες).
Όσοι δεν έχουν εξασφαλισμένη στέγη (π.χ. λήξη διαστήματος νόμιμης διαμονής σε χώρα του εξωτερικού) Όσοι είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις τράνζιτ όπου απαιτείται μόνο το εισιτήριο της πρώτης πτήσης.




Κοροναϊός : Σποτ του ΚΙΝΑΛ για τους εργαζόμενους στη πρώτη γραμμή της μάχης

in.gr 29 Μαρτίου 2020, 13:30
Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης των πολιτών για τον κοροναϊό, το Κίνημα Αλλαγής δημοσιεύει άλλο ένα σποτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτήν την φορά εστιάζει στην προσφορά κάθε εργαζόμενου που δεν μένει σπίτι, αλλά εργάζεται καθημερινά για την ασφάλεια, την τροφοδοσία, τη μετακίνηση και την περίθαλψη όλων εμάς που μένουμε σπίτι. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)




Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας τώρα!
Νόρα Ράλλη
Το είπε από την αρχή της πανδημίας, εμμένει στην απαίτησή του αυτή και την Πέμπτη το ΚΚΕ εξέδωσε και πάλι αυστηρή ανακοίνωση, με την οποία καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και ταυτόχρονα να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες Υγείας (εν τω μεταξύ, τίποτε από τα δύο δεν έχει γίνει).

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ ζητά:
Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο.
Να επιταχθούν οι μεγάλες διαγνωστικές μονάδες του ιδιωτικού τομέα και τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό να γίνονται σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια και τις κρατικές κατευθύνσεις.
Να ενταχθούν υποχρεωτικά οι ιδιώτες γιατροί και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων Πνευμονολογίας και Παθολογίας στο σχέδιο ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Να αξιοποιηθούν για τη δωρεάν περίθαλψη (όπου δεν απαιτείται νοσηλεία) στα ιατρεία τους και με κατ’ οίκον επισκέψεις.
Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών.
«Αντί γι’ αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου της υγείας ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ!» καταγγέλλει το Κόμμα, τονίζοντας πως «για κάθε νοσηλεία κρούσματος κορονοϊού σε κρεβάτι ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική, ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ιδιοκτήτη της κλινικής αποζημίωση 1.600 ευρώ τη μέρα αντί για 800 ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα δώρα προβλέπονται και για την διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό. Με αυτόν τον τρόπο τελικά ο ιδιωτικός τομέας όχι μόνο δεν υπηρετεί το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά συνεχίζει να το αρμέγει, αφού δεν επιτάσσεται αλλά επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ, από πόρους που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι δηλαδή».




ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ 

Η γερμανική ηγεσία, τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη στρέφεται εναντίον της, δεν έχει εγκαταλείψει την αθλιότητα της «ναζιστικής» νοοτροπίας της. Το Βερολίνο πίεζε πάντα τα υπόλοιπα κράτη για πλεονάσματα σε αριθμούς, αλλά τελικά κατάφερε «πλεονάσματα» νεκρών ανθρώπων. Οι ηγέτες της Γερμανίας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο εύκολα σύρονται σε «ναζιστικές» συμπεριφορές απέναντι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, κάτι που θα οδηγήσει στην διάλυση της Ευρώπης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020: 
Η γερμανική ηγεσία, τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη στρέφεται εναντίον της, δεν έχει εγκαταλείψει την αθλιότητα της «ναζιστικής» νοοτροπίας της. Το Βερολίνο πίεζε πάντα τα υπόλοιπα κράτη για πλεονάσματα σε αριθμούς, αλλά τελικά κατάφερε «πλεονάσματα» νεκρών ανθρώπων. Οι ηγέτες της Γερμανίας αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πόσο εύκολα σύρονται σε «ναζιστικές» συμπεριφορές απέναντι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, κάτι που θα οδηγήσει στην διάλυση της Ευρώπης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ





Πόσο βαθιά θα είναι η ύφεση από τον Covid-19; Συζήτηση στο The Real Story του BBC

 Coronavirus: Η οικονομική κρίση - Πόσο άσχημη θα είναι και τι μπορεί να γίνει για να αμβλυνθεί; Συζητούν: Η Stephanie Flanders - επικεφαλής του Bloomberg Economics Ο Γιάννης Βαρουφάκης - Έλληνας οικονομολόγος, πολιτικός, γενικός γραμματέας του DiEM25, ο οποίος επίσης διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 2015 Η Linda Yueh - οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «The Great Economists» Η Veronique de Rugy ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο Mercatus στο Πανεπιστήμιο George Mason στην Ουάσιγκτον Επίσης συμμετέχει ο Alistair Darling - Βρετανός Υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008


Δεν υπάρχουν σχόλια