Header Ads

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΡΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ φ.1688

Εν μέσω πανδημίας κοριοί και κάμερες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου! 

Τρίπολη 30-03-2020
Αυτές τις μέρες και ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πανδημία του κορονοϊού, η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εγκαθιστά κάμερες παρακολούθησης στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη!

Αντί όλη η προσοχή και τα μέτρα να επικεντρώνονται αυτή τη κρίσιμη ώρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στα μέσα και μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στην περιφέρεια, καθώς και των πολιτών που έρχονται στις υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν. Αντί να γίνονται στοιχειώδεις έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, σε εργοστάσια, σε σουπερ μάρκετ και άλλες επιχειρήσεις, όπου οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να δουλεύουν χωρίς στοιχειώδεις κανόνες, στοιβαγμένοι σε πολλές περιπτώσεις, ο ένας πάνω στον άλλον.

Αντίθετα το μέλημα της περιφερειακής αρχής είναι να συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή την περασμένη Πέμπτη για να δημοπρατήσει είκοσι ασφαλτοστρώσεις και να επιβάλει χαράτσι 100 και 200 ευρώ σε μαζικούς και λαϊκούς φορείς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αμφιθέατρο της περιφέρειας στην Καλαμάτα, να ορίσουν δικηγόρο ενάντια στους εργαζόμενους της περιφέρειας που κέρδισαν προσφυγές στην αποκεντρωμένη διοίκηση κ.α.

Να συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή για να αλλάξει εκπροσώπους σε επιτροπές παρακολούθησης προγραμματικών συμβάσεων με την Πελοπόννησος Α.Ε. και να επιχειρήσει να δώσει σε ημετέρους την πίττα 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατάρτιση εργαζομένων! Κάτι σαν την κατάρτιση που θέλει να κάνει ο Γεωργιάδης και ο Βρούτσης στους δικηγόρους, τους γιατρούς και τους μηχανικούς!

Αντί να στηριχθούν στους εργαζόμενους για να περάσουμε τα δύσκολα, απεναντίας έχουμε απόπειρες τρομοκράτησής τους, όπως έγινε πρόσφατα με τους εργαζόμενους της Π.Ε. Μεσσηνίας, αλλά προχωρούν ακόμα παραπέρα. Εγκατέστησαν στα κρυφά και μουλωχτά μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, κάμερες παρακολούθησης, στο κεντρικό κτίριο της περιφέρειας στην Τρίπολη! Και μάλιστα μέσα στο κτίριο και όχι απ έξω, που σημαίνει ότι θέλουν να παρακολουθούν και να φακελώνουν τους εργαζόμενους, τους πολίτες που τους επισκέπτονται, ακόμα και τους πιο στενούς συνεργάτες της Περιφερειακής αρχής! Και όλα αυτά όταν ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση με τους κοριούς στην Π.Ε. Μεσσηνίας, επί προηγούμενης Περιφερειακής αρχής.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη, άμεσα να ξηλώσει τις κάμερες και να εγκαταλείψει αυτές τις χαφιέδικες πρακτικές που συμπυκνώνονται στη φράση «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»! Διαφορετικά καλούμε τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, κάθε συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο που σέβεται την αξιοπρέπειά του και δεν θέλει να τον παρακολουθούν, να προκαλέσουμε με υπογραφές Περιφερειακό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις


ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιολογώντας την κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας και όλος ο πλανήτης ευχόμαστε αρχικά για την καλή υγεία όλων.

Μελετώντας τα μέτρα της κυβέρνησης, που αφορούν σε όσους Έλληνες πλήττονται από αυτήν την πρωτοφανή κρίση, με ιδιαίτερη ανησυχία επισημαίνουμε, ότι απουσιάζουν μέτρα στήριξης τόσο των αγροτών, όσο και των κλάδων που κινούνται πέριξ της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας.

Επιθυμώντας να βοηθήσουμε τους παραγωγούς μας, τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στους συναφείς κλάδους, καθώς και το δυσχερές έργο σας, στην παρούσα συγκυρία, σας προτείνουμε τις εξής προσθήκες στα ως άνω κυβερνητικά μέτρα.

1. Άρση απαγόρευσης πώλησης αγροτικών προϊόντων στους παραγωγούς λαϊκών αγορών, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της γεωργική παραγωγής διοχετεύεται εκεί και κινδυνεύει με ολική καταστροφή, έχοντας τεράστιες συνέπειες αφενός στην οικονομία των αγροτικών περιοχών και αφετέρου στην διάθεση αγροτικών προϊόντων στους πολίτες. Σημειώνουμε, ότι θεωρούμε άδικο να επιτρέπεται η πώληση σε λαϊκές αγορές από τους επαγγελματίες εμπόρους και όχι από τους παραγωγούς.

2. Ένταξη των ΚΑΔ 46751100, 70220000, 70221212, 47767805, 70221502, 70221506, στα ευνοϊκά μέτρα των πληττομένων επιχειρήσεων και εργαζομένων, καθώς στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχουμε αφενός πλήρη αναστολής λειτουργίας και αφετέρου κατακόρυφη μείωση τζίρου.

3. Επανέναρξη των δηλώσεων ΟΣΔΕ, έστω και με ηλεκτρονικό τρόπο υποβολής, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να προμηθευτούν την κάρτα αγρότη για να υποστηρίξουν οικονομικά την καλλιέργειά τους. Μέχρι να γίνει αυτό, απαραίτητη είναι η σύνδεση της έκδοσης κάρτας αγρότη με την περυσινή δήλωση ΟΣΔΕ, ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να ξεκινήσουν να καλλιεργούν και οι επιχειρήσεις να έχουν μια μικρή εισροή κεφαλαίου, για την προμήθεια γεωργικών εφοδίων.

4. Διευκόλυνση παροχής δανείων (κεφάλαιο κίνησης) στους αγρότες, με βάση τις φορολογικές δηλώσεις τελευταίων ετών και στις αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς για την διευκόλυνση της καλλιέργειας.

Είμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε πληροφορία. Μπορούμε να εκθέσουμε αναλυτικά τα παραπάνω και μέσω τηλεδιάσκεψης. Κιάτο, 24.03.2020

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΚΙΑΤΟΥ ΑΕΣ ΑΕ Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕΣ ΑΕ Χρήστος Μπαρλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια