Header Ads

4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ φ.1685

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ος ΑΓΩΝΑΣ ∆ΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων)


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ∆ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 17 Μαΐου 2020 – Τρίπολη – 6.00 μ.μ. 
∆ΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας. 
∆ΙΑ∆ΡΟΜΗ: Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη. 
Συμμετοχή: ∆ΩΡΕΑΝ 

Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας διοργανώνει αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Επιτροπής για την ∆ιεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕ∆ΥΕ) και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου που γίνονται με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας. 

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου(Βαλκανιονίκης), αντιπρόεδρος της ΕΕ∆ΥΕ και βουλευτής της Ε∆Α. Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παρά την κρατική απαγόρευση, ξεκίνησε η πορεία με χιλιάδες οδοιπόρους. Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία. Ένα μήνα μετά στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963 δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους. 

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ραγδαίες και σύνθετες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Από τη μια παραμένει η δεινή οικονομική κατάσταση για την πλειοψηφία του λαού μας. Από την άλλη κλιμακώνεται η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Σε αυτές τις διαμάχες παίρνει μέρος και αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες και η χώρα μας, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους με σημαντικό ορόσημο την «αμυντική», στην πραγματικότητα επιθετική συμφωνία παραμονής και επέκτασης των Αμερικάνικων Βάσεων. 

Η χώρα μας μετατρέπεται σε ορμητήριο και μαγνήτη επιθέσεων ή αντιποίνων Η στάση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ενθαρρύνει και τροφοδοτεί την τουρκική επιθετικότητα μέσα από τα παζάρια, με τα σχέδια για τη συνδιαχείριση των θαλάσσιων ζωνών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Αν. Μεσόγειο. ∆εν εφησυχάζουμε, είμαστε σε εγρήγορση. Αγωνιζόμαστε για την Ειρήνη και την φιλία και την ισότιμη συνεργασία των λαών : 

Απαιτούμε: 

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. 

• Την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών από τις ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός συνόρων. 

• Το κλείσιμο της Βάσης στη Σούδα και όλων των Βάσεων και στρατηγείων. 

• Κατάργηση των πυρηνικών. Καμιά σκέψη για πυρηνικά στην Πελοπόννησο και τον Άραξο. 

• Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. 

Το πρόγραμμα του αγώνα: 
Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Μαϊου 2020 στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.00 το απόγευμα από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.00 το απόγευμα. 

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός). 

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4 χιλιόμετρα. Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες. 

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. ∆ηλώσεις συμμετοχής Ε∆Ω (https://goo. gl/forms/Q93MbYOxCy5uj5g22) έως Κυριακή 10 Μάη 2019. 

Φέτος για τους μικρούς φίλους της Ειρήνης(ενδεικτικά έως 12χρόνων) αλλά και μεγαλύτερους έχει προγραμματιστεί και θα γίνει μη ανταγωνιστικός αγώνας δρόμου με την ονομασία «το χιλιόμετρο της Ειρήνης» με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Πετρινού. Περιμένουμε λοιπόν τους μικρούς φίλους μας να δηλώσουν συμμετοχή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου agonasdromougl@gmail.com. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να τρέξουν ή να βαδίσουν στα βήματα του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα). Για να δείτε το video της διαδρομής κάντε κλικ σε αυτή την διεύθυνση: https:// youtu.be/LyVQJcj8NmQ

Δεν υπάρχουν σχόλια