Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1687

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

-O Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος συνομιλεί με τους δημότες #Live –


Τεράστια υπήρξε η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Κορινθίων στην πρώτη διαδικτυακή Live επικοινωνία που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Ο Δήμαρχος απάντησε σε σωρεία ερωτημάτων που αφορούσαν το ζήτημα της πανδημίας , τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος σε εναρμόνιση με την Πολιτεία και φυσικά τις πολύπλευρες συνέπειες της στην καθημερινότητα και στην οικονομία. 

Η αμεσότητα και η παρρησία με την οποίαν ο Δήμαρχος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα προσέδωσε αν μη τι άλλο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που συμμετείχαν οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα έχουν εφ εξης την δυνατότητα να συνομιλούν με τον Δήμαρχο, να ενημερώνονται από τον ίδιο για τα ζητήματα που τους απασχολούν, να αισθάνονται πως πραγματικά ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή στο σύνολό της είναι παρόν και εργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γι αυτούς. 

Τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν μεταξύ άλλων 

Τις απολυμάνσεις στην πόλη, τα Δημοτικά διαμερίσματα και τα σχολεία, 

Την ανοιχτή δομή και την μέριμνα που έχει ληφθεί εξαιτίας της πανδημίας 

Την μέριμνα για τους αστέγους 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο και την λειτουργία του 

Το νερό και την πρόσφατη βλάβη που κλήθηκε η ΔΕΥΑΚ ν αντιμετωπίσει στην περιοχή της Ποσειδωνίας 

Τις αιτήσεις Κοινωφελούς εργασίας και την έναρξη τους 

Την μέριμνα και περιφρούρηση των χώρων στους οποίους έχει απαγορευτεί η χρήση όπως ανοιχτοί χώροι άθλησης 

Την μαζική εισροή πολιτών από την Αθήνα τις τελευταίες ημέρες 

Την καθαριότητα και το πώς θα λειτουργήσει το διάστημα αυτό 

Την λειτουργία του Δήμου 

Την στήριξη των ηλικιωμένων και ασθενών μέσα από το «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» και την κοινωνική υπηρεσία 

Τα πράσινα σημεία και 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων συνέστησε ψυχραιμία και απόλυτη εναρμόνιση με τις οδηγίες των ειδικών ώστε να κατορθώσουμε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Ζήτησε απ όλους να προσέχουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους αφού, μέσα από αυτήν την κρίση, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη θα κατορθώσουμε να βγούμε πιο δυνατοί, έτοιμοι ν ανοικοδομήσουμε μια καινούργια χώρα, αυτήν που μας αξίζει! 

«Να προσέχετε τον εαυτό σας και την κοινωνία μας. Να μένετε σπίτι. Να κινείστε εάν και μόνον είναι απαραίτητο. Να έχετε εμπιστοσύνη στις αρχές και στο δήμο κορινθίων! Αν υπάρχει ανάγκη και δυσκολία επικοινωνήστε μαζί μας, με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου για να παρέμβουμε σύντομα και αποτελεσματικά. 

Σας διαβεβαιώ, 

Ο δήμος με σοβαρότητα και ταχύτητα κάνει εκείνο που πρέπει. Θέλω να σας πω πως πολλές ενέργειες δεν διαφημίζονται από την πλευρά μας γιατί εκείνο που μας ενδιαφέρει η ουσία και το αποτέλεσμα. 

Εύχομαι από αυτήν την κρίση να βγούμε όλοι υγιείς, να μην χάσουμε πρόσωπα αγαπημένα ! Εύχομαι να έχουμε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη Αυτό θα μας μείνει όταν η κρίση θα έχει πια περάσει. Τότε που θα κληθούμε να είμαστε ως κοινωνία καλύτεροι για να ξεπεράσουμε και την οικονομική κρίση η οποία θα είναι μεγάλη. Για να μπορέσουμε να χτίσουμε τη χώρα που θέλουμε, την χώρα που μας αξίζει!» 

Σχετικό Video: https:// w w w . f a c e b o o k . c o m / v a s i l i s . n a n o p o u l o s / videos/10220464853428467/Uz pfSTE1ODQ4MDUwMzY6MTAyMT kwODE3OTU0Njc1MTM/






ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ 

Δωρεά αυτοκινήτου από το Δήμο στο ΑΤ Βραχατίου


Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με απόφασή του αποδέχτηκε τη δωρεά του δημαρχιακού 4Χ4 επιβατικού αυτοκινήτου μάρκας ΝΙSSAN NAVARA από το Δήμο μας για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών του Αστυνομικού Τμήματος Βραχατίου. 

Την απόφαση είχε πάρει ο δήμαρχός μας Αννίβας Παπακυριάκος κατανοώντας την ανάγκη για περαιτέρω αστυνόμευση, ασφάλεια και προστασία των κατοίκων του δήμου Βέλου-Βόχας, αλλά και αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερα επιβαρυμένο έργο των αστυνομικών του Α.Τ. Βραχατίου, το οποίο αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες στην αστυνόμευση όλης της περιοχής ευθύνης του. 

Στόχος της δωρεάς είναι να βοηθηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ιδιαίτερα απαιτητικό έργο τους με περιπολίες και καταδιώξεις ακόμη και σε εδάφη ή περιοχές, όπου τα συμβατικά οχήματα δεν ενδείκνυνται για αποστολές. 

Τη διαδικασία είχε εκκινήσει ο δήμος Βέλου-Βόχας από το Νοέμβριο του 2018 ωστόσο οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις Διευθύνσεις της Αστυνομίας ήταν εξαιρετικά χρονοβόρες, παρά τις συνεχείς και επίμονες πιέσεις της δημοτικής αρχής για ολοκλήρωση της δωρεάς. 

Αυτή τη στιγμή, υπολείπονται οι τελευταίες τυπικές διαδικασίες στην Περιφέρεια και στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και το όχημα αφού τροποποιηθεί κατάλληλα, στα χρώματα και αποκτήσει τα διακριτικά της Ελληνικής Αστυνομίας, θα ενσωματωθεί στο στόλο του Α.Τ. Βραχατίου.



Απολυμάνσεις στα αυτοκίνητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας - Οδηγίες προς τους πολίτες για τα απορρίμματα





Ζ ε υ γ ο λ α τ ι ό , 20.3.2020 
Ο Δήμος Βέλου Βόχας στα πλαίσια των προληπτικών απολυμάνσεων θα πραγματοποιήσει σήμερα απολύμανση σε όλα τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας καθαριότητας καθώς επίσης και των αμαξοστασίων και των αποθηκών του Δήμου. 

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας εργάζονται σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθώντας να δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών. Δίνουν τη δική τους μάχη. Οφείλουμε όλοι μας να τους βοηθήσουμε. 

Παρακαλούνται οι πολίτες: 

• Να τοποθετούν τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων 
• Σε περίπτωση που ο κάδος είναι ήδη γεμάτος να αναζητούν κοντινό κάδο με διαθέσιμο χώρο ή αν χρειαστεί να παραμένουν οι σακούλες απορριμμάτων στο σπίτι για μία ακόμη ημέρα 
• Να μην τοποθετούνται δίπλα στους κάδους ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, οικοδομικά υλικά, κλαδιά κλπ 

Επίσης παρακαλούνται οι καταστηματάρχες να μην βγάζουν χαρτόκουτα συσκευασίας εμπορευμάτων και άλλα απορρίμματα μετά το δρομολόγιο του απορριμματοφόρου καθώς επίσης τα χαρτόκουτα θα πρέπει να συσκευάζονται σωστά και να δένονται για να μην γεμίζουν αμέσως οι κάδοι. 

Ο Δήμος Βέλου Βόχας λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας καλεί τους πολίτες να δείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στο θέμα της καθαριότητας του Δήμου.



ΞΕΚΙΝΗΣE Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ TΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ



Από Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 τίθεται σε λειτουργία η ομάδα Πρόνοιας και Αλληλεγγύης για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων του Δήμου μας. 
Καλούμε τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους να μείνουν ασφαλείς στα σπίτια τους και να επικοινωνούν μαζί μας στα τηλέφωνα 2741360520, 2742360308 και 2741056288 από τις 9.00 π.μ έως 13.00. 
Είμαστε δίπλα σε κάθε πολίτη που χρειάζεται βοήθεια. Μένουμε σπίτι!!



Απολυμάνσεις και μέτρα πρόληψης στις λαϊκές αγορές του Δήμου Βέλου Βόχας 



Απολυμάνσεις πραγματοποιούνται στους χώρους των λαϊκών αγορών του Δήμου Βέλου Βόχας στο Βέλο και στο Ζευγολατιό. Με βάση την ΚΥΑ ΦΕΚ915β/20 και την υπ” αριθμ5/18-320 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο Δήμος Βέλου Βόχας σας ενημερώνει: 

Οι εκθέτες βιομηχανικών προϊόντων απαγορεύεται να δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές. Από την απαγόρευση αυτή εξαιρούνται η εμπορία χαρτικών, ειδών καθαρισμού και προσωπικής φροντίδας. 

Η λήψη μέτρων προφύλαξης και προστασίας εξειδικεύεται με βάση την προαναφερόμενη εγκύκλιο ως εξής: 

α) ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα 

β) όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης 

γ) κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα 

δ) οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού. Υπογραμμίζουμε στους εκθέτες ότι η εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης είναι υποχρεωτική. 

Όσον αφορά για την προσωρινή τοποθέτηση των εκθετηρίων πάγκων, σας τονίζουμε ότι απαιτείται απόσταση δυο μέτρων μεταξύ τους. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι εκθέτες των λαϊκών θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα, χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να παρέχουν στο καταναλωτικό κοινό μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κουτιά. 

Οι δε καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2μέτρων. Κατά τη διάρκεια της διαλογής των προϊόντων και της συναλλαγής θα πρέπει να φοράνε γάντια μιας χρήσης. Επίσης συνίσταται η συχνή απολύμανση των χεριών. 

Με το πέρας της λαϊκής αγοράς, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκομιδής, καθαρισμού, καθώς και απολύμανση της περιοχής. 
Παρακαλούμε για την εφαρμογή των παραπάνω με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ 


Με αίσθημα αλληλεγγύης και με ανεπτυγμένη αίσθηση καθήκοντος προς τις ευάλωτες ομάδες, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και για όλη την περίοδο που θα είναι σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος δημιουργεί μια ΝΕΑ δημοτική δομή κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, η οποία αφορά στις ευπαθείς ομάδες, απόρους, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες και αναλαμβάνει ενέργειες που συνίστανται στα εξής: 

α) καταγραφή των κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν 

β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους 

γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης 

δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περίπτωσης β) 

ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους 

στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περιπτώσεων α) και β) 

ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περιπτώσεων α) και β) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ 

η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού. 

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ E-MAIL 

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΙΣΙΩΝ 
Τηλ.: 2744360151, -166, Fax: 2744064744 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΣΘΜΙΑΣ Τηλ.: 2741037211 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ Τηλ.: 2741360431 
Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. «ΜΕΡΙΜΝΑ» Τηλ: 2744062000 

THΛEΦΩNIKH EΠIKOINΩNIA TIΣ EPΓAΣIMEΣ HMEPEΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ: 08.00 - 14.00 
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ: new.loutraki-agioitheodoroi. gr EMAIL 
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ: Email: nikos.karras@ loutraki.gr 

Η καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών θα γίνεται από τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα αξιολογούν κάθε αίτημα και θα δίνει λύσεις στα θέματα που προκύπτουν όπως, παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.ά. 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εφαρμόζει τα μέτρα που προστατεύουν την υγεία των πολιτών -στο μέτρο του δυνατού- και βρίσκεται σε ετοιμότητα διαχείρισης της έκτακτης συγκυρίας που βιώνουμε όλοι. Η δημιουργία της νέας ΔΟΜΗΣ πραγματοποιείται σύμφωνα με την εγκύκλιο 23/18659/17.03.20 του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Γραφείο Τύπου



ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 

Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων 


Απόφαση επιχορήγησης Δήμων της Χώρας για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Η έκδοση της έγινε σε εφαρμογή του αρ.233 του ν.4635/2019 όπως έχει τροποποιηθεί με το αρ.45 του ν.4647/2019 Με αυτήν επιχορηγούνται με συνολικό ποσό έως 11.085.51,64 € οι Δήμοι που μπορείτε δείτε στον πίνακα κατανομής στο τέλος του παρόντος. Τα χρήματα προέρχονται από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων. Δίνονται αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση των υποχρεώσεων τους: 

- από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 16/12/2019 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων 

Την επιχορήγηση έλαβαν οι Δήμοι του αυτενέργησαν έγκαιρα καθώς λειτούργησε αυστηρή σειρά προτεραιότητας από το ΥΠ.ΕΣ. 

Ο Δήμαρχος 
Κ. Φρούσιος



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια