Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1686

ο «Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
Τα θαύμα του Έβρου « Εις οιωνός άριστος…»

Το Μέγαρο Μαξίμου, το ΥΠΕΘΑ και τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων κάθονται σε “αναμμένα κάρβουνα” μετά τις καθημερινές και αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας, την ξεκάθαρη απειλή του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν και του Τούρκου πρωθυπουργού, ότι τα σύνορα στο Αιγαίο πρέπει να αλλάξουν, ενώ παράλληλα συμβαίνουν τέρατα και σημεία στον Έβρο με πολιορκητικό κριό τους μετανάστες και ό,τι κρύβουν στο πλήθος τους.. Η ανησυχία παίρνει σε ορισμένες περιπτώσεις τεράστιες διαστάσεις και εξελίσσεται σε προβληματική αγωνία,, καθώς όλοι γνωρίζουν ακριβώς ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αφέθηκαν – το πιθανότερο εσκεμμένα - να απολέσουν μεγάλο μέρος της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας. Το έζησαν όλοι οι σκεπτόμενοι Έλληνες αρχικά μέσα από μια σκανδαλολογία άνευ προηγουμένου, που έπληξε την βούληση των Επιτελών να λάβουν πρωτοβουλίες και να καταρτίσουν εξοπλιστικά προγράμματα και κατά δεύτερον από την οικονομική καταστροφή και υποβάθμιση, που αποδέχθηκαν από την Τρόϊκα και επέβαλαν οι εκάστοτε κυβερνώντες. 

Το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται πλέον μείζον επεισόδιο στο Αιγαίο για την αλλαγή του status quo ή ακόμη και στον Έβρο. Τώρα τρέχουν για να προλάβουν: O πάντα πρόθυμος στα κελεύσματα του πρώην Πρωθυπουργού ΥΠΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης, μιλάει ακόμα και τώρα τακτικά για τυχόν μοιραίο λάθος, που θα σε θερμό επεισόδιο. Το Ενεργειακό με τις υποθαλάσσιες έρευνες έχει αποτελέσει πόλο έλξεως όλων των κατηγοριών πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο. Το χαστούκι που έφαγε σε όλα τα μέτωπα που άνοιξε ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ήταν πολύ μεγάλο και αποτελεί ερωτηματικό σε ποία ενέργεια θα προβεί προκειμένου να εκτονώσει το χάος που επικρατεί στην Τουρκία. Δεδομένου ότι αποτελούν πρόσφορο έδαφος προς αυτήν την κατεύθυνση η Ελλάδα και η Κύπρος, με συγκυρία τη μάστιγα του κορωνοϊού είναι ευτύχημα η προληπτική αποτρεπτική παρουσία των Στόλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Και προπαντός της Γαλλίας. 

Η Η.Π.Α. αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με τα αεροσκάφη, που σήμερα διαθέτει και στην απόκτηση ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους κόντρα στην αριθμητική υπεροχή της Τουρκίας, που έχει αυξήσει τη βαριά πολεμική βιομηχανία της υπέρμετρα. Η Ελλάδα βασίζεται δικαιολογημένα στη μαχητική ποιότητα των Ελλήνων χειριστών αεροσκαφών έναντι των Τούρκων συναδέλφων τους. Όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις ακόμα και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, μέχρι και το 1980 περίπου, στην ψήφιση των προϋπολογισμών έλεγαν ΝΑΙ στις δαπάνες της Βουλής και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μόνη ελπίδα μας έρχεται από το θαύμα του Έβρου που ξύπνησε το Ελληνικό DNA του «Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Η τρομολαγνεία του Κορονοϊού… 

Δεν αμφιβάλει κανείς, για το ότι ο κορονοϊός υπάρχει, μας λέγει το el.gr.. Δεν αμφιβάλει κανείς ότι είναι μία μορφή γρίπης. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, δεν είναι η πιο θανατηφόρα μορφή, αφού αν δούμε την έκθεση για τη γρίπη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, από τους γνωστούς ιούς γρίπης, πεθαίνουν περισσότεροι άνθρωποι Τι περισσότερο έχει ο νέος αυτός κορονοϊός;;;; Ίσως τίποτε. Ίσως για να προετοιμάσει το έδαφος για τα σχέδιά της. 

Κατά την περίοδο γρίπης 2018-2019 επικράτησε ο υπότυπος γρίπης A(H1N1)pdm09, με παράλληλη κυκλοφορία σε μικρότερο βαθμό και του υπότυπου Α(Η3Ν2). Η δραστηριότητα της γρίπης άρχισε να αυξάνει την εβδομάδα 52/2018 (24 – 30 Δεκεμβρίου 2018) και κορυφώθηκε την εβδομάδα 6/2019 (4 – 10 Φεβρουαρίου 2019) με σταδιακή αποκλιμάκωση στη συνέχεια. Καταγράφηκαν πολύ περισσότερα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης σε σύγκριση με την περσινή περίοδο (374 νοσηλευόμενοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας [ΜΕΘ] έναντι 107 πέρσι, και 154 θάνατοι έναντι 42 πέρσι). Επίσης κατά τη φετινή περίοδο (από εβδομάδα 40/2018 έως εβδομάδα 20/2019) στην Ελλάδα καταγράφηκαν 154 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, εκ των οποίων οι 140 αφορούσαν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη ΜΕΘ και 14 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ (Πίνακας 1, Διάγραμμα 5). Πρόκειται για 102 άνδρες και 52 γυναίκες, ηλικίας από 0 έως 90 έτη (διάμεση ηλικία 68 έτη). Σε 152 (98,7%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α, και σε μόνο δύο (1,3%) ιός γρίπης τύπου Β. Υποτυποποιήθηκαν τα 126 από τα στελέχη γρίπης 17 τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα, και εξ αυτών 21 (16,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 105 (83,3%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1). 

Το πέρασμα του κορωνοϊού εκτός από τους νεκρούς, θα έχει κυρίως αποτελέσματα στην οικονομία και στις ελευθερίες των πολιτών, τις οποίες ελευθερίες, θα έχουμε αποποιηθεί οικειοθελώς και όχι δια της βίας. Και εδώ το ερώτημα τι πέτυχαν με τη διασπορά της φοβίας; «Θα έχουμε αποδεχθεί την αχρήματη κοινωνία. Θα έχουμε αποδεχθεί τον αυτοπεριορισμό μας μέσα στο σπίτι. Θα έχουμε αποδεχθεί την απαγόρευση κυκλοφορίας. Θα έχουμε αποδεχθεί να κάνουμε ότι εμβόλιο μας πουν όταν μας το πουν. Θα έχουμε αποδεχθεί να εκτελούμε αμέσως ότι μας λέει το κράτος. Θα τρώμε όποτε και ότι μας λένε και μας διαβεβαιώνουν ότι είναι ασφαλές. Θα έχουμε μεγαλώσει το κενό ανάμεσά μας και ακόμα θα έχουμε αποδεχθεί χωρίς διαμαρτυρία την απαγόρευση της πίστης στην Ορθοδοξία και το τυπικό της Ιεροτελεστίας. Κατάλαβες τώρα;»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
Αιφνιδιαστική προσπάθεια εισβολής στον Έβρο

Σύμφωνα με το el.gr δύσκολη ήταν η προχθεσινή νύχτα για τις ελληνικές δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς, στις Καστανιές του Έβρου.. Η Τουρκία εξακολουθεί να παίζει το δικό της παιχνίδι εκμεταλλευόμενη δυστυχείς συνανθρώπους, τους οποίους χρησιμοποιεί ως προπέτασμα με την Στρατοχωροφυλακή να πρωτοστατεί σε όλες τις επιθετικές ενέργειες, που κάνει στο θέατρο επιχειρήσεων του ποταμού Έβρου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από τις 2.30 μέχρι τις 4.00 τα ξημερώματα περίπου 500 εισβολείς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα στις Καστανιές! Είχαν την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών οι οποίοι εκτόξευαν επί ώρες χημικά προς την ελληνική πλευρά. 

Το νυχτερινό επεισόδιο έλαβε χώρα σε μία ακτίνα συνολικού μήκους περίπου 150 μέτρων. Όπως μεταδίδεται, από την ελληνική πλευρά ενεργοποιήθηκε ο εποχούμενος ανεμιστήρας-τουρμπίνα που έχει τοποθετηθεί σε στρατιωτικό όχημα και κατευθύνει τα χημικά πίσω σε τουρκικό έδαφος. Μετά την αντίδραση των ελληνικών Στρατιωτικών και αστυνομικών τμημάτων, η προσπάθεια των εισβολέων να περάσουν στην Ελλάδα δεν ευοδώθηκε. Ήταν ακόμη μία αποτυχημένη προσπάθεια της Τουρκίας να γκρεμίσει τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, χωρίς να λογοδοτεί, ως δήθεν σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, οι ηγέτες που ποιούν την πάπια, ευχόμενοι «ναταβρουν οι δύο χώρες μεταξύ τους. 

Το θετικό είναι πως η συνεργασία των παράνομων μεταναστών με τους Τούρκους αστυνομικούς έγινε αντιληπτή και από τμήματα της Frontex που ήταν αναπτυγμένα στις Καστανιές και περιπολούσαν για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι κλείνει για 30 ημέρες τα σύνορά της, πράγμα που θα κόψει το βήχα των λαθροεισβολαίων. Παράλληλα με την επικέντρωση της προσοχής των δραστηριοτήτων της Άγκυρας στον Έβρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τα Επιτελεία συλλέγει πληροφορίες από πολλές πηγές, τις αναλύει, κάνει την εκτίμησή του και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πιθανές επιχειρήσεις της Τουρκίας που είναι στοχευμένες σε πολλαπλούς κύριους και παράπλευρους στόχους, όπως ήταν και η δήθεν προσάραξη ενός εμπορικού σαπιοκάραβου στην Τζιά με 190 λαθρομετανάστες, που κατά τη γνώμη μας πρέπει να απελαθούν χωρίς δεύτερη κουβέντα



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ
Το Μήνυμα της Ζωής…. 

Τα Μνημονιακά χρόνια οι Αυτόχειρες έχουν ξεπεράσει το όριο των 5..000 ατόμων, τα οποία θέλεις από ιδιοσυγκρασία, θέλεις κάτω από αντίξοες συνθήκες που τις δημιούργησαν τα Οικονομικά Μέτρα, πήραν στα χέρια τους τη ζωή τους. Ο αριθμός αυτός, αν τον πάρουμε στα σοβαρά, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Κυρίως όμως, οφείλει η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας να αναλογισθεί τις ευθύνες της και να αλλάξει την πορεία του Έθνους προς τις Ελληνικές Ανάγκες και όχι ακολουθώντας πιστά τις εντολές και τα σχέδια της Ε.Ε. που παίζει κρυφτούλι με τον Ερντογάν ερήμην της Ελλάδας. Το θέμα μας όμως, σήμερα δεν είναι οι ευθύνες και τα αίτια που προκαλούν τις αυτοκτονίες, που έχουν μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια ξεκληρίσει μία Κωμόπολη των πέντε περίπου χιλιάδων πολιτών. Κίνητρό μας είναι να σταθούμε πάνω στους Αυτόχειρες και ειδικότερα στους μελλοντικούς Αυτόχειρες και να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα τους και να τους πούμε πως οι δυσκολίες της ζωής, έχουν πάντα θυρίδα διαφυγής από το κακό. Είναι γεγονός ότι κάποιοι ευρισκόμενοι προ Οικονομικών κυρίως διλημμάτων δεν αντέχουν στην αντιμετώπισή τους και καταλήγουν να παίρνουν στο λαιμό τους τους εαυτούς τους, αλλά και μέλη της Οικογενείας τους, χωρίς να εξετάσουμε και το θρησκευτικό μέρος του θέματος. 

Απευθυνόμαστε στους ολιγόπιστους και σε αυτούς, που έχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες, ότι στη ζωή έχει ο καιρός γυρίσματα. Δεν πρέπει να αφήσουν την απελπισία να κουρέψει τη σκέψη τους και να τους οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση. Όποια εμπόδια και αν βρίσκονται ενώπιόν τους μπορούν να ξεπεραστούν. Λόγω της Οικονομικής κρίσης έχουν δημιουργηθεί Εκκλησιαστικοί και άλλοι φορείς Αλληλεγγύης, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν προσωρινά. Μην ντρέπεστε να αναζητήσετε αυτούς τους φορείς και να παρουσιάσετε το πρόβλημά σας. Στις δύσκολες στιγμές του δημόσιου βίου το αίσθημα της αλληλοβοήθειας είναι αυξημένο σε πολλούς συνανθρώπους μας, αλλά και οι Υπηρεσίες της Κοινωνικής Μέριμνας.

Μην βάζετε κάτω το κεφάλι, μην εγκαταλείπετε τον αγώνα για τη σωματική και ψυχική επιβίωση. Έχετε χρέος να παλέψετε για τον εαυτόν σας, για την Οικογένεια, ακόμα και για τον διπλανό σας. Μη ζητάτε να σας λύσουν παντελώς οι άλλοι τα δικά σας προβλήματα, αλλά μια ανακούφιση, ένας καλός λόγος, μία αισιόδοξη συντροφιά, ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον καλό θα σας κάνει. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, όχι για να την καταστρέψετε, αλλά για να της δώσετε το Μήνυμα της Ζωής. Αλλάξτε την πορεία της ζωής σας, βάλτε στόχους προσιτούς, αναπρογραμματίστε τα σχέδιά σας για το μέλλον με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας. Όλα μπορούν να έλθουν καλύτερα. Ποιός ξέρει; Μακριά από μακάβριες σκέψεις...


Δεν υπάρχουν σχόλια