Header Ads

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΝΕΑ φ.1686

Έργα στην Π.Ε. Κορινθίας 
ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο με την εισήγηση της Π. Εν. Κορινθίας 


Έργα και σύναψη προγραμματικών συμβάσεων που αφορούν την Π.Ε. Κορινθίας ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στην Τρίπολη. Ειδικότερα, ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ΚΑΠ και ίδιων πόρων ΠΕ Κορινθίας έτους 2020, έχουν ως εξής: 

α. Αλλαγή τίτλου του έργου «Συντήρηση αντιπλημμυρικών υποδομών, καθαρισμός και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ρέματα των περιοχών Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» σε έργο «Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Βέλου – Βόχας, Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης» με ταυτόχρονη αύξηση προϋπολογισμού και πίστωσης με τελικό ποσό 400.000 ευρώ και 

β. Αλλαγή τίτλου έργου «Συντήρηση αντιπλημμυρικών υποδομών, καθαρισμός και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών σε ρέματα των περιοχών Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας» σε έργο «Εργασίες καθαρισμού σε ρέματα των περιοχών Κορίνθου, Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας και Νεμέας» με ταυτόχρονη αύξηση του προϋπολογισμού και της πίστωσης με τελικό ποσό των 300.000 ευρώ. 

Παράλληλα από το Περιφερειακό Συμβούλιο εγκρίθηκαν 

α. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου – όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα – για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανακαίνιση – Ανακατασκευή των μαγειρείων του Γ.Ν. Κορίνθου» προϋπολογισμού περί των 532.000 ευρώ και 

β. Η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τηνυλοποίηση του έργου «Κατασκευή τουαλετών στον Αρχαιολογικό Χώρο Σταδίου Αρχαίας Νεμέας», με προϋπολογισμό 45.000 ευρώ. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Τάσος Γκιολής, ως πρώην ιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου ήξερε το πρόβλημα «εκ των έσω» εφόσον οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι κατασκευασμένες προ 40ετίας με μηχανολογικό εξοπλισμό που δε λειτουργεί, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που δεν τηρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ενώ έως και το σύστημα πυρανίχνευσης και αυτόματης κατάσβεσης δε λειτουργεί. Την προσπάθειά του για την σύναψη της προγραμματικής όπως και ο ίδιος έχει χαρακτηριστικά δηλώσει «την οφείλω στους συναδέλφους μου, στους νοσηλευομένους, προγραμματική που και ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στήριξε από την πρώτη στιγμή αναφοράς μας σε αυτό το θέμα». 

Τέλος, όσον αφορά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή αποχωρητηρίων στον Αρχαιολογικό χώρο του Σταδίου της Αρχαίας Νεμέας, έχει τονίσει στο παρελθόν τη σπουδαιότητα της έβδομης Νεμεάδας που θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο του σταδίου της Αρχαίας Νεμέας 26 με 28 Ιουνίου 2020 με την πεποίθηση πως συμβάλουμε ακόμα περισσότερο στην αναβίωση του πνεύματος του Ολυμπισμού. 

korinthosTVΕΠΙΣΤΟΛΗ -ΠΡΟΤΑΣΗ 
ΓΙΑ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥΚύριε Πρόεδρε 
Κύριε Περιφερειάρχη 
Κύριε Πρόεδρε της Οικονομικής Επιτροπής 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι 

Είναι δεδομένη δυστυχώς η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και ηανησυχία των αρμοδίων επιστημόνων γιαραγδαία εξάπλωσή τουστη χώρα μας.Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας είναι η άμεση πρόσβαση των ασθενών σε υπηρεσίες υγείας που διαθέτουν όλα τα μέσα διάγνωσης και νοσηλείας. Είναι γνωστές και οι μεγάλεςελλείψεις των Νοσοκομείων και όλων των δημόσιων μονάδωνυγείας της Περιφέρειάς μας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικόπροσωπικό, οι ελλείψεις σε προσωπικό και κλίνες ιδιαίτερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)αλλά και του προφυλακτικού εξοπλισμού και των υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κρίνουμε υποχρέωσή μας να καταθέσουμε την παρακάτω πρόταση χωρίς καμία διάθεση μικροπολιτικής. 

Προτείνουμε: 

Α) Άμεση τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειάς μας (με κατεπείγουσα συνεδρίαση δια περιφοράς) για την χρηματοδότηση των Δημόσιων Νοσοκομείων και άλλων δομών υγείας (Κέντρων Υγείας και πρωτοβάθμιων δομών) ώστε: 

1. Άμεσα να προμηθευτούν σε επάρκεια τα είδη πρώτιστης ανάγκης (διότι από την ενημέρωση που έχουμε δεν υπάρχουν ή σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις) 
α) Για την αρχική διαλογή (screening) των χαρακτηρισμένων ως υπόπτων περιστατικών, διαγνωστικό «γρήγορο» τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού και «γρήγορο» τεστ ανίχνευσης των ιών γρίπης. 
β) Για πλήρη και οριστικό έλεγχο, τα απαραίτητα υλικά συλλογής δειγμάτων βιολογικών υγρών και εκκριμάτων για αποστολή στα ειδικά εργαστήρια του Ινστιτούτου Παστέρ και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΕΚΠΑ. 
γ) Για την προστασία των εργαζομένων και των ασθενών, προφυλακτικά μέσα ατομικής προστασίας (κατάλληλες μάσκες, ποδιές και γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα, υλικά και εξοπλισμός για τους θαλάμους απομόνωσης και αντισηπτικά υγρά και σκευάσματα). 
δ) Συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής(αναπνευστήρες). 

2. Να διαμορφωθούν κατεπειγόντως στα Νοσοκομεία χώροι μεθαλάμους αρνητικής πίεσης και θαλάμους απομόνωσης. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει στην Περιφέρειά μας ούτε ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης). Να αυξηθούν και να ενισχυθούν οι κλίνες ΜΕΘ . 

Β) Με δεδομένες τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Περιφέρειάς μας, να ζητήσουμε την κατεπείγουσα πρόσληψη επικουρικών γιατρών διότι δεν προβλέπονται στην προκήρυξη αλλά και πρόσθετες προκηρύξεις μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ. 

Γ)Να οριστεί Συντονιστής από την Περιφέρεια που θα έχει ως αρμοδιότητα την καθημερινή επαφή και συνεργασία με όλους τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων ώστε να καλύπτονται αμέσως οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» 
Θανάσης Πετράκος 
Δημοσθένης Δρούγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια