Header Ads

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ φ.1685

Η ∆ΙΩΞΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 
(Αστυνομικά ∆ελτία Κορινθίας και άλλα...)

Πελοποννησιακή Επιχείρηση με 120 προσαγωγές και 64 συλλήψεις μόνο στην Περιφέρεια


Κόρινθος, 06-03-2020 
Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Συνελήφθησαν 64 άτομα, προσήχθησαν 120 και έγινε έλεγχος σε 1058. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 756 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά 260 παραβάσεις. Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5.3.2020), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις ∆ιευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ∆ιεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1058 άτομα, εκ των οποίων τα 793 ήταν ημεδαποί και τα 265 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 756 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 120 άτομα, από τα οποία 63 ήταν ημεδαποί και 57 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 64 άτομα. Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν: 

Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Καλαμάτας, για ληστεία κατά συναυτουργία. 

Μία (1) αλλοδαπή στην Κορινθία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. 

• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο. 

• Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού. 

• ∆ύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο. 

• Ένας (1) ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

• Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα (260) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: -940- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, -1.400- γραμμάρια λαθραίου καπνού και προϊόντα παραεμπορίου, στην Κορινθία, Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Κορίθου.. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


∆ΙΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ...

ΧΙΛΙΟΜΟ∆Ι: Ο εκλιπών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Τραγικό θάνατο βρήκε ένας άνδρας στο Χιλιομόδι Κορινθίας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω σε μάντρα και να τραυματιστεί σοβαρά. Στο τόπο του δυστυχήματος έφθασαν άμεσα ΕΚΑΒ και αστυνομικοί της Τροχαίας Κορίνθου. Το συμβάν έγινε το βράδυ της Παρασκευής (06/03) και τη ζωή του έχασε ένας αλλοδαπός. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου. 
Πηγή: korinthostv.gr 

ΚΟΡΦΟΣ: Αστυνομική ∆ιεύθυνση και Λιμενική αρχή Κορίνθου συνεργάστηκαν από κοινού σε επιχείρηση με αποτέλεσμα να συλληφθούν 7 άτομα – μέλη εγκληματικής οργάνωσης με 100 κιλά κλεμμένα ψάρια από Ιχθυοτροφεία στην ευρύτερη Περιοχή του Kόρφου του ∆ήμου Κορινθίων. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες οι συλληφθέντες είχαν έρθει από το Μεσολόγγι με τρία αυτοκίνητα τα οποία είχαν δίχτυα μέσα το πορτμπαγκάζ. Η Επιχείρηση ήταν οργανωμένη και στημένη από την Τρίτη το βράδυ και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το πρωί με επιτυχή έκβαση. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείου Κορίνθου, το οποιο θα επιβάλει και τα διοικητικά πρόστιμα. Επισημαίμνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κλοπή ψαριών από έκνομους κλέπτες. 

Kόρινθος: Συνελήφθη την Παρασκευή 6.3.2020 το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, 32χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Ναυπλίου, για ναρκωτικά. Ακόμη ένα καυγάς στην Ανοικτή δομή της Κορίνθου, μεταξύ δύο μεταναστών που αποσοβήθηκε χάρη στην Αστυνομία… Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο “Σημειώθηκε την Τρίτη 3-3-2020 , ένας καυγάς μεταξύ ενός μετανάστη από το Αφγανιστάν και ενός μετανάστη από το Ιράν στην ανοικτή δομή της Κορίνθου ό,που χρησιμοποιήθηκαν αιχμηρά αντικείμενα, χωρίς όμως να σημειωθεί τραυματισμός χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Αστυνομίας…”



Δεν υπάρχουν σχόλια