Header Ads

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «Κορίνθιου» φ.1685

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

«Ο Κορίνθιος»
Η παραπειστική πολιτική των εκσυγχρονισμών…

Πριν από δύο χρόνια περίπου και συγκεκριμένα στις 6-1-2018, στο πρωτοσέλιδο άρθρο μας με τίτλο «Το διαρκές έγκλημα, που ζητάει δικαίωση» γράφαμε: 

«Αν οι Έλληνες Πολίτες είχαν επίγνωση τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της ∆ιοικητικής ∆ιαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους «Ι. Καποδίστριας» και «Καλλικράτης», επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, θα τους έφτυναν κατάμουτρα. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των ∆ήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς. Ένα ένα τα κομμάτια από το παζλ της Εθνικής υπόστασης αφαιρούνται από τον κορμό της ∆ιοικητικής ∆ιαίρεσης της χώρας, χωρίς να γίνεται αντιληπτός ο τελικός Αντικειμενικός Σκοπός, που είναι η διάλυση της έννοιας του Έθνους – Κράτους και η μαζοποίηση των Λαών. 

Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα οι αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις ∆ημοτικές Αρχές για να λεηλατήσουν το ∆ημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, που ετέθη υπό την εποπτεία των ∆ήμων. Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς το ∆ημόσιο τομέα και μάλιστα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος 2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης, κλοπής και μίζας, αφορά τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες, που πήραν επάνω τους το έργο των Νομαρχιών και ελέγχουν δια των οργάνων τους τα Οικονομικά και τις χρηματοδοτήσεις των ∆ήμων. 

Στην προσπάθειά του το «Σύστημα» να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των ∆ήμων και των Νομαρχιών – Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη, που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73% των Αυτοδιοικητικών, έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων, ενώ το Παρατηρητήριο Ορθής Εκτέλεσης, αντί όργανο προόδου, έχει καταστεί απροσπέλαστο φράγμα. 

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη δυναμική διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ, αλλά και η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012 και η εν συνεχεία παράδοση αντί πινακίου φακής της αφρόκρεμας των Ελληνικών Αεροδρομίων, λιμένων, Ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων της χώρας στα «κοράκια» της Τρόϊκα. Ακόμα και σήμερα, που ο διαβόητος αχυράνθρωπος της Τρόϊκα Ντάϊσελμπλουμ δηλώνει ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα έγινε πιλοτική χώρα σε πτώχευση για να σωθούν οι δανειστές, κανένας κυβερνητικός παράγων δεν αντιδρά. Θα παραμείνουν οι ένοχοι στο απυρόβλητο; Ιδού το διαρκές έγκλημα, που ζητάει δικαίωση…». Για να μην ξεχνιόμαστε, Με το θάρρος της γνώμης… 


Ο «Κορίνθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια