Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1685

∆ΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ 

Αναχώρησε η αποστολή του ∆ήμου Κορινθίων για τον Έβρο


Κόρινθος, 5 Μαρτίου 2020: Πολίτες και επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν με ζέση στο κάλεσμα του ∆ημάρχου κ.Βασίλη Νανόπουλου για στήριξη, ενίσχυση και βοήθεια των αστυνομικών, στρατιωτών και εθνοφυλάκων οι οποίοι σε αντίξοες συνθήκες φυλάγουν τα σύνορα της χώρας. Σε ελάχιστες ώρες συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σταφίδας, ξηρών καρπών και σοκολατοειδών οι οποίες συσκευάστηκαν, φορτώθηκαν το πρωί και ήδη ταξιδεύουν προς τον προορισμό τους. 

Ο ∆ήμαρχος Κορινθίων ευχαριστεί θερμά όσους συνέδραμαν δηλώνοντας ετοιμότητα ως δήμος για ανάλογες ενέργειες εφόσον κριθεί αναγκαίο.



Στο ∆ήμαρχο Κορινθίων ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία


Συνάντηση γνωριμίας και εποικοδομητικής όπως προέκυψε συνεργασίας, είχε το πρωί στο γραφείο του ο ∆ήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με το Προεδρείο του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία νομού Κορινθίας. Ο κ.∆ήμαρχος υποδέχτηκε στο γραφείο του τις κυρίες Αναστασία Κολλινιάτη, Γεωργία ∆ημάκου και Χριστίνα Γιάννη, Πρόεδρο Αντιπρόεδρο και Γραμματέα αντίστοιχα του Συλλόγου, δηλώνοντας ευθύς εξαρχής την αρωγή και συμπαράσταση του στο έργο τους. Ο Σύλλογος μετρά 35 χρόνια ζωής και δράσης στην Κορινθία και αποτελεί για τα μέλη του έναν πολύ σημαντικό φορέα ενημέρωσης, στήριξης αλλά και διεκδίκησης ούτως ώστε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της περίθαλψης των πασχόντων να προωθούνται και να υλοποιούνται προς εξυπηρέτηση και ανακούφισή τους. 

Ο ∆ήμαρχος Κορινθίων δεν θα μπορούσε να μην αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο του Συλλόγου και βεβαίως να μην δηλώσει την διάθεση του συνεργασίας στην κατεύθυνση υλοποίησης των στόχων που έχουν τεθεί και συνδρομής στην προώθηση και επίλυση των θεμάτων που είτε υφίστανται είτε θα προκύψουν και δύναται να παρέμβει.



∆ΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 

Νέα χρηματοδότηση €1.000.000 από το ΕΣΠΑ για ανάπλαση πεζοδρομίων 

Τα έργα εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο ανάπλασης του αστικού ιστού

Κιάτο, 10-03-2020: Σε συνέχεια αντίστοιχων έργων ανάπλασης στην πλατεία Φιλλύρα και στην παραλιακή ζώνη, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ο ∆ήμος Σικυωνίων εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Πελοποννήσου. 

Ο προϋπολογισμός του νέου χρηματοδοτούμενου έργου που αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, αφορά στην ανάπλαση των πεζοδρομίων στις οδούς: Αστέρη Κοββατζή, Λυκούργου, οδού Ελ. Βενιζέλου από την οδό Πετμεζά έως τη γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου και των καθέτων οδών Πετιμεζά και Παπαφλέσσα. 

Τα νέα πεζοδρόμια θα γίνουν με όλες τις σύγχρονες βιοκλιματικά και ενεργειακά ορθές προδιαγραφές. Θα χρησιμοποιηθούν υλικά που ανακλούν το ηλιακό φως και έτσι προστατεύουν τον αστικό ιστό από το φαινόμενο της θερμικής νησίδας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων, σε μια περιοχή που αποτελεί την καρδιά του Κιάτου και η οποία αποτελεί ζωτικό χώρο κίνησης των πεζών. 

Επιπλέον στην ανάπλαση προβλέπεται η κατασκευή όδευσης τυφλών και ραμπών για την κίνηση ΑμεΑ, η εγκατάσταση φωτιστικών τύπου LED, αλλά και διακοσμητικών κολωνακίων, πρακτική που έχει ακολουθηθεί και σε άλλα σημεία της πόλης και λειτουργεί αποτρεπτικά στη στάθμευση αυτοκινήτων πάνω στα πεζοδρόμια. 

Τέλος, θα γίνει υπογειοποίηση των καλωδίων και απομάκρυνση των στύλων ηλεκτροδότησης έτσι ώστε να ενισχυθεί η καλαισθησία της περιοχής. 

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος και από τη νέα χρηματοδότηση που στοχεύει στην ανάπλαση του αστικού ιστού και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά όλου του δήμου.



Πρόταση ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Λαϊκής Συσπείρωσης Σικυωνίων
για το αιολικό πάρκο στην «Μικρή Ζήρεια»

Η παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προωθούν τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα. Μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, που αδυνατούν να πληρώσουν πολλές οικογένειες. 

Μέσα σε αυτό πλαίσιο εντάσσεται και η ανεξέλεγκτη αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών βιομηχανικών συγκροτημάτων σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και στην περιοχή μας, που επιταχύνεται με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ∆ΕΗ και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον, για τις μικρές οικογενειακές δραστηριότητες στον τουρισμό, στην εστίαση, στη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, στη μελισσοκομία. 

Η κατασκευή αιολικού πάρκου 48,3 MW στην θέση στη θέση «Τσούμα - Χιόνι - Στέκος» της ∆ημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου, του ∆ήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και της ∆ημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας, του ∆ήμου Σικυωνίων, της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, με τα έργα που προβλέπονται, όπου για να φτάσουν οι τεράστιες ανεμογεννήτριες στις βουνοκορφές, θα ανοιχτούν παντού δρόμοι, θα γίνουν τεράστιοι εκβραχισμοί και θα πέσουν χιλιάδες τόνοι μπετού και σιδήρου για τις βάσεις στήριξης των ανεμογεννητριών, θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου και του φυσικού οικοσυστήματος του βουνού, επηρεάζοντας αρνητικά την ζωή των κατοίκων της γύρω περιοχής και όχι μόνο. 

Οι ιδιοκτήτες των αιολικών πάρκων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, έχοντας ως μόνο γνώμονα το εξασφαλισμένο επιχειρηματικό κέρδος, δεν υπολογίζουν τοπία, που έχουν χαρακτηριστεί ως τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους ∆ιεθνούς Εμβέλειας και ως Περιοχές Απολύτου Προστασίας. Τα επιχειρήματα κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, για καθαρή ενέργεια και πράσινη οικονομία αφορούν στην πραγματικότητα πράσινες μπίζνες με τα λεφτά του λαού, που καταστρέφουν το περιβάλλον, την τοπική οικονομία και ακριβαίνουν το ρεύμα. 

Αν δεν πάρουμε έγκαιρα μέτρα, η περιοχή μας θα μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Θα γίνει ένα δάσος ανεμογεννητριών, πυλώνων υψηλής τάσης και γραμμών μεταφοράς. 

Γι’ αυτό θα εναντιωθούμε με κάθε μέσο και με όλες τις μορφές πάλης, στην κατασκευή του αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας, καθώς και σε κάθε νέα αδειοδότηση και απόπειρα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στην περιοχή. 

Απαιτούμε: 

• Να σταλεί σχετικό υπόμνημα σε κάθε αρμόδιο, Υπουργεία (Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ενέργειας, Περιβάλλοντος κλπ) στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στη ∆ΕΗ, στην Περιφέρεια, παντού και να ζητά συνάντηση μαζί τους. 

• Να κανονιστεί συνάντηση με όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και να ζητήσει τη στήριξη τους σε αυτά μας τα αιτήματα. 

• Να κινούνται, χωρίς ιδιαίτερη διαδικασία, όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να μπλοκαριστούν νέες αδειοδοτήσεις και εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων και δικτύων μεταφοράς ενέργειας υψηλής τάσης. 

• Να απαιτηθεί κατάρτιση Ειδικών Χωροταξικών Σχεδίων όπου θα υπάρχει αυστηρή οριοθέτηση και τήρηση μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης γης από εγκαταστάσεις ΑΠΕ. Απαγόρευση εγκατάστασης κοντά περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. 

• Να στηρίζονται και με δικηγόρους της προτίμησης τους, όσοι κάτοικοι διώκονται γιατί αντιδρούν και αγωνίζονται για να προασπίσουν την υγεία και το βιός των κατοίκων, το μέλλον και τη προοπτική του τόπου μας. 

• Να βγει ανακοίνωση του ∆ήμου που θα ενημερώνει τους κατοίκους για τις εξελίξεις και τους κινδύνους που εγκυμονούνται για την περιοχή με την επέκταση αδειοδότησης και εγκατάστασης νέων ΑΠΕ. Με ευθύνη του ∆ήμου να φτάσει η ανακοίνωση και στα πιο απομακρυσμένα χωριά και σπίτια της περιοχής. Να κρεμαστούν καλαίσθητα πανό, σε διάφορα σημεία, σε χωριά της περιοχής και στους εθνικούς και επαρχιακούς οδούς. 

• Να καλέσουμε τους υπόλοιπους ∆ήμους της Κορινθίας σε κοινό αγώνα για να μην γίνει η περιοχή μας ένα απέραντο αιολικό – φωτοβολταϊκό βιομηχανικό συγκρότημα, ιδιωτικών συμφερόντων. 

• Να συντονιστούμε με Σωματεία, Συλλόγους κλπ, για κινητοποιήσεις σε Υπουργεία και άλλους αρμόδιους (∆ΕΗ – ΡΑΕ – κλπ)



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 


ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ: 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ∆ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ 


(Κατέθεσα στην γραμματεία του ∆ήμου το παρακάτω έγγραφο) 

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (∆ΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ από την Επιτροπή ∆ιαβούλευσης του ∆ήμου) 

Ορίστηκα μέλος της Επιτροπής ∆ιαβούλευσης του δήμου. Για λόγους που αφορούν την λογική ευθύνης για ό,τι αναλαμβάνω, την αξιοπρέπειά μου και την μέχρι τώρα άρνηση εργαλειοποίησής μου από θεσμούς, παρακαλώ να μην με θεωρείτε πλέον μέλος αυτής της επιτροπής. 

1. Με ενημέρωσαν από υπηρεσία του ∆ήμου ότι πρέπει να υποβάλλω δήλωση του λεγόμενου «πόθεν έσχες». Είναι πολύ γνωστή η σχέση μου με το «εγώ», το «δικό μου» και τη «συσσώρευση», που διατρέχει την αντίληψη της Ελληνικής κοινωνίας, τουλάχιστον γνωστή στους ανθρώπους της περιοχής. Έτσι, η συμπλήρωση αυτού του δελτίου είναι εύκολη υπόθεση. Στέκομαι, όμως, στην στόχευση αυτής της απαίτησης από το (κλεπτο)κρατικό κράτος. Η υποβολή μιας τέτοιας δήλωσης δεν θέλω να εκληφθεί ότι συναινώ σε ένα σύστημα που με χρησιμοποιεί ως άλλοθι, ότι τάχα ενδιαφέρεται για την διαφάνεια, ένα σύστημα - κλέφτης που δεν έχει τα ηθικά εφόδια να ελέγχει. Ένα σύστημα κομματοκρατικό, που η θέση του είναι στον εξοστρακισμό και ανυποληψία. Όσο κι αν οι πολίτες είναι αποξενωμένοι από ορίζοντες, χωρίς συλλογική αντίληψη, με ελλείμματα πολιτικής παιδείας, δεν είναι σε ηθικό επίπεδο χειρότεροι των κυβερνητών τους. Είναι προκλητικό να ζητούν οι μαστόροι της φαυλοκρατίας να γίνονται εξεταστές ήθους. 

2. Τον ∆εκέμβριο συνεδρίασε αυτή η Επιτροπή στο Κέντρο Νεότητας. Για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του 2020. ∆ιαπίστωσα ότι ουδεμία αξιοποίηση της διαβούλευσης υπήρξε. Ούτε ενημερώθηκε κάποιος, ούτε το ∆ημοτικό Συμβούλιο για τις απόψεις που εκφράστηκαν και τις προτάσεις που έγιναν. Το πόση αξία αποδίδεται στον ρόλο της Επιτροπής φαίνεται από το γεγονός ότι κοινοποίηση για τα διαμειφθέντα σε αυτή την Επιτροπή έχει να κοινοποιηθεί από το 2011. Ίσως και να σημαίνει ότι δεν είχε συνεδριάσει από τότε ή θεωρείται ασήμαντης και τυπικής αξίας, αν και ο νομοθέτης προβλέπει υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πεπραγμένων της Επιτροπής. 

Λειτουργικό άλλοθι συστημάτων ξένων προς την αντίληψή μου για την ζωή και τους θεσμούς δεν θέλω να γίνω. Έχω αρνηθεί και έμμισθες θέσεις, όταν διαπίστωνα ότι θα λειτουργούσα καλλωπιστικά και μόνο για θεσμικούς παράγοντες. Με την ευκαιρία της αποχώρησής μου θέλω να εκφράσω ένα ευχαριστώ στον Φάνη Μπρακούλια, που με πρότεινε στην θέση αυτή με ένα ήθος που τουλάχιστον ξεπερνά διαχωρισμούς, ζηλοφθονίες, που δεν ξεπέρασαν αυτοί που ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό τους. 

Έχει πιστοποιηθεί η ταυτότητά μου ως ανθρώπου με προτάσεις αλλαγών και μια συνείδηση πολιτικής πράξης. Υπάρχουν δρόμοι ανοιχτοί για να γνωρίζουν τις απόψεις μου οι πολίτες και οι ιθύνοντες. 

Παρακαλώ την Γραμματεία να επιδώσει το παρόν στην αρμόδια υπηρεσία. 
Ο υπογράφων (23 Φεβρουαρίου 2020) 
Γρηγόρης Κλαδούχος (αρ. ταυτότητας -, κάτοικος Ξυλοκάστρου, οδός -, τηλ. -)» 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ: ΠΕΡΑΣΑΝ λίγες ημέρες από τότε (24/2), που κατέθεσα το παραπάνω έγγραφο. Μεσολαβούν μεγάλα γεγονότα. Οι εξουσίες συντηρούν την σύγχιση στις ευθύνες και τις αιτίες, φτιάχνουν σκιάχτρα, αγωνιούν για τις επιπτώσεις των πράξεών τους, φιλοτεχνούν την εικόνα τους. Ακόμα και η μικρή μας τοπική εξουσία καθοδηγεί τους δημότες στην αυταρέσκεια του δότη και λήπτη του «μου αρέσει» στο διαδίκτυο. Η φούσκα διαδικτυακής εικόνας θολώνει την πραγματική. Χωρίς εικόνα μένουν τα κάδρα της πραγματικότητας. ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα του ∆ήμου ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης φαίνεται η τελευταία ενημέρωση από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής, είναι του 2011



∆ΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ 

Κλείσιμο σχολείων Κορωνοϊός Απόφαση 40/2020

Ο ∆ήμαρχος Βέλου-Βόχας Ν. Κορινθίας Έχοντας υπόψη: 
1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης ∆ιοίκησηςΠρόγραμμα Καλλικράτης» περί πρόσθετων αρμοδιοτήτων ∆ήμων 
2. Το Προεδρικό ∆ιάταγμα 79 αρ. 4 (Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) (ΦΕΚ 109/Α΄/2017) 
3. Την 25/2/2020 (ΦΕΚ 42α/25-2-2020) Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που αφορά στα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού 
4. Την ανάγκη να προφυλαχθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από ιογενείς λοιμώξεις 

Αποφασίζει 

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Α΄θμιας Εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία & δημοτικά σχολεία) του ∆ήμου Βέλου Βόχας, την ∆ευτέρα 9 Μαρτίου 2020, για απολύμανση των σχολείων λόγω πρόληψης εξάπλωσης ιογενών λοιμώξεων. 
Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. 
Ο ∆ήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος






ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
∆ΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ∆ΗΜΑΡΧΟΥ 
Νεμέα : 10-3-2020 


∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με θέμα: «Μέτρα πρόληψης για την προστασία της ∆ημόσιας Υγείας» ο ∆ήμος Νεμέας ενημερώνει: 

I. ∆ιεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών. 

II. Αναστολή λειτουργίας του ΚΑΠΗ για διάστημα τεσσάρων (4) εβδομάδων. 

III. Απολύμανση ∆ημοτικών κτηρίων: ∆ημαρχείο, ΚΕΠ, Κλειστού Γυμναστηρίου, Αποδυτηρίων γηπέδων Πανεμεατικού και Θύελλας Πετρίου, Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας και Κέντρου Υγείας την Παρασκευή 13 Μαρτίου. 

IV. Απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων του ∆ήμου Νεμέας το Σάββατο 14 Μαρτίου. 

Ακολουθούμε όλοι τους κανόνες ατομικής και δημόσιας υγιεινής: 

1. Με συχνό πλύσιμο των χεριών μας, 

2. Αποφυγή κλειστών – πολυσύχναστων χώρων, 

3. Χρήση αντισηπτικών – αλκοολούχων διαλυμάτων, 

4. Κάλυψη με τον αγκώνα ή χαρτομάντηλο στο βήχα και στο φτάρνισμα και 

5. Συμβουλευόμαστε το γιατρό μας αμέσως με τα πρώτα συμπτώματα (πυρετός, αδιαθεσία, βήχας κτλ). 

Πρέπει όλοι να λειτουργήσουμε με σοβαρό αίσθημα ευθύνης ακολουθώντας τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας, να προετοιμαστούμε κατάλληλα χωρίς πανικό και βεβιασμένες ενέργειες, που μόνο αρνητικό αποτέλεσμα αποφέρουν στην κοινωνία μας. 

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ πως στο ∆ήμο Νεμέας δεν έχει διαπιστωθεί κανένα περιστατικό ασθένειας στον κορονοϊό και τα μέτρα στην παρούσα φάση έχουν καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ χαρακτήρα. 

Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ













ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ Οι Αναγνώστες προτείνουν – καταγγέλλουν…

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Στην περιοχή της Αγίας Άννας, στην Κόρινθο, οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν ένα σοβαρό πρόβλημα, που έχει σχέση με τη συνοδεία κηδείας από τον Ομώνυμο Ιερό Ναό προς το παρακείμενο Κοιμητήριο της Παναγίας. Σε παρόμοια περίπτωση μετά τη σχετική Πένθιμη Ακολουθία για την εκφορά του σκηνώματος ακολουθείται το δρομολόγιο Ι. Ναός – Οδός Αγίας Άννης – διασταύρωση Μαρκελέϊκων – οδός Αδ. Ανδρούτσου και στις δύο περιπτώσεις παραπλεύρως του μαντρότοιχου – οδός 6ου Σ.Π. Χιμάρας (Εξαμιλίων – Νεκροταφείο. Είναι μεγάλος ο κύκλος διαδρομής, μεγάλη η ταλαιπωρία. Μήπως θα έπρεπε ο ∆ήμος να μελετήσει κάπου μετά ή πριν την αερογέφυρα να δώσει διέξοδο στον επάνω δρόμο που έχει μικρή κυκλοφορία με επισήμανση μονόπλευρης διαδρομής δίπλα από τον μανδρότοιχο απόστασης 500 περίπου μέτρων;

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ∆ιάβασα εισήγηση αναγνώστη της εφημερίδας σας που ζητούσε την ενεργοποίηση Γραφείου Τύπου στο ∆ήμο μας Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων για να ενημερώνονται καλύτερα οι δημότες και συμφωνώ με την πρόταση. ∆εν ξέρω γιατί, αλλά σπάνια βλέπω στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ανακοινώσεις πεπραγμένων του ∆ήμου. Ο ∆ήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης και οι συνεργάτες του, αλλά και οι μειοψηφίες του ∆ήμου έχουν πολλά να μας πουν, γιατί δεν οργανώνονται σ΄αυτό το θέμα; ∆εν νομίζουν πως έχουν υποχρέωση να ενημερώνουν το κοινό που τους εξέλεξε; 

ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ: Επιτέλους είδαμε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον της Πολιτείας στη χρηματοδότηση του ∆ήμου Σικυωνίων για την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνία πλημμυρών, που τόσο μας ταλαιπώρησαν προ διετίας περίπου. Πέρασαν από το ∆ήμο πολλοί προηγούμενοι της εξουσίας, ακούσαμε πολλά λόγια και υποσχέσεις, αλλά ήταν όλα λόγια κούφια χωρίς συνέχεια. Ευτυχώς οι σημερινοί έχουν φιλότιμο και θα το βρουν μπροστά τους στο μέλλον

ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ: Κύριοι της Φωνής της Κορινθίας έχετε ασχοληθεί πολλές φορές με θέματα που απασχολούν εμάς τους κατοίκους Βραχατίου, αλλά δεν λέτε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη σε ορισμένα γεγονότα που χάσκουν ακόμα θυμίζοντάς μας κακές καταστάσεις από καιρικά φαινόμενα. Ο οδηγός του παραλιακού δρόμου από το Λέχαιο μέχρι τη Νεράτζα διασχίζοντας την περιοχή βλέπει σε όλο το μήκος ασφαλτοστρωμένο δρόμο και πεζόδρομο πλην της περιοχής Σαμούτανης Βραχατίου από το ποτάμι μέχρι τα όρια του Κάτω Άσσου. Ο Νομάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν βλέπουν ότι οι νεροποντές και η διάβρωση των κυμάτων έχουν υποσκάψει το οδόστρωμα σε μερικά σημεία. Πρέπει κάποιος να σκοτωθεί για να μεριμνήσουν για την ανάπλαση ενός χιλιομέτρου δρόμου;

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Εσείς εκεί στην εφημερίδα καλά μας τα λέτε, παρεμβαίνετε τακτικά, αλλά είναι σαν να τα λέτε σε ώτα μη ακουόντων, αφού αυτή η ∆ημοτική Αρχή κινείται σε ρυθμούς ριλαντί και δεν έχει ακόμη αντιληφθεί πως η αφωνία φέρνει την πολιτική φθορά στο πέρασμα του χρόνου. Μαθαίνω από μερικούς φίλους ότι ο ∆ήμαρχος αρκείται μόνο στη διαχείριση της καθημερινότητας και δεν θέλω να το πιστέψω ότι θα αποτύχει γιατί τον ψήφισα και επιθυμώ το αντίθετο. Έχω την απαίτηση να γίνει διεκδικητικός και να ξεδιπλώσει το όραμά του για την περιοχή μας. Να φαίνεται η δουλειά του… 

ΝΕΜΕΑΣ: Η περιοχή της Νεμέας είναι ιστορικής σημασίας με Αρχαιολογικούς Θησαυρούς, Αρχαιολογικό Μουσείο, αλλά και Μοναδική Αγροτική Παραγωγή με τα ξακουστά κρασιά της Μεμέας. Αυτοί οι δύο πυλώνες απαιτούν εδώ και χρόνια την ανάγκη προβολής και καλύτερης αξιοποίησης από μέρους των αρμοδίων. Νομίζω πως η ∆ημοτική Αρχή οφείλει να μπει μπροστά , να συνεργαστεί και να προωθηθεί η περιοχή μας



Δεν υπάρχουν σχόλια