Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1685




     «O Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
Επιτέλους και μια καλή κουβέντα από ΗΠΑ


 «Απαράδεκτα» χαρακτήρισε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, σε δηλώσεις του από την Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα, για τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ανέφερε ότι: «Η ανεξέλεγκτη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων που παραπλανήθηκαν ώστε να πιστεύουν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοιχτός, είναι θεμελιωδώς αποσταθεροποιητική, μη βιώσιμη και πρέπει να αλλάξει». Ο κ. Πάλμερ επανέλαβε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την περιοχή σε μια δύσκολη περίοδο και χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα συμβαίνουν. 

«Οι ΗΠΑ θεωρούν μη βιώσιμη και μη αποδεκτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας, δε, σε ερώτηση του ΑΠΕΜΠΕ για το αν η κατάσταση στα σύνορα θα μπορούσε να επηρεάσει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο το οικονομικό και γεωστρατηγικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την περιοχή, ο κ. Πάλμερ απάντησε: «Ελπίζουμε ότι θα δούμε να επιλύεται η κατάσταση στα σύνορα σε σχετικά σύντομο διάστημα και ιδίως ελπίζουμε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας στο Ίντλιμπ θα αποσυμπιέσει κάπως την κατάσταση, όπως και η βοήθεια που οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν προσφέρει για τη στήριξη των μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία. Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει επιπρόσθετη βοήθεια 108 εκατ. δολαρίων ως βοήθεια για την UNHCR και τον ΙΟΜ, που στόχο έχει -κατά ένα μέρος- να βοηθήσει στην αποσυμπίεση της κατάστασης στα σύνορα». Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, αν με δεδομένη την παρούσα κατάσταση στα σύνορα, η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ο κ. Πάλμερ απάντησε:«Όπως ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος (Τραμπ), η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Προσωπικά έχω εντυπωσιαστεί από τον επαγγελματισμό των ελληνικών σωμάτων ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα, με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν μια σειρά από πολύ δύσκολες καταστάσεις. Η Ελλάδα έχει τη στήριξη μας σε ό,τι κάνει τόσο εδώ, στον Έβρο, όσο και στο Αιγαίο προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των συνόρων της». 

Πολύ καλή η τοποθέτηση, τα μηνύματα από δημοσιογραφήματα θα τα πάρουν αυτοί που πρέπει, αλλά τα μεγάλα λόγια δεν αρκούν όταν έχεις να κάνεις με την Τουρκία του Ερντογάν, που απ΄τα μαλλιά του κρέμεται και είναι απρόβλεπτος πατώντας σε δύο βάρκες…


ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Εθνοφυλακή 
δια Νόμου σε όλη την Επικράτεια 

Οι Νόμοι του κράτους ψηφίζονται από τη Νομοθετική Εξουσία και έχει θεσμοθετηθεί η Εκτελεστική Εξουσία για την εφαρμογή τους με Όργανα τη ∆ικαιοσύνη και τα Σώματα Ασφαλείας. Οι Νόμοι βάσει του Συντάγματος αφορούν όλους τους Πολίτες του Κράτους χωρίς διακρίσεις. Παρά ταύτα όμως, κάτι δεν πάει καλά σε αυτή την περίπτωση των διακρίσεων. Αφορμή παίρνουμε εν προκειμένω από την αναγγελία κάποιων Αστυνομικών ∆ελτίων, που αναφέρονται στην παράνομη κατοχή όπλων. 

∆ιαβάζουμε σε ∆ελτία Τύπου π.χ. ότι συνελήφθη ο τάδε και ο δείνα, γιατί σε κατ΄ οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει ένα κυνηγετικό όπλο ή ένα ειδικό μαχαίρι ή ένα πεπαλαιωμένο πιστόλι ή αναβαθμισμένο μουσκέτο. Τέτοιες περιπτώσεις πολλές και διάφορες, που σηκώνουν πολύ κουβέντα, η οποία καταλήγει σε εύλογα ερωτήματα. 

Από τις στήλες της εφημερίδας μας έχουμε επισημάνει πολλές φορές την ανάγκη υλοποίησης ενός Σχεδίου Αυτοάμυνας του Κράτους υπό τύπον Πολιτοφυλακής ή Παλαϊκής Άμυνας. Το περιβάλλον, που υφίσταται στη χώρα μας ό,που τρία εκατομμύρια – κι ας μας λένε για 60.000 - λαθρομετανάστες Μουσουλμάνοι ζουν ανάμεσά μας, λέγει πολλά. Αν δε λάβουμε υπόψη μας ότι το δόγμα του Πολέμου έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία, η περίπτωση που βιώνουμε σήμερα στον Έβρο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και στην πόρτα μας, γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. 

Όπως διαπιστώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, η δημιουργία εστίας πολέμου σε μία Ανεξάρτητη και προβληματική χώρα, αποτελεί την πιο εύκολη υπόθεση για τους Πράκτορες Ξένων ∆υνάμεων, που έχουν ως στόχο την Αποσταθεροποίηση Κρατών, ακόμα και την άλωσή τους από Ισλαμιστές ή άλλες Ανορθόδοξες ∆υνάμεις. Τα Μέτωπα αναρχίας στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ουκρανία και στην Αφρική, αποτελούν ένα δείγμα του τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. 

Κανονικά δια Νόμου, αν οι Κυβερνήσεις ήταν Εθνικές με την κυριολεξία των λέξεων, θα έπρεπε να είχαν θέσει σε εφαρμογή το Σχέδιο Παλαϊκής Άμυνας και οι Πολίτες, που είχαν ορισμένα εχέγγυα ασφαλείας, να έχουν το ελεύθερο να έχουν όπλα, όπως οι πολιτοφύλακες των ΗΠΑ. Όσο για τους Νόμους, στην Κορινθία μπορεί η Αστυνομία να συλλαμβάνει τον οποιονδήποτε με ένα παράνομο λιανοτούφεκο, που κάποτε μπορεί να φανεί σωτήριο, αλλά στην Κρήτη, δεν τολμάει κανείς να σκεφθεί κάτι τέτοιο, αφού σχεδόν όλοι οπλοφορούν. Είναι δίκαιη, λοιπόν, η εφαρμογή του Νόμου;


ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
Η λαθρομετανάστευση έχει φουντώσει… 

Σύμφωνα με διαδικτυακά δημοσιεύματα οι ροές των λαθρομεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου , συνεχίζονται με αυξανόμενη ένταση κι ας είναι χειμώνας. Τα νησιά έχουν σε μερικές περιπτώσεις διπλάσιο αριθμό ξένων από τον γηγεν΄ξη πληθυσμό. Τα επεισόδια άφιξης φουσκωτών γεμάτων παράνομων αλλοδαπών, εντοπισμού και υποχρεωτικής διάσωσης, αφού ξεφουσκώνουν τα πλεούμενα παρουσία λιμενικών σκαφών, πέφτουν στη θάλασσα δασκαλεμένοι από τους σύγχρονους Τούρκους δουλεμπόρους οι λαθρομετανάστες και διασώζονται, ως “ναυαγοί” .στα χωρικά μας ύδατα, είναι αλλεπάλληλα και καθημερινά. Η ζωή στα Αιγαιοπελαγήτικα Ελληνικά Νησιά έχει γίνει αφόρητη και οι πρώτες επικίνδυνες καταστάσεις έχουν φανεί. Ανάμεσα στους Λαθρομετανάστες παρεισφρύουν και πράκτορες ξένων δυνάμεων ή και τζιχαντιστές, οι οποίοι άρχισαν να δημιουργούν επεισόδια. 

Όταν λέμε από χρόνια πως θα έλθει η ώρα που θα υποσκελίσουν τον Ελληνικό πληθυσμό οι παράνομα εισελθόντες στην χώρα μας αλλοδαποί, κυριολεκτούσαμε με μόνη τη διαφορά πως πέσαμε έξω. Με την Κυβέρνηση Τσίπρα, ο εσμός της εισροής Λαθρομεταναστών και η υποχρεωτική παραμονή τους στην Ελλάδα, λόγω των Συμφωνιών Σέγκεν και ∆ουβλίνο, έχει αλλάξει τα δεδομένα. Οι εκατοντάδες χιλιάδες παρανόμων έχουν μετατραπεί σε ραγδαίο ρυθμό σε εκατομμύρια. Οχυρωμένοι πίσω από τον αριθμητικό όγκο και υποκινούμενοι από πράκτορες οι παράνομοι επισκέπτες, επιτίθενται θρασύτατα ακόμα και σε Αστυνομία… 

Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας ΜΟΝΟ ένα μήνα Ιούλιο έχουν περάσει στα νησιά του Αιγαίου 54.899 λαθρομετανάστες!!! ∆ηλαδή 1,5 φορά ο πληθυσμός του νομού Σάμου!!! Και όλοι οι “Προοδευτικοί” Κυβερνώντες σφυρίζουν αδιάφορα και δεν τολμούν να σηκώσουν ανάστημα, ούτε καν για να ζητήσουν ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη της Ένωσης... Εδώ πρόκειται για πόλεμο των Τούρκων δουλεμπόρων σε συνεργασία με το Τουρκικό κράτος κατά της Ελλάδας. ∆εν γίνεται ένα κράτος να ισοπεδώνεται με αυτόν τον τρόπο και να μην αντιδρά κανείς! Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες του Πολιτικού Συστήματος σε αυτό το ΜΕΙΖΟΝ Εθνικό ζήτημα. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, αυτή η ανθελληνική ομάδα, που γκρεμίζει συνειδητά τα Ιερά και τα Όσια των Ελλήνων θα πρέπι να λογοδοτήσει. Μέχρις εδώ και φτάνει πιά

ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ
Αλληλεγγύη και υποστήριξη στην Ελλάδα… 

«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν. 

Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος την Τρίτη θα υποδεχθεί στη Βιέννη τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. «Η ΕΕ πρέπει να έχει ενότητα και να μην δείξει αδυναμία απέναντι στην Τουρκία», επισημαίνει ο καγκελάριος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα, συνδρομή προς την Ελλάδα σε διμερές επίπεδο, πέραν εκείνης στο πλαίσιο της ΕΕ, και σημειώνοντας ότι έχει δώσει εντολή στον Αυστριακό υπουργό Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ, να δρομολογήσει τις αυστριακές υποστηρικτικές παροχές, σε συνεννόηση με τους Έλληνες συναδέλφους. «Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν. Παράλληλα με εφοδιασμό σε προσωπικό και υλικό, θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για την φροντίδα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στα σύνορα της χώρας. Το σημαντικότερο τώρα είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ως Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι δεν αφήνουμε να μας εκβιάζει ο Τούρκος πρόεδρος. 

Είχε επίσης καταγγείλει ότι «ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται συνειδητά την δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, η οποία γι αυτόν τον λόγο πρέπει να επιδείξει περισσότερη όσο ποτέ ενότητα και να υποστηρίξει μία ενιαία άποψη ότι πρέπει να είναι σαφές πως κανένας δεν μπορεί να έλθει παράνομα στην Κεντρική Ευρώπη. Γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα και να μην γονατίσει μπροστά στον Ερντογάν». Η τρέχουσα κατάσταση στα σύνορα, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει το απόγευμα της Τρίτης στη Βιέννη, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο θα επανεπιβεβαιώσει την υποστήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια