Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ φ.1685

Η Κύπρος στέλνει δυνάμεις στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων 


Aποστολή μελών των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου στην Ελλάδα. 

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, προέβη πριν λίγο σε γραπτή δήλωση: 

«Ο Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα στις 11:30πμ, μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα, καθώς και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο. 

Υπήρξε απόλυτη συναντίληψη μεταξύ των δύο ηγετών, οι οποίοι συμφώνησαν και για τη στάση την οποία θα τηρήσουν στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισιέλ, ενόψει των συνομιλιών του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Μισιέλ καθώς και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. 

Επίσης, ο Πρόεδρος της ∆ημοκρατίας πληροφόρησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ελλάδα δύναμη αποτελούμενη από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης. 

Η πρόταση του Προέδρου της ∆ημοκρατίας έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και ως εκ τούτου, άμεσα, δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης»



∆ιαδηλώσεις υπέρ της εισβολής αλλοδαπών στα σύνορα... 
Ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες οι ακρίτες μας 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι ελληνικές δυνάμεις μάχονται στα σύνορα, κάνει λόγο για «ακροδεξιό κατήφορο» της χώρας, χαρακτηρίζοντας ως νεοναζί, μέλη οργανώσεων που φέρονται να βρέθηκαν στην Μυτιλήνη. 

«Τα ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες δεν έχουν καμία σχέση με την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό ή την Εθνοφυλακή, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό επιβεβαίωσαν σήμερα οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές της Λέσβου σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Παράλληλα, τονίζεται ότι «την ίδια στιγμή ο ακροδεξιός κατήφορος και η διαχειριστική ανικανότητα της κυβέρνησης έδωσε θάρρος μέχρι και σε Γερμανούς νεοναζί να φθάσουν στην χώρα μας για να πολεμήσουν τους «εισβολείς». 

«Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να επιβάλλει τη νομιμότητα και να βάλει ένα τέλος στα άκρως ανησυχητικά παρακρατικά φαινόμενα, πριν θρηνήσουμε θύματα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συνεπώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα και με τα ελληνικά που ξέρουμε, χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες πολίτες που συμπαραστέκονται στο στρατό, ως «ένοπλα τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες». 

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, αποκάλεσε τους ακρίτες που φέρουν καραμπίνα ως «οπλισμένους ιδιοκτήτες παράνομων βιλών». Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να τους ονομάζει τάγματα εφόδου που δρουν ως συμμορίες, ενώ οι αριστεροί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διαδηλώνουν υπέρ της εισβολής αλλοδαπών από τα σύνορα.



Μεγάλα ερωτήματα για το Μητρώο ΜΚΟ 


Το ερώτημα τίθεται από τον Γιώργο Καμίνη και άλλα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για κινήσεις δημιουργίας εντυπώσεων οι οποίες στη συνέχεια εγκαταλείπονται από την ίδια την κυβέρνηση. Ακόμα χειρότερο είναι ότι δημιουργείται κλίμα το οποίο επιχειρούν να εκμεταλλευτούν ακροδεξιοί. 

Η τροπολογία. 
Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία Μητρώου ΜΚΟ. Σύμφωνα με την τροπολογία, «στην Ελληνική Επικράτεια δραστηριοποιούνται ελληνικές και αλλοδαπές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Κρίνεται σκόπιμη και αναγκαία η σύσταση «Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)», για την καταγραφή των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και των μελών, των υπαλλήλων και των συνεργατών τους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.» 

Η πρόβλεψη της κυβέρνησης ήταν όσες ΜΚΟ δεν ανήκουν στο Μητρώο, να μη μπορούν να αναλάβουν κρατικά έργα για το προσφυγικό. 

Οι προκηρύξεις. 
Η πραγματικότητα αποδεικνύεται όμως πιο περίπλοκη. Στην προκήρυξη που έκανε στις 19/2 η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής Υποδοχής και Ασύλου για το έργο «Επιχορήγηση Φορέων για τη Λειτουργία Εποπτευόμενων ∆ιαμερισμάτων για Ασυνόδευτους Ανήλικους 16 ετών και άνω», δεν μπαίνει ως όρος η εγγραφή στο Μητρώο ΜΚΟ. 

Πηγή: Αλμπάνης Γιάννης, CNN Greece Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2020



Ο Βαρουφάκης καταδικάζει τα τείχη και ζητάει «άσυλο στους κατατρεγμένους» 


«Ένας ιός και μια αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών ήταν αρκετά ώστε να κορυφωθεί η ξενοφοβία » αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του κόμματός του Με αφορμή την επιδημία κορωνοϊού και την κατάσταση στον Έβρο, το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις, αλλά και με αποφασιστικότητα για να εμποδίσει «την πρόσφατη έξαρση του ∆ιακομματικού Μνημονιακού Εθνικισμού». 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την στρατιωτικοποίηση, τα τείχη, την εθνική υστερία. Κόντρα στην εργαλειοποίηση ανθρώπων από ΕΕ&Ερντογάν. Ανθρωπιά παντού, άσυλο στους κατατρεγμένους, και ΒΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΕ έως ότου οι Βρυξέλλες συμμορφωθούν με τον ∆υτ. Ανθρωπισμό». 

Γιατί αυτά τα λόγια με παραπέμπουν στις τακτικές του Τζορτζ Σόρος;





Ενθαρρύνει με τα ξερονήσια 


Το θέμα της δράσης των ακροδεξιών στοιχείων στα σύνορα κατήγγειλε και το κλιμάκιο του ΚΚΕ που έκανε περιοδεία στον Έβρο. Ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης ∆ελής έθεσε στους δημάρχους ανοιχτά τη θέση του ΚΚΕ πως η προστασία των συνόρων στον Έβρο δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές, πρακτικές και δράσεις, ανοικτές και συγκαλυμμένες. Ο κ. ∆ελής επεσήμανε ακόμη ότι η δράση των ακροδεξιών στα σύνορα προμοτάρεται από ρατσιστικές κραυγές υπουργών, τονίζοντας ότι το πρόβλημα στα σύνορα δεν οφείλεται στους κατατρεγμένους και τα θύματα όπως χαρακτήρισε πρόσφυγες και μετανάστες. Μάλιστα ο Περισσός συνέδεσε τη δράση των ακροδεξιών ομάδων στα σύνορα στον Έβρο και τα νησιά με τη ρητορική των κυβερνητικών στελεχών για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στα ξερονήσια… 

∆ηλαδή κατά το ΚΚΕ κάθε Πατριώτης Εθνικιστής είναι ακροδεξιός και απόβλητος. Εκεί, τον χαβά τους οι αμετανόητοι, πουτ τους δοκιμάσαμε και στον πόλεμο - ευτυχώς νικηφόρο του Εμφύλιου – και στην Ειρήνη του «Πρώτη φορά Αριστερά»



Ερώτηση προτεραιότητας του Ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης 


Με αίτημα γραπτής απάντησης προς την Επιτροπή Άρθρο 138 του Κανονισμού Emmanouil Fragkos Θέμα: «Εξασφάλιση της ακεραιότητας και φύλαξης των ελληνικών (ευρωπαϊκών) συνόρων» Μετά την πρόσφατη επίσκεψη των ευρωπαϊκών θεσμών στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαγγέλθηκε από την ΕΕ η ενίσχυση της Ελλάδας με 700 εκ. ευρώ. Η Τουρκία αποδείχθηκε ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο διακινητή λαθρομεταναστών προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, αποδείχθηκε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό εξ αυτών δεν προέρχονται καν από τη Συρία. ∆υστυχώς, όλες οι ανησυχίες μας, όπως διατυπώθηκαν προς την Επιτροπή με σειρά γραπτών μας ερωτήσεων, παρεμβάσεων, ακόμη και με γραπτή επιστολή, επιβεβαιώθηκαν πλήρως, η δε αδράνεια της Επιτροπής να ανταποκριθεί στον ορατό κίνδυνο συνετέλεσε στην κλιμάκωση της κατάστασης, που έχει πλέον τεθεί εκτός ελέγχου. 

Ενόψει των ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή: 

-Ποιες ακριβώς δράσεις και ποια ακριβώς μέτρα πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από τα 700 εκ. ευρώ που χορηγούνται στην Ελλάδα; -Από το ποσό αυτό, πόσα χρήματα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για πραγματικά μέτρα σφράγισης και φύλαξης των συνόρων της Ελλάδας και για ποια; 

-Πώς θα εξασφαλιστεί η ακεραιότητα των ευρωπαϊκών συνόρων σε περίπτωση που συνεχιστούν οι μαζικές διακινήσεις λαθρομεταναστών από την Τουρκία;……

Δεν υπάρχουν σχόλια