Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΗΜΑ φ.1685

Νέες χρηματοδοτήσεις στον ∆ήμο Λουτρακίου 
Ο βουλευτής κατέθεσε Στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα» της Κύπρου


«Του Ανδρειωμένου ο Θάνατος, Θάνατος δεν λογιέται» 
Στην Κύπρο βρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας Χρίστος ∆ήμας. Στα πλαίσια της επίσκεψής του βρέθηκε και στα “φυλακισμένα μνήματα” όπου κατέθεσε στεφάνι και έγραψε σχετικά : 

Στα “Φυλακισμένα Μνήματα”, καταθέτοντας στεφάνι, αποδίδοντας φόρο τιμής στους Ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Κύπρου. 

Αποτελεί ένα από τα ιερότερα μνημεία του Κυπριακού αγώνα για την απελευθέρωσή του. Τα Φυλακισμένα Μνήματα είναι το κοιμητήριο, το οποίο βρίσκεται στη Λευκωσία, όπου οι Βρετανοί έθαβαν τους απαγχονισμένους αγωνιστές και τους ηγέτες κατά την διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου το 1955-1959. 

Ανάμεσα στα μνήματα των Ηρώων βρίσκονται και αυτά των ξακουστών Γρηγόρη Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Χρέος μας είναι να θυμόμαστε και να τιμούμε τους Ήρωες μας. 


Ο βουλευτής του Νομού μας και υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος ∆ήμας στους λίγους μήνες της νέας κυβέρνησης έχει καταφέρει ήδη να βοηθήσει στην εξασφάλιση σημαντικών χρηματοδοτήσεων για την Κορινθία. 

Στις αρχές του έτους ο Χρίστος ∆ήμας βοήθησε ώστε να επιτευχθεί η πλήρης χρηματοδότηση έργου της ∆ΕΥΑ Λουτρακίου που αφορά αγορά, εγκατάσταση και λειτουργία τηλεματικού συστήματος ελέγχου διαρροών των δικτύων ύδρευσης του Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων. Η χρηματοδότηση αυτή είναι ύψους 370.000 ευρώ και προέρχεται από το πρόγραμμα Leader με φορέα διαχείρισης την Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου (ΑΝΒΟΠΕ). Το έργο είναι σημαντικό καθώς θα διευκολύνει τη δυνατότητα εντοπισμού των βλαβών του δικτύου ύδρευσης της περιοχής μας ώστε να μπορούν ευκολότερα και αμεσότερα να αποκατασταθούν. 

Επίσης τον περασμένο μήνα ο Χρίστος ∆ήμας μαζί με τον ∆ήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη και τον ∆ήμαρχο Βέλου – Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι η έγκριση νέων χρηματοδοτήσεων που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. 

Συγκεκριμένα αναμένεται να ανακοινωθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις πλημμύρες που έπληξαν πριν από λίγους μήνες την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Επίσης αναμένονται ανακοινώσεις για χρηματοδοτήσεις που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις στον ∆ήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αλλά και στον ∆ήμο Βέλου – Βόχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια