Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1684


Γράφει ο
«Κορίνθιος»

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ
Ανεπιθύμητοι οι πρόσφυγες στην Ελλάδα…

«Υπάρχει οργανωμένη εισβολή από ξένο κράτος», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή Live News στο MEGA. «Ο στόχος του Ερντογάν είναι διπλός, είπε ο υπουργός, να πιεστεί η Ευρώπη και να καταστραφεί η Ελλάδα. Εδώ έχουμε μια εισβολή, ένα ξένο κράτος και ένας ξένος ηγέτης έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ταλαιπωρημένους ανθρώπους ως μέσο πίεσης της Ευρώπης αλλά κυρίως ως μέσο καταστροφής της Ελλάδος. Θα υπερασπιστούμε το πάτριον έδαφος. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολιάζοντας τα γεγονότα στον Έβρο τόνισε: «Αυτό που γίνεται στον Έβρο είναι διδακτικό. Έβαλε ο Ερντογάν τα κανάλια να λένε ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει τα σύνορα, μετά έβαλε ότι μέσον είχε για να τους πάει στα σύνορα. Είδαν όμως ότι δεν μπορούν να περάσουν και γυρίζουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Δεν δέχεται η Ελλάδα από χθες αιτήσεις ασύλου, έχει ενεργοποιήσει σχετικό άρθρο η ελληνική κυβέρνηση και αυτό είναι απολύτως νόμιμο» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Βάση αυτή της ενέργειας, όσοι φτάνουν στα νησιά θα γυρνάνε πίσω αμέσως με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν θα καταγράφονται, θα μπαίνουν σε βάρκες και θα γυρίζουν πίσω. Πρακτικά δεν πρόκειται να μείνει στην ελληνική επικράτεια κανένας από αυτούς που βλέπουμε. Ας αποφασίσει η Τουρκία τι θα τους κάνει». Όσον αφορά τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει κινητοποιήσει κάθε διεθνή παράγοντα και έχει καταφέρει να ενώσει όλη την ελληνική κοινωνία. «Αν αυτή την εμπιστοσύνη την κρατήσουμε για λίγο θα κάνουμε θαύματα. Είστε ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα, μην έρχεστε στην Ελλάδα», είπε, στέλνοντας μήνυμα προς τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που έρχονται στη χώρα μας.

Σε όλες αυτές τις αλήθειες που είπε ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός, να προσθέσω ακόμα μία φορά την ανάγκη η Ελληνική Κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη να λύσει δια παντός την «Ασύμμετρη Απειλή» της φάμπρικας που έχει σκαρφισθεί το Ελληνοτουρκικό μυαλό του Ηγέτη της Τουρκίας. Εκδίωξη των ΜΚΟ από τα νησιά, ξεκαθάρισμα ταχύτατο των προσφύγων, ποινικοποίηση και απέλαση με κάθε τρόπο των λαθρομεταναστών εισβολέων, συχνή ενημέρωση κοινού των γνωστών κρατών, που έχει επιλέξει η Τοιυρκία και μας στέλνει μουσουλμανικό στοιχείο στην Ελλάδα για τα μέτρα απαγόρευσης παράνομης ενημέρωσης…



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Ρωσία: Η Τουρκία εξωθεί 130.000 άτομα στην Ελλάδα…

Σύμφωνα με το CNN Greece της Τρίτης, 03 Μαρτίου 2020, Η Ρωσία δεν θα σταματήσει να μάχεται κατά της τρομοκρατίας στην περιοχή Ιντλίμπ της Συρίας για να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει η Ευρώπη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Ελσίνκι με τον Φιλανδό ομόλογό του. Την ίδια ώρα, ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ δήλωσε πως οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα των προσφύγων αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε.

Τα δύο τρίτα αυτών των προσφύγων, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ. «Αβάσιμες οι πληροφορίες περί προσφυγικής κρίσης στο Ιντλίμπ» Νωρίτερα, η Μόσχα απέρριψε τις δηλώσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών για μεταναστευτικές ροές και ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές «αβάσιμες», μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην Σύρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ και ότι λιγότεροι από 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020. Όπως συμπεραίνεται από τα πάρα πάνω η Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό συγκεντρώνοντας μουσουλμανικό στοιχείο από προβληματικές χώρες, τους επιλέγει οικογενειακά και σε ηλικία στρατεύσιμη, τους μεταφέρει με υποσχέσεις για μεταπήδηση σε χώρες της Ευρώπης και αφού τους κρατήσει για λίγο, αλλά επαρκές χρονικό διάστημα σε περιοχές της Τουρκίας τους προωθεί με ψέμματα προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδας, ενώ γνωρίζει τους όρους αντιμετώπισης μεταναστών και ότι αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα, πράγμα που επιδιώκει με κάθε μέσον και κάθε τρόπο. Σε βάρος της Ελλάδας. ΈΤΣΙ δεν είναι;;;…



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ
Το κατευθυνόμενο κύμα λαθρομεταναστών...

Ο Konrad Stachnio, ανεξάρτητος δημοσιογράφος από την Πολωνία έγραψε στο New Eastern Outlook: «Κάθε φορά, που βλέπω τον γερο-George Soros να λέει κάτι για «δημοκρατία» και «ευρωπαϊκές αξίες», ξέρω ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Τέτοια ήταν η περίπτωση της Ουκρανίας, όταν ο George ισχυρίστηκε ότι η δημοκρατία είναι πιο σημαντική και όταν λέει ότι οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο σημαντικές και γι’ αυτό πρέπει να δεχθούμε εκατομμύρια προσφύγων κάθε χρόνο. Πώς θα τελειώσει όλο αυτό; Μάλλον όπως συνήθως: με φωτιές, εξεγέρσεις, ανατροπή κυβερνήσεων και ολική αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη. Λίγο πολύ όπως τελείωσε πρόσφατα στην Ουκρανία. Εντούτοις, αυτή τη φορά η «δημοκρατία» και οι «ευρωπαϊκές αξίες» έχουν εγκατασταθεί σε μια πολύ ευρύτερη κλίμακα και από πιο αποφασισμένους, οι οποίοι πρόκειται να φέρουν μια «χρωματιστή επανάσταση» από τη Μέση Ανατολή μέσα στην καρδιά της θνήσκουσας Ευρώπης.

Μέχρι τώρα, σε όλες τις χώρες ό,που πραγματοποιήθηκαν «χρωματιστές επαναστάσεις», όλα αποσκοπούσαν την ανατροπή κυβερνήσεων υπό το πρόσχημα της εισαγωγής της «δημοκρατίας». Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά: Ακραίοι ισλαμιστές, που εισρέουν στη γηραιά ήπειρο θα ανατρέψουν την Ευρώπη στο όνομα του αγώνα εναντίον της «δημοκρατίας». Και κανείς δεν προσπαθεί καν να το κρύψει. Απλώς ακούστε τι απαιτούν ανοιχτά οι ισλαμιστές στις ομιλίες τους. Τελικά, ποια είναι η διαφορά; Όπως και να έχει, η παλαιά τάξη θα αντικατασταθεί, λένε, από καινούργια. Μόνο το πρόσχημα θα αλλάξει: η «δημοκρατία» θα αντικατασταθεί από τον νόμο της Σαρία.

Αυτή τη φορά, η κοινωνική μηχανική α λα Soros και Σία πάει πιο μακριά. Δεν υπάρχουν πλέον τοπικά κράτη όπου ανατρέπονται οι κυβερνήσεις και τοποθετούνται ανδρείκελα όπως στην Ουκρανία. Τώρα το θέμα αφορά ολόκληρη την Ευρώπη, στην οποία οι μελλοντικές κοινωνικές αλλαγές επιβάλλονται χρησιμοποιώντας τα εισερχόμενα κύματα των προσφύγων. Το αν έχει λογική το να δέχεσαι πρόσφυγες σύμφωνα με τη βούληση του Soros δεν έχει σημασία, αφού οι κυβερνήσεις των κρατών υπηρετούν τον σχεδιασμό, Τέτοια ροή γεγονότων, μιλώντας κατ’ ευφημισμό, θα οδηγήσει σε αυξανόμενες εντάσεις στην Ευρώπη με εθνικό, οικονομικό και θρησκευτικό υπόβαθρο. Εντούτοις, λένε κάποιοι επιτήδεια, ότι μπορούμε κάπως «να συνυπάρξουμε» μεταξύ μας παρά τις πολιτισμικές διαφορές;» Κατάλαβες φίλε αναγνώστη, που σε πάνε, αν δεν αντιδράσεις ενεργά;



ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ
Η προβολή για μικρά δράματα και σιωπή για μεγάλες τραγωδίες...

Διαβάζω σε ανταπόκριση από τη Μυτιλήνη με τίτλο “Ανοικτά της Λέσβου - Νέα προσφυγική τραγωδία: Νεκρά δύο παιδιά και μία γυναίκα”: «Νεκροί εντοπίστηκαν τελικά οι τρεις πρόσφυγες η τύχη των οποίων αγνοούνταν στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα της Λέσβου. Πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι, ένα βρέφος και μία γυναίκα. Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το πρωί ήταν σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, καθώς τουρκική ακταιωρός είχε περισυλλέξει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα 21 πρόσφυγες, οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο, που αναποδογύρισε μαζί με άλλα τρία άτομα, που αγνοούνταν. Άμεσα οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από πλωτό του Λιμενικού και ελικόπτερο της Frontex για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων. Τελικά, το απόγευμα εντοπίστηκαν οι τρείς σοροί των άτυχων προσφύγων από ιδιώτες δύτες, αλλά και η αναποδογυρισμένη λέμβος, που τους μετέφερε...»

Παρόμοιες ειδήσεις βλέπουμε συχνά στα Ελληνικά ΜΜΕ και ομολογουμένως αποτελούν δραματικές ανθρώπινες ιστορίες, γεγονότα που προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό για τους δουλέμπορους της σύγχρονης Τουρκίας και αγανάκτηση για τα Κέντρα Αποφάσεων, που αποτελούν τον κύριο παράγοντα συντονισμού Μετακίνησης Πληθυσμών και Ηθικής Αυτουργίας. Πέραν όλων αυτών, όμως, προκαλεί το κοινόν αίσθημα για την προπαγανδιστική εκμετάλλευση και τον κυνισμό αυτών που εκτρέπουν την κοινή γνώμη από την ωμή πραγματικότητα.

Την ίδια χρονική περίοδο στην ίδια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ένας ολόκληρος Λαός στη Συρία πολεμάει και αγωνίζεται για την Ελευθερία του με εκατόμβες θυμάτων. Μέσα σε τέσσερα χρόνια 250.000 θύματα του ξενόφερτου Πολέμου έχουν θρηνήσει οι Εθνικές Δυνάμεις και έξι εκατομμύρια Σύρων έχουν περάσει στον εξανδραποδισμό και στην ξενιτειά, χωρίς να βλέπουμε την ανάλογη δημοσιογραφική κάλυψη από τα “Συστημικά” ΜΜΕ. Οι δήθεν ανθρωπιστικοί Σύλλογοι τηρούν σιγήν ιχθύος, τα Κινήματα Ειρήνης έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, ενώ ο ανερμάτιστος ΟΗΕ ακολουθεί κι αυτός μεροληπτική τακτική. Δράμα ο πνιγμός τριών ανθρώπων, αλλά και τραγωδία μεγάλων πανανθρώπινων διαστάσεων ο αιματηρός Πόλεμος...

Δεν υπάρχουν σχόλια