Header Ads

ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ φ.1683


Νότης Μαριάς: 

Επαναπροωθήσεις παρανόμων μεταναστών και ΟΧΙ ΜΑΤ και επιτάξεις 


Να εφαρμόσει άμεσα την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις επαναπροωθήσεις παρανόμων μεταναστών αντί να κάνει επιτάξεις και να στέλνει τα ΜΑΤ στα νησιά κάλεσε την κυβέρνηση μιλώντας το τελευταίο διήμερο σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ –Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ » Καθηγητής Νότης Μαριάς. 

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ήδη από τις 13 Φεβρουαρίου εκδόθηκε απόφαση της Μείζονος συνθέσεως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Στρασβούργου η
οποία έκρινε νόμιμες τις απελάσεις αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα σε χώρες- μέλη του Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων και όσων διατείνονται ότι είναι δήθεν πρόσφυγες. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με το Νότη Μαριά μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης και της ελληνικής δημόσιας διοίκησης προκειμένου να ανασχεθούν οι συνεχείς ροές παρανόμων μεταναστών οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά κατακλίσει τα νησιά του Αιγαίου αλλά και τον Έβρο. 

Η απόφαση αυτή συνέχισε ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι τα κράτη έχουν το ακώλυτο δικαίωμα φύλαξης των συνόρων τους ενώ οι χώρες Σένγκεν είναι υποχρεωμένες να διαφυλάττουν τα εξωτερικά τους σύνορα καθώς σε διαφορετική περίπτωση παραβιάζουν τη Συνθήκη Σένγκεν. Επομένως όσοι αλλοδαποί εισέρχονται παράνομα στον χώρο Σένγκεν σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση μπορούν να συλληφθούν και να απελαθούν άμεσα ακόμη και αν διατείνονται ότι είναι δήθεν πρόσφυγες. Όπως τόνισε ο Νότης Μαριάς η κυβέρνηση αντί να εφαρμόσει την σημαντική αυτή απόφαση και να απαλλάξει τα νησιά του Αιγαίου από τις συνεχείς ροές παράνομων μεταναστών προχωρά σε επιτάξεις και στέλνει στα νησιά τα ΜΑΤ που ξυλοφορτώνουν τους ακρίτες μας οι οποίοι δεν αντέχουν άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε καλώντας την κυβέρνηση να δώσει εντολή στους εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ που έστειλε στα νησιά του Αιγαίου να συλλαμβάνουν πάραυτα όσους παράνομους μετανάστες αποβιβάζονται στις διάφορες παραλίες των νησιών μας και εν συνεχεία να δρομολογήσει άμεσα την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια