Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ φ.1683


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Οι δεσμεύσεις Χατζηδάκη στο Δήμαρχο Κορινθίων – Ποια έργα σχεδιάζονται, ποια προχωρούν ήδη


Την δέσμευση του για σημαντικά έργα στο δήμο Κορινθίων έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στο Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο κατά την συνάντηση τους το βράδυ της Δευτέρας σε εκδήλωση στο Κιάτο. 

Ήταν μια ακόμα επαφή μεταξύ του Δημάρχου και του Υπουργού δεδομένου ότι έχουν ήδη προηγηθεί αρκετές συναντήσεις στο τραπέζι των οποίων έχουν μπει σημαντικά έργα υποδομής . 

«Ως Δήμος έχουμε έτοιμες τις μελέτες για 4 σημαντικά έργα υποδομής» θα σημειώσει ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δίνοντας τις λεπτομέρειες των έργων: « Πρόκειται για την αποχέτευση στον Σαρωνικό , την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου ,την αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού της Κορίνθου και την αξιοποίηση των νερών του, έργο το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει καθώς επίσης και την ύδρευση με νέο αγωγό από τη Στυμφαλία. Πολύ σημαντική είναι και η δέσμευση του Υπουργού για τον αγωγό φυσικού αερίου. Είναι μια ευκαιρία αυτή που πρέπει να αξιοποιήσουμε ώστε να βελτιώσουμε τις υποδομές μας».

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Γραφείο Τύπου Δημάρχου


Συνάντηση Δημάρχου Κορινθίων με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Β.Νανόπουλος: Το Λιμενικό Ταμείο θα παραμείνει Δημοτικό ...


Τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη πως δεν επίκειται καμία κατάργηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και υπαγωγή του στο Υπουργείο, έλαβε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος κατά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης. 

«Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε πως καμία πρόθεση κατάργησης των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και υπαγωγής τους στο Υπουργείο δεν υπάρχει.» 

Στην συνάντηση ο Δήμαρχος Κορινθίων έθεσε και άλλα σημαντικά για το Δήμο Κορινθίων ζητήματα βρίσκοντας στο πρόσωπο του Υπουργού σύμμαχο για την προώθηση και υλοποίηση τους. «Συζητήσαμε με τον Υπουργό για τη νέα κτιριακή υποδομή του Λιμεναρχείου. Υποσχέθηκε σύντομα να εντάξει σε επιδοτούμενο πρόγραμμα την ανέγερσή του λύνοντας ένα σημαντικό για το Λιμεναρχείο ζήτημα. Συζητήσαμε ακόμα για τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου, την Μαρίνα, το Λιμάνι του Κόρφου και την διάβρωση των ακτών. Ο Υπουργός έδειξε κατανόηση και διάθεση να συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση και επίλυσή τους»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Γραφείο Τύπου Δημάρχου


Προϋπολογισμός Δήμου Κορινθίων

-Με αυξημένη πλειοψηφία και σε κλίμα συναίνεσης η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κορινθίων

Σε κλίμα συναίνεσης και ενότητας υπερψηφίστηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Προϋπολογισμός του Δήμου Κορινθίων για το 2020. 

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος στην εισήγησή του έκανε λόγο για μια κορυφαία στιγμή, μια στιγμή κατά την οποίαν οι σύμβουλοι στο σύνολό τους καλούνται ν αποδείξουν έμπρακτα πως θα αναλώσουν όλες τους τις δυνάμεις στην υπηρεσία των πολιτών και του τόπου. «Οι πολίτες αναμένουν από εμάς πολλά» σημείωσε ο Δήμαρχος οριοθετώντας τους στόχους του προϋπολογισμού, το όραμα πάνω στο οποίο συντάχθηκε και βεβαίως τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί. 

«Επιβάλλεται να έχουμε κοινό όραμα για τα επόμενα χρόνια! Και το όραμά μας είναι ένας , σύγχρονος κ αποτελεσματικός δήμος, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες , με ενισχυμένες υποδομές οι οποίες θα οδηγήσουν σε οικονομική ανάπτυξη, πλούτο και θέσεις εργασίας. 

Οι στόχοι και οι άξονες του Προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα προέκυψαν μέσα από ευρύτατες συσκέψεις, μια μακρά διαβούλευση στην διάρκεια της οποίας προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και ήρθαν να εμπλουτίσουν όσα προεκλογικά είχαμε καταθέσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νανόπουλος. 

Δόθηκε μεγάλη σημασία στην γεωγραφική κατανομή τόσο σε έργα όσο και σε υπηρεσίες. Το 2020 είναι το έτος στο οποίο προτεραιότητα θα έχουν η ποιότητα στις υπηρεσίες και η μείωση του λειτουργικού κόστους του δήμου, η ολοκλήρωση των έργων σε εξέλιξη και νέων έργων. Το 2021 με την επίτευξη της μείωσης του λειτουργικού κόστους που επιθυμούμε θα οδηγηθούμε σε μείωση των δημοτικών τελών και υλοποίηση των έργων των οποίων οι μελέτες θα ωριμάσουν το 2020. 

Ακολουθούμε ένα νέο μοντέλο Διοίκησης, συμμετοχικής Διοίκησης» κατέληξε ο Δήμαρχος « ένα μοντέλο στα πλαίσια του οποίου όλοι θα αισθάνονται μέρος του Δήμου και θα εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις γι αυτόν!»

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Γραφείο Τύπου Δημάρχου


Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακύκλωση ενδυμάτων – υποδημάτων στην Κόρινθο


Η ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων μπαίνει πολύ σύντομα στην καθημερινότητα των Κορινθίων. Η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου και του εκπροσώπου της εταιρίας RECYCOM κ.Αράπη υπεγράφη το απόγευμα της Τετάρτης δίνοντας το «πράσινο φως» στην διαδικασία τοποθέτησης 20 κάδων κόκκινου χρώματος που, σε πρώτη φάση, προβλέπονται για την πόλη της Κορίνθου και σε σημεία που ο Δήμος θα υποδείξει. 

Η ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων μειώνει τα υλικά που καταλήγουν στα σκουπίδια στο μόλις 2% και δίνει την δυνατότητα της επανάχρησης με την δημιουργία στολών εργασίας, ηχομονωτικών και θερμονωτικών υλικών, υλικών γέμισης καθισμάτων αυτοκινήτων κτλ. Ήδη 35 δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα εφαρμόζουν την δράση, ο Δήμος Κορινθίων είναι ο 36ος. 

Η σύμβαση που υπεγράφη περιλαμβάνει πέραν της τοποθέτησης των κάδων, Συντήρηση , αντικατάσταση (σε περίπτωση φθορών) και συλλογή – μεταφορά από την εταιρία, καθώς και Ανταποδοτικά οφέλη για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου (μέρος ρουχισμού και 100 ευρώ ανά μήνα για αγορά τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο)


ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Βέλου Βόχας Άννίβα Παπακυριάκου με τον Αστ, Διευθυντή Κορινθίας Χ. Τετράδη και τον Διοικητή του Α. Τμήματος K. Κωνσταντόπουλο


Την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κορινθίας κ. Τετράδη Χαράλαμπο και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Βέλου Βόχας κ. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα και οι τρεις τους συζήτησαν αρκετή ώρα για θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας του Δήμου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στα κάτωθι ζητήματα: 

1. Περισσότερη αστυνόμευση στους σημαντικότερους κόμβους του Δήμου και στα κέντρα των Κοινοτήτων με τη συνδρομή του Α.Τ Βέλου Βόχας, τις ομάδες ΔΙΑΣ, και τις ομάδες ΟΠΚΕ. 

2. Αύξηση των περιπολιών λόγω των αυξανόμενων κλοπών όχι μόνο σε σπίτια και επιχειρήσεις αλλά και σε αγροτικά προϊόντα. 

3. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την Πολεοδομία να πραγματοποιούνται περισσότεροι έλεγχοι σε μάντρες ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ανακυκλώσιμων υλικών κλπ ΄΄σκραπ΄΄ για εύρεση παράνομων αυτοκινήτων και επιβολή προστίμων όπου απαιτείται. 

4. Τέλος σχετικά με την παραχώρηση του αυτοκινήτου του Δήμου στο Αστυνομικό Τμήμα Βέλου Βόχας, η διαδικασία κοντεύει να ολοκληρωθεί. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες.


ΝΠΔΔ "ΑΝΕΛΙΞΗ" 
Αναβαθμίστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου Βέλου


24/2/202Ο: Το ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ του Δήμου Βέλου Βόχας σας γνωρίζει ότι στα πλαίσια αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Βέλου με φυσικό χλοοτάπητα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής του αποστραγγιστικού και του αρδευτικού συστήματος του γηπέδου και έγινε αμμοδιανομή και σπορά. 
Το γήπεδο θα παραμείνει κλειστό για 30 ημέρες περίπου. 
Η Πρόεδρος Μαρία Καλλίρη


Απάντηση δημάρχου σε δημοσιεύματα αντιπολίτευσης… 


Θα ήθελα να αναφερθώ σε δυο βασικά σημεία που η αντιπολίτευση θέτει συχνά πυκνά χαρακτηρίζοντάς τα ως σημαντικά, με την σημασία και την υπόνοια του «μεμπτού» και του «γκρίζου». Σκοπός μου όχι να απαντήσω σε αυτούς που καθημερινά λασπολογούν, αλλά θεωρώ χρέος μου να εξηγήσω τι συμβαίνει σε κάθε δημότη ,ώστε πλέον εκείνος να γνωρίζει και να μπορεί να διακρίνει τι ακριβώς συμβαίνει. 

Α. Περί αναθέσεων ο λόγος.. 
Οι απευθείας αναθέσεις, που σύμφωνα με την αντιπολίτευση, αποτελούν τις «γκρίζες ζώνες» της δημοτικής αρχής. Αυτό αποτελεί τεράστιο ψέμα ,το οποίο είτε έχει δημιουργηθεί από πλήρη άγνοια εκείνων που το επικαλούνται είτε αποτελεί μια συνειδητή και προκλητική επιχείρηση λασπολόγησης. Είναι γνωστό το δικαίωμα που έχουν όλοι οι βαθμοί αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού, να αναθέτουν μέσα σε καθορισμένα και πλήρως νόμιμα πλαίσια ,ώστε να μπορούν με ταχύτητα και αμεσότητα να επιλύουν τεράστια προβλήματα που καθημερινά εμφανίζονται . Τις απευθείας αναθέσεις τις χρησιμοποιούν στην επιτρεπόμενη κλίμακα όλοι οι αυτοδιοικητικοί, ανεξαιρέτως. 

Επομένως, οι απευθείας αναθέσεις είναι μια καθ΄όλα νόμιμη και καθ’ όλα ελεγχόμενη διαδικασία. Ο νομοθέτης την προβλέπει, γιατί ακριβώς κρίνει πως είναι απολύτως απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των δήμων. Μάλιστα, συζητείται η αύξηση των ορίων ανάθεσης. Όλα αυτά είναι σε γενικές γραμμές γνωστά. Μόνο κάποιος που δεν έχει διοικήσει τίποτα μπορεί να σκεφθεί αλλιώς , να υποθέσει το αντίθετο. Είναι άλλο να δημοπρατείς το τεχνικό πρόγραμμα (τα 6.500.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, είναι όλα με διαδικασίες δημοπράτησης)και άλλο να είσαι αποτελεσματικός στα έκτακτα κενά της καθημερινότητας. 

Όπως τόνισα, είναι ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ διαδικασία καθώς προϋποθέτει πρωτογενή αιτήματα,ύπαρξη προσφορών ,επιτροπή παρακολούθησης , επιτροπή παραλαβής. Τα έργα παρακολουθούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες ανάλογες του έργου, πληρώνονται κατόπιν εγκρίσεων των οικονομικών υπηρεσιών και βρίσκονται σε έλεγχο από επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται και θα ακολουθείται εφόσον η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια και εξέλιξη. Όλα τα υπόλοιπα που λέγονται είναι ...απλά, ΨΕΜΑΤΑ! Απλά, ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ! Απλά, ΑΓΝΟΙΑ! Η σοβαρότητα και η διαφάνεια αυτών των διαδικασιών αποτυπώνεται καθαρά και από την οικονομική πορεία του δήμου μας. Κι επειδή κάποια πράγματα πρέπει να υπενθυμίζονται για να προκύπτει και η συνέχεια των αυτοδιοικητικών πραγμάτων, πρέπει να επισημάνουμε πως : Η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε ταμειακά διαθέσιμα σχεδόν μηδενικά και σήμερα έχει στο ταμείο της 3.000.00 ευρώ.(υπάρχουν στοιχεία για τα πάντα) Παραλάβαμε χρέη πλέον των 14.500.000 ευρώ και σήμερα υπάρχουν μόνο 3.500.000 ευρώ. Πλήρως ρυθμισμένα δάνεια και λιγότερο από 1.000.000 οφειλές της υπό εκκαθάριση παλαιάς κατασκευαστικής του πρώην δήμου Βέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά όλα συνέβησαν την δεκαετία της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας, όπου επιβλήθηκαν περικοπές 70% σε ΚΑΠ ,90% σε χρηματοδοτήσεις έργων και της τεράστιας δυσκολίας των δημοτών να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους . Μέσα σε αυτές τις δυσκολίες υλοποιήσαμε ΚΑΙ τεχνικό πρόγραμμα πάνω από 5.000.000 ευρώ! Ας μου επιτραπεί επίσης να επισημάνω, πως αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας και της υποκρισίας, να βλέπω παλαιούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης που έχουν υπογράψει τριπλάσιες αναθέσεις στο παρελθόν σε Καποδιστριακούς δήμους (οι οποίοι ήταν μισοί σε μέγεθος γεωγραφικό και πληθυσμιακό από τον σημερινό μας δήμο) να παρουσιάζουν σήμερα τη νύχτα - μέρα. Άρα, αν συλλογιστεί ο κάθε υγιώς σκεπτόμενος πολίτης όλες τις παραπάνω παραμέτρους, σίγουρα θα αντιληφθεί τις αστειότητες των όσων ισχυρίζεται ο καθένας που θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ταυτοχρόνως δεν μπορεί ο συνειδητοποιημένος πολίτης να μην αντιληφθεί και την ανικανότητα εκείνων , αλλά και τους απώτερους σκοπούς τους. Διότι μια ανίκανη αντιπολίτευση στο μόνο που αποσκοπεί στρατηγικά είναι : 

1 Να λασπολογεί σε όλα τα επίπεδα 

2 Να προκαλεί θόρυβο και να παράγει ένα διαρκές «κροτάλισμα» , όπως έγινε με τον προϋπολογισμό, ώστε να καλυφθεί η πλήρης άγνοια επί όλων των θεμάτων που άπτονται του δήμου Βέλου – Βόχας 

3 Να παρεμποδίσει τη δημοτική αρχή στην παραγωγή έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, για πολιτική εκμετάλλευση, επιδιώκοντας να δημιουργήσει σύγχυση και διχασμό στην τοπική κοινωνία 

Β) Περί επιχορηγήσεων των προέδρων... 
Και αυτή η υπόθεση είναι στα γνωστά πλαίσια της άγνοιας και της επιδίωξης δημιουργίας εντυπώσεων. Οι πρόεδροί μας σαφώς και από φέτος έχει προβλεφθεί να χρηματοδοτούνται με τα προβλεπόμενα ποσά και μπορούν να αναχρηματοδοτηθούν αν τα διαθέσουν. Υπερκαλύπτονται από τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Κλεισθένης. Προς τι λοιπόν η φωνή «πάρτε γενικώς 136.000 ευρώ» και θα πάρετε και άλλα τόσα ,έτσι αόριστα; Αλήθεια ,θα μας πει κάποιος όλα αυτά τα χρήματα πώς θα διατεθούν; Δεν θα γίνουν σε όλα άμεσες αναθέσεις; Ποιος θα ελέγξει εργόσημα ,τιμολόγια κ.ο.κ. Ποια υπηρεσία; Δεν επιθυμεί εδώ διαφάνεια η αντιπολίτευση; Πόσος εμπαιγμός και κοροϊδία; Πότε έγιναν ζητιάνοι και είλωτες της δημοτικής αρχής οι πρόεδροι, όπως αναφέρει ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης ; 10 χρόνια είχα άριστη συνεργασία με τους 44 απο τους 45 προέδρους που έχω συνεργαστεί. Και αρκετοί δεν ήταν πρόεδροι με τους δικούς μου συνδυασμούς. Μάρτυρές μου οι ίδιοι. Με το μόνο πρόεδρο που δεν υπάρχει σημείο επαφής και αποτελεί περίπτωση που χρίζει ειδικής μνείας, που δρα αυτόβουλα ως επόπτης στα χωράφια του, με όρους και κανονισμούς δικούς του,και είναι όλως τυχαίως(!!) ο γαμπρός του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης! Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν βρισκόμαστε στο 73 π.Χ. και δεν υπάρχει ανάγκη για κανέναν Σπάρτακο. Είναι κρίμα να χρειάζεται να υπενθυμίζει κάποιος τα αυτονόητα αλλά μπορεί να είναι και απολύτως απαραίτητο. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί και σωτήριο. Διότι ίσως κάποιοι αντιληφθούν την κατρακύλα και πατήσουν «φρένο» , έχοντας κατανοήσει πλήρως πως ο κόσμος κάποιους άλλους εμπιστεύθηκε, με πολύ ισχυρό τρόπο, για να συνεχίσουν και να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν . Ο κόσμος ενέκρινε αυτά τα 9 χρόνια διοίκησης και τους έδωσε το σινιάλο να συνεχίσουν. Κάποιους τους καταψήφισε και τους άφησε ξανά στο περιθώριο. Ελπίζω, για την δική τους αξιοπρέπεια, να καταλάβουν πως οι εκλογές τελείωσαν και καθήκον όλων είναι η εξυπηρέτηση του δημότη και η εμπλοκή της όποιας παροχής υπηρεσίας σε αυτόν. νΑν μπορούν και αν θέλουν ας το καταλάβουν γρήγορα. 
* Σε σχόλιο του αρχηγού της μείζονος «υλοποιούμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας» μια απλή δημοκρατική υπενθύμιση:Oι προεκλογικές δεσμεύσεις του καταψηφίστηκαν! Ο κόσμος δημοκρατικά έδωσε σε άλλον την εντολή να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του! 
* Κλείνοντας , να σημειώσω πως για τα ευτράπελα που έχουν συμβεί κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού επιφυλάσσομαι να μιλήσω μετά τις ανάλογες εγκρίσεις από την αρμόδια υπηρεσία.









Δεν υπάρχουν σχόλια