Header Ads

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ» φ.1681


         ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ         


Καταλαμβάνεται «Ειρηνικά» η Ελάδα κι εμείς το ανεχόμαστε; 

Χρόνια μετά τον Οζάλ, επιτέλους το παραδέχθηκαν επίσημα... Η στρατηγική του Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει ο πάντα ενημερωμένος Δήμος Λιακόπουλος, φέρνει πιο κοντά στην υλοποίηση τη θεωρία του τότε πρωθυπουργού και προέδρου της Τουρκίας, Τουργκούτ Οζάλ, που, χρόνια πριν, έλεγε ότι δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος και να καταργηθεί η Ελλάδα. 

Ποια είναι αυτή την στρατηγική; Επιτέλους σήμερα ακούσαμε κυβέρνηση στην Ελλάδα να το λέει ξεκάθαρα. Ασχέτως του ποια είναι αυτή η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας, σήμερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και σχολιάζοντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές Τούρκων αξιωματούχων ότι «θα ανοίξουν τις πόρτες» για μετανάστες, ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «επιβεβαιώνουν ότι ελέγχουν τις ροές». 

Η Τουρκία ελέγχει τις ροές των μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών. Άρα η Τουρκία υποδέχεται «πρόσφυγες και μετανάστες» και στέλνει στην Ελλάδα ΜΟΝΟ «παράνομους μετανάστες», καθώς οι όποιοι πρόσφυγες πολέμου πάνε στην αμέσως επόμενη χώρα, η οποία μάλιστα, εν προκειμένω, ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία περιέρχονται (βλ. πολεμική ανάμειξη της Τουρκίας στην Συρία). «Δεν χρειάζεται λοιπόν πόλεμος, αρκεί να διαβούν τα σύνορά της Ελλάδας μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνοι», όπερ και εγένετο. Μπράβο λοιπόν στους πολιτικούς μας που το κατάλαβαν ή το παραδέχθηκαν έστω και αργά, καθώς υπήρχαν πολλοί καλοθελητές, οι οποίοι έγραφαν ανυπόστατα άρθρα, αρνούμενοι πως υπάρχει τέτοιο σχέδιο της Τουρκίας και πως ποτέ δεν ειπώθηκαν τα λόγια του Οζάλ. 

Η Τουρκία λοιπόν ελέγχει τις ροές, αποφασίζει πόσους θα στείλει στην Ελλάδα και εμείς έχουμε ύποπτες ΜΚΟ να τους υποδέχονται πανηγυρικά και εκείνοι να φωνάζουν, από το 2015, «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», καθώς πλησιάζουν τις ακτές μας. Ειπώθηκε ξεκάθαρα από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου:«Η Τουρκία ελέγχει τις ροές». Και γιατί να μην «φυτεύει» και πράκτορές της ανάμεσα σε αυτούς που στέλνει, συμπληρώνουμε εμείς… Και κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει πως στόχος της Τουρκίας στα εδάφη που κατέχει και κατείχε ήταν ο αφανισμός των Ελλήνων, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ώστε να μην χάσουν τα όποια… «κεκτημένα» τους. Μάλλον βρήκαν άλλον τρόπο τώρα. Πιο… «ειρηνικό».



          ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ         

Ορθολογική Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΕUObserver... 

Πριν από δύο περίπου χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη, με τίτλο «Ορθολογκή Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Ευ0656Γν6Γ...», γράφαμε: «Με τίτλο «Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα υπόσχεται τέλος στη «σουρεαλιστική» εποχή», ο ΕUObserver...δημοσιεύει Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, του Πρόεδρου της Ν. Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε ότι εφ’ όσον εκλεγεί, θα αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκής έμπνευσης λιτότητα και θα δώσει έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα. «Η λιτότητα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα είχαμε πολλή λιτότητα και λίγες μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Μητσοτάκης προηγείται στις δημοσκοπήσεις και αναμένεται να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», σχολιάζει η εφημερίδα. 

Συνεχίζοντας, ο Κ. Μητσοτάκης εξηγεί, ότι «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα, που ερχόταν στο μυαλό ήταν οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων. Θεωρώ ότι είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας. Η έκβαση των εκλογών δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα επικρατήσουμε. Θα κερδίσουμε τις εκλογές με σημαντική διαφορά, αλλά ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο πολιτικό κόμμα, που διαθέτει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που «κοιτάει» πέρα από το τέλος του ισχύοντος προγράμματος». 

Ο αρχηγός της ΝΔ υποστηρίζει, ότι αποδεχόμενος ο πρωθυπουργός ένα οικονομικό πακέτο ύψους 5 δισ. ευρώ για την περίοδο 20192020 και στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2020, ουσιαστικά αποδέχθηκε μέτρα «που υπερβαίνουν τη θητεία του». Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι, κατά τη γνώμη του, «εντελώς σουρεαλιστικό» και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «υπερφορολογήσει την οικονομία» και «έχει σκοτώσει την όποια ανάπτυξη θα μπορούσαμε να έχουμε» με αποτέλεσμα «το πείραμα Τσίπρα» να μας έχει κοστίσει 100 δισ. ευρώ. Οι πιστωτές της Ελλάδας φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, συμπληρώνει, καθώς αποδέχθηκαν «λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, που δεν στήριξε την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας». Για να δούμε, πρώτα ο Θεός, τι θα δούμε τα δύο επόμενα χρόνια;...» 

Σήμερα βλέπουμε πόσο προφητικός αποδείχθηκε ο σημερινός Πρωθυπουργός, ο οποίος με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθεί το πρόγραμμα που υποσχέθηκε στον πολύπαθο Ελληνικό Λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια