Header Ads

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΑ φ.1680

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ
Οι αναγνώστες προτείνουν - καταγγέλουν...

Κόρινθος:1η Πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στην Αρχαία Κόρινθο οι εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων για την Επέτειο της Ανακήρυξης της Κορίνθου από τις εργασίες της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου τον Ιανουάριο του 1822, ως Πρώτης Πρωτεύουσας της Νεότερης Ελλάδας «Σήμερα η Κόρινθος γιορτάζει, γιορτάζει την Επέτειο της ανακήρυξης της Κορίνθου ως 1ης πρωτεύουσας της νεότερης Ελλάδας, κάτι που δεν γνωρίζουν ευρύτερα πολλοί. Ο Δήμος θα αναδείξει την σημαντική συνεισφορά της Κορίνθου και στην αρχαία και στη νεότερη Ελλάδα, στην ιστορία, την επιστήμη την τέχνη και την κοινωνία » θα πει ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος με την απόφαση υλοποίησης των εκδηλώσεων έδειξε με σαφήνεια την πρόθεση και τον στόχο του να αναδειχθούν τα ιστορικά γεγονότα αφού η ιστορία ενός τόπου είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του! 

Η ομιλία του Δημάρχου Κορινθίων : https://youtu.be/2W9JV7_ W8v4 

Παρουσία Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Σχολείων, Συλλόγων και πολιτών τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δοξολογία. Ακολούθησε ομιλία για τα ιστορικά γεγονότα, τους λόγους που οδήγησαν την Εθνοσυνέλευση στην Ανακήρυξη της Κορίνθου ως Πρώτης Πρωτεύουσας αλλά και τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν την περίοδο Ιανουάριος 1822- Μάιος 1822, διάστημα που παρέμεινε η Προσωρινή Διοίκηση στην Κόρινθο πριν μεταβεί στο Άργος και σε άλλες πόλεις ένεκα των πολεμικών εξελίξεων που ήταν συνεχείς, από τον Καθηγητή Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ.Αντώνη Κλάψη. 

«Στις 14 Ιανουαρίου του 1822 το φρούριο του Ακροκορίνθου παραδόθηκε στους Έλληνες και διορίζεται , με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 1822 , κατοικία προσωρινή της Διοικήσεως η Κόρινθος , όπως αναφέρεται στην σελίδα 11 του Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδας, στα Παραρτήματα και στην παράγραφο ρ.β ,από την Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. 

Σε εφαρμογή των αποφάσεων της Εθνοσυνέλευσης το Εκτελεστικό και το Βουλευτικό Σώμα, δηλαδή η Κυβέρνηση και η Βουλή εγκαταστάθηκαν στην Κόρινθο, όπου παρέμειναν για περίπου 4 μήνες λαμβάνοντας στο διάστημα αυτό σημαντικές αποφάσεις, αποφάσεις οι οποίες συνέβαλαν στην πρόοδο της Διοίκησης του Ελληνικού Κράτους. 

Κάποιες εκ των σημαντικότερων αποφάσεων ήταν: 
• Η καθιέρωση της Εθνικής Σημαίας «Ξηράς και Θαλάσσης», Διάταγμα 540 της 15.03.1822, σε συνέχεια της απόφασης της Α’ Εθνοσυνέλευσης την 01.01.1822. 
• Η σύσταση της 1ης Ιεράς Συνόδου 
• Η ίδρυση του 1ου Κρατικού Νοσοκομείου στην Κόρινθο 
• Η σύσταση του 1ου Νομισματοκοπείου 
• Η σύσταση και Οργάνωση Τακτικού Στρατού και Τάγματος Φιλελλήνων (ν.11/23-4-1822 

Οι λόγοι για τους οποίους επελέγη η Κόρινθος ως 1η Πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας είναι: 

Συμβολικοί, επειδή η κατάληψη της Ακροκορίνθου υπήρξε γεγονός μεγάλης σημασίας για τους επαναστάτες. 

Γεωγραφικοί, η Κόρινθος βρισκόταν σε εξαιρετικά επίκαιρη θέση, ανάμεσα σε δύο αξιόλογα λιμάνια, του Λεχαίου και των Κεχριών. 

Οικονομικοί, καθώς η γεωγραφική της θέση καθιστούσε την Κόρινθο κέντρο αξιόλογης οικονομικής δραστηριότητας. 

Διοικητικοί, επειδή ήταν ο συνδετικός κρίκος της Πελοποννήσου με την Ρούμελη. 

Στρατιωτικοί, επειδή είχε στρατηγική σημασία και διέθετε φρούριο οχυρό, τον Ακροκόρινθο. 

Ιστορικοί, καθώς αποτέλεσε μια από τις σπουδαιότερες ελληνικές πόλεις της αρχαιότητας. Θρησκευτικοί, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Χριστιανική πίστη των Ελλήνων, την είχε επισκεφθεί ο Απόστολος Παύλος και είχε αποστείλει τις επιστολές του προς Κορινθίους. 

Θα ήταν παράλειψη να μην σημειωθεί πως στην διάρκεια της παρουσίας της Κυβέρνησης και της Βουλής στην Κόρινθο πραγματοποιήθηκε ο Πρώτος επίσημος Εορτασμός του Πάσχα υπό την έννοια της συγκροτημένης παρουσίας των αρχών σε αυτόν. Το βράδυ της Ανάστασης του 1822 σχηματίστηκε μεγάλη πομπή της οποίας προπορεύονταν περίπου 500 άνδρες του Ελληνικού Πεζικού, ακολουθούσαν ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, άλλα μέλη της Κυβέρνησης και πολλοί Βουλευτές. Την πομπή έκλεινε ένα δεύτερο άγημα αποτελούμενο επίσης από 500 άνδρες του Πεζικού. Στην αναστάσιμη λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Κύριλλος ο 2ος ο οποίος εκφώνησε έναν εμψυχωτικό λόγο , η Ανάσταση του Θεανθρώπου συνδυαζόταν με την Εθνική παλιγγενεσία. 

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων του Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου από Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τιμές απέδωσε άγημα της Σχολής Μηχανικού. 

Ολόκληρη την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που παρατίθεται: https://www. f a c e b o o k . c o m / I o n i a n T v / videos/474154013496395/ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

     ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ      

Aπάντηση Δημάρχου Βέλου Βόχας σε δημοσίευμα


«Aπασφάλισε» ο Αννίβας: Η αντιπολίτευση της άγνοιας – του ψεύδους και της εμπάθειας 

Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Πανταζή. Δεν γνωρίζω, αλήθεια, πώς δεν κουράζεται να επαναλαμβάνεται συνεχώς αλλά έχω την εντύπωση πως ο κόσμος έχει κουραστεί να τον ακούει. Θα επιχειρήσω όμως να απαντήσω σε όσα αναφέρεται ο κ. Πανταζής για να αντιληφθεί και ο τελευταίος πολίτης του δήμου, τον καιροσκοπισμό της σημερινής αντιπολίτευσης. «Η αντιπολίτευση πρέπει να ελέγχει την δημοτική αρχή» Αυτός είναι ο απόλυτος ρόλος της. Με μια προϋπόθεση όμως. Για να τον επιτελέσει σωστά πρέπει να έχει γνώσεις. Εκείνος που ελέγχει πρέπει να γνωρίζει, και για να γνωρίζει πρέπει να θέλει να μάθει. 

Επί του προκειμένου, ο κ. Πανταζής δεν έχει κατανοήσει ίχνος βασικής λειτουργίας του Δήμου και μάλλον δεν επιθυμεί να μάθει. Παράδειγμα αδιαμφισβήτητο πως επί μισή ώρα εξηγούσαμε στο ΔΣ τι είναι τα ταμειακά διαθέσιμα και εκείνος επέμενε πως δεν υπάρχουν τα 2,5 εκατομμύρια. Το ίδιο συνέβη και με το τεχνικό πρόγραμμα , με τις χρηματοδοτήσεις, με όλα. Αλλά αν σκεφθεί κάποιος πως εδώ και 5 χρόνια δεν έχει κατανοήσει τίποτα ο επικεφαλής της παράταξης του από πού θα μάθει ο κ. Πανταζής; 

«Η αντιπολίτευση προβάλει προτάσεις» Ποιος μπορεί να διαφωνήσει; Αλλά αναρωτιέμαι του κ. Πανταζή ποιες είναι οι προτάσεις; Όχι σε επιχορήγηση στο λιμενικό ταμείο Η φράση αυτή αποτελεί πρωτοτυπία αφού ο κ. Πανταζής είναι και μέλος του ΔΣ του λιμενικού ταμείου, αλλά υπάρχει εξήγηση και γι αυτήν την αντίφαση. Δεν έχει εμφανιστεί ποτέ. Και επομένως , δεν έχει αντιληφθεί πως το καλοκαίρι θα πρέπει να εξηγήσει αυτό το «όχι» στους ψηφοφόρους του. Διότι η άρνηση επιχορήγησης στο λιμενικό ταμείο σημαίνει ότι η παραλία το καλοκαίρι δεν θα καθαρίζεται , μικρές τεχνικές παρεμβάσεις δεν θα γίνονται, ζημιές δεν θα επιδιορθώνονται , φώτα δεν θα μπαίνουν, ναυαγοσώστης που εμείς προβλέπουμε δεν θα υπάρχει. 

Τρανταχτά αποτελέσματα μιας αντιπολίτευσης εμπαθούς που δεν έχει πρόταση αλλά δεν έχει και άποψη . Τεχνικό πρόγραμμα Κ. Πανταζή, δεν ψηφίσατε ούτε…. την επούλωση λάκκων! Αυτή είναι η άποψη μιας «στιβαρής» αντιπολίτευσης. Να αφήνει ανοιχτές τις λακκούβες στους δρόμους! Για Γραμματέα του δήμου, δηλώνετε απλά πως «δεν θα πάρουμε». Δεν χρειάζεται ο Δήμος θέσεις τεχνογνωσίας. Όλοι οι δήμοι της χώρας προχωρούν σε ανάλογες θέσεις στρατηγικής σημασίας στο οργανόγραμμα τους …αλλά στον δήμο Βέλου Βόχας η «υπεύθυνη» αντιπολίτευση έχει ΑΥΤΗΝ την άποψη. 

Ποια είναι η κλειστή καθεστωτική παρέα που κυβερνά κε. Πανταζή; Η δημοτική παράταξη που ηγούμαι επί 10 συναπτά έτη, τιμάται από τους πολίτες με ποσοστά του 50% και πλέον από την πρώτη Κυριακή απέναντι σε 5 παρατάξεις. Διοικεί με τους εκλεγμένους συμβούλους. Αναρωτιέμαι με ποιον θέλετε να διοικήσω; Με εσάς που είστε απών από τα όργανα στα οποία οφείλετε να παρευρίσκεστε , και που τώρα δεν παρευρίσκεστε ακόμα και στο δημοτικό συμβούλιο « γιατί δεν είστε άνεργος» είπατε προσβάλλοντας τους υπόλοιπους συναδέλφους σας. Οι δημότες μας έχουν ψηφίσει πολύ καλύτερους αυτοδιοικητικούς – αν θεωρήσουμε ότι ανήκετε σ’ αυτούς. Διεκδικείτε την εξουσία Είστε ελεύθερος να την διεκδικήσετε. Βέβαια με τον δικό σας τρόπο εδώ και χρόνια. Με άγνοια, ψέμα, λάσπη, εμπάθεια .Καλή συνέχεια. 

Περί πολιτικής αντίληψης.. Καμία πολιτική αντίληψη δεν έχετε. Αγνοείτε βασικές παραμέτρους στην αυτοδιοίκηση για να μπορέσετε να αποκτήσετε πολιτική αντίληψη. Αγνοείτε τα προβλήματα, το χρονικό τους , τις δυνατότητες επίλυσης τους, την εξάντληση κάθε προσπάθειας . Διαφαίνονται όλα αυτά από τον στείρο καταγγελτικό λόγο σας χωρίς επιχειρήματα και χωρίς γνώση. Έναν στόχο μόνο έχετε . Την πλήρη εμπλοκή του έργου της δημοτικής αρχής, ανεξάρτητα από το κόστος που θα έχει αυτό στους πολίτες. Η βαθιά σας επιθυμία είναι να παρουσιαστεί η δημοτική αρχή, ως ανίκανη και ανεπαρκής. Αυτό φαίνεται καθαρά και από την εμπλοκή στο θέμα του προϋπολογισμού και την παρουσίαση του δικού μας προϋπολογισμού ως δικό σας, με ένα κάκιστο σύνολο αλλαγών, πιθανότατα εκτός νομιμότητας, που ειλικρινά θα γελάσει ο κόσμος και οι υπηρεσίες και δεν θα εγκρίνεται από πουθενά….. Μόνο στον Δήμο μας συμβαίνουν αυτά. Και είναι υπεύθυνη η παράταξή σας, και όσοι την ακολουθούν. 

Υφαρπάξαμε τις ψήφους λέτε κε. Πανταζή… Η ψήφος δεν υφαρπάζεται σε τέτοια ποσοστά για 10 συναπτά έτη, για τρεις εκλογικές διαδικασίες, κε. Πανταζή. Και μάλιστα τα χρόνια της χειρότερης κρίσης και σε έναν πρώην καταχρεωμένο Δήμο όπου λαϊκιστές και ψεύτες όπως εσείς και η παράταξη σας βρίσκουν άπλετο χώρο να λασπώνουν τα πάντα και τους πάντες. Κάποιος μπορεί να κοροϊδεύει πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ. 20.000 άνθρωποι ξέρουν τι κάνουν, όταν το κάνουν κατ΄ επανάληψη. Γι αυτό και σας τοποθέτησαν εκεί που βρισκόσαστε τώρα. 

Μιλάτε για λαϊκισμό και ψέματα Τάξαμε δημαρχείο 3.000.000,00 €. Τάξαμε αγροτική οδοποιία 700.000,00€. Τάξαμε έργα ύδρευσης 2.200.000,00€. Τάξαμε αθλητικά έργα στο γήπεδο Βέλου 600.000,00€. Προγράμματα που είναι όλα έτοιμα για εντάξεις. Με πολλή δουλειά , όλα είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν έχουμε χάσει κανένα έργο, δεν έχει σχέση το πάγωμα του Φιλόδημου. Αναρωτιέμαι αν αύριο εγκριθεί κάτι εκτός από την στεναχώρια σας- θα ζητάτε συγγνώμη; Λέτε πως Τάξαμε 600.000,00€ αγροτική οδοποιία και την χάσαμε… Ανοίξτε σελίδα 7 τεχνικού προγράμματος, πίνακας 1 συνεχιζόμενα έργα να τα δείτε. Κωδικοί 14 και 15. Δεν γνωρίζετε απολύτως τίποτα και παρ όλα αυτά ψεύδεστε ασυστόλως κύριε Πανταζή. Λέτε πως τάξαμε 1.800.000,00€ δημοτική οδοποιία και την χάσαμε. Ανοίξτε την ίδια σελίδα, ίδιο πίνακα, κωδικοί 11,12,13 να τα δείτε. Εδώ το ψέμα σας αγγίζει τα όρια της συκοφαντίας. -«Τάξαμε» και την επανέγκριση των ορίων-όρων δόμησης του οικισμού Βραχατίου- που είναι γεγονός και αποτελεί για εμάς προσωπική δικαίωση «Τάξαμε» και την Αγία Μαρίνα στο Βέλο 500.000,00€ κε Πανταζή που υλοποιείται, που είχατε το απίστευτο θράσος να το τάξετε εσείς όταν σας πληροφόρησα πως το πήραμε και το συμβασιοποιούμε. «Τάξαμε» και 800.000,00€ εργασίες οδοποιία στην ΠΕΟ που χρονοκαθυστερούν αλλά θα γίνουν. Θα ακούσετε και για τα αντιπλημμυρικά από το υποδομών σύντομα. Και καθαρισμοί 580.000,00€ από την Περιφέρεια στον Δήμο μας. 

Είναι και πολλά ακόμη που δεν αξίζετε να τα μάθετε. Κάθε είδηση τέτοια θα είναι και μια δικαίωση προσωπική για εμάς. Θυμηθείτε το! Τότε πώς θα διαχειριστείτε αυτό το παραλήρημα εμπάθειας και ψεύδους που σας έχει κατακλύσει ; Επειδή οι παρακλήσεις σας να μην γίνει τίποτα σε τούτο τον τόπο δεν θα εισακουστούν, να είστε βέβαιος, προετοιμαστείτε για το πώς θα δικαιολογηθείτε στους συμπολίτες σας για όλα όσα έχετε ισχυριστεί και πράξει μέχρι σήμερα. Όταν έρθει η ώρα… 

Και για να τελειώνουμε κε. Πανταζή. Εγώ έχω πλήρη και καθαρή άποψη για όλα. Και λόγο. Αλίμονο αν περίμενα έμμισθους επικοινωνιολόγους να μου γράψουν τι θα πω, να μου μάθουν τι θα κάνω για τον Δήμο μου. Αυτοί είναι καλοί για τα ψεύτικα προφίλ στο f.b για λάσπη και για ψέματα. Γι αυτό πληρώνονται. Για να φτιάχνουν άδεια σακάκια. Γιατί χαρακτήρες, απόψεις, λόγο, ανθρώπους δεν μπορούν να φτιάξουν. Αυτά τα φτιάχνουν άλλοι. Πολλοί αξιολογότεροι. 

Είμαστε και μειοψηφία λέτε στην κοινωνία. Από τέτοια φαιδρά κ. Πανταζή έχω ακούσει ουκ ολίγα.. Το 2010 «δεν με ήξεραν», το 2014 ο επικεφαλής σας έλεγε πως την Δευτέρα της δεύτερης Κυριακής ΄΄παραλαμβάνει΄΄, το 2019 ισχυριζόσασταν «πως θα παλεύαμε να μπούμε καταϊδρωμένοι δεύτερη Κυριακή»…. Ξέρετε, εκεί που λέγατε ότι είστε 10 πόντους μπροστά και είσαστε 20 πίσω. Εκεί που ράβετε κουστούμι γιατί θα ήσασταν ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ Είστε πολύ μικρός για να τα κρίνετε αυτά κε. Πανταζή. Τα ίδια θα λέτε άλλα 4 χρόνια. Αυτά θα τα κρίνει ο κόσμος όταν έρθει η ώρα. Εγώ στο φινάλε κρίνομαι 10 χρόνια γι αυτά που κάνω. Εσείς γι αυτά που λέτε. Τεράστια η διαφορά. Γνωστά τα αποτελέσματα. 

Αννίβας Παπακυριάκος Δήμαρχος Βέλου Βόχας
Κύρωση κοινοχρήστων χώρων σε δρόμους που έχουν παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη μετά το 1985


Κύρωση κοινοχρήστων χώρων σε δρόμους που έχουν παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη μετά το 1985 

Κύρωση κοινοχρήστων χώρων σε δρόμους που έχουν παραχωρηθεί με συμβολαιογραφική πράξη μετά το 1985 Άλλη μία επίπονη και μακρά διαδικασία εξασφάλισης των δικαιωμάτων και των περιουσιών των δημοτών του Δήμου Βέλου Βόχας στέφθηκε με επιτυχία πριν λίγες μέρες. 

Πρόκειται για την κύρωση κοινοχρήστων χώρων, η οποία, αρχής γενομένης από την Κοινότητα Κρηνών, εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. 

Πρακτικά η διαδικασία που ήδη ολοκληρώθηκε για τις Κρήνες και θα ακολουθήσει το Κοκκώνι και άλλες κοινότητες του Δήμου μας, επιτρέπει στα οικόπεδα που λόγω του νόμου ΄΄Μπιρμπίλη΄΄ είχαν χάσει την οικοδομησιμότητά τους και την αξία τους να την αποκτήσουν εκ νέου. 

Είναι άλλη μία δικαίωση για το Δήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που επί σειρά ετών (από το 2014) ξεκίνησαν από τους πρώτους στη χώρα μας τις διαδικασίες για τη λύση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος. 

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος μας θα συνεχίσει να κινείται με την ίδια σοβαρότητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα σοβαρά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, μακριά από λαϊκισμούς, εμπάθειες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να είστε σίγουροι ότι οι δικαιώσεις θα έρθουν αργά ή γρήγορα, η μία πίσω από την άλλη. 

Αννίβας Παπακυριάκος Δήμαρχος Βέλου ΒόχαςΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που έχει σχέση με τις κλοπές [3] ιδιωτικών σκαφών με τις μηχανές τους, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την περιποίηση και καθαριότητα του Αλιευτικού Καταφυγίου


ΠΡΟΣ 
Την Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων 
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Σικ. 
Τον Λιμενικό Σταθμό Κιάτου 

ΘΕΜΑ: Θέματα για απάντηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, που έχουν σχέση με τις κλοπές [3] ιδιωτικών σκαφών με τις μηχανές τους, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την περιποίηση και καθαριότητα του Αλιευτικού Καταφυγίου. 

-Σας γνωρίζω τα παρακάτω: 
-Καταγγέλθηκε από ιδιοκτήτες ταχύπλοων κ.α. σκαφών, ότι από το Αλιευτικό Καταφύγιο του Δήμου μας, την Τετάρτη προς Πέμπτη 29/30-12020, εκλάπησαν [3] σκάφη με τις μηχανές τους, μεγάλης χρηματικής αξίας. [20/25.000 ευρώ έκαστο]. 

-Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των σοβαρών παράνομων αυτών πράξεων, καθώς και τις ενέργειες των αρμοδίων αρχών για αναζήτηση και ανεύρεση των στοιχείων των ανθρώπων που προέβησαν στις παράνομες αυτές πράξεις. 

-Ο χώρος του Αλιευτικού Καταφυγίου, όπως είναι γνωστό, ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου Σικυωνίων, ο οποίος έχει και την ευθύνη της προστασίας του, καθώς και την ευθύνη περιποίησης και καθαριότητάς του. .Εκ των πραγμάτων ο Δήμος Σικυωνίων έχει και την ευθύνη της προστασίας των πάσης φύσεως σκαφών, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν ετήσια τέλη ελλιμενισμού των σκαφών τους και ετοιμάζονται να ασκήσουν αγωγές αποζημίωσης των σκαφών τους από τον Δήμο μας. 

-Από το αποτέλεσμα προκύπτει ότι κανένα μέτρο φύλαξης και προστασίας των πάσης φύσεως σκαφών δεν είχε παρθεί από τους αρμόδιους παράγοντες του Δήμου και των Υπηρεσιών. 

-Ερωτάται ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, τα στελέχη της Δημοτικής αρχής που έχουν την αρμοδιότητα σε θέματα που σχετίζονται με το Αλιευτικό Καταφύγιο, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Λιμενικού Ταμείου και οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε ποιες ενέργειες είχαν προβεί μέχρι σήμερα για τη ασφαλή φύλαξη και προστασία των πάσης φύσεως σκαφών που ελλιμενίζονται στο Αλιευτικό Καταφύγιο, προκριμένου να αποφευχθεί το σοβαρό αυτό γεγονός. [Κάμερες- επαρκής φωτισμός, φύλαξη κ.λ.π.]. 

-Να υπογραμμισθεί το γεγονός της δυσφήμισης και απαξίωσης του Δήμου μας και της περιοχής, σε μια δύσκολη εποχή που τόσο ανάγκη έχουμε την προβολή και διαφήμισης του τόπου μας. -Πέραν αυτού οι χώροι του Αλιευτικού Καταφυγίου είναι σε εγκατάλειψη από πλευράς περιποίησης και καθαριότητας. 

-Επίσης διαπιστώνεται η έλλειψη φωτιστικών σωμάτων και πολλά φωτιστικά σώματα από τα υπάρχοντα έχουν καταστραφεί και χρίζουν αντικατάστασης. 

-Κατόπιν αυτών, ζητάμε άμεσα να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων Δημοτικών Παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το σύνολο των θεμάτων που έχουν σχέση με τα προαναφερόμενα. 
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια