Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ Περισκόπιο φ.1679



Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδoρεί...

«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή», ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», μιλώντας για τη σημασία του αγωγού EastMed για την Ευρώπη, αλλά και τις εντάσεις που δημιουργεί η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο.«Τόσο η Γαλλία, όσο και η Ε.Ε. στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Ο Λε Μερ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. 

Ομιλία στο ΙΙ Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας έδωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.«Η νέα κυβέρνηση η πρώτη της μετά κρίσης εποχή - σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία για την χώρα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι και θα παραμείνει στο πλευρό μας. Η Ευρώπη θα είναι δίπλα μας, όχι απέναντι», δήλωσε ο κ. Σχοινάς. Μιλώντας για την χρηματοδότηση της χώρας από τα Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, είπε ότι αυτή η χρηματοδότηση ανέρχεται γύρω στα 21 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020. 

Αντικρούοντας την δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παν α γ ι ω τ ό π ο υ λος από την Κοζάνη δήλωσε «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται, η Ελλάδα δεν προκαλεί, δεν θίγει κυριαρχικά δικαιώματα άλλων, αλλά δεν της αρέσει να προκαλείται και να προσβάλλονται τα δικά της δίκαια. Εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής…». 

Σε συνέντευξή του ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε εκτενή αναφορά στους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Συγκεκριμένα, κ. Γεωργιάδης είπε ότι: «Σκοπίμως δεν θέλω να μιλάμε πολύ για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που θα ψηφίσουμε περί τις 30 Απριλίου και θα ισχύσει από 1ης Μαΐου και μετά, διότι φοβάμαι ότι πάρα πολύς κόσμος, σκεπτόμενος τι επιλογές θα έχει μετά τις 30 Απριλίου, θα αμελήσει, ενώ μπορεί, να μπει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας. Και το πρώτο μου μέλημα είναι ο κόσμος να σώσει τα σπίτια του. Η αγωνία μου είναι να μπουν όσοι δικαιούνται στην πλατφόρμα πριν από τις 30 Απριλίου». 

Παρών στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων της Κορινθίας ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Χρίστος Δήμας. Το περασμένο Σαββατοκύριακο παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γυναικών Μουλκίου, στην εκδήλωση της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου καθώς επίσης και στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγιονορίου, της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου. Παρά το βαρύ του πρόγραμμα λόγω των υπουργικών του υποχρεώσεων ο Χρίστος Δήμας είναι παρών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κορινθίας. 

Από τον πρώτο μήνα που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στη Δημοτική Αρχή ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, εφάρμοσε ένα τακτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των δημοτών δια Συν ε ν τ ε ύ ξ ε ω ν στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας εφ΄ όλης της ύλης. Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις οι Κορίνθιοι αισθανόμενοι τη συμμετοχή τους στα κοινά του τόπου, ενημερώνονται για τα δημοτικά πράγματα και έχουν την ευχέρεια να αξιολογήσουν το θετικό έργο της Δημοτικής Αρχής Ο Δήμαρχος παράλληλα, ως γνώστης της «Διοίκησης Επιχειρήσεων», κάνει τις δικές του εκτιμήσεις και προβαίνει σε ανάλογες διορθωτικές κινήσεις. Δήμαρχε βρίσκεσαι στη σωστή πορεία!.. 

Μέχρι πριν από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές τα παράπονα κατά του Δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου έπεφταν βροχή στα γραφεία μας για την έλλειψη δραστηριότητας σε δημοτικά έργα και άλλα θέματα λειτουργικότητας του Δήμου. Όπως είναι γνωστό η δύναμη των Αυτοδιοικητικών είναι ο αριθμός των οπαδών τους και οι επαναληπτικές εκλογικές νίκες. Μετά από τις εκλογές του Μαϊου, δεν με παραξενεύει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος με τις γνώσεις του, τους συμβούλους του και την τακτική του, έχει πλέον, εκτός από την πλειοψηφία των δημοτών, όλους τους πολιτικούς και Αυτοδιοικητικούς, που «λύνουν και δένουν», κοντά του… 

Δεν περίμενα, μετά από μια απλή υπόδειξη προς τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, σχετικά με την έλλειψη δελτίων τύπου, να έχω δύο σύμφωνες με το περιεχόμενο τηλεφωνικές επικοινωνίες, η μία από την Αθήνα και η άλλη από τη Νεμέα. Ο ένας εξ αυτών που μου τηλεφώνησε, μεταξύ άλλων μου είπε ότι παρά το γεγονός ύπαρξης διαδικτυακών ιστοσελίδων της περιοχής, δεν ασχολείται με αυτές και θα επιθυμούσε να διαβάζει κάπου κάπου κάποια είδηση για τα δημοτικά πράγματα της γενέτειράς του. Έκανε βεβαίως και τα θετικά σχόλια για τον Δήμαρχο… 

Η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και σημερινή Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, μετά από τις περσινές Αυτοδιοικητικές εκλογές, που εκλέχθηκε με το ψηφοδέλτιο του Π. Νίκα, έχει Πολιτικό και Αυτοδιοικητικό Λόγο. Και στα δύο της καθήκοντα εκλέχθηκε και τα υπηρέτησε μέχρι σήμερα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τιμά με την άοκνη δραστηριότητά της την ψήφο του Λαού, είναι μαχήτρια πρώτης γραμμής για το Συνδυασμό νίκης, παρευρίσκεται στις περισσότερες εκδηλώσεις του Νομού μας, έχει θέση ανάμεσα στους [πολίτες, τιμά τ΄ όνομα και την οικογένειά της… Αυτή είναι η Αθηνά! 

Ο νέος Διοικητής του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρης Καρπούζης, όπως είπαμε και στο π ρ ο η γ ο ύ μενο φύλλο της «Φωνής της Κορινθίας», ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του. Χωρίς πρόθεση να ασχοληθούμε με την προκάτοχό του, η οποία προσπάθησε, ο Διοικητής έχει πλέον στα χέρια του σοβαρά διαχρονικά προβλήματα, τα οποία μαζί με αυτά της καθημερινότητας έχουν ανάγκη την άμεση παρέμβασή του. Είναι βέβαιο πως ήδη έχει πάρει μία γεύση από τα θέματα, τα καταγράφει, θα αξιολογήσει την αναγκαιότητα επίλυσής τους, θα καθορίσει τις προτεραιότητες εκάστου και θα επιχειρήσει στην επίλυσή τους. Λίγη υπομονή… 

Αγαπητοί μου φίλοι, εσείς που λαμβάνετε, ανελλιπώς την «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» επί ένα χρόνο και είσαστε συνεπείς στην αποπληρωμή κόπων, εξόδων λειτουργίας γραφείου, σελιδοποίησης, εκτύπωσης και αποστολής στο σπίτι σας ή στην επιχείρησή σας, μας δίνετε τη χαρά διάρκειας και το «Οικονομικό φίλημα της ζωής». Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που έφυγε, αλλά και για τα σαράντα χρόνια γι΄ αυτούς που στάθηκαν κοντά μας! Όσο για κάποιους αδιάφορους, αν δεν είναι συνεπείς λόγω ανέχειας, δεν έχουν παρά να μας το πουν να βρούμε τον τρόπο να αισθάνονται, ως παραλήπτες τιμής ένεκεν. Όλοι οι άλλοι μη συνεπείς, που είναι και ελάχιστοι δεν αξίζει να τους αποδώσουμε κοσμητικό επίθετο. Αν δεν προτίθενται να εκπληρώσουν το χρέος τους καλόν είναι να μας ενημερώσουν να διακόψουμε την επιδότησή τους…

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τη Λιβύη για την οριοθέτηση της μεταξύ τους Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ξεκίνησαν από το 2004 και βρέθηκαν πολύ κοντά σε υπογραφή συμφωνίας το 2010, γεγονός που αν συνέβαινε δεν θα επέτρεπε σήμερα στην Τουρκία να προβάλει τις διεκδικήσεις της και να υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης το γνωστό μνημόνιο. Αυτό αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, επί των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, ξεκίνησε την εποχή εκείνη διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη -υπό μυστικότητα για να μην προκαλέσει την αντίδραση της Τουρκίαςκαι ο οποίος έπαιξε έναν κομβικό ρόλο στο να φθάσουν αυτές σε ένα ώριμο σημείο, που θα επέτρεπαν την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας. «Χάθηκε τότε μια μεγάλη, πιστεύω, ευκαιρία. Έκτοτε δεν κυνηγήθηκε το θέμα όσο θα έπρεπε και δεν αξιολογήθηκε σωστά ο κίνδυνος μιας τουρκικής παρέμβασης» δηλώνει ο κ. Βαληνάκης. Το 2010 η λιβυκή πλευρά είχε μάλιστα καταθέσει και χάρτη, σε απάντηση του ελληνικού, ο οποίος, «δυστυχώς, επειδή κατά τα φαινόμενα δεν μας ικανοποιούσε 100%, απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά». Η έλλειψη έντονου ενδιαφέροντος για τις οριοθετήσεις της ΑΟΖ μετά το 2009 παραμένει «ανεξήγητη» .

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Βασικό μέλημα να δώσουμε είναι στην χώρα μας την θέση που αξίζει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό χάρτη» πρόσθεσε η υπουργός συμπληρώνοντας πως «στο τέλος Μαρτίου έρχονται αμερικανικά πανεπιστήμια τα οποία ενδιαφέρονται να συνάψουν συνεργασίες με τα ελληνικά πανεπιστήμια». Σχετικά με τα κολέγια τόνισε πως «είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη…»

Στο λιμάνι της Λεμεσού θα καταπλεύσει στα τέλη Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, καθώς θα ολοκληρώνεται η αποστολή του στην Ανατολική Μεσόγειο (όπου φθάνει στα τέλη Ιανουαρίου). Κάτι που δείχνει την πολύ ισχυρή σχέση μεταξύ Γαλλίας και Κύπρου, καθώς αυτό είναι το μόνο λιμάνι που θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής, όπως δήλωσε η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλ Ντυμόν. Παράλληλα, εξέφρασε την ισχυρή αντίθεση της Γαλλίας στις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και χαρακτήρισε «ψευδοσυμφωνία» το Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, καλώντας την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο. 

Η Φώφη Γεννηματά επισημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής με τροπολογία στη Βουλή προτείνει: – 200 ευρώ το μήνα επίδομα για τα τρία (3) πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, -τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής, -την εκπόνηση Εθνικού Σχεδίου για το Δημογραφικό από νεοσυσταθείσα Εθνική Επιτροπή Δημογραφικής Πολιτικής, -τη δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής και Υποστήριξης στους Δήμους, -την επιδότηση υπογόνιμων ζευγαριών για σκοπούς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, -τη μεταφορά βασικών βρεφικών ειδών στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, -τη ρήτρα διατήρησης των δικαιωμάτων των πολύτεκνων οικογενειών παράλληλα με την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις πολύτεκνες, -τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, στηρίζοντας στην πράξη τα ζευγάρια… 

«Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι απολύτως παράνομη. Και δεν είναι μόνο το διεθνές δίκαιο που αψηφά η Τουρκία, αλλά και τη λογική. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι γεωγραφικά παράλογη, δεδομένου ότι Τουρκία και Λιβύη δεν συνορεύουν. Τα επιχειρήματα της Τουρκίας ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ δεν είναι συμβατά με το δίκαιο της θάλασσας. Τα νησιά της Ελλάδας έχουν νόμιμα δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα και στην ΑΟΖ τους. Αυτή είναι μια θέση που και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και η ΕΕ υποστηρίζουν, και η θέση που φυσικά ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πολιτική επιτροπή της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

“Με απόφαση του πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπροσωπος της Ν.Δ. Γεώργιος Πέτσας και συνέχισε. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται. Με απόφασή του πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Ζαγοράκης.” Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε στον κ. Ζαγοράκη ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας, Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη με έχει εκπλήξει με την απλότητα του χαρακτήρα της. Μαθαίνω ή και το βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια ότι παρευρίσκεται σε πλήθος Πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων ή παρεμβαίνει σε αρμόδιους φορείς για την επίλυση προβλημάτων, χωρίς μεγάλες τυμπανοκρουσίες και ακόλουθους. Στις δηλώσεις που τις ζητούν οι δημοσιογράφοι είναι απλή, σεμνή, επικοινωνιακή, λιγόλογη, επίκαιρη και μεστό Πολιτικό Λόγο.. Έχω σχηματίσει τη βεβαιότητα πως οι Κορίνθιοι ψηφοφόροι αυτού του είδους τους πολιτικούς προτιμούν στις εκλογές και καλά κάνουν… 

Η Δυτική Κορινθία είχε πολλά χρόνια, από την εποχή των αείμνηστων Ρέντη και Αδαμόπουλου, να εκλέξει βουλευτές συμπολίτες της. Η αρχή έγινε στην προηγούμενη Βουλή με τρεις γηγενείς βουλευτές, έναν από το Ξυλόκαστρο και δύο από την Ευρωστίνη. Στις προηγούμενες όμως βουλευτικές εκλογές η προηγούμενη δικομματική κυβέρνηση έβγαλε μόνο έναν εκπρόσωπό της στην Κορινθία, τον Νομικό Γεώργιο Ψυχογιό, ο οποίος μέχρι σήμερα αναπληρώνει το κενό της παράταξής του, αλλά και εκπληρώνει στο έπακρο τις απαιτήσεις της περιοχής… 


Είναι η πρώτη φορά που μου σχολιάζουν θετικά την περίπτωση του παραπολιτικού προηγούμενης ε β δ ο μ ά δ α ς για κάποιον από τους «Νομάρχες» που πέρασαν από την Κορινθία. Την εξαίρεση αποτέλεσε ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής, για τον οποίον μέχρι σήμερα Τρίτη βράδυ, που δεν έχουν προλάβει να κυκλοφορήσουν στην Επικράτεια όλα τα αμέσως προηγούμενα τεύχη της «Φωνής» μας, τρεις αναγνώστες μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Γιατρό – Βουλευτή και το εύστοχο παραπολιτικό. Καλό, πολύ καλό Αναστάση, προχώρα με έργα, έχεις Μέλλον 

Είναι κοινό μυστικό ότι η μεγάλη Επιχείρηση της CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI, αντιμετωπίζει διαχρονικό πρόβλημα επιβίωσης μετά τα σκληρά και καταστρεπτικά οικονομικά μέτρα των Μνημονίων, όπως όλες σχεδόν οι Μονάδες Επιχειρήσεων της χώρας. Σ΄ αυτή την εταιρεία εργάζονται εκατοντάδες υπάλληλοι, οι οποίοι βιώνουν τις ανασφάλειες της εποχής. Υπάρχουν αναγνώστες που ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για το τι μέλλει γενέσθαι και με συμβουλεύουν να πω στον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιο Γκιώνη, να ενημερώνει τους δημότες για την όλη κατάσταση… Δήμαρχε, με πιάνεις; 

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθούσε ο προκάτοχός του. Από δημοσιογραφικό χρέος έχουμε από αυτήν εδώ τη στήλη συμβουλέψει τον απελθόντα Δήμαρχο, αλλά και τον σημερινό λέγοντάς τους ότι δεν αρκεί να εκδίδονται κάποια, συνήθως πολιτιστικού περιεχομένου δελτία τύπου, αλλά να κοινοποιούνται όλες οι Αυτοδιοικητικές δραστηριότητες, ακόμα και οι δημοπρατήσεις των έργων, αφού και μέσα από αυτές αναδεικνύεται το σοβαρό έργο της Δημοτικής Αρχής. Οι δημότες το έχουν ανάγκη και ακόμη περισσότερο αποτελεί σοβαρό στόχο και σκοπό των σοβαρώς διοικούντων… 

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ συνεχίζοντας το θεσμό ετήσιας βράβευσης μαθητών καταγωγής από τη μικρά Ασία, που εισήχθησαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα διοργάνωσε την Κυριακή μαζί και την Εκδήλωση για την θλιβερή Επέτειο των 100 Χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Άρτια η εκδήλωση, πολυάριθμοι οι συμμετέχοντες, αισθήματα συγκίνησης, μνήμες αιώνιες, νοσταλγία για τις χαμένες Πατρίδες, Ευχαριστήρια στην Πρόεδρο Βασιλική Ευστρατιάδου και το δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο. Μπράβο!...

Στη νέα διαδικασία δήλωσης γέννησης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το επίδομα γέννησης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινά και θα τελειώνει για τους γονείς μέσα στο μαιευτήριο, με μόνο απαιτούμενο δικαιολογητικό την ταυτότητά τους, ενώ σημείωσε ότι στη διαδικασία αυτή προστίθεται και η απονομή του επιδόματος γέννησης, η οποία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά. «Από τέλη Φεβρουαρίου οι γονείς θα προσέρχονται στην υπηρεσία που υπάρχει εντός των μαιευτηρίων και μετά την ταυτοποίησή τους, όλα τα δικαιολογητικά θα αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών ή θα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως ηλεκτρονικά», δήλωσε ο υπουργός.«Θα εκδίδεται έτσι η δήλωση γέννησης, η οποία θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά απευθείας στο αρμόδιο Ληξιαρχείο ως εκκρεμότητα», συνέχισε. Εδώ θα επιθυμούσαμε να επισημάνουμε εκ νέου την ανάγκη λήψης και άλλων οικονομικών κιν΄λητρων προς τους Έλληνες Πολίτες, κυρίως τις πολύθτεκνες οικογένειες και τα νεαρά ζευγάρια με τον νομικό περιορισμό των αμβλώσεων με τη σύμπραξη του Ιατρικού Κόσμου και της Εκκλησίας, που επί Ιερωνύμου είναι βουνή.…

«Διπλή αναβάθμιση για την Ελλάδα: Ο οίκος Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία, φέρνοντάς μας ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Και η Διεθνής Διαφάνεια κατέγραψε για τη χώρα μας βελτίωση 7 θέσεών της στο δείκτη αντίληψης διαφθοράς. Η Ελλάδα επιστρέφει!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch και τη βελτίωση της θέσης της χώρας στον δείκτη αντίληψης διαφθοράς της Διεθνούς Διαφάνειας… Αφού επιστρέφει γιατί δεν βάζουν μυαλό οι πολιτικοί που ξεπουλάνε την Ελλάδα και τα έσοδα πηγαίνουν στους τόκους του Δανείου – χρέους;

Δεν υπάρχουν σχόλια