Header Ads

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ φ. 1679

Ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης προειδοποίησε για διακοπή του πρωταθλήματος Σουπερ Λίγκας 1

«Τελεσίγραφο» για Grexit έστειλε ο πρωθυπουργός: «Διακόπτω την Super League αν συνεχίσουν»!


    Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020: EWS Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε θέμα Grexit εάν δεν πέσουν οι τόνοι μεταξύ των παραγόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός πήρε θέση για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έριξε στο τραπέζι θέμα Grexit σε περίπτωση που συνεχιστούν οι ακραίες αντιδράσεις, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη και την τροπολογία για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι πρόθεσή του να διακόψει το πρωτάθλημα, προς το παρόν, αλλά θα το πράξει μια και καλή εφόσον οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν χαμηλώσουν τους τόνους. Επί της ουσίας έστειλε τελεσίγραφο για αποκλεισμό των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με κυβερνητική απόφαση, εάν δεν ηρεμήσει η νοσηρή κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
   «Πληγώνεται η χώρα από μια ποδοσφαιρική βεντέτα, για την ακρίβεια από μια επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων και αφού αρχικά προειδοποίησε για Grexit και οριστική διακοπή της Super League, τόνισε πως θα καλέσει FIFA και UEFA να υπογράψουν μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνσης του ποδοσφαίρου.AdTech Ad
   Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που... «το άρρωστο κλίμα θα συνεχιστεί θα υποχρεωθούμε να διακόψουμε τη Super League, γιατί καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα από το να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα. Θα πράξω αυτό που επιβάλλει η συνείδησή μου με γνώμονα το κοινό συμφέρον».
   Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε και τα σχέδια της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι αυτή «θα αποταθεί στην FIFA και στην UEFA. Οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο. Ναι, μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».
  Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:
   «Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί. Μια μίζερη εικόνα βγήκε στην επιφάνεια τις τελευταίες μέρες. Την ώρα που η χώρα ανακτά την εμπιστοσύνη της στο εξωτερικό, πληγώνεται από μια ποδοσφαιρική και προσωπική βεντέτα. Διχάζει τους πολίτες ακόμη και με γεωγραφικά κριτήρια. Καμία κυβέρνηση εδώ και 20 χρόνια δεν μπόρεσε να τα αντιμετωπίσει με θάρρος και αποτελεσματικότητα. Δεν θέλω να θυμηθώ και όταν εσείς ήσασταν στην Κυβέρνηση, δηλώσεις παραγόντων και ποιος έκανε παρέα με ποιον. Χρέος να μην μετατραπεί η ζωή μας σε ποδοσφαιρική αρένα και να μην σκεπάσει η κόντρα αυτή την μάχη του πολίτη για να προκόψει.
   Η Κυβέρνηση ψήφισε μια ρύθμιση με σκοπό να καταλαγιάσει η κόντρα από μια γνωμοδότηση. Ρωτώ συμφωνείτε η διαφωνείτε από την διάταξη αυτή; Να τιμωρείτε μια ομάδα, αλλά όχι να φτάνει στην εξόντωσή της. Μιλάμε για μια παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι. Εξάλλου για την υπόθεση θα επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη. Πρώτος εγώ τόλμησα να απομακρύνω ένα ευρωβουλευτή μας που συμπεριφέρθηκε όχι ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού αλλά ως οπαδός συλλόγου. Η κυβέρνηση απέκρουσε διχαστικές κραυγές όπως θα χυθεί αίμα και θα χωριστεί η Ελλάδα στα δύο. Εσείς διαλέξατε την σιωπή και τα άλλα κόμματα την αποχή μη έχοντας τι να πουν. Κάποιοι επιμένουν να χρησιμοποιούν οπαδικούς στρατούς κόντρα σε βουλευτές και να χρησιμοποιούν φερέφωνα μέσα ενημέρωσης για να δηλητηριάζουν την κοινωνία. Γνωστή και η ευθύνη της πολιτείας για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
   Σήμερα προειδοποιώ να ξεχάσουν τα σχέδιά τους όσους δεν έχουν στόχο την κοινωνική ομαλότητα. Πίσω από ένα πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία που θέλουν να την εκμεταλλευτούν όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων. Διαφορετικά ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες θα χάσουν έσοδα. Σε περίπτωση που θα συνεχιστεί το νοσηρό κλίμα θα διακόψουμε αμέσως το ελληνικό πρωτάθλημα. Καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά το σημερινό.
   Οι προεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά να συντάξουν μαζί μας μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μνημόνιο σημαίνει κανόνες και διεθνή παρακολούθηση. Με διεθνή υποστήριξη και τεχνική βοήθεια ξεκινά η ανασύνταξη του αθλήματος. Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν στην διαδικασία αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν το βάρος από χάσιμο εσόδων και κύρους. Αυτή η πρωτοβουλία θα χτίσει πάνω σε μια σειρά από μέτρα που είναι στη σωστή κατεύθυνση όπως οι ξένοι διαιτητές και το VAR. Θα έχουμε ευκαιρία όταν μας επισκεφτούν οι ιθύνοντες ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ να πούμε περισσότερα».
    Η όλη ενέργεια μας θυμίζει το γνωστό της Αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας : «Ουδέν κακόν αμιγές καλού!»

Δεν υπάρχουν σχόλια