Header Ads

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ - ΥΓΕΙΑ - ΠΟΛΙΤΗΣ φ.1678

Να τηρούνται τα μέτρα ΚΟΚ στο Αλιευτικό Καταφύγιο Κορίνθου 



   Μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Κορινθίας παρεμβήκαμε στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Δήμου Κορινθίων και σε όλες τις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές, τονίζοντας τα εξής: 
   1. Ήδη στο παρελθόν, λόγω της έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή αυτή, σημειώθηκε πολύ σοβαρό περιστατικό που από καθαρή τύχη αποφεύχθηκε απώλεια ή απώλειες ανθρώπινης ζωής. 
   2. Από το 2015 και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο του 2015, έχουμε ζητήσει με πολλαπλά έγγραφα μας, κατόπιν συνεχών και επίμονων καταγγελιών, να υπάρχει απαγόρευση προσέγγισης ΙΧ οχημάτων προς τον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου και ιδίως επί των μώλων και των προβλητών του. 
    3. Μετά από την παρέμβαση μας αυτή, είχε τοποθετηθεί το σχετικό απαγορευτικό σήμα και υπήρχε σχετικά ικανοποιητική λειτουργία της απαγορευτικής μπάρας από την οδό Ερμού. 
   4. Όπως -δυστυχώςδιαπιστώνεται από το σχετικό δημοσίευμα, η κατάσταση ξαναγίνεται επικίνδυνη. 
   5. Σας καλούμε εντός μίας εργάσιμης ημέρας να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να υπάρχει, τόσο από την πλευρά της αστυνομίας, όσο και από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος, όσο και από το δημοτικό λιμενικό ταμείο του δήμου κορινθίων, επαρκής αστυνόμευση και άμεση τιμωρία των όσων οδηγών ΙΧ οχημάτων ενεργούν παράνομα και προσπαθούν να εισέλθουν στον παραπάνω χώρο. 
   6. Διευκρινίζεται ότι δεν υιοθετούμε στο σύνολο του το δημοσίευμα, αλλά σε κάθε περίπτωση τα όσα καταγγέλλονται είναι αρκούντως σοβαρά -ιδιαίτερα η καταγγελία ότι υπήρξε κίνδυνος για παιδί-, οπότε θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία 



Ανακάλυψη ελπίδας! 

Βρέθηκε κύτταρο που εξοντώνει τον καρκίνο

Image by Arek Socha from Pixabay


   Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος ανοσοποιητικού κυττάρου, που μπορεί να εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, μια ανακάλυψη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία. 
   Ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα, ανακαλύφθηκε τυχαία από Βρετανούς επιστήμονες, οι οποίοι -αν και είναι ακόμη νωρίςαισιοδοξούν ότι ίσως στο μέλλον η ανακάλυψη τους αποδειχθεί ιστορική για τη θεραπεία του καρκίνου. Αλλά αυτό θα πρέπει να επιβεβαιωθεί μετά από κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. 
   Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή ‘Αντριου Σιούελ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ανοσολογίας «Nature Immunology», ανέλυαν δείγματα από μια τράπεζα αίματος της Ουαλίας, αναζητώντας ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, όταν βρήκαν ένα νέο τύπο Τ-κυττάρου με σημαντικές αντικαρκινικές ικανότητες. 
   Το εν λόγω κύτταρο διαθέτει ένα άγνωστο έως τώρα είδος υποδοχέα (TCR), που του επιτρέπει να αναγνωρίζει και να στρέφεται εναντίον των καρκινικών κυττάρων αποκλειστικά, αγνοώντας τα υγιή κύτταρα, μέσω ενός μηχανισμού που δεν είναι ακόμη σαφής στους επιστήμονες. Οι εργαστηριακές μελέτες που ακολούθησαν, έδειξαν ότι αυτά τα ανοσοκύτταρα καταστρέφουν τους καρκίνους του δέρματος, του αίματος, του εντέρου, του μαστού, των οστών, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας. 
   Ο δρ Σιούελ δήλωσε ότι είναι «άκρως ασυνήθιστο» να βρίσκεται ένα κύτταρο με τόσες αντικαρκινικές δυνατότητες, πράγμα που δίνει ελπίδες ακόμη και για μια καθολική θεραπεία του καρκίνου στο μέλλον, σύμφωνα με το BBC και τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ». 
   Το βρήκαν κατά τύχη «Ήταν μια τυχαία ανακάλυψη, κανείς δεν ήξερε ότι αυτό το κύτταρο υπήρχε. Η ανακάλυψη μας εγείρει την προοπτική μιας καθολικής θεραπείας για τον καρκίνο, ένα μοναδικό Τ-κύτταρο που θα είναι ικανό να καταστρέφει πολλούς διαφορετικούς τύπους καρκίνου στον πληθυσμό. Έως τώρα κανείς δεν πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατό», τόνισε ο Βρετανός ανοσολόγος. 
   Δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρχουν άνθρωποι που, χάρη σε αυτό ακριβώς το είδος ανοσοκυττάρου, έχουν ήδη τέλεια ανοσία απέναντι σε οποιονδήποτε καρκίνο. «Το κύτταρο αυτό μπορεί να είναι πολύ σπάνιο ή μπορεί να το έχουν πολλοί άνθρωποι, αλλά για κάποιο λόγο να μην είναι ενεργοποιημένο. Απλώς δεν γνωρίζουμε ακόμη», ανέφερε. 
   Έως σήμερα υπάρχουν ορισμένες νέου τύπου αντικαρκινικές ανοσοθεραπείες, όπως οι CAR-T και TCR-T, αλλά έχουν σχετική αποτελεσματικότητα μόνο σε λίγα είδη καρκίνου, ιδίως στη λευχαιμία, ενώ δεν έχουν ιδιαίτερα οφέλη για τους συμπαγείς όγκους, που είναι και συχνότεροι. Επίσης είναι αρκετά εξατομικευμένες θεραπείες, πράγμα που αποτελεί πλεονέκτημα όσον αφορά την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένα άτομα, αλλά και μειονέκτημα όσον αφορά το εύρος των ασθενών που μπορούν να επωφεληθούν. 
   Το νέο κύτταρο προσκολλάται σε ένα μόριο (MR1) των καρκινικών κυττάρων, που είναι κοινό στους ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο μια μελλοντική θεραπεία μπορεί να «δουλεύει» για τους περισσότερους καρκίνους, αλλά και για όλους σχεδόν τους ανθρώπους. 
   Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, όπου εισήχθησαν τα νέα Τ-κύτταρα, άφησαν «ενθαρρυντικά» αποτελέσματα εξάλειψης των καρκινικών όγκων. Ο Σιούελ δήλωσε ότι η πρόοδος αναμένεται να είναι γρήγορη, όσον αφορά τη δοκιμή και ανάπτυξη μιας πιθανής νέας θεραπείας. Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος τον Νοέμβριο, εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής. 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ news247 21 Ιανουαρίου 2020 08:58



ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2019

   Από πολίτες που δεν είναι μέλη του (μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις από άλλους νομούς της χώρας, ιδίως Αργολίδας, Αρκαδίας, Αττικής) προήλθε περίπου το 70% των 912 ερωτημάτων, παραπόνων και καταγγελιών, που δέχτηκε το 2019 το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας.Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα ,καταγγελίες, παράπονα των Καταναλωτών αναφέρονται σε:  
   Υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος Παροχή τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών Πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας Λοιπές υπηρεσίες κοινωνικού ενδιαφέροντος -Υπηρεσίες παροχής ύδρευσης αποχέτευσης -Ελαττωματικά προϊόντα εγγύησης Πωλήσεις από απόσταση εκτός εμπορικού καταστήματος -Λοιπές καταγγελίες ΤράπεζεςΔημόσιες υπηρεσίεςΥπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης Αθέμιτες εμπορικές πρακτικές Ενοίκια κοινόχρηστα Ακατάλληλα τρόφιμα Παραβίαση προσωπικών δεδομένων Εισπρακτικές εταιρείες Εκπτώσεις -Σούπερ μάρκετ τιμές 
   Περίπου το 80% των καταγγελιών επιλύθηκαν υπέρ των Καταναλωτών μετά από παρέμβαση του ΙΝΚΑ Κορινθίας. 15% των καταγγελιών παραπέμφθηκε στην επιτροπή φιλικού διακανονισμού περιφέρειας Κορινθίας, όπου εκεί επιλύθηκε υπέρ των Καταναλωτών το 95% των υποθέσεων, ενώ σημειώθηκε η απροθυμία των τραπεζών να προσέλθουν προς εξωδικαστική επίλυση των υποθέσεων ενώπιον της επιτροπής, παρά την υποχρέωση που έχουν αναλάβει εν όψει της εφαρμογής του κώδικα προμηθευτών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συνολικό χρηματικό ποσό που κέρδισαν οι καταγγέλοντες από τους προμηθευτές ανέρχεται Σε πόσο 220.000 ευρώ και συγκεκριμένα προέρχεται από επιστροφές χρεώσεων και ακυρώσεις συμβολαίων παροχών Τηλεπικοινωνιών, αποζημιώσεις από ασφαλιστικές υπηρεσίες, αποζημιώσεις για ελαττωματικά προϊόντα, αποζημιώσεις από παρόχους Ηλεκτρικής Ενέργειας, ακυρώσεις συμβάσεων πωλήσεων από απόσταση, αποζημιώσεις από δημόσιες υπηρεσίες, επιστροφές προκαταβολών, παροχή υπηρεσιών από δημόσιες υπηρεσίες κλπ. Το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας και το Δ.Σ. σημειώνουν ότι ο αριθμός των καταγγελιών – παραπόνων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος και η παροχή βοήθειας προς τους καταναλωτές ακόμα μεγαλύτερη και αρτιότερη, εάν η τοπική αυτοδιοίκηση του νομού Κορινθίας εκτελούσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στο Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας, όπως ο νόμος ορίζει. Σε κάθε περίπτωση, το δ.σ. Του ΙΝΚΑ Κορινθίας, ευχαριστεί τους καταναλωτές που του εμπιστεύτηκαν και υπόσχεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς. 
   Όμως, το Ινστιτούτο Καταναλωτών Κορινθίας, για να επιλύσει τα προβλήματα των καταναλωτών και να συμβουλέψει όλους όσους το χρησιμοποιούν, χρειάζεται περισσότερα μέλη. 
   Σας καλούμε να γίνετε μέλη του Ινστιτούτου Καταναλωτών Κορινθίας, ώστε η φωνή των Καταναλωτών τόσο στο νομό Κορινθίας, όσο και στους άλλους νομούς -που δυστυχώς δεν διαθέτουν ινστιτούτα Καταναλωτών-, να δυναμώσει για να σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες, παρανομίες και καταχρηστικές συμπεριφορές των τραπεζών, των υπηρεσιών, των δήμων, των σούπερ μάρκετ, καθενός προμηθευτή που δεν σέβεται τον καταναλωτή και την αγοραστική του δύναμη. Τηλεφωνα: 2741550411-6945124726-6987256283.

Δεν υπάρχουν σχόλια