Header Ads

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ φ.1678


Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών στην Κορινθία
Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένα άτομο


Τρίπολη, 16 Ιανουαρίου 2020:  Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών υδρομέτρων από τα δίκτυα ύδρευσης εξοχικών οικιών, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.6.2019 έως και την 3.8.2019, διέπραξε συνολικά οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών υδρομέτρων από τα δίκτυα ύδρευσης εξοχικών οικιών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
Συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα, προσήχθησαν εκατόν τριάντα τρία (133) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια ενενήντα τρία (893)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εξακόσια τριάντα δύο (632) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τέσσερις (304) παραβάσεις
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής στην Κορινθία και Λακωνία
Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης, δενδρύλλιο κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, πακέτα λαθραίων τσιγάρων, κροτίδες κ.ά.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 13.1.2020 έως και χθες (15.1.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οχτακόσια ενενήντα τρία (893) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τριάντα οκτώ (638) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα πέντε (255) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια τριάντα δύο (632) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν τριάντα τρία (133) άτομα, από τα οποία εβδομήντα πέντε (75) ήταν ημεδαποί και πενήντα οκτώ (58) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εβδομήντα έξι (76) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.
  • Επτά (7) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρείς (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Επτά (7) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:
  • Από το Αστυνομικό Τμήμα Σικυωνίων, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικία και από όχημα, που είχαν γίνει 27.4.2019 και 1.4.2019, στο Κιάτο και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες σε βάρος 20χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες τέσσερις (304) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,16- γραμμαρίων, μικροποσότητα ηρωίνης και -30- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Κορινθία,
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Έκλεψαν μεταλλικά αντικείμενα από οινοποιείο στην Κόρινθο
Συνελήφθη, στις 15.1.2020 το απόγευμα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 33χρονος ημεδαπός, γιατί μαζί με ανήλικο ημεδαπό, κατά το χρονικό διάστημα από 6 έως 15.1.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων αφαίρεσαν από οινοποιείο ημεδαπού, μεταλλικά αντικείμενα, μέρος των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Άμεση εξιχνίαση και σύλληψη του ληστή των γνωστών δικηγόρων στην Κόρινθο

Συνελήφθη στις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου , ο 35χρονος δράστης της ληστείας που έγινε στην Κόρινθο. Άμεση και πάλι επιτυχής η αντίδραση του Τ.Α Κορίνθου!
Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη που εισέβαλε υπό την απειλή μαχαιριού σε σπίτι στην Κόρινθο.
Αναλυτικά:
Επί ποδός ήταν όλο το πρωί μεγάλη αστυνομική δύναμη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ο οποίος εισέβαλε υπό την απειλή μαχαιριού σε σπίτι γνωστών δικηγόρων στην Κόρινθο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και πρόκειται για αλλοδαπό.
Το χρονικό της κινηματογραφικής ληστείας:
Τον απόλυτο τρόμο έζησε ζευγάρι δικηγόρων στην πόλη της Κορίνθου, όταν ληστής εισέβαλε στο σπίτι τους βγάζοντας το τζάμι της μπαλκονόπορτας. Συγκεκριμένα, ο δράστης κατάφερε να μπει στο σπίτι που αποτελούσε το στόχο του. Εκεί, υπό την απειλή μαχαιριού, ξύπνησε και απείλησε τους ιδιοκτήτες της κατοικίας.
Για αρκετή ώρα επικράτησε πανικός με τους δύο δικηγόρους να προσπαθούν να διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους. Ωστόσο, ο άνδρας ήταν αδίστακτος. Κατάφερε να εντοπίσει και να αποσπάσει χρηματικό ποσό, κοσμήματα και άλλα σημαντικής αξίας αντικείμενα. Άμεσα τράπηκε σε φυγή.
Συνελήφθη 27χρονος με μικροποσότητα κάνναβης στο Βραχάτι
Συνελήφθη, στις 15.1.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Βραχάτι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε
μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας.Δεν υπάρχουν σχόλια