Header Ads

Ο " ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ " ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΕΙ...





ΚΑΘΑΡΑ  και Ξάστερα...
Πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του Λαού; 
Τριπλό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, Πρώτον, ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε πλήρη στήριξη στη Λευκωσία, εκφράζοντας το αίτημα για κυρώσεις σε περίπτωση που η Άγκυρα έχει προβεί σε γεώτρηση στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ. Δεύτερον, ο πρωθυπουργός επέδειξε πως η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από ποτέ λόγω των συμμαχιών της. Και, τρίτον, ο κ. Τσίπρας είπε «όχι» στην κινδυνολογία γιατί η Ελλάδα είναι μία ισχυρή χώρα. 
Σε ερώτηση του CNN Greece για το γιατί ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο στους Ευρωπαίους και όχι σε ΗΠΑ - Ισραήλ, οι ίδιες πηγές τόνισαν: «Οι ΗΠΑ μάς στηρίζουν. Τώρα μπροστά μας είναι η Σύνοδος Κορυφής και το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.». Ερωτώμενες για το αν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία οι διπλωματικές πηγές είπαν: «Έχει φτιαχτεί ισχυρό μέτωπο του Νότου, όπως φάνηκε στη Μάλτα και από τις δηλώσεις Μακρόν…».
Υπάρχει όμως και η άποψη του in.gr:  Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μεταμορφώθηκε σε «Μεγάλο Πατερούλη» κι έκανε σόου με τα Ελληνοτουρκικά. Προσχηματική και άκρως επικοινωνιακή η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ χωρίς καν να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και καθησυχάζοντας στη συνέχεια τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι είναι ασφαλής στα στιβαρά του χέρια Την ημέρα της γιορτής του πατέρα αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας να το παίξει… μεγάλος πατερούλης του ελληνικού λαού που τον προστατεύει από τους κακούς Τούρκους.  
Μια φήμη που σερνόταν από τις αρχές του χρόνου, ότι δηλαδή κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν εισηγηθεί στο Μαξίμου να «σηκώσει» τα ελληνοτουρκικά προκειμένου να αποτρέψει πολιτικές εξελίξεις, έγινε χθες πραγματικότητα. Χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστική κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης, με μόνο κάποιους συνηθισμένους λεονταρισμούς από την πλευρά της Αγκυρας, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του έστησαν ολόκληρο επικοινωνιακό σόου. 
Τρεις εβδομάδες πριν από την τελική ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο πρωθυπουργός αποφάσισε ότι μπορεί τώρα στα πολιτικά στερνά του να δείξει ότι είναι πραγματικός ηγέτης. Κι όχι ένας αποτυχημένος πρωθυπουργός που μέχρι πρότινος χαρακτήριζε  «τζούφιο το σκάψιμο, που επιχειρεί η Άγκυρα». Λες κι έχουν περάσει αιώνες από τη στιγμή που ο Τσίπρας χωρίς λόγο κάλεσε τον Ερντογάν στην Αθήνα και μέσα στο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο τόλμησε να ανοίξει θέμα αλλαγής της συνθήκης της Λωζάννης. 
Ο "Κορίνθιος "


ΚΑΥΤΑ  ερωτήματα...
Χωρίς θρήσκευμα τα μαθητικά απολυτήρια… Γιατί;
Όπως έχουμε κατ΄π επανάληψη αναφερθεί από αυτήν εδώ τη στήλη οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι σχεδόν όλοι ένας προς έναν Άθεοι στην ουσία και απάτριδες. Είναι επιλεγμένοι «καθ΄ υπόδειξη» και Αασκούν τα καθήκοντά τους  ακούοντες μόνο στις έξωθεν οι άνωθεν εντολές, που είναι κατεδαφισμοί της Ελληνορθόδοξης Παιδείας, λες και το αρμόδιο Υπουργείο ανήκει και κατευθύνεται από τους  χειρότερους εχθρούς της Ελλάδας και των Ελλήνων. Κάθε φορά όλο και με τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις τους οι Υπουργοί κατεδαφίζουν κάθε τι το Ελληνικό με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των Αξιών της Αρχαιοελληνικής Παιδείας, που στήριζαν ανέκαθεν την Ιστορική Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ο σημερινός Υπουργός, που υποτίθεται ενδιαφέρεται για το καλό της Πατρίδας μας είναι ένας από αυτούς χωρίς καμιά εξαίρεση, ακόμη πιο χειρότερος κατεδαφιστής. Ιδού το πρόσφατο κατόρθωμά του:
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece « Το θρήσκευμα δεν θα αναγράφεται στα απολυτήρια που θα λαμβάνουν οι μαθητές, με απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Η απόφαση του αρμόδιου υπουργού έχει διαβιβαστεί στους Διευθυντές των σχολείων και διευκρινίζεται πως σε περίπτωση που κάποιος γονέας επιθυμεί να αναγράφεται το θρήσκευμα στο απολυτήριο του παιδιού του, θα πρέπει να καταθέσει μία υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο.
«Στοιχεία που δεν αναγράφονται στις ταυτότητες ή στα πιστοποιητικά γέννησης δεν καταχωρίζονται στα υπηρεσιακά βιβλία και έντυπα, εκτός αν δηλώνονται με υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α' 75) των γονέων ή του/των κηδεμόνα/ων του/της μαθητή/τριας», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση.
Σε περίπτωση που το σχολείο δεν λάβει κάποια υπεύθυνη δήλωση, τότε το απολυτήριο θα εκτυπωθεί άνευ του θρησκεύματος.
Παράλληλα, με την ίδια απόφαση ορίζεται πως οι διευθυντές των σχολείων πρέπει να καταχωρήσουν το επώνυμο μητέρας των μαθητών και όχι το γένος, όπως ίσχυε έως σήμερα.»
Αυτά και το χειορότερο μπροστά σε αυτή την απειλή ούτε μία αντίδραση ουσίας από τον Ιερώνυμο της Εκκλησίας, ούτε ένα ΟΧΙ από τους εκπαιδευτικούς ή την Ακαδημία Αθηνών. Μέχρι πού θα φτάσει αυτή η κατάσταση; 
Ο " Κορίνθιος "

ΕΞΩ από τα δόντια
Χαβούζα  λαθρομεταναστών ο φτωχός Νότος…
Με κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης απείλησε πριν από λίγους μήνες η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος - με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος σε μια πρωτοφανή σε μένος επίθεση εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης Τσίπρα, σε σχέση με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αφήσει μετανάστες να εισέλθουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. «Πρόκειται για αδιανόητα, απάνθρωπα ολισθήματα, τα οποία στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά», διατεινόταν η Μικλ-Λάιτνερ, σε δηλώσεις της στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, συμπληρώνοντας πως «είναι επιτέλους καιρός η νέα Ελληνική ηγεσία να κάνει πρωτοσέλιδα με λύσεις, αντί με παράλογες απειλές». Και επειδή δεν αρκέσθηκε σ’ αυτό, συνέχισε λέγοντας:
«Εάν κάποιος από την ελληνική ηγεσία θεωρεί σοβαρή αυτή την απειλή, τότε υπάρχουν τελείως σαφείς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα επικαλεστούμε και τότε, αυτοί οι πρόσφυγες θα σταλούν αυτόματα πίσω στην Ελλάδα και κατόπιν μπορούμε να υψώσουμε τα σύνορα, όπως και θα το κάνουμε», προειδοποίησε με πρωτοφανή δριμύτητα η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών.
Εκ πρώτης όψεως οι παραπάνω δηλώσεις μπορούν να εκληφθούν, ως δίκαιες και ορθές, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως θα αλλάξει γνώμη με δύο κατευθύνσεις:
Η πρώτη αφορά την ευκολία, που οι εθελόδουλοι του “Συστήματος” ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φόρτωσαν όλο το βάρος της υποδοχής λαθρομεταναστών στο Νότο εγκλωβίζοντας τους λάθρο, που θέλουν ουσιαστικά να πάνε στις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά. Γνώριζαν το μεταναστευτικό πρόβλημα εκ των προτέρων, γιατί οι ίδιοι και οι όμοιοί τους συνέλαβαν το διαβολικό γεωπολιτικό σχέδιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έκαναν στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στην Ιταλία την ανθρώπινη χαβούζα της Ευρώπης. Αν θα προσέξει ο αναγνώστης, διάλεξαν ιστορικές χώρες με Εθνικό ιστορικό προηγούμενο.
Φόρτωσαν το οικονομικό βάρος να ταΐζουν και να συντηρούν εκατομμύρια δυστυχισμένους ανθρώπους, που επιθυμούν να ζήσουν το Ευρωπαϊκό όνειρο, σε χρεοκοπημένες δημοσιονομικά χώρες. Η δεύτερη έχει παραλήπτες τους Έλληνες πολιτικούς, που υπέγραψαν τη δολοφονία της χώρας μας στο Δουβλίνο, δια της πολυπολιτισμικότητας. Πολύ βολικό για τους συνωμότες, που μας κυβερνούν εκόντες άκοντες!.. .
Ο " Κορίνθιος"

ΕΤΣΙ τα βλέπω...
Εσκεμμένη τρομολαγνεία το φόβητρο του Grexit…...
Το πρακτορείο Bloomberg αποκαλύπτει μία μελέτη που έγινε πρόσφατα για τις 70 χώρες που άλλαξαν νόμισμα από το 1945 έως σήμερα και η οποία δείχνει πως μία μόνο μικρή μειοψηφία των χωρών αυτών ζημιώθηκε, ενώ στην πλειονότητά τους μετά από ορισμένα και μικρής έκτασης προβλήματα μπήκαν και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των λαών τους. Η μελέτη αυτή σίγουρα αποτελεί «χαστούκι» στο κατεστημένο στην Ελλάδα, που μέσω των συστημικών ΜΜΕ τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό πως, αν η χώρα βγει από την Ευρωζώνη θα διαλυθεί, θα έρθει η συντέλεια, δεν θα έχουμε να φάμε κλπ και απειλούν και εκβιάζουν την κυβέρνηση εκπροσωπώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα των δανειστών. Είναι πολλά τα λεφτά βλέπετε..
Έχουμε και άλλξη φορά ισχυριστεί ότι σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και τον επικεφαλής οικονομολόγο της Oxford Economics, Άνταμ Σλέιτερ, η ιστορία δείχνει πως, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ δεν σημαίνει ότι θα επέλθει και η καταστροφή. Για την Ελλάδα το άρθρο αναφέρει ότι ενώ το ΑΕΠ θα μπορούσε να υποχωρεί (κατά 10%), αυτή η πτώση θα ήταν περιορισμένη και η οικονομία θα αποκτούσε κάποια απαραίτητα πλεονεκτήματα, που θα την οδηγούσαν ξανά πίσω στην ανάπτυξη, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, αφού στα χρόνια του μνημονίου το ΑΕΠ έχει υποστεί μείωση κατά 25%. Εξηγεί ο Σλέιτερ πως «Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, είναι ότι θα υπάρξει μια σημαντική πτώση του ΑΕΠ στην αρχή, αλλά τα στοιχεία του παρελθόντος δείχνουν ότι θα μπορούσε να έχει ισχυρή ανάκαμψη. Πολλά εξαρτώνται από το πώς γίνεται η διαχείριση της μετάβασης.
Υπάρχουν και Εκείνοι οι διεθνείς Οικονομολόγοι, που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να περπατήσει εκτός του ευρώ με ένα μικρό μακροπρόθεσμο κόστος. Υπάρχει ένας ανοδικός κίνδυνος, εάν η Ελλάδα είναι καλά οργανωμένη. Οι ιστορικές εμπειρίες δείχνουν πως το Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρότερη πτώση από αυτή, που θα περίμενε κανείς αρχικά. Πάντως, αναμένεται πως θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ακριβώς αυτός είναι και ένας μεγάλος φόβος για τους Ευρωπαίους και όχι μόνο. Να καταφέρει η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της μετά από ένα Grexit και να ξηλωθεί όλο το οικοδόμημα της Ευρωζώνης. Αυτή είναι και η τρομάρα των Φορέων...
Γιατί δεν το ρισκάρουν οι πολιτικοί αφού , οι Έλληνες δεν μπορούν να πληρώνουν συνεχώς τους τόκους του χρέους και τη σωτηρία των Τραπεζών και την κερδοφορία των δανειστών; 
Ο "Κορίνιθιος

Δεν υπάρχουν σχόλια