Header Ads

Βασίλης Νανόπουλος : Η πρόταση μας για την Δημοτική αγορά Κορίνθου


Απουσία πολιτικής βούλησης για την ανακαίνιση και αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου καταλογίζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος και Επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών κ.Βασίλης Νανόπουλος στην Δημοτική Αρχή Πνευματικού. Ο κ.Νανόπουλος χαρακτηρίζει το κτίριο «πληγή» και καταθέτει για πολλοστή φορά την πρόταση του συνδυασμού του οποίου ηγείται, πρόταση η οποία αν είχε υιοθετηθεί θα είχε μεταμορφώσει την Δημοτική Αγορά η οποία πλέον θα λειτουργούσε και δεν θα είχε εγκαταλειφθεί στην μοίρα της παρ ότι ενταγμένη ως προτεραιότητα στο προηγούμενο προεκλογικό πρόγραμμα του κ.Πνευματικού.
«Η συλλογική προσπάθεια, η πίστη στις δυνάμεις μας και το σχέδιο ήταν οι 3 πυλώνες που το 2014, διεκδικώντας την Δημαρχία της Κορίνθου, θέσαμε ως «Συμμαχία Πολιτών» για την επίτευξη της ανάπτυξης του δήμου Κορινθίων και την αλλαγή σελίδας που από τότε είχε ανάγκη! Για τον 3ο, το σχέδιο, μιλήσαμε αναλυτικά στο πρόγραμμα που θέσαμε υπόψιν των Κορίνθιων πολιτών αλλά και τα 4 χρόνια που ακολούθησαν υπηρετώντας την φιλοσοφία της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.
Φωνή βοώντος!
Το σχέδιο και οι συγκεκριμένες προτάσεις μας δεν υιοθετήθηκαν από την δημοτική αρχή σε βασικά ζητήματα, ένα από αυτά η Δημοτική Αγορά της πόλης.
Το κτίριο αποτελεί όχι μόνο «πληγή» για το επιχειρείν της Κορίνθου και την αισθητική της εικόνα αλλά και απόδειξη της αδυναμίας του Δήμου να την αξιοποιήσει και να την μετατρέψει σε κύτταρο ανάπτυξης!
Απαραίτητη ήταν μονάχα η πολιτική βούληση και τέτοια δεν υπήρξε ποτέ!
Ο κ.Πνευματικός κρύφτηκε πίσω από την άποψη πως ο Δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας και κατόρθωσε ,όταν είχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, να περάσει την θέση του περί ανακαίνισης και αξιοποίησης από ιδιώτη επενδυτή ο οποίος θα είχε και την εκμετάλλευση του κτιρίου για 25 χρόνια!
Η απόφαση αυτή δεν προχώρησε ποτέ! Όταν ο κ.Πνευματικός απώλεσε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία της «Συμμαχίας Πολιτών» συγκεντρώθηκαν υπογραφές ούτως ώστε εκ νέου να συζητηθεί το ζήτημα. Η «νέα πλειοψηφία» του σώματος έβαλε φρένο στην απόφαση για την απόδοση σε ιδιώτη ορίζοντας πως ο δήμος θα ανακαινίσει και θα αξιοποιήσει την Αγορά. Η οικονομική του ευρωστία ,για την οποίαν επαίρεται ο Δήμαρχος ,του έδινε τέτοια δυνατότητα αν και υπήρχε πλειάδα χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μηδενίζοντας το κόστος για τον Δήμο.
Η πρόταση που από το 2014 είχαμε θέσει ως Συμμαχία Πολιτών επικαιροποιήθηκε σ εκείνη την συνεδρίαση και παραμένει απαρέγκλιτα η θέση μας για το ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς.
Ανακαίνιση που θα υπακούει στην εξωτερική μορφή που είχε το κτίριο το 1930.
Προσθήκη αίθριου σύμφωνα με την μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου
Ένταξη στο Πρόγραμμα των Ανοιχτών Εμπορικών Κέντρων που προέβλεπε 1,5 εκ ευρώ εκ του οποίου το 1,3 αφορούσε το Δήμο και οι 200 χιλιάδες τον Εμπορικό Σύλλογο με επιδότηση 100% (Ο Δήμος υπέβαλλε την τελευταία στιγμή πρόταση σε αυτό το πρόγραμμα αλλά χωρίς να περιλαμβάνεται η Δημοτική Αγορά)
Ενοικίαση καταστημάτων σε επιχειρήσεις (κατατέθηκαν στο σώμα 6 που είχαν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον καλύπτοντας το ελάχιστο τίμημα των 3.000 ευρώ που έθετε ο Δήμος)
Ανάθεση της φύλαξης και της καθαριότητας σε εταιρία διαχείρισης ακινήτων
Διάθεση μικρού χώρου για να φιλοξενήσει ομοίωμα της τριήρεως και ψηφιακή προβολή της κορίνθου όπως γίνεται στο Βόλο με την Αργώ , ώστε να είναι πόλος έλξης επισκεπτών.
Διάθεση μέρους του ορόφου για την φιλαρμονική κλπ.
Τα «ατοπήματα» Πνευματικού
Ο Βασίλης Νανόπουλος πρεσβεύει την άμεση ανακαίνιση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου θεωρώντας πως με αυτόν τον τρόπο θα ξαναζωντανέψει το κέντρο της πόλης. Καταλογίζει μεγάλες ευθύνες στην σημερινή δημοτική αρχή για την κατάσταση που έχει περιέλθει το κτίριο –ειδικά τα τελευταία 4 χρόνια- αλλά και για την ερημοποίηση της περιοχής πέριξ αυτού παράλληλα όμως θέτει και τις προϋποθέσεις.
«Ο Δήμος πρέπει να έχει ένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης και δεν το έχει! Μέρος αυτού είναι και η Δημοτική Αγορά την οποίαν προσπάθησε να εκμισθώσει σε ιδιώτη χωρίς να υπάρχει:
Μελέτη για το πώς θα διαμορφωθεί η αγορά
Διασφάλιση της φυσιογνωμίας και του ρόλου της
Μέγιστο ατόπημα του Δήμου παραμένει και σήμερα η μη ένταξη του κτιρίου στο πρόγραμμα Επανάχρησης Δημοτικών Κτιρίων πράγμα το οποίο είχαμε προτείνει στο σώμα από τον Νοέμβριο του 2017. Η δημοτική αγορά Κορίνθου υπήρξε «θύμα» της επιμονής του κ.Πνευματικού να μην αξιοποιεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα στο βαθμό που είχε την δυνατότητα ο Δήμος, το αποδεικνύει η σημερινή της κατάσταση και φυσικά η απουσία ενεργειών από πλευράς Δήμου προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Η «Συμμαχία Πολιτών» θεωρεί την Δημοτική Αγορά αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης . Την θέτει ως προτεραιότητα στα μεγάλα έργα που σχεδιάζει . Την εντάσσει στο αναπτυξιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει για το Δήμο, σχέδιο το οποίο έχει και τις γνώσεις και τις ικανότητες και τον τρόπο να υλοποιήσει στο ακέραιο ως επόμενη Δημοτική Αρχή!


Δείτε μια από τις πολλές τοποθετήσεις για το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων και την κατάθεση της πρότασης μας


Δεν υπάρχουν σχόλια