Header Ads

Έξω από τα δόντια : Η Δύναμη της Ελληνοχριστιανικής Παράδοσης...


Ο εορτασμός και της φετινής Αποκριάς, θα αναδείξει τη δύναμη της Ελληνοχριστιανικής Παράδοσης σε όλο της το μεγαλείο. Οι ρίζες με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί επί χιλιετίες οι Έλληνες, δεν είναι εύκολο να καταργηθούν. Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια του ανθελληνικού “διευθυντηρίου’ και των “Πεμπτοφαλαγγιτών” εγχώριων οργάνων του, οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούν να ανθίστανται πατροπαράδοτα. Εκκλησία και Λαός, πιασμένοι χέρι χέρι, δίνουν δύναμη και κουράγιο ο ένας στον άλλο και περπατάνε πάνω στο δρόμο που χάραξαν οι αιώνες.
Πιστοί στη Θρησκεία της Αγάπης, της Αλληλεγγύης, της Ανεξιθρησκίας, της Ορθοδοξίας του Χριστιανισμού, αλλά και της Λαϊκής παράδοσης με τα ήθη και τα έθιμα, της Φιλοπατρίας και της Ελευθερίας. Η Ελλάδα προόρισθαι να ζήσει και θα ζήσει εις πείσμα των δοσίλογων της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αυτή τη σύζευξη καλείται το επόμενο τριήμερο να συνεχίσει ο Ελληνικός, φυσικά και ο Κορινθιακός Λαός τηρώντας τις Αρχές του αρχίζοντας από την Τσικνοπέμπτη κατά την οποίαν οι Έλληνες το χάρηκαν πατροπαράδωτα. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, οι Δήμοι της Κορινθίας, καθώς και οι υπόλοιποι της χώρας, ανάλογα με την προϊστορία του ο καθένας, οργανώνει Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, που θα προσδώσουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της διαιώνισης ηθών και εθίμων. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της χώρας και οι κάθε είδους χορηγοί συνεργάστηκαν για να συνεχιστούν αυτές οι εκδηλώσεις επιτυχώς. Τίποτα δεν είναι αξεπέραστο στην επιθυμία του Ελληνικού Λαού να παραμείνει Έλληνας με όλη τη σημασία της λέξεως.
Θα Μασκαρευτεί, θα γλεντήσει με τον Ελληνικότατο τρόπο ενάντια σε κακές καιρικές κσι οικονομικές συνθήκες, θα παρακολουθήσει τα Αποκριάτικα άρματα – κόντρα στο Αρματολίκι Διεθνών Δυνάμεων, που παίρνει θέσεις εμπόλεμης σύρραξης στον περίβολό του της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής – Παράλληλα θα βοηθήσει στο να μοιραστούν τρόφιμα στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες του για τα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας και ξεθεωμένος από το γλέντι της “Τρελής Αποκριάς”, θα πάει στο σπίτι του ευχαριστημένος, γιατί παρέμεινε ο εαυτός του.
Και όλα αυτά, κόντρα σε όλα τα δεινά του κόσμου, έτοιμος να θυσιαστεί, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν, για του Χριστού την Πίστη και της Πατρίδας την Ελευθερία...

Δεν υπάρχουν σχόλια