Header Ads

ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ : Για τη μεγάλη κοροϊδία ύδρευσης Κιάτου


-Στην πρόσφατη πολιτική ομιλία μου προς τους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων, όσον αφορά το ΝΕΡΟ, μεταξύ των άλλων ανάφερα ότι ο επικεφαλής και συνολικά η Δημοτική αρχή αντί να ζητήσουν συγνώμη από τους Δημότες του Δήμου Σικυωνίων που του κοροϊδεψαν και τους εξαπάτησαν τόσα χρόνια , ζητάνε και τα ρέστα.
-Οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων δεν ξεχνούν ότι το 2010 τους εξαπάτησαν με ψεύτικες υποσχέσεις «για καθαρό νερό σε 2 μήνες» στη πόλη του Κιάτου και τις Τ.Κ. Πέρασαν [50] δίμηνα, κλείνει η θητεία της Δημοτικής αρχής και έπεται συνέχεια.
-Όπως αναφέρουν τα Μ.Μ.Ε. ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, σε κλειστές όπως συνηθίζει συνεντεύξεις, μακριά από τους πολίτες, θα κάνει ανακοινώσεις για το νερό.
-Να υπογραμμίσουμε εδώ, προς ενημέρωση των Δημοτών του Δήμου Σικυωνίων, ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει ο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής αφορούν το νερό που διοχετεύει η ΔΕΥΑ τις τελευταίες ημέρες στη πόλη του Κιάτου, το οποίο προέρχεται από τη γεώτρηση Κεφαλαρίου- κτήμα Παπαμήτρου, την οποία είχε ανοίξει στα μέσα της 10ετίας του 1990, ο αείμνηστος Δήμαρχος Γιώργος Γιαννόπουλος.
Όσον αφορά το νερό της Στυμφαλίας από τις πηγές «Δρίζας» φαίνεται έχουμε ακόμα δρόμο. Προς ενημέρωση ο Δήμος Σικυωνίων πήρε την υπ΄αρ. 47886/1838 από 14-4-2014 άδεια μεταφοράς νερού από τις πηγές Στυμφαλίας, από τη Διεύθυνση Υδάτων Δυτ. Ελλάδας με προθεσμία εκτέλεσης του έργου [12] μήνες, χωρίς να γίνει ΤΙΠΟΤΑ.
Ακολούθησε η υπ αριθ. 86265/92239/4467 από 5-7-2016 άδεια μεταφοράς νερού, που έληξε την 5-5-2018, χωρίς πάλι να γίνει ΤΙΠΟΤΑ.
Ακολούθησε η υπ αριθ.86374/ 4-5-2018 απόφαση-άδεια-τρίτη στη σειρά- και οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων ελπίζουν κάποια στιγμή να υπάρξει αποτέλεσμα.
Ο Δήμος Κορίνθου υδρεύεται από το 2007 από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας με [1.5] εκ κυβικά νερού τον χρόνο. Από τις αρχές του 2018 πήρε άδεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και υδρεύεται με [5] εκ κυβικά στο σύνολό του ο Δήμος Κορίνθου, η πόλη της Κορίνθου και όλες οι Κοινότητες, από το Λέχαιο μέχρι τα σύνορα με την Αργολίδα. Βέβαια όλα αυτά χωρίς ούτε ένα ευρώ ανταποδοτικά.
Δυστυχώς η ανικανότητα και η ανεπάρκεια του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής έφεραν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα.
-Και όλα αυτά τα χρόνια οι Δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων κατανάλωναν βρόμικο και επικίνδυνα για την υγεία τους νερό, με στοιχεία αμμωνίας, φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.
Τι έκανε η Δημοτική αρχή για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων και των δεξαμενών τόσα χρόνια. ΤΙΠΟΤΑ.
Τι έκανε η Δημοτική αρχή για τις πηγές και τη Λίμνη της Στυμφαλίας, για να υλοποιηθούν οι Μ.Π.Ε. και οι Αποφάσεις του Σ.τ.Ε. που όριζαν τα εξής:
1.-Υδροδότηση όλων των Τοπικών Διαμερισμάτων της Στυμφαλίας. Ακόμα πολλές Τ. Κοινότητες δεν έχουν νερό ή το αγοράζουν [Ψάρι , Ασπρόκαμπος κ.λ.π.]
2.-Σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα στη περιοχή Στυμφαλίας. Έγιναν, πλήν ΒΑ Λεκάνης [Κεφαλάρι κ.λ.π.]
3.Διαχείριση υδατικού δυναμικού στο Υδατικό Διαμέρισμα Πελοποννήσου. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.
4.-Αποχετευτικά δίκτυα και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων. Δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ.
4.-Προστασία οικοσυστήματος στη Λίμνη –NATURA [ καθαρισμός –περιποίηση-εκβάθυνση-εμπλουτισμός της λίμνης -κόψιμο καλαμιών-καθαρισμός Χειμάρρων κ.λ.π.] Δεν έγινε σχεδόν ΤΙΠΟΤΑ.
Τι έγινε με τη χρηματοδότηση, με το ποσό των 3.500.000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος το 2015 , για ύδρευση της ευρύτερης περιοχής Φενεού. ΤΙΠΟΤΑ. Τι έγινε με τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης –άρδευσης στον Φενεό, με το ποσό των 1.200.000 ευρώ; ΤΙΠΟΤΑ. Η δεξαμενή στον Ταρσό έγινε «περιστεριώνας»
-Επίσης να μη ξεχνάμε τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια.
α.19.500.000 εκ ευρώ περίπου πλήρωσαν οι Δημότες μας για το νερό από το 2010.
Β. 2.800.000 εκ ευρώ περίπου πληρώσαμε, για το βρόμικο νερό από τα πηγάδια.
γ.6.000.000 εκ ευρώ περίπου πληρώσαμε, το 80% επί των τιμολογίων, για προγραμματισμό και εκτέλεση νέων έργων. Μήπως τα είδατε;
δ.25.000.000 έως 30.000.000 εκ. ευρώ περίπου πληρώσαμε, τα τελευταία [8] χρόνια, για αγορά καθαρού νερού από εταιρείες. Θα είχαμε φτιάξει [5] φορές τα δίκτυα και θα είχαμε φέρει το νερό.
-Να είναι βέβαιος ο επικεφαλής και συνολικά η Δημοτική ;αρχή του Δήμου Σικυωνίων ότι οι πολίτες θα ζήσουν ιστορικές στιγμές όταν θα απομακρύνουν τη χειρότερη Δημοτική αρχή από γενέσεως του Δήμου Σικυωνίων, και τους εξωθεσμικούς παράγοντες που συγκυβερνούν, από την εξουσία του Δήμου.
Υ.Γ. Ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης της περιοχής , μεταξύ των άλλων αναφέρει για το νερό, «τα ψεύτικα τα λόγια ντα μεγάλα» και συνεχίζει « Από το 2011 περιμένουν οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων το πόσιμο νερό που είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος. Δύο προεκλογικές εκστρατείες στήθηκαν πάνω στο «φέρνουμε πόσιμο νερό στο Κιάτο» αλλά καμία βρύση σε όλο τον Δήμο δεν έχει στάξει πόσιμη σταγόνα ακόμα. Δύο προεκλογικές ομιλίες ξεκίνησαν με το «σε 18 μήνες θα πίνουμε νερό από τη βρύση». Μέχρι και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σικυωνίων και της ΔΕΥΑ υπάρχουν ακόμα σχετικές αναρτήσεις με τίτλο τη φράση που έχει στοιχειώσει τους απελπισμένους δημότες που μάταια περιμένουν το πόσιμο νερό στο Κιάτο»

ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 

ΚΙΑΤΟ 11- 2-2019

ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-Δ.Σ.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΤΗΛ. 6937056614

Δεν υπάρχουν σχόλια