Header Ads

ΕΟΡΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2018 : Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΦΟΥΝΤΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ / Αλλά η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας με το έμπειρο και υπέυθυνο προσωπικό είναι εδώ!...


65 άτομα συνελήφθησαν στην Πελοπόννησο-12 συλλήψεις στην Κορινθία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν από την 18.12.2018 έως και χθες (20.12.2018)στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια είκοσι επτά (827) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια είκοσι ένα (621) ήταν ημεδαποί και διακόσια έξι (206) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια δύο (602) οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα (150) άτομα, από τα οποία ογδόντα επτά (87) ήταν ημεδαποί και εξήντα τρία (63) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα πέντε (65) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για απόπειρα κλοπής.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση Υγειονομικού κανονισμού.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για κλοπή.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αρκαδία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Μία (1) ημεδαπή στην Αρκαδία, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στην Κορινθία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί κι ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκαπέντε (15) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, από τους οποίους η μία (1) και για καταδικαστικό έγγραφο.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Εξιχνιάστηκαν:
· Από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 15.12.2018, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή, ενώ επιπλέον κατηγορείται και μια 40χρονη ημεδαπή, μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση της εποπτείας του.
· Από τo Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, δύο (2) περιπτώσεις κλοπής σε οικίες ημεδαπών που είχαν γίνει την 11 και 13.12.2018, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ημεδαπού, που είχε γίνει την 13.12.2018, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας από 31 έως 46 ετών, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες εξήντα έξι (266) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:
· Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -39,1- γραμμαρίων, στην Αργολίδα και
· Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -22,9- γραμμαρίων, ναρκωτικό δισκίο και αντικείμενο που σχετίζεται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κυρά Βρύση: Τι ανακάλυψε η Αστυνομία μετά τη φωτιά στην μεταφορική εταιρεία

Παράνομο εργοστάσιο παρασκευής, συσκευασίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων εντόπισε η Πυροσβεστική, μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε κτίριο μεταφορικής εταιρείας στην Κυρά Βρύση Κορινθίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας στις εγκαταστάσεις έκτασης 2.000 τ.μ. Για την κατάσβεση της επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα από Κόρινθο, Τρίπολη, Άργος, Κιάτο και Ναύπλιο.
Τις πρωινές ώρες κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ερεύνησαν τον χώρο και βρήκαν γραμμή παραγωγής και συσκευασίας τσιγάρων κατεστραμμένη από τη φωτιά.
Ανάμεσα στα αποκαΐδια βρέθηκαν κατεστραμμένα πακέτα τσιγάρων, κούτες καπνού, φίλτρα, ρολά τσιγαρόχαρτου, σελοφάν, ρολά αλουμινόχαρτου κ.ά.
Από την έρευνα στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου βρέθηκε γραμμή παραγωγής τσιγάρων και άλλα αντικείμενα που παραπέμπουν σε παράνομη παραγωγή και συσκευασία προϊόντων καπνού. Το κτίριο ανήκει σε εταιρία Βουλγαρικών συμφερόντων.
Η υπόθεση είναι υπό έρευνα από το Τμήμα Φορολογικής Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης οικονομικού της Αστυνομίας.
Η προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Κορίνθου.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η ΟΠΚΕ συνέλαβε 38χρονο στις Κεχριές…

«Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Κορινθίων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 38χρονος, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους -12- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου», αναφέρεται από την αστυνομία.

Οι Κορίνθιοι οδηγοί “ξέχασαν” να φορέσουν τη ζώνη ασφαλείας…

“Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Την προηγούμενη βδομάδα (από 10 έως 16 Δεκεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
Στο πλαίσιο αυτό, από 586 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 3.138 οχήματα και βεβαιώθηκαν 646 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης (91), της Αττικής (89), του Ηρακλείου (40), των Χανίων (37), των Ιωαννίνων (31) και της Κορινθίας (29)…”, αναφέρεται μεταξύ άλλων από την αστυνομία

Δεν υπάρχουν σχόλια