Header Ads

Ο «ΠΥΡΣΟΣ» ΕΓΙΝΕ …100!! Το μαθητικό περιοδικό των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» έφτασε τα 100 τεύχη


Η έκδοση ενός μαθητικού περιοδικού από μια σχολική κοινότητα είναι από μόνη της αξιοσημείωτη είδηση και αξίζει επαίνων, όμως αυτό γίνεται πολύ πιο επιτακτικό, όταν ένα μαθητικό περιοδικό κλείνει τα εκατό τεύχη!
Τον περασμένο Νοέμβριο, λοιπόν, εκδόθηκε το 100ο τεύχος του «Πυρσού», του μαθητικού περιοδικού των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος». Μια εκδοτική προσπάθεια των μαθητών και καθηγητών του σχολείου που και στον χρόνο αντέχει, αλλά και ξεχωριστό περιεχόμενο έχει. Μέσα στις σελίδες του περιοδικού προβάλλονται αξίες διαχρονικές, θίγονται θέματα επίκαιρα και μεταδίδονται ειδήσεις αξιόλογες. Αρχές, όπως η πίστη στον Θεό, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η φιλοπατρία, η φιλογνωσία, το ευ αγωνίζεσθαι και πολλές άλλες ακόμη φωτίζονται μέσα από άρθρα προβληματισμού, λογοτεχνικά κείμενα, επίκαιρες ειδήσεις, μαθητικά κείμενα και νέα του σχολείου.
Σίγουρα δεν είναι εύκολο, μέσα στις δύσκολες απαιτήσεις του καθημερινού προγράμματος, μαθητές και καθηγητές να βρίσκουν χρόνο, για να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν την έκδοση του κάθε τεύχους. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων για το γεγονός ότι συνεχίζουν αυτή την όμορφη εκδοτική προσπάθεια και κατορθώνουν μέσα από αυτή να γίνονται λαμπαδηφόροι αξιών. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο «Πυρσός» δεν είναι το μόνο εκδοτικό εγχείρημα του σχολείου. Οι καθηγητές και οι μαθητές επιμελούνται εδώ και πέντε έτη την έκδοση Ημερολογίου-Εορτολογίου, το οποίο είναι αφιερωμένο κάθε χρόνο σε κάποιο διαφορετικό θέμα, σχετικό με τη λειτουργία του σχολείου. Το νέο ημερολόγιο, αυτό του 2019, είναι αφιερωμένο στην ολοκλήρωση 15 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας των Εκπαιδευτηρίων.
Ευχόμαστε στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» πάντα να μας …πυρώνουν μέσω του «Πυρσού» αλλά και των άλλων εκδόσεών τους, να μας κάνουν συνοδοιπόρους στη μαθητική πορεία τους και να μας μεταδίδουν τη φλόγα της ψυχής τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια