Header Ads

Η Ελλάδα «βύθισε» την Τουρκία στο πόλο 27-1


 Ένα καλό… ορεκτικό ήταν για την εθνική υδατοσφαί­ρισης των ανδρών το εναρκτήριο παιχνίδι της στο Ευ­ρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βαρκελόνης. Η ελληνική ο­μάδα διέσυρε με 27-1 την αδύναμη Τουρκία, στο πλαί­σιο του Γ΄ ομίλου, και στρέφει πλέον το ενδιαφέρον της στο ματς της Τετάρτης (18/7) με την Ολλανδία και κυρί­ως στο ντέρμπι της Παρασκευής (20/7) με την παγκόσμι­α πρωταθλήτρια Κροατία. 
Η εθνική ξεκίνησε λίγο «μουδιασμένα» το ματς, χωρίς ρυθμό στην επίθεση, αλλά ήταν ζήτημα χρόνου να «ξε­κολλήσει». Τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, Βλαχόπουλος, Φουντούλης και Γούνας, εκμεταλλεύθηκαν την κλειστή άμυνα των Τούρκων, που τους έδινε ξεμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια, και σημείωσαν τα πρώτα οκτώ γκολ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η πρώτη περί­οδος ολοκληρώθηκε 5-1, με τον Σονμέζ να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της Τουρκίας στο ματς, ενώ στη συ­νέχεια η πιεστική ελληνική άμυνα απέφερε πολλά κλε­ψίματα και εύκολα γκολ στην κόντρα, με το δείκτη του σκορ να ανεβαίνει στο 12-1 στο τέλος του δεύτερου ο­κταλέπτου. Οι διεθνείς δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημεί­ο (άλλωστε η διαφορά τερμάτων μπορεί να παίξει ρόλο για την πρώτη θέση του ομίλου) και έφτασαν στο… θη­ριώδες 27-1, πετυχαίνοντας εννέα γκολ στην τελευταία περίοδο και συνολικά έντεκα στην κόντρα! 
Ο Θοδωρής Βλάχος μοίρασε το χρόνο συμμετοχής των δύο τερματοφυλάκων (ο Φλέγκας έπαιξε στο πρώ­το ημίχρονο και ο Ζερδεβάς στο δεύτερο), ενώ στην ά­τυπη μάχη για τον πρώτο σκόρερ ο Γιάννης Φουντούλης με το τελευταίο γκολ του αγώνα έφτασε τα έξι, αφήνο­ντας στα πέντε τους Βλαχόπουλο και Γούνα. Να σημει­ωθεί ότι δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Κωνσταντίνος Γε­νηδουνιάς. 
Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Τουρ­κία): 1-5, 0-7, 0-6, 0-9 
Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Βλαχόπουλος (περιφέρει­α), 0-2 Φουντούλης (περιφέρεια), 1-2 Σονμέζ (φουντα­ριστός), 1-3 Γούνας (περιφέρεια), 1-4 Βλαχόπουλος (πε­ριφέρεια), 1-5 Βλαχόπουλος (π.π.), 1-6 Φουντούλης (πε­ριφέρεια), 1-7 Φουντούλης (π.π.), 1-8 Γούνας (περιφέ­ρεια), 1-9 Δερβίσης (κόντρα), 1-10 Αργυρόπουλος (κό­ντρα), 1-11 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 1-12 Δερβί­σης (κόντρα), 1-13 Γούνας (περιφέρεια), 1-14 Μουρίκης (φουνταριστός), 1-15 Καπότσης (κόντρα), 1-16 Γούνας (κόντρα), 1-17 Βλαχόπουλος (περιφέρεια), 1-18 Φου­ντούλης (περιφέρεια), 1-19 Δερβίσης (π.π.), 1-20 Καπό­τσης (κόντρα), 1-21 Δερβίσης (κόντρα), 1-22 Βλαχόπου­λος (κόντρα), 1-23 Καπότσης (περιφέρεια), 1-24 Γούνας (περιφέρεια), 1-25 Φουντούλης (κόντρα), 1-26 Αργυρό­πουλος (κόντρα), 1-27 Φουντούλης (κόντρα). 
Η εθνική είχε 3/4 με παίκτη παραπάνω, 12 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 11 στην κόντρα. Η Τουρκία είχε 0/2 με παίκτη παραπάνω και 1 γκολ από θέση φουνταριστού. 

Διαιτητές: Βάρκονι (Ουγγαρία), Αντζιλέρι (Μάλτα) 

Οι συνθέσεις: 
ΤΟΥΡΚΙΑ (Σινάν Τουρούντς): Κιλ, Ατσάρ, Σενέμογλου, Καχραμάν, Μπιγίκ, Ντουζενλί, Εργκίν, Τουράν, Σονμέζ 1, Οζμπέκ, Γιλμάζ, Γκουρντενλί, Οζντεμίρ 

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαϊδης, Φουντούλης 6, Καπότσης 3, Δερβίσης 4, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γούνας 5, Βλαχόπουλος 5, Ζερδεβάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια